ANNONSE

Fikk landslagsplass

Fikk landslagsplass

PÅ LANDSEN: Høybråten-jenta Karianne Moe er tatt ut på juniorlandslaget i langrenn. FOTO: Kay Grue Thorsen

Etter oppløftende og gode resultater denne vinteren, ser Høybråten-jenta Karianne Moe framover mot neste skisesong. Da skal hun representere Norge på juniorlandslaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2016 kl 20:31

Se bildet større

– KANON: Både Øystein «Pølsa» Pettersen og Solfrid Braathen synes det er stor stas med Karianne Moes landslagsplass. FOTO: Caroline Bremer

Se bildet større

– KANON: Både Øystein «Pølsa» Pettersen og Solfrid Braathen synes det er stor stas med Karianne Moes landslagsplass.

– Utrolig gøy å bli tatt ut. Å få en plass på neste års juniorlandslag var et av sesongens store mål. Jeg er utrolig glad for at jeg klarte det til slutt, sier Karianne Moe.

Langrennsløperen fra HSIL fikk beskjeden om uttaket før alle andre, men fikk ikke lov å si noe før det ble offentliggjort.

– Det var ikke så lett å holde tett om det. Spesielt ikke når folk spurte og gravde. Men jeg holdt ut, og nå kan jeg endelig slippe jubelen løs, ler hun.

– Motiverende

Skitalentet, som er ferdig på Wang videregående til sommeren, har jobbet knallhardt med idretten sin over flere år. Nå synes hun det er deilig å få betalt for alt arbeidet.

– Ja, det er deilig å få en bekreftelse på at det arbeidet man har gjort fungerer, og det er motiverende at forbundet mener at jeg er en god skiløper og at de har tro på meg i framtiden. Dette uttaket gir meg selvtilit og troen på videre satsing.

– Jeg hadde mål om å komme på juniorlandslaget som 17-åring. Nå har jeg klart det, og jeg er klar for å kjøre på videre. Jeg gleder meg, sier Karianne.

God sesong

Vinterens sesong gikk over all forventning for Karianne Moe. På tross av at hun gikk i en knallhard juniorklasse med flere eldre løpere, deriblant mange juniorverdensmestre, endte Høybråten-jenta på en niendeplass sammenlagt. I sin egen årsklasse ble hun tredje beste løper.

– Jeg var litt spent før sesongen, men presterte bedre enn jeg turte håpe på. Faktisk var det moro å se hvor nær jeg var de aller, aller beste i klassen min. Det var på ingen måte skremmende, sier hun.

Tommel opp fra HSIL

I Høybråten og Stovners langrennsgruppe jubles det over å ha fått en vaskekte landslagsutøver i klubben.

– Kjempegøy å få en utøver med på landslaget, sier leder Stian Breen.

– Det er stort for en såpass liten klubb som oss. Vi gir tommel opp og ønsker Karianne masse lykke til. Vi er kjempestolte, sier han.

Han synes det er fortjent at Karianne Moe får muligheten til å gå på juniorlandslaget.

– Hun har vært svært treningsvillig og har jobbet steinhardt gjennom flere år, og hun leverte en kjempesesong i vinter. Dette er en bekreftelse på at man har gjort ting riktig, og også en honnør til langrenngruppa for den jobben som er lagt ned, sier Breen.

Stolt pappa

Også sportslig leder og pappa, Jan Erik Moe, var kry da landslagsuttaket ble offentliggjort.

– Dette er stort for meg. Både som pappa og sportslig leder. Karianne har levert en meget bra sesong, og jeg er glad for at hun nå får muligheten til å prøve seg på landslaget, sier han.

Store ambisjoner

Neste sesong venter 50 samlingsdøgn og helprofesjonelt opplegg med juniorlandslaget for Karianne Moe. Det gleder hun seg til, og hun har allerede rukket å sette opp noen mål.

– Jeg har ikke satt meg ned og planlagt hele den neste sesongen ennå, men jeg er allerede klar på at at jeg ønsker å komme til junior-VM. I tillegg til en pallplass i Norgescupen blir det de to største målene mine, sier hun.

Lykke til, Karianne!

Vi fikk også en prat med Groruddalens to største langrennsutøvere, Øystein «Pølsa» Pettersen og Solfrid Braathen. De synes begge det er stort at dalen igjen har en utøver på landslaget.

– Dødskule nyheter. Det begynner å bli en stund siden sist Groruddalen hadde noen på landslaget. Karianne skal være stolt av prestasjonen og fornøyd med uttaket, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Han har lagt merke til talentet siden hun gikk på ungdomsskolen og hadde Øysteins kone, Ellen Sandbakken, som lærer.

– Jeg har hørt mye om talentet hennes, og nå har hun fått bekreftelsen på at hun er en virkelig god skiløper. Nå er det viktig at hun beholder roen og fortsetter arbeidet som hun har gjort til nå, sier den olympiske mesteren fra Vancouver i 2010.

Også klubbvenninne og langløpsløper Solfrid Braathen lar seg imponere.

– Utrolig morsomt at Karianne fikk landslagsplassen. Hun er en hardtsatsende og seriøs løper som har vist stort potensial i mange år. De siste sesongene har hun utviklet seg sterkt, tatt store steg og nærmet seg de aller beste, sier Solfrid som i sin tid vant NM-gull i stafett sammen med Merethe Braathen Sinnes og Kristin Størmer Steira.

– Jobbes godt

Begge de etablerte langrennsløperne mener at Kariannes landslagsplass beviser at det fremdeles jobbes godt med langrenn i Groruddalen.

– Det er ikke bare Karianne som er god på ski i Groruddalen. Flere løpere har hevet seg betraktelig de siste årene. Både de resultatene og Kariannes landslagsplass er en hyllest til ildjselene i dalens langrennsmiljø. Det skal man være stolt av.

– Det viser at det er fullt mulig å bli god nok på ski i Groruddalen også, og at jobben man gjør på hjemmebane er et fullgodt alternativ for utøvere som vil opp og fram, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Kariannes uttak beviser at det går an å komme langt fra Groruddalen om man har de riktige holdningene, er seriøs og jobber målrettet. Dette er morsomt for hele langrennsmiljøet i dalen. Et skikkelig løft, som alle skientusiaster i Groruddalen skal være stolte av, sier Solfrid Braathen.

Gode råd


– Har dere noe råd til den unge landslagsløperen?

– Karianne er allerede flink til å søke råd og impulser fra de beste i tillegg til å dra nytte av treninger, fellesøkter og opplegg. Hun er så reflektert at jeg tror hun klarer seg helt fint alene, men mitt råd er å ikke slappe av selv om plassen er sikret. Hun må fortsette sitt gode arbeid, og ut fra det vil hun ta ytterligere steg, sier Solfrid Braathen.

– Ikke gå i «flinkis-fella» og brenn deg ut, men fortsett i samme stil som før. Så er det viktig å huske på at målet ikke er å komme på landslaget, men hva man skal gjøre på landslaget. Nå har hun muligheten til å bli enda bedre. Tenk på hva du skal bruke landslaget til, og hvor det kan føre deg i mesterskap. Det er det som teller, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE