Felles skjebne...

Felles skjebne...

 

Nikolina Kursar trente med det svenske talentet Elin Johansson i helga. Begge jentene tilhører talenteliten i taekwondoverden, og begge satser på å bli best i verden. Jentene er perlevenner, men det er kun utenfor konkurranser. Der er de store rivaler.

Mudo Team Furuset/Tveita hadde en innholdsrik og annerledes helg denne uka. De hadde nemlig fått besøk av sine svenske venner og likesinnede fra den svenske klubben Soo Shim.

Her var også Nikolina Kursars argeste konkurrent. Sammen med Nikolina satt Elin Johansson som tok bronse i senior EM seg ned med Akers Avis Groruddalen og slo av en prat.

Vi forsto fort at jentene er veldig like.

- Vi har begge vært nordiske mestre og vil bli best i verden, sier de om kapp.

Selv om jentene er konkurrenter i taekwondo-idretten er tonen blid mellom de to.

- Det er kjempegøy å få lov til å trene med hverandre. Vi er jo gode venner, bortsett fra på matta. Da er det alvor, ler de.

- Hvordan er det å få besøk fra utøvere fra Sverige?

- Det er veldig morsomt. Vi lærer utrolig mye av hverandre, samtidig som vi blir kjent med mange venner. For min del er det også godt å få trening med en som er på mitt nivå, sier Nikolina.

Johansson nikker samtykkende, og svarer.

- Det er veldig kult å få komme til Norge. De har jo vært og besøkt oss noen ganger, mens det er første gang vi er her. Vi synes det er stas å komme hit, og vi har det kjempekos med den norske gjengen, sier hun.

- Når dere trener sammen. Lærer dere hverandre for godt å kjenne?

- Vi slår jo hverandre omtrent annen hver gang. Den som har dagen pleier som regel å vinne, men vi tror at det er en fordel for begge at vi kan alt som styrkene og svakhetene til hverandre, sier de.

- Har dere de samme målene?

- Ja, vi skal begge bli best i verden. Vi satser begge på VM-gull og på OL-medaljer.

- Hvem ligger best an?

- Alt kan skje. Vi har møttes mange ganger i finaler. Det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået. Uansett hvem det blir så kommer vi til å backe hverandre opp. Vi pusher hverandre for å bli best mulig, sier de.

Mye å lære av Norge

Svenskene så ut til å like seg i treningslokalet på Furuset, og deres trener, Niklas Johansson, forteller hva de håper å få ut av oppholdet.

- Tidsmessig er det veldig riktig for begge klubbene å ha denne sammenkomsten nå. Vi er begge i oppladning til sesongen, og å få en slik kickoff er suverent. Det er bra stemning mellom våre utøvere, og vi har lært hverandre å kjenne. Vi er en av Sveriges beste klubber, samtidig som Mudo Team Furuset/Tveita er en av Norges beste. Utøverne tjener på å trene med hverandre, sier han.

- Hvordan ble klubbene kjent med hverandre?

- Det var gjennom Nikolina og Elins kamper. Jeg og Gunnar Bratli fra Mudo Team Furuset/Tveita fant raskt tonen, og kjemien var god. Vi liker å ha en struktur i arbeidet vårt, og samarbeidet er godt, sier han.

Også Bratli ser positivt på samarbeidet.

- Det er en vinn-vinn situasjon. Vi får inspirasjon til å drive på videre når vi hele tida må strekke oss. Målet med samarbeidet er at alle utøverne skal få en god utvikling. Vi vil begge løfte fram toppidrettsutøvere, sier han.

- Hva er forskjellen på dere som trenere?

- Jeg lærer mye taktikk av Niklas, og det er jeg takknemlig for. Jeg er i gang med å ta utdannelse som topptrener, og jeg føler Niklas har mye å lære bort til meg, sier Bratli.

- Gunnar er veldig flink til å variere treningene sine. Dessuten er han en mester på å motivere og «peppe» opp utøverne. Dette har jeg blitt imponert over, og prøver å ta til meg, svarer Johansson.

- Hva har dere lært av samarbeidet?

- Det er mye, men det er kun de som våger å søke etter lærdom som vinner. De som er åpne for forandringer og innspill, sier de.

Laserkrig

Under oppholdet i Groruddalen bodde de 18 besøkende svenskene på Haraldsheim. Selv om de trente gjennom hele helgen, ble det også tid til det sosiale. Blant annet dro hele gjengen ned på Megazone og plaffet løs på hverandre i laserkrig.

Skal vi tro svenskene satt de igjen med et flott inntrykk av Groruddalen og Mudo Team Furuset/Tveita.

- Det har vært helt fantastisk. Vi gleder oss alltid til å møte de norske igjen, og jeg gleder meg spesielt til å få komme tilbake til brunosten, ler Johansson.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!