Fikk sin første landskamp

Fikk sin første landskamp

 

Grei-keeperen Ida Norstrøm spås en stor karriere. I forrige uke fikk hun sin første landskamp med flagget på brystet, og snart kan tiden være inne for større utfordringer på klubblaget.

Skrevet av:

I forrige uke var J15-landslaget samlet i Porsgrunn. Der spilte de to landskamper mot sammensatte kretslag fra henholdsvis Oslo og Rogaland.  

-  Jeg spilte hele kampen mot Oslo-laget, og slapp inn et mål, men den var utagbar, ler hun. 

Vi møter 15-åringen på Greibanen dagen etter at hun kom hjem fra Skien. Etter en lang uke med mye trening var det greit å koble av med litt egentrening på Greibanen.  

Det er nemlig mange inntrykk som må fordøyes etter den innholdsrike uka.

 -  Dette er første gang en offisiell landslagstropp samles og jeg fikk gode tilbakemeldinger, forteller hun.

 - Hva må du bli bedre til?

-  De synes jeg må være mer sjef på banen. Det er ikke noe problem, for på klubblaget er jeg kaptein, men jeg må være mer bestemt på landslaget også, sier hun.

Vil bli proff 

Til daglig spiller keepertalentet på Grei J96, i tillegg står hun i mål for rekruttlaget til Linderud-Grei.  

-  Jeg trives veldig godt i klubben. Det er mange fine utfordringer for meg her, og det trives jeg veldig godt med, forteller hun.  

Spørsmålet er hvor lenge Grei kan holde på stortalentet.  

- Akkurat nå kunne jeg ikke vært et bedre sted, men i fremtiden drømmer jeg om å spille i Toppserien, og kanskje en dag dra utenlands for å bli proff. Alle drømmer om det, men jeg vet at det krever veldig mye hard jobbing, sier hun.

I september venter nye landslagsutfordringer. Nå er hun gira på å trene mye og holde seg i form fram til det neste uttaket.

-  Dette ga veldig mersmak og jeg håper å bli tatt ut neste gang. Da møter vi Sverige, forteller 15-åringen.

Litt Italia-ferie

Denne uka reiste Ida og familien på ferie. De fløy til Tyskland og kjørte bil til Italia. Det blir riktignok ikke tid til så mye ferie.

-  Vi skal kjøre bil og feriere litt, men til helga spiller vi turnering i Italia og da blir det mer fotball, ler hun.

Senere i sommer skal hun stå i mål når Grei og Linderud-Grei setter sammen et juniorlag for å delta i Norway Cup på Ekebergsletta.

A-laget til Linderud-Grei i 1. divisjon har slitt med skader på sin keeper, Guro Lindseth. Trener, Kenneth Wold, innrømmer at det har vært fristende å ta med Norstrøm i 1. divisjon.

- Hun gjør det kanonbra for rekruttlaget i 2. divisjon. Der har Ida reddet mange poeng for oss, og er stort sett blant de beste, forteller han.

Dersom 15-åringen skal spille for A-laget, må hun melde overgang fra Grei og dermed mister hun muligheten til å spille for J16-laget. Det ønsker ingen - i hvert fall ikke ennå.

Som en veteran

Wold er svært entusiastisk vedrørende fremtiden til «Norges neste Bente Nordby».

-  Hun har en kjempefremtid. Ida må være det største keepertalentet i Norge uansett alder. Du skulle ikke trodd hun var 15 år, for på banen fremstår hun med en autoritet og modenhet som kunne tilhørt en 35-åring.  

-  Hvordan er hun å jobbe med?

-  Som person er hun en drøm å jobbe med. Ida er lærevillig og veldig ydmyk.

- Hvilke feller kan hun gå i?

-  Det er viktig at hun får tid til å trene. Mange unge talenter spiller tre-fire kamper i uka - det er ikke bra. Jeg mener det er viktig at vi finner den rette balansen mellom trening og kamper, sier Wold.

-  Hvor lang tid tar det før hun står på A-laget til LGT?

-  I dag har vi en god førstekeeper, men jeg er sikker på at Ida har noe å komme med. Vi kunne dannet et keeperteam der de får muligheten til å utvikle hverandre. Jeg tror det kan skje innen kort tid.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!