ANNONSE

Feide LSK av Lørenbanen

Feide LSK av Lørenbanen

 

Hasle/Løren gikk rett i strupen på Lillestrøms rekrutter. En kanonåpning sørget for at LSK aldri kom inn i kampen. Etter 4-2-seieren tar Hasle/ Løren steget inn i toppfotballen og 2. divisjon neste år.

- Vi ønsket å score tidlig, og planen var å gå ut i et langt høyere tempo enn Lillestrøm og det skulle vi holde i 15 minutter, forteller Kai Arild Lund etter kampen - dynket i champagne.

Før det var spilt fem minutter satt den første goalen i LSK-buret. Adrian Thun stanget Hasle/Løren i ledelsen.

- Planen var at vi skulle senke oss etter et kvarter, men så lenge vi kjørte over LSK var det ingen grunn til å legge seg.

Kjøret mot gjestenes mål fortsatte og etter rundt 20 minutter fikk Hasle/Løren frispark. Fredrik Pettersen dro til, traff en spiller i muren og utmanøvrerte Rino Lund Johnsen i LSK-buret - dermed var det 2-0 på Lørenbanen.

Punkterte

Etter 2-0-scoringen tok bortelaget over i kampen. LSK scoret én gang, skjøt en i stolpen og Hasle/Løren reddet en gang på streken. Med litt hell kom de seg til pause med ledelse 2-1.

- At LSK kom inn i kampen igjen tar jeg på min kappe. Jeg lot gutta holde presset for lenge, og vi ble slitne, forklarer Kai Arild Lund.

Med 2-1 til pause var scenarioet klart. Lillestrøm trengte to mål - og det virket heller ikke urealistisk ettersom de hadde presset voldsomt.

Duellen mellom Adrian Thun og Pål Steffen Andresen fikk et nytt kapittel like etter pause. Hasle/ Lørens superspiss snek seg inn bak ryggen til Andresen, løp fra ham og snappet ballen før han vartet opp med en klasseavslutning som ga 3-1.

Like etter banket samme Andresen spikeren langt inn i LSK-kista med sitt selvmål til 4-1. Det hjalp derfor lite at LSK reduserte på overtid - Hasle/Løren er klare for 2. divisjon etter 5-2 sammenlagt over to kamper.

Thun blir

Som vanlig havnet Adrian Thun i fokus. Spissen som har hamret inn mer enn 30 mål i år var utrolig glad etter kampen.

- Første omgang var blytung, men vi kom godt i gang. I pausen ble vi enige om å gi alt og det kunne ikke gått bedre. Jeg synes vi er rettmessige vinnere, sier den sindige spissen.

Adrian Thuns prestasjoner har naturligvis blitt lagt merke til, og man glemmer fort at han kun er 22 år gammel. Mot LSK bandt han opp hele forsvaret og var banens beste spiller. Speidere fra Vålerenga var utsendt, men Akers Avis Groruddalen vet at også flere klubber i toppfotballen har Thun på blokka.

- Slik det ser ut nå, så blir jeg i Hasle/Løren. Man kan aldri vite selvfølgelig, men jeg ser ingen grunn til å bytte klubb nå, sier han.

- Sykt moro

Kaptein Ivar André Anderssen er heller ikke i tvil.

- For en mann! Adrian var banens beste spiller i dag. Han er viktig, sier kapteinen som selv spilte en stor kamp i hjertet av Hasle/Løren-forsvaret.

- Vi leverer en veldig bra kamp. Det er moro å tenke på at denne gjengen som rykker opp i dag var juniorer i Skeid for et par år siden, forteller Anderssen.

Han er ikke i tvil: Lillestrøm besitter bedre fotballspillere enn Hasle/Løren, men på moral kan de ikke måle seg.

- Vi har en utrolig moral i laget. Dette hadde vi aldri regnet med, men det viser at vi kan slå alle på en god dag. Dette er en utrolig fin gjeng, sier en stolt kaptein til Akers Avis Groruddalen før festen gikk videre til Horgans.

Ingen får penger

De fleste Hasle/Løren-spillerne var som nevnt en del av Skeid-systemet, men de ble ikke funnet gode nok. Derfor gikk de til Hasle/Løren som for fire år siden lå i 4. divisjon.

Da rykket laget opp til 3. divisjon og debuterte med bronse.

I fjor tok de sølv og i år vant laget 3. divisjon, 10 poeng foran Grorud. Etter rundt 30 kamper i år har Hasle/Løren kun tapt to: Mot Vestli i serien og mot Sandefjord i cupen.

- Det har vært en utrolig innholdsrik sesong og vi har grunn til å være veldig stolte av oss selv, sier Kai Arild Lund.

Han forteller om to gode treningsuker.

- Dette er moro for gutta som er en kameratgjeng. Ingen i Hasle/ Løren tjener penger. De må til og med betale kontingent for å spille her.

Og sånn skal det fortsette til neste år også.

- Jeg er av den oppfatning at de som har rykket opp også skal være med å spille i 2. divisjon. Vi ønsker å forsterke, men det er begrenset hvor mye vi kan tilby, sier Lund.

Betyr alt

Selv om han er mest opptatt av å suge lengst mulig på opprykkskaramellen har han begynt å tenke på neste år.

- I begge kampene mot LSK har det siste kvarteret gått på ren vilje. Vi er nødt til å trene mer. Hvis ikke henger vi ikke med i 2. divisjon, sier Lund.

Idrettens sentrum

Han ser for seg at Hasle/Løren blir den nye idrettsmetropolen i Groruddalen.

- Ishockeyen kan rykke opp til GET-ligaen og vi spiller i 2. divisjon. I tillegg flytter veldig mange barnefamilier inn i området her. Når det er sagt har vi også innebandy og håndball.

- Hvor mye betyr opprykket for Hasle/Løren som klubb?

- Det betyr alt. Nå er vi ikke lenger en del av breddefotballen. Nå er vi i NFF-systemet og skal spille toppfotball. Vi går for eksempel rett inn i NM uten å måtte spille kvalik. Det kommer til å bli en helt ny hverdag, sier Lund.

Kvalik til 2. divisjon, kamp 2:

Hasle/Løren - Lillestrøm 4-2

(2-1). Lørenbanen

Tilskuere: 350 i regnet

Dommer: Anders Gjermshus

Gule kort HL: Henrik Thorbjørnsen.

Mål for HL: Adrian Thun 2, Fredrik Pettersen og selvmål.

HLs lag (4-4-2): Daniel Skrettingland, Kristian Rem, Ivar André Anderssen, Trygve Hunemo, Aksel Guerra, Fredrik Pettersen, Henrik Thorbjørnsen (Nikolae Gresko fra 75.), Brede Styrvold (Johan Wahnström fra 85.), Henrik Haagensen, Adrian Thun og Anders Mårdalen (Eirik Lyssand fra 60.).

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE