Fikk sin første landskamp

Fikk sin første landskamp

 

Grei-keeperen Ida Norstrøm spås en stor karriere. I forrige uke fikk hun sin første landskamp med flagget på brystet, og snart kan tiden være inne for større utfordringer på klubblaget.

Skrevet av:

I forrige uke var J15-landslaget samlet i Porsgrunn. Der spilte de to landskamper mot sammensatte kretslag fra henholdsvis Oslo og Rogaland.  

-  Jeg spilte hele kampen mot Oslo-laget, og slapp inn et mål, men den var utagbar, ler hun. 

Vi møter 15-åringen på Greibanen dagen etter at hun kom hjem fra Skien. Etter en lang uke med mye trening var det greit å koble av med litt egentrening på Greibanen.  

Det er nemlig mange inntrykk som må fordøyes etter den innholdsrike uka.

 -  Dette er første gang en offisiell landslagstropp samles og jeg fikk gode tilbakemeldinger, forteller hun.

 - Hva må du bli bedre til?

-  De synes jeg må være mer sjef på banen. Det er ikke noe problem, for på klubblaget er jeg kaptein, men jeg må være mer bestemt på landslaget også, sier hun.

Vil bli proff 

Til daglig spiller keepertalentet på Grei J96, i tillegg står hun i mål for rekruttlaget til Linderud-Grei.  

-  Jeg trives veldig godt i klubben. Det er mange fine utfordringer for meg her, og det trives jeg veldig godt med, forteller hun.  

Spørsmålet er hvor lenge Grei kan holde på stortalentet.  

- Akkurat nå kunne jeg ikke vært et bedre sted, men i fremtiden drømmer jeg om å spille i Toppserien, og kanskje en dag dra utenlands for å bli proff. Alle drømmer om det, men jeg vet at det krever veldig mye hard jobbing, sier hun.

I september venter nye landslagsutfordringer. Nå er hun gira på å trene mye og holde seg i form fram til det neste uttaket.

-  Dette ga veldig mersmak og jeg håper å bli tatt ut neste gang. Da møter vi Sverige, forteller 15-åringen.

Litt Italia-ferie

Denne uka reiste Ida og familien på ferie. De fløy til Tyskland og kjørte bil til Italia. Det blir riktignok ikke tid til så mye ferie.

-  Vi skal kjøre bil og feriere litt, men til helga spiller vi turnering i Italia og da blir det mer fotball, ler hun.

Senere i sommer skal hun stå i mål når Grei og Linderud-Grei setter sammen et juniorlag for å delta i Norway Cup på Ekebergsletta.

A-laget til Linderud-Grei i 1. divisjon har slitt med skader på sin keeper, Guro Lindseth. Trener, Kenneth Wold, innrømmer at det har vært fristende å ta med Norstrøm i 1. divisjon.

- Hun gjør det kanonbra for rekruttlaget i 2. divisjon. Der har Ida reddet mange poeng for oss, og er stort sett blant de beste, forteller han.

Dersom 15-åringen skal spille for A-laget, må hun melde overgang fra Grei og dermed mister hun muligheten til å spille for J16-laget. Det ønsker ingen - i hvert fall ikke ennå.

Som en veteran

Wold er svært entusiastisk vedrørende fremtiden til «Norges neste Bente Nordby».

-  Hun har en kjempefremtid. Ida må være det største keepertalentet i Norge uansett alder. Du skulle ikke trodd hun var 15 år, for på banen fremstår hun med en autoritet og modenhet som kunne tilhørt en 35-åring.  

-  Hvordan er hun å jobbe med?

-  Som person er hun en drøm å jobbe med. Ida er lærevillig og veldig ydmyk.

- Hvilke feller kan hun gå i?

-  Det er viktig at hun får tid til å trene. Mange unge talenter spiller tre-fire kamper i uka - det er ikke bra. Jeg mener det er viktig at vi finner den rette balansen mellom trening og kamper, sier Wold.

-  Hvor lang tid tar det før hun står på A-laget til LGT?

-  I dag har vi en god førstekeeper, men jeg er sikker på at Ida har noe å komme med. Vi kunne dannet et keeperteam der de får muligheten til å utvikle hverandre. Jeg tror det kan skje innen kort tid.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!