Felt av rutinen - slår de tilbake neste år?

Felt av rutinen - slår de tilbake neste år?

 

Målløs-damenes drøm om en NM-finale ble med drømmen. Håpet brast i den femte og avgjørende kampen hjemme mot Holmlia på torsdag. Målløs manglet rutinen til å vippe oppgjøret, men til neste år vil innebandy-kometene fra Romsås stå sterkere.

For tredje gang på rappen tapte Målløs hjemmekampen i Romsåshallen mot Holmlia da NM-semifinalenes femte kamp ble avgjort på torsdag.

Etter en første periode uten scoringer, var bortelaget best i den andre perioden og vant 3-1. Den siste perioden endte med en scoring til hver, og en skuffet Målløs-gjeng måtte innse at drømmen om NM-finalen var knust.

Trener Espen Hoff har sin forklaring på hvorfor groruddølene ikke maktet å vippe Holmlia av pinnen.

- Vi taper på erfaringen. Holmlia vet hva dette dreier seg om, og de har erfaringen, og nerver nok til å gjennomføre det. Vi mangler rutine på et så høyt nivå. Dette var det første sluttspillet til hele laget, bortsett fra meg og to av jentene.

- Da er det fort gjort å få litt overtenning og feil fokus, i stedet for å la det skli forbi, sier han.

Hoff er ærlig, og innrømmer at Holmlia fortjente finaleplassen.

- Jeg kan ikke si noe annet når de slår oss over fem kamper, og tre ganger i vår hule. Da har de vært det beste laget i lengden, sier han.

- Er du skuffet over tapt finaleplass, eller stolt over å ha kommet til en semifinale?

- Der må jeg nok si ja på begge deler. Jeg er skuffet over at vi ikke kom til finalen, jeg vil jo gjerne vinne alt. Likevel er jeg glad for det vi har oppnådd etter kun ett år med ordentlig satsing i klubben, sier han.

Espen Hoff hadde også inngått et veddemål med undertegnede i forkant av kampen. Om han tok Målløs til en finale, skulle han få tilbake de karamellene avisen skrev han ble frastjålet i seriekampen mot Holmlia. Den oppgaven klarte altså ikke Hoff, men vi vurderte det likevel dit hen at Hoff og spillerne hans skulle få karamellene uansett.

- Det smakte veldig godt det, og det lokket fram smil og latter hos en skuffa gjeng. Til neste år blir det kanskje vi som kjøper karameller til dere, ler han.

Sportslig løft

Det hersker ingen tvil om at Målløs-damene har opplevd et gigantisk sportslig løft denne sesongen. Etter fem seire, elleve tap og 10 poeng i 2007/2008- sesongen, tapte de i år seriemesterskapet på målforskjell mot Tunet.

Sesongen ga sølvmedalje, 12 seire og to tap, og for første gang var Målløs med i et NM-sluttspill.

Hoff er imidlertid ikke mett.

- Ja, vi har hatt et stort sportslig løft denne sesongen. Vi har fått til mye av det vi har prøvd på, men ikke alt. Vi har fremdeles en del å gå på, sier han.

- Blir det til neste år? Hva skjer videre med laget?

- Vi har holdt et lite møte i spillergruppa. Det er et par som gir seg av naturlige årsaker, og noen som skal trappe litt ned. Vi har imidlertid blitt enige om å forsøke å forsterke stallen med like gode spillere, eller bedre.

- Det er mange av jentene som er utrolig revansjesugne og har lyst til å satse skikkelig. Vi hadde ingen optimal forsesong eller oppkjøring i år, og troen på at vi kan gjøre det like bra til neste år er absolutt til stede, sier han.

- Hva med din rolle som trener? Fortsetter du?

- Jeg har en kontrakt på 1+1 år. Vi er ikke ferdig med evalueringen enda. Vi skal ha spillersamtaler, og jeg skal ha samtaler med styret. Uansett vil jeg si at jeg har hatt det veldig gøy i år, og at jeg har lyst til å fortsette som trener, sier han.

Like gode til neste år?

Espen Hoff er ikke kjent for å klinke spesielt hardt til med sine uttalelser i pressen.

Det gjør han heller ikke på spørsmål om Målløs blir like gode til neste år.

- Målene settes i samspill med jentene selv, og det kommer helt an på stallen. Et mål vi likevel alltid må ha er å utvikle individuelle ferdigheter og samhandling i systemet videre.

- Men blir dere bedre?

- Vi har holdt de regjerende NM-mestrene til fem semifinalekamper, og vi tapte seriegullet på målforskjell. Vi har i hvert fall ingen målsetting om å bli dårligere, men det blir alltid vanskelig å bli bedre. Forhåpentligvis har vi lært mye denne sesongen, og fått med oss litt rutine, sier han.

Riktig vei

Sesongen er da altså over for Målløs del, men laget skal fortsette treningen fram til mai måned. Samtidig mener Hoff det er viktig at jentene er stolte over egen innsats i år.

- Vi er alle enige om at vi har gjort en bra sesong. Nå skal vi holde trykket oppe på treningene når det kommer spillere på prøvespill. Jeg håper at jentene er fornøyde med seg selv når de får skuffelsen fra semifinaletapet på avstand, sier han.

Han mener også at klubben utvikler seg i riktig retning.

- Alt har vært bra i år. Vi har vært heldige med media som har fulgt oss tett, publikum har kommet i flere og flere antall, og alt peker i riktig vei.

- Jeg vil berømme Målløs som har valgt å satse på jentesiden av sporten. Det er ikke mange klubber som satser på jentene når de har et herrelag også. Det er voksent gjort, sier Hoff.

Innebandy, kvinner, NM semifinale 5. kamp:

Målløs - Holmlia 2-4

(0-0, 1-3, 1-1)

Romsåshallen

Tilskuere: 163

Dommere: Torvet/Eliassen

Mål Målløs: Veronica Nielsen, Sandra Sjöström.

Utv.: Målløs 4x2 min., Holmlia 3x2 min.

Skudd: 30-32.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.