Fatter'n og guttungen klare for OL

Fatter'n og guttungen klare for OL

 

Mandag formiddag ble Øystein «Pølsa» Pettersen tatt ut til OL-troppen som snart drar til Vancouver. Dermed kan både far og sønn pakke kofferten og gjøre seg klare for OL.

Skrevet av:

På mandag kom beskjeden Lillomarka Skiklubb og Groruddalens langrennsstjerne Øystein «Pølsa» Pettersen har ventet på hele livet. Han er tatt ut i den norske OL-troppen og klar for avreise til Vancouver.

Ikke rart det var en humørfylt og sprudlende «Pølsa» som møtte Akers Avis Groruddalen.

- Dette var utrolig moro. Jeg ble fryktelig glad, og det var stort å få beskjeden, sier Linderud-gutten som fylte 27 år i går.

Kontrastene var imidlertid store for Pettersens del. Rett før han fikk beskjeden om at han var tatt ut deppet han nemlig over helgas renn i Otepää i Estland.

Der gikk det nemlig ikke etter planen. Øystein falt i prologen på den klassiske verdenscupsprinten, og endte på 49. plass. Det er første gang han noensinne har falt i en prolog.

- Hva skjedde?

- Jeg vet ikke. Jeg har gått den svingen 100 ganger, og aldri regnet den som en vanskelig sving. Det var et lite gunstig tidspunkt å tryne på. Spesielt siden jeg lå nærme teten på mellomposteringene.

- Jeg visste at Otepää var et viktig renn, og jeg var skuffet etter å ha tryna. Jeg regnet ikke akkurat med at jeg ville styrke mitt kandidatur til OL med å bli nummer 49 i dette rennet.

- For å være ærlig var det en litt kjip måte å bli tatt ut på. Det hadde smakt bedre med et godt resultat i helga, innrømmer han.

 

Vise seg verdig

På tross av tapet har Pettersen en andreplass fra Kuusamo tidligere i vinter å vise til. Samtidiger har han over tid bevist at han er i god form. Det ble sannsynligvis utslagsgivende for hans uttak til OL. Nå vil Øystein vise seg verdig uttaket.

- Jeg takker for tillitten og vil bevise at jeg er god nok. Jeg er revansjesugen og skal vise meg verdig uttaket. Jeg har ingenting å tape. Det gjelder å slippe ned skuldrene og gjøre som jeg har trent på. Det er bedre å gå foran og sette stor fart enn å ligge bak og risikere uhell. Jeg tenker offensivt nå, slår han fast.

Dette var langrennsledelsens andre uttak og nå er 11 av plassene til OL fylt opp. Det betyr at det er ni plasser igjen på laget, og de som kjemper om de siste plassene må nok vise seg fram til helgens NM.

 

Også pappa skal til OL

Øystein Pettersens pappa, Ole Jørgen, er også klar for OL i Vancouver. Han bytter ut kontorene i Groruds bydelsadministrasjon med smørebua for de norske langrennstjernene under mesterskapet. Også han var i fyr og flamme over uttaket.

- Fy fader, detta var moro! Jeg kjente jeg at det boblet med gode følelser i kroppen da beskjeden kom. Vi var litt nede etter at han klarte det kunststykket å falle i prologen, og vi jobbet med å nullstille oss til NM-sprinten til helga, men vi ble superhappy da vi hørte uttaket. Det er usedvanlig stort, sier han.

 

Fortjente plassen

Ole Jørgen er ikke i tvil om at Øystein fortjente plassen.

- Det var tøft gjort av olympiatoppen å gi klarsignal så tidlig, men Øystein fortjente dette, sier han.

Og Pettersen senior er stolt over å få med seg «guttungen» på flyet over Atlanterhavet.

- Jeg visste jeg ville få en opplevelse uansett, men det er klart det er en stor bonus at Øystein også får være med. Nåløyet er så trangt, og det er helt vanvittig at han har lykkes på denne måten. Nå kan vi sammen oppleve et OL fra deltakersiden. Det hadde aldri ramla meg inn, men nå er det virkelighet, slår han fast.

 

Pettersen senior har også lyst til å takke sine arbeidsgivere.

- Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve et OL, og når jeg først fikk sjansen var jeg ikke i tvil. Jeg må takke bydelsdirektør Helge Jagmann og Oslo kommune for at jeg fikk mulighet til å dra, sier han.

 

Ut av bua

Ole Jørgen Pettersen er altså med i den norske smørertroppen. Du kan likevel glemme å finne ham i bua når sprinten skal gå i OL.

- Da forlater jeg smørebua, kommer meg ut i løypa, slår av en prat med noen grizzlybjørner og skriker som jeg aldri har gjort før. Gjett om jeg skal få med den sprinten! Jeg kan garantere at pappa Pettersen er ute i løypa når det skjer, og der blir jeg værende, forsikrer han.

- Hva tror du om Øysteins sjanser?

- De er absolutt til stede. I sprint er det små marginer, og har du først kommet gjennom prologen kan alt skje. Troen er absolutt til stede hos oss begge.

- Det er bare å kline til og ha det moro. Det er utfordringen. Man må se på det som en litt spesiell treningsøkt, men det er ikke bare bare når man står der på startstreken. Når man tenker over hvor mange tilskuere som følger med kan det koke litt for en hver, ler han.

 

Normalt er godt nok

Også Øystein er glad for at pappa er med til OL.

- Det blir helt rått. Jeg tipper at vi begge har det samme forholdet til OL. Det er noe vi har lest om og sett på tv. Nå skal vi være med selv, og da skal vi ikke være fornøyde med å bli tatt ut. Vi skal dra bort å gjøre en skikkelig jobb, slår han fast.

- Hvordan går det?

- Jeg aner ikke hva jeg drar til, men jeg håper jeg klarer å slappe av. Jeg er trygg på den jobben jeg har gjort fram til OL, så nå gjelder det å gjenskape det jeg gjør på trening. Normalt er godt nok, og jeg håper å dra over å gjennomføre en normal treningsøkt, slår han fast.

 

Stolt mamma

Mamman til Øystein, Kari Ellingsen, er naturligvis stolt.

- Kjempestolt! Normalt pleier jeg å gå på tur til Lilloseter når han går renn, men dette må jeg få med meg. Jeg er nødt til å invitere huset fullt med folk når han skal gå. Dette tør jeg rett og slett ikke se på alene, ler hun.

 

NM først

At Groruddalen nå har en utøver med i OL er stort, ikke minst for Pettersens klubb, Lillomarka.

Å ha en så profilert løper på hjemmebane kan ikke ses på noen annen måte som en god reklame for sporten, og en vitamininnsprøytning for rekrutteringsarbeidet i Groruddalen.

 

Før Øystein drar til OL skal han imidlertid representere Lillomarka og Groruddalen i helgens NM i Stokke. Her skal han selvfølgelig gå sprinten, men han skal også gå stafett for Lillomarka sammen med Eirik Bakke og Hans Fredrik Fahle.

 

- Det blir dødskult. Jeg gleder meg til det. For min egen del er sprinten og kampen om en pallplassering det viktigste, men jeg synes også det er stas å få gått en herrestafett med et lag fra Lillomarka. Det er fryktelig moro, sier han.

Pettersen tror imidlertid ikke at Lillomarka vil hevde seg i stafettens medaljestrid.

- Vi kommer nok ikke til å prege den øvre delen i år. Eirik og Hans Fredrik har aldri gått noe seniorrenn før, og de kommer til å få seg en liten vekker.

 

- Uansett er dette kjempespennende. Både for meg og dem. Jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre så godt vi kan alle sammen.

- Det viktigste er at vi får satt Groruddalen og Lillomarka på kartet, og det skal vi klare, avslutter han med et glimt i øyet.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!