Fem NM-gull av seks mulige

Fem NM-gull av seks mulige

 

Martine Camille Brænna danset best da det gjaldt som mest under NM i Freestyle/disco og Slowdance i helga. Det sikret henne fem av seks mulige gull.

Skrevet av:

- Jeg er strålende fornøyd med å ta så mange gull. Før NM har jeg stått skikkelig på og trent hardt, og jeg hadde håpet på gode plasseringer, men fem gull er over all forventning.

- Det er kjempemoro at det gikk så bra, sier Martine Camilla Brænna.

Martine Camilla, som fyllte 14 år i går, tok gull i kategoriene singel, slow, todans (både freestyle og slow), trio og team-match. Den eneste kategorien det ikke endte opp med gull i, var dobbel. Her ble det en femteplass uten at hun deppet for mye over det resulatet.

 

- Dansepartneren min og jeg følte at vi danset ganske bra. Noe mer kan man egentlig ikke forlange, men vi hadde jo håpet å komme høyere opp før konkurransen, sier hun.

Martine Camilla danser i Danseklubben Studio 1 på Lørenskog. De jubler over hennes prestasjoner i helga.

- Rett og slett supert. Selv om hun tok nesten like mange gull i fjor gikk dette over all forventning ettersom Martine Camilla har slitt med skader. Det er kjempegøy at hun fikk spisset formen til NM, og at det holdt så bra inn. Det gleder oss, sier instruktør Astrid Bruun Ødegård.

 

Hard konkurranse

Mens flere av danserne spesialiserer seg innenfor én kategori, er Martine Camilla Brænna aktivt med i hele 12 forskjellilge dansekategorier.

- Det betyr at jeg må trene ekstra hardt for å henge med i de forskjellige kategoriene. Uansett er det bare gøy å trene dans, og hvis jeg blir sliten tar jeg bare en liten pause, slår hun fast.

Årets NM ble arrangert i Skedsmohallen på lørdag og søndag. Fra Groruddalen stilte også Renate Berenett (sølv i slow), Hibba Andrea Tudorache (bronse i slow), Therese Vaagenæs og Camilla Hofvind.

 

Revansjen

Groruddalens lesere er vant til å se Martine Camilla Brænna på topp i dansekonkurranser, men disse gullene betydde muligens mer for dansetalentet enn tidligere triumfer.

Etter at Grorud-jenta i fjor deltok i EM i Bratislava har hun slitt med etterproblemer av en stygg matforgiftning. Derfor var jubelen ekstra stor etter helgas fangst.

- Matforgiftningen har sittet i kroppen nesten et helt år, og jeg har slitt med den gjennom flere konkurranser. Nå har den endelig sluppet taket, og det var ekstra stas å ta så mange medaljer etter den vanskelige tiden, sier hun.

Martine Camilla Brænna hadde også en annen stor motivasjonsfaktor mens hun danset i helga.

- Samtidig med matforgiftningen har mormoren min vært syk og gått gjennom en operasjon. Heldigvis gikk det bra, og jeg hadde henne i tankene da jeg danset. Du kan si at jeg danset for mormor, informerer Brænna.

 

Seriøs

Martine Camilla Brænna tar dansingen svært seriøst, og jobber knallhardt for å oppnå resultatene sine.

Til daglig går hun på den norske operas ballettskole for ungdomsskole-elever hvor hun trener hver dag, og som regel blir det trening på kveldene også. Når helga kommer er det som oftest konkurranser.

- Jeg tar dansingen seriøst, og vil man være på topp er man nødt til å trene såpass hardt.

- Man må ofre litt for å gjøre det man liker best, sier hun.

 

- Et stortalent

Som de fleste allerede har skjønt er Martine Camilla Brænna et stortalent i dansing. Det skriver instruktør i Danseklubben Studio 1, Astrid Bruun Ødegård, under på.

- Det finnes ikke tvil om at vi snakker om et kjempetalent her. Martine Camilla er veldig strukturert. Både i forhold til trening og skole.

- I tillegg har hun en unik fysikk, og tar til seg ting veldig lett. På mange områder er hun en ener samtidig som hun har beina godt plassert på jorda, sier hun.

Stortalentet selv har nå satt seg nye mål for sesongen.

- Det neste nå må bli å få en pallplassering i VM. Det hadde vært utrolig moro, sier hun.

Årets VM skal gå i Ostrava, Tsjekkia, og starter første uka av sommerferien.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!