Felt av rutinen - slår de tilbake neste år?

Felt av rutinen - slår de tilbake neste år?

 

Målløs-damenes drøm om en NM-finale ble med drømmen. Håpet brast i den femte og avgjørende kampen hjemme mot Holmlia på torsdag. Målløs manglet rutinen til å vippe oppgjøret, men til neste år vil innebandy-kometene fra Romsås stå sterkere.

Skrevet av:

For tredje gang på rappen tapte Målløs hjemmekampen i Romsåshallen mot Holmlia da NM-semifinalenes femte kamp ble avgjort på torsdag.

Etter en første periode uten scoringer, var bortelaget best i den andre perioden og vant 3-1. Den siste perioden endte med en scoring til hver, og en skuffet Målløs-gjeng måtte innse at drømmen om NM-finalen var knust.

Trener Espen Hoff har sin forklaring på hvorfor groruddølene ikke maktet å vippe Holmlia av pinnen.

- Vi taper på erfaringen. Holmlia vet hva dette dreier seg om, og de har erfaringen, og nerver nok til å gjennomføre det. Vi mangler rutine på et så høyt nivå. Dette var det første sluttspillet til hele laget, bortsett fra meg og to av jentene.

- Da er det fort gjort å få litt overtenning og feil fokus, i stedet for å la det skli forbi, sier han.

Hoff er ærlig, og innrømmer at Holmlia fortjente finaleplassen.

- Jeg kan ikke si noe annet når de slår oss over fem kamper, og tre ganger i vår hule. Da har de vært det beste laget i lengden, sier han.

- Er du skuffet over tapt finaleplass, eller stolt over å ha kommet til en semifinale?

- Der må jeg nok si ja på begge deler. Jeg er skuffet over at vi ikke kom til finalen, jeg vil jo gjerne vinne alt. Likevel er jeg glad for det vi har oppnådd etter kun ett år med ordentlig satsing i klubben, sier han.

Espen Hoff hadde også inngått et veddemål med undertegnede i forkant av kampen. Om han tok Målløs til en finale, skulle han få tilbake de karamellene avisen skrev han ble frastjålet i seriekampen mot Holmlia. Den oppgaven klarte altså ikke Hoff, men vi vurderte det likevel dit hen at Hoff og spillerne hans skulle få karamellene uansett.

- Det smakte veldig godt det, og det lokket fram smil og latter hos en skuffa gjeng. Til neste år blir det kanskje vi som kjøper karameller til dere, ler han.

Sportslig løft

Det hersker ingen tvil om at Målløs-damene har opplevd et gigantisk sportslig løft denne sesongen. Etter fem seire, elleve tap og 10 poeng i 2007/2008- sesongen, tapte de i år seriemesterskapet på målforskjell mot Tunet.

Sesongen ga sølvmedalje, 12 seire og to tap, og for første gang var Målløs med i et NM-sluttspill.

Hoff er imidlertid ikke mett.

- Ja, vi har hatt et stort sportslig løft denne sesongen. Vi har fått til mye av det vi har prøvd på, men ikke alt. Vi har fremdeles en del å gå på, sier han.

- Blir det til neste år? Hva skjer videre med laget?

- Vi har holdt et lite møte i spillergruppa. Det er et par som gir seg av naturlige årsaker, og noen som skal trappe litt ned. Vi har imidlertid blitt enige om å forsøke å forsterke stallen med like gode spillere, eller bedre.

- Det er mange av jentene som er utrolig revansjesugne og har lyst til å satse skikkelig. Vi hadde ingen optimal forsesong eller oppkjøring i år, og troen på at vi kan gjøre det like bra til neste år er absolutt til stede, sier han.

- Hva med din rolle som trener? Fortsetter du?

- Jeg har en kontrakt på 1+1 år. Vi er ikke ferdig med evalueringen enda. Vi skal ha spillersamtaler, og jeg skal ha samtaler med styret. Uansett vil jeg si at jeg har hatt det veldig gøy i år, og at jeg har lyst til å fortsette som trener, sier han.

Like gode til neste år?

Espen Hoff er ikke kjent for å klinke spesielt hardt til med sine uttalelser i pressen.

Det gjør han heller ikke på spørsmål om Målløs blir like gode til neste år.

- Målene settes i samspill med jentene selv, og det kommer helt an på stallen. Et mål vi likevel alltid må ha er å utvikle individuelle ferdigheter og samhandling i systemet videre.

- Men blir dere bedre?

- Vi har holdt de regjerende NM-mestrene til fem semifinalekamper, og vi tapte seriegullet på målforskjell. Vi har i hvert fall ingen målsetting om å bli dårligere, men det blir alltid vanskelig å bli bedre. Forhåpentligvis har vi lært mye denne sesongen, og fått med oss litt rutine, sier han.

Riktig vei

Sesongen er da altså over for Målløs del, men laget skal fortsette treningen fram til mai måned. Samtidig mener Hoff det er viktig at jentene er stolte over egen innsats i år.

- Vi er alle enige om at vi har gjort en bra sesong. Nå skal vi holde trykket oppe på treningene når det kommer spillere på prøvespill. Jeg håper at jentene er fornøyde med seg selv når de får skuffelsen fra semifinaletapet på avstand, sier han.

Han mener også at klubben utvikler seg i riktig retning.

- Alt har vært bra i år. Vi har vært heldige med media som har fulgt oss tett, publikum har kommet i flere og flere antall, og alt peker i riktig vei.

- Jeg vil berømme Målløs som har valgt å satse på jentesiden av sporten. Det er ikke mange klubber som satser på jentene når de har et herrelag også. Det er voksent gjort, sier Hoff.

Innebandy, kvinner, NM semifinale 5. kamp:

Målløs - Holmlia 2-4

(0-0, 1-3, 1-1)

Romsåshallen

Tilskuere: 163

Dommere: Torvet/Eliassen

Mål Målløs: Veronica Nielsen, Sandra Sjöström.

Utv.: Målløs 4x2 min., Holmlia 3x2 min.

Skudd: 30-32.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!