ANNONSE

Feide over Follo!

Feide over Follo!

OVERLEGNE: Zirak Ahmed og Grorud feide over Follo i første NM-runde.

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne supportere på tribunen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2017 kl 10:51

Og kampen startet med et smell, da Moa Mahnin ble feid ned av Follos Sivert Strangstad etter knappe tre minutter. Det endte med gult kort, men det var neppe noen andre enn de fem-seks standhaftige Follo-supporterne som hadde klaget om det kortet skiftet farge.

Det neste kvarteret handlet stort sett om to ting: Grorud som hadde ball, og Grorud-spillere som fikk vondt. Verst gikk det utover kaptein Morten-André Slorby, som måtte erstattes av Emilio Garcia tidlig i første omgang.

De første 45 minuttene utviklet seg etter hvert til en liten stillingskrig, der ingen av lagene kom til de helt store målsjansene, med unntak av et par straffeappeller i begge sekstenmetre.
Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

- Mål, mål, mål - flere mål

Follo har cuperfaring, men Grorud har Rolf Teigen.

- Første omgang var ikke fantastisk bra, så vi ble enige om et par taktiske grep i pausen, forklarer treneren.

Og de grepene fungerte, for i andre omgang tok hjemmelaget fullstendig over banespillet, og kunstgressvante groruddøler danset seg stadig nærmere Follo-målet.

Til slutt var det kanskje det kanskje den nevnte vårsola som gjorde at demningen brast. Preben Mankowitz fyrte av et høyt skudd som Follos sisteskanse hadde overraskende store problemer med å håndtere. Martin Høyland lot seg ikke be to ganger, og hamret inn returen.

Og bare tre minutter senere var samme mann frempå med pannebrasken, og vips så ledet Grorud med to mål.

Follo måtte fremover, og ble kontant straffet av Preben Mankowitz som avsluttet en flott Grorud-kontring. Enda et par minutter senere var innbytter Fisnik Kastrati frempå, og plutselig sto det 4-0.

Rett før slutt fikk Follo et trøstemål, til stor irritasjon hos både Rolf Teigen og Grorud-keeper Kamil Olsztynski. Men den følelsen ga seg raskt da dommeren blåste av, og man kunne konstatere at Grorud er videre i NM, med utklassingssifrene 4-1.

Les alt om kampen i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE