Felles skjebne...

Felles skjebne...

 

Nikolina Kursar trente med det svenske talentet Elin Johansson i helga. Begge jentene tilhører talenteliten i taekwondoverden, og begge satser på å bli best i verden. Jentene er perlevenner, men det er kun utenfor konkurranser. Der er de store rivaler.

Mudo Team Furuset/Tveita hadde en innholdsrik og annerledes helg denne uka. De hadde nemlig fått besøk av sine svenske venner og likesinnede fra den svenske klubben Soo Shim.

Her var også Nikolina Kursars argeste konkurrent. Sammen med Nikolina satt Elin Johansson som tok bronse i senior EM seg ned med Akers Avis Groruddalen og slo av en prat.

Vi forsto fort at jentene er veldig like.

- Vi har begge vært nordiske mestre og vil bli best i verden, sier de om kapp.

Selv om jentene er konkurrenter i taekwondo-idretten er tonen blid mellom de to.

- Det er kjempegøy å få lov til å trene med hverandre. Vi er jo gode venner, bortsett fra på matta. Da er det alvor, ler de.

- Hvordan er det å få besøk fra utøvere fra Sverige?

- Det er veldig morsomt. Vi lærer utrolig mye av hverandre, samtidig som vi blir kjent med mange venner. For min del er det også godt å få trening med en som er på mitt nivå, sier Nikolina.

Johansson nikker samtykkende, og svarer.

- Det er veldig kult å få komme til Norge. De har jo vært og besøkt oss noen ganger, mens det er første gang vi er her. Vi synes det er stas å komme hit, og vi har det kjempekos med den norske gjengen, sier hun.

- Når dere trener sammen. Lærer dere hverandre for godt å kjenne?

- Vi slår jo hverandre omtrent annen hver gang. Den som har dagen pleier som regel å vinne, men vi tror at det er en fordel for begge at vi kan alt som styrkene og svakhetene til hverandre, sier de.

- Har dere de samme målene?

- Ja, vi skal begge bli best i verden. Vi satser begge på VM-gull og på OL-medaljer.

- Hvem ligger best an?

- Alt kan skje. Vi har møttes mange ganger i finaler. Det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået. Uansett hvem det blir så kommer vi til å backe hverandre opp. Vi pusher hverandre for å bli best mulig, sier de.

Mye å lære av Norge

Svenskene så ut til å like seg i treningslokalet på Furuset, og deres trener, Niklas Johansson, forteller hva de håper å få ut av oppholdet.

- Tidsmessig er det veldig riktig for begge klubbene å ha denne sammenkomsten nå. Vi er begge i oppladning til sesongen, og å få en slik kickoff er suverent. Det er bra stemning mellom våre utøvere, og vi har lært hverandre å kjenne. Vi er en av Sveriges beste klubber, samtidig som Mudo Team Furuset/Tveita er en av Norges beste. Utøverne tjener på å trene med hverandre, sier han.

- Hvordan ble klubbene kjent med hverandre?

- Det var gjennom Nikolina og Elins kamper. Jeg og Gunnar Bratli fra Mudo Team Furuset/Tveita fant raskt tonen, og kjemien var god. Vi liker å ha en struktur i arbeidet vårt, og samarbeidet er godt, sier han.

Også Bratli ser positivt på samarbeidet.

- Det er en vinn-vinn situasjon. Vi får inspirasjon til å drive på videre når vi hele tida må strekke oss. Målet med samarbeidet er at alle utøverne skal få en god utvikling. Vi vil begge løfte fram toppidrettsutøvere, sier han.

- Hva er forskjellen på dere som trenere?

- Jeg lærer mye taktikk av Niklas, og det er jeg takknemlig for. Jeg er i gang med å ta utdannelse som topptrener, og jeg føler Niklas har mye å lære bort til meg, sier Bratli.

- Gunnar er veldig flink til å variere treningene sine. Dessuten er han en mester på å motivere og «peppe» opp utøverne. Dette har jeg blitt imponert over, og prøver å ta til meg, svarer Johansson.

- Hva har dere lært av samarbeidet?

- Det er mye, men det er kun de som våger å søke etter lærdom som vinner. De som er åpne for forandringer og innspill, sier de.

Laserkrig

Under oppholdet i Groruddalen bodde de 18 besøkende svenskene på Haraldsheim. Selv om de trente gjennom hele helgen, ble det også tid til det sosiale. Blant annet dro hele gjengen ned på Megazone og plaffet løs på hverandre i laserkrig.

Skal vi tro svenskene satt de igjen med et flott inntrykk av Groruddalen og Mudo Team Furuset/Tveita.

- Det har vært helt fantastisk. Vi gleder oss alltid til å møte de norske igjen, og jeg gleder meg spesielt til å få komme tilbake til brunosten, ler Johansson.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde.

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.