Fem NM-gull av seks mulige

Fem NM-gull av seks mulige

 

Martine Camille Brænna danset best da det gjaldt som mest under NM i Freestyle/disco og Slowdance i helga. Det sikret henne fem av seks mulige gull.

Skrevet av:

- Jeg er strålende fornøyd med å ta så mange gull. Før NM har jeg stått skikkelig på og trent hardt, og jeg hadde håpet på gode plasseringer, men fem gull er over all forventning.

- Det er kjempemoro at det gikk så bra, sier Martine Camilla Brænna.

Martine Camilla, som fyllte 14 år i går, tok gull i kategoriene singel, slow, todans (både freestyle og slow), trio og team-match. Den eneste kategorien det ikke endte opp med gull i, var dobbel. Her ble det en femteplass uten at hun deppet for mye over det resulatet.

 

- Dansepartneren min og jeg følte at vi danset ganske bra. Noe mer kan man egentlig ikke forlange, men vi hadde jo håpet å komme høyere opp før konkurransen, sier hun.

Martine Camilla danser i Danseklubben Studio 1 på Lørenskog. De jubler over hennes prestasjoner i helga.

- Rett og slett supert. Selv om hun tok nesten like mange gull i fjor gikk dette over all forventning ettersom Martine Camilla har slitt med skader. Det er kjempegøy at hun fikk spisset formen til NM, og at det holdt så bra inn. Det gleder oss, sier instruktør Astrid Bruun Ødegård.

 

Hard konkurranse

Mens flere av danserne spesialiserer seg innenfor én kategori, er Martine Camilla Brænna aktivt med i hele 12 forskjellilge dansekategorier.

- Det betyr at jeg må trene ekstra hardt for å henge med i de forskjellige kategoriene. Uansett er det bare gøy å trene dans, og hvis jeg blir sliten tar jeg bare en liten pause, slår hun fast.

Årets NM ble arrangert i Skedsmohallen på lørdag og søndag. Fra Groruddalen stilte også Renate Berenett (sølv i slow), Hibba Andrea Tudorache (bronse i slow), Therese Vaagenæs og Camilla Hofvind.

 

Revansjen

Groruddalens lesere er vant til å se Martine Camilla Brænna på topp i dansekonkurranser, men disse gullene betydde muligens mer for dansetalentet enn tidligere triumfer.

Etter at Grorud-jenta i fjor deltok i EM i Bratislava har hun slitt med etterproblemer av en stygg matforgiftning. Derfor var jubelen ekstra stor etter helgas fangst.

- Matforgiftningen har sittet i kroppen nesten et helt år, og jeg har slitt med den gjennom flere konkurranser. Nå har den endelig sluppet taket, og det var ekstra stas å ta så mange medaljer etter den vanskelige tiden, sier hun.

Martine Camilla Brænna hadde også en annen stor motivasjonsfaktor mens hun danset i helga.

- Samtidig med matforgiftningen har mormoren min vært syk og gått gjennom en operasjon. Heldigvis gikk det bra, og jeg hadde henne i tankene da jeg danset. Du kan si at jeg danset for mormor, informerer Brænna.

 

Seriøs

Martine Camilla Brænna tar dansingen svært seriøst, og jobber knallhardt for å oppnå resultatene sine.

Til daglig går hun på den norske operas ballettskole for ungdomsskole-elever hvor hun trener hver dag, og som regel blir det trening på kveldene også. Når helga kommer er det som oftest konkurranser.

- Jeg tar dansingen seriøst, og vil man være på topp er man nødt til å trene såpass hardt.

- Man må ofre litt for å gjøre det man liker best, sier hun.

 

- Et stortalent

Som de fleste allerede har skjønt er Martine Camilla Brænna et stortalent i dansing. Det skriver instruktør i Danseklubben Studio 1, Astrid Bruun Ødegård, under på.

- Det finnes ikke tvil om at vi snakker om et kjempetalent her. Martine Camilla er veldig strukturert. Både i forhold til trening og skole.

- I tillegg har hun en unik fysikk, og tar til seg ting veldig lett. På mange områder er hun en ener samtidig som hun har beina godt plassert på jorda, sier hun.

Stortalentet selv har nå satt seg nye mål for sesongen.

- Det neste nå må bli å få en pallplassering i VM. Det hadde vært utrolig moro, sier hun.

Årets VM skal gå i Ostrava, Tsjekkia, og starter første uka av sommerferien.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!