ANNONSE

Festhockey i lokalderbyet

Festhockey i lokalderbyet

 

Lokalderbyet mellom Furuset og Hasle/Løren hadde alt. Mål, temperatur, tøffe taklinger, utvisninger og enormt målvaktspill. Kampen endte utrolig nok 2-2 etter en fest av en hockeykamp, der begge lag hadde sjanser til å vinne.

Tekst:

Publisert:

Selv om gradestokken krøp ned til nærmere 20 minusgrader utenfor hallen, var intensiteten og temperaturen så absolutt til stede på isen. Etter en haug med tøffe, rene taklinger, kom den første virkelige smellen. Hardhausen Knut Rindal i Hasle/Løren-forsvaret trøkket ordentlig til i en takling. Da gikk rullegardinen til Marius Kvassheim ned. Kvassheim tok kvelertak på Rindal selv om han ikke var en del av den utløsende situasjonen.

- Kvassheim og jeg barker sammen. Han tar kvelertak på meg, og jeg må jo bare rive meg løs. Han kommer inn i situasjonen som tredjemann, og det er stygt, mener Rindal.

- Jeg oppfatter det som en stygg takling fra Rindal og ønsker å stå opp for lagkameraten min. Jeg synes temperament hører hjemme i slike lokale kamper, kontrer Kvassheim.

Begge ble belønnet med matchstraff. Guttene er tidligere lagkamerater og kompiser utenfor for isen.

- Dette er glemt nå, vi er venner igjen etter kampen, sier Kvassheim.

Utvisninger ga mål

Nytt av år 2010 er at hockeyforbundet har lansert nye regler. Det passer naturlig nok dårlig foran en kamp som betyr så mye for begge lag. Hasle/Løren kjemper for en topp-tre-plassering og mulig innpass i neste års Get-liga, mens Furuset lever for å redde æren og bygge opp klubben på nytt. De nye reglene baserer seg på å fjerne alt som heter destruktivt spill. Slashing, hekting og holdinger er situasjoner forbundet ønsker å få bukt med.

- Det må vi bare leve med. De nye reglene er for å få et høyere nivå i Norge, og lag som er gode på skøyter skal tjene på de nye reglene. Derfor ser jeg ingen grunn til å klage, sier Hasle/Løren-kaptein Elia Hoelstad, som spilte en god kamp.

Hasle/Løren slet voldsomt med de nye reglene, og fikk mange ufrivillige turer i fryseboksen.

- Både dommerne og vi spillere trenger tid til å tilpasse oss. Det kommer nok til å bli en liten overgang, men jeg tror det vil gå bra, melder Hasle/Løren-kapteinen.

Tre av kampens fire mål ble scoret i powerplay. Hasle/Løren tok ledelsen ved Marius Andersen etter fem minutter. Da trodde mange på en reprise av forrige oppgjør mellom lagene. Så skjedde aldri: Furuset plukket opp kamp­hanskene i andre periode og gikk til krig. I overtall fem mot fire ordnet, som vanlig, Martin Scott Hagen en Furuset-utlikning. Midtveis i andre periode tok Hasle/Løren tilbake føringen i kampen etter en scoring av Fredrik Thinn i powerplay.

Ti minutter inn i den tredje og siste perioden utliknet nok en gang Martin Scott Hagen i powerplay for Furuset. I kampens siste fase kunne begge lag tippet kampen i sin favør, men fantastisk målvaktsspill av Kristian Skoveng i FIF-buret og Tommy Lund på andre siden hindret flere mål i derbyet.

Påsans siste

Kristian «Påsan» Skoveng har vært en nøkkelspiller for Furuset helt siden stjerneimporten Mikael Vuorio dro hjem til Finland. Hjemmekampen mot Hasle/Løren ble keeperens siste match i Furuset-drakta på en stund. Neste stopp er militæret og rekruttskole i Madla.

- Jepp, det var siste kampen, sier en litt vemodig Skoveng utenfor garderobene i Furuset Forum.

Han blir borte de neste 14 månedene, men lover å vende tilbake til klubben etter han at har gjennomført plikten sin.

- Ja, jeg skal tilbake. Det er kjedelig å måtte dra fra klubben, jeg har gått og tenkt på det i hele dag, innrømmer han.

Nå står Bjørn Marius Kormano og Christian Østebø klare til å ta opp snaphansken etter Skoveng.- De andre keeperne har vært bra. Kormano har vist seg god tidligere i år, sier den vordende soldaten.

Ikke bra nok

I onsdagens forhåndsomtale kunne du lese at Hasle/Løren-trener Jim Marthinsen var opptatt av å få gjort jobben mot Furuset. En tidvis frustrert Marthinsen var ikke tilfreds med kun ett poeng.

- Nei, jeg syns ikke dette holder. Vi kom litt skjevt ut, men var gode i andre- og tredje periode. Vi hadde masse sjanser og burde klart å avgjøre kampen, sier han.

Skuddstatistikken endte utrolige 40-37 til Furuset. Fire mål på 77 skudd vitner om enormt keeperspill, og Marthinsen vet å rose målvaktene.

- Keeperne var kjempebra begge veier i dag. All ære til dem, sier han som i sin tid var en stjernekeeper for Vålerenga.

Mot slutten av kampen kunne man se at julepausen hadde gått utover kondisjonen til spillerne. Slitne ben preget kampen, men Marthinsen ser nå fram til et jevnt kampprogram.

- Så langt i år har vi spilt kamper veldig oppstykket. Nå blir det kamper én- til to ganger i uka, og det hjelper å få en rytme på det, mener han.

Glad kaptein

FIF-kaptein Raymond Nielsen uttalte at juniorfeil har vært roten til alt sportslig vondt i Furuset i år. Selv om han sto for en aldri så liten brøler på Hasle/Lørens 1-0-scoring er han glad.

- Det var en liten «halv-indianer» av meg på det målet, så den tar jeg på min kappe, flirer kapteinen.

- I dag fremstår vi som et lag. Dette var en veldig positiv start på del to av sesongen, sier Nielsen.

Poengkonge Martin Scott Hagen støtter sin kapteins uttalelser.

- I dag var det moro å spille ishockey. En av de beste kampene vi har levert i år, sier Hagen som alltid var en trussel i offensiv sone.

Hasle/Løren har hentet inn en forsterkning foran vårsesongen. Christian Thinn, bror av Fredrik som alt spiller på laget, er klar for klubben. Han kommer på lån fra Frisk Asker og kommer til å bli i Hasle/Løren ut sesongen.

- Det var en dårlig match i dag. Labert. Jeg tror nok juleskinka sitter litt for godt ennå. Nå handler det om å vinne alle kampene og sikre en topplassering.

Thinn har rykte på seg for å være en toppscorer, og lover å gjøre mål for klubben.

- Det ble ikke så mye av det i dag, men jeg lover at det kommer, sier Thinn som spilte i nettopp Furuset så sent som i fjor.

Allerede i morgen (lørdag) er full runde i 1. divisjon igjen. Furuset tar i mot Lørenskog, mens Hasle/Løren får besøk av Sparta 2.

 

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Hasle/Løren 2-2

(1-0, 1-1, 0-1)

Furuset Forum

Tilskuere: 100

Mål H/L: Fredrik Thinn og Marius Andersen.

Mål FIF: Martin Scott

Hagen (2).

Dommer: Steven Richardson

Utvisninger:

H/L  6x2, 1x5, 1x20.

FIF: 3x2,  1x5, 1x20.

Skudd: 40-37.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE