Ferdig for sesongen

Ferdig for sesongen

 

Anders Hatlén har pådratt seg en akillesskade og må følge resten av sesongen til Groruds fotballherrer fra sidelinjen.

- Det er selvfølgelig kjedelig å bli skadet, men jeg tror ikke det har nevneverdig betydning for laget. Gutta har blitt modne nok til å ta ansvar selv, og er mer enn klare nok til å ta over stafettpinnen. Grorud vil fortsette å plukke poeng uten meg, sier Anders Hatlén.

Den 32 år gamle midtbanespilleren har havnet på sidelinjen med en delvis avrevet akilles. Nå venter han på å bli operert.

- Jeg skal opereres 10. september. Deretter må jeg vente 6-8 uker før jeg kan starte opptrening igjen. Med andre ord er jeg ferdig for sesongen, sier Hatlén.

Selv om han tar skaden med ro, gruer han seg til å se lagkameratene kjempe om nok poeng til å berge plassen i 2. divisjon.

- Det er enda tøffere å stå på sidelinjen å se på, men likevel er jeg rolig i forhold til at gutta skal berge plassen. De har fått mer erfaring og vet hva som skal til for å ta poeng. Jeg tror vi er avhengig av ni poeng til for å sikre plassen, men jeg tror i hvert fall gutta spiller inn 15, sier Hatlén.

Tungt tap

Selv om Anders Hatlén denne sesongen egentlig skulle spille en mindre viktig rolle i Rolf Teigens mannskap, har han vært toneangivende. I Grorud legger de ikke skjul på at veteranens egenskaper vil bli savnet.

- Å miste Anders nå er helt klart et stort tap for oss. Det er ingen midtbanespillere i avdelingen som vinner så mange dueller og dekker så mye rom som han. Vi får bare prøve å dekke over det tapet best mulig, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Også trener Teigen skulle likt å hatt med Hatlén i sesonginnspurten.

- Anders er en en utrolig flink til å etablere referanser på ulike områder for de unge spillerne. Han er pålitelig, lojal og disiplinert. Både utenfor banen og i sitt spill. I tillegg har han den sterkeste duellkraften og motoren i 2. divisjon.

- Vi mister både en dyktig fotballspiller og et stort forbilde for de unge guttene våre. Samtidig åpner det muligheten for de unge, sier Rolf Teigen.

Satser igjen?

Foran årets sesong var det lenge uklart om Anders Hatlén ville være en del av Grorud på grunn av jobb og familiesituasjon. Selv om han nå ble skadet, utelukker han ikke å gå på en ny sesong til neste år igjen.

- Det er jo veldig morsomt med fotballen om dagen. Vi får se hvordan det ligger an til neste år. Mer vil jeg ikke si, ler Hatlén.

Rolf Teigen holder uansett døra åpen.

- Om Anders er motivert og finner plass til fotballen i sin hverdag er selvfølgelig vi veldig glade for det. Han er en fantastisk representant for klubben, sier Teigen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.