ANNONSE

Fem NM-gull av seks mulige

Fem NM-gull av seks mulige

 

Martine Camille Brænna danset best da det gjaldt som mest under NM i Freestyle/disco og Slowdance i helga. Det sikret henne fem av seks mulige gull.

- Jeg er strålende fornøyd med å ta så mange gull. Før NM har jeg stått skikkelig på og trent hardt, og jeg hadde håpet på gode plasseringer, men fem gull er over all forventning.

- Det er kjempemoro at det gikk så bra, sier Martine Camilla Brænna.

Martine Camilla, som fyllte 14 år i går, tok gull i kategoriene singel, slow, todans (både freestyle og slow), trio og team-match. Den eneste kategorien det ikke endte opp med gull i, var dobbel. Her ble det en femteplass uten at hun deppet for mye over det resulatet.

 

- Dansepartneren min og jeg følte at vi danset ganske bra. Noe mer kan man egentlig ikke forlange, men vi hadde jo håpet å komme høyere opp før konkurransen, sier hun.

Martine Camilla danser i Danseklubben Studio 1 på Lørenskog. De jubler over hennes prestasjoner i helga.

- Rett og slett supert. Selv om hun tok nesten like mange gull i fjor gikk dette over all forventning ettersom Martine Camilla har slitt med skader. Det er kjempegøy at hun fikk spisset formen til NM, og at det holdt så bra inn. Det gleder oss, sier instruktør Astrid Bruun Ødegård.

 

Hard konkurranse

Mens flere av danserne spesialiserer seg innenfor én kategori, er Martine Camilla Brænna aktivt med i hele 12 forskjellilge dansekategorier.

- Det betyr at jeg må trene ekstra hardt for å henge med i de forskjellige kategoriene. Uansett er det bare gøy å trene dans, og hvis jeg blir sliten tar jeg bare en liten pause, slår hun fast.

Årets NM ble arrangert i Skedsmohallen på lørdag og søndag. Fra Groruddalen stilte også Renate Berenett (sølv i slow), Hibba Andrea Tudorache (bronse i slow), Therese Vaagenæs og Camilla Hofvind.

 

Revansjen

Groruddalens lesere er vant til å se Martine Camilla Brænna på topp i dansekonkurranser, men disse gullene betydde muligens mer for dansetalentet enn tidligere triumfer.

Etter at Grorud-jenta i fjor deltok i EM i Bratislava har hun slitt med etterproblemer av en stygg matforgiftning. Derfor var jubelen ekstra stor etter helgas fangst.

- Matforgiftningen har sittet i kroppen nesten et helt år, og jeg har slitt med den gjennom flere konkurranser. Nå har den endelig sluppet taket, og det var ekstra stas å ta så mange medaljer etter den vanskelige tiden, sier hun.

Martine Camilla Brænna hadde også en annen stor motivasjonsfaktor mens hun danset i helga.

- Samtidig med matforgiftningen har mormoren min vært syk og gått gjennom en operasjon. Heldigvis gikk det bra, og jeg hadde henne i tankene da jeg danset. Du kan si at jeg danset for mormor, informerer Brænna.

 

Seriøs

Martine Camilla Brænna tar dansingen svært seriøst, og jobber knallhardt for å oppnå resultatene sine.

Til daglig går hun på den norske operas ballettskole for ungdomsskole-elever hvor hun trener hver dag, og som regel blir det trening på kveldene også. Når helga kommer er det som oftest konkurranser.

- Jeg tar dansingen seriøst, og vil man være på topp er man nødt til å trene såpass hardt.

- Man må ofre litt for å gjøre det man liker best, sier hun.

 

- Et stortalent

Som de fleste allerede har skjønt er Martine Camilla Brænna et stortalent i dansing. Det skriver instruktør i Danseklubben Studio 1, Astrid Bruun Ødegård, under på.

- Det finnes ikke tvil om at vi snakker om et kjempetalent her. Martine Camilla er veldig strukturert. Både i forhold til trening og skole.

- I tillegg har hun en unik fysikk, og tar til seg ting veldig lett. På mange områder er hun en ener samtidig som hun har beina godt plassert på jorda, sier hun.

Stortalentet selv har nå satt seg nye mål for sesongen.

- Det neste nå må bli å få en pallplassering i VM. Det hadde vært utrolig moro, sier hun.

Årets VM skal gå i Ostrava, Tsjekkia, og starter første uka av sommerferien.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE