Fikk sparken

Fikk sparken

 

Etter fem opprykk er det slutt for Nikola Bes i Romsås. Forrige uke fikk både han og sønnen Filip beskjed av klubbens styre om at de var sparket.

- Jeg vil ikke fremstå som bitter, men jeg synes dette er synd. Det ble en trist avslutning på min tid i Romsås, og jeg sitter igjen med en rar følelse. Det kommer til å bli merkelig å ikke lede Romsås neste sesong, sukker Nikola Bes.

- Fem opprykk på seks år var visst ikke nok til å få fortsette. Jeg ble overrasket over dette. Vi har akkurat vært igjennom en trøblete sesong, men vi berget plassen i en tilspisset 3. divisjon. Det vil jeg si er en bragd.

- Grunnlaget vi fikk servert for at vi ikke fikk fortsette gikk på økonomi, men jeg har på følelsen at det ligger noe annet bak. Jeg føler ikke at styret i Romsås har vært ryddige i denne prosessen, sier Nikola Bes.

Økonomi

Styreleder i Romsås fotball, Per Aarsbog, forklarer oppsigelsene på følgende måte:

- Sesongen 2011 har vært meget turbulent for A-lage,t og klubben har fått uønsket oppmerksomhet fra både lokal og landsdekkende presse.

- Styret i Romsås Fotball har etter evaluering av sesongen 2011 lagt nye premisser for A-laget. Fokus rettes på gode holdninger og oppførsel, samt et A-lag hele Romsås kan være stolte av. I tillegg ser klubben, i likhet med alle andre klubber i Groruddalen, nødvendigheten av å drifte A-laget så billig som mulig.

- A-laget har i 2011 brukt mye penger på leie av treningsbane med undervarme på vinterstid, nytt treningsutstyr, samt en stor mengde treningskamper med blant annet utgifter til dommere. På toppen av dette kommer trenerenes godtgjørelser. I 2012 må klubben kutte betydelig på disse utgiftene, sier han.

- Ingen syndebukker

Aarsbog nekter likevel for at Bes-gutta blir gjort til syndebukker.

- Vi understreker at Nikola og Filip Bes ikke utpekes som syndebukker for turbulensen i 2011. Laget har under deres ledelse oppnådd bemerkelsesverdige gode sportslige resultater og klubben ønsker følgelig å takke duoen for seks begivenhetsrike år.

- Grunnet uenigheter om veien videre valgte likevel Romsås Fotball å avslutte samarbeidet med duoen.

- Klubben ser seg best tjent med at nye trenere rydder opp i lagets frynsete rykte og den ukulturen som har vært der i 2011. Klubben ønsker videre trenere som har forståelse for klubbens økonomiske situasjon og planlegger deretter, sier han.

Dårlig kommunikasjon

Filip Bes fnyser av Per Aarsbogs meninger.

- Det er en helt annen motivasjon en økonomi som ligger bak oppsigelsene. Vi har mottatt langt mindre enn det andre trenere i 3. divisjon får, og vi har brukt mer av våre egne penger på dette laget en hva vi har fått fra klubben.

- Mitt inntrykk er at klubben ikke vil ha et lag i 3. divisjon. De er rett og slett ikke kompetente til å være med så høyt oppe.

- Styret har valgt å ikke engasjere seg. Det merket vi allerede i fjor da vi ikke engang mottok en gratulasjon med opprykket. Det virker ikke som de har ønsket å ha noe med laget å gjøre. De har ikke vært til stede på én trening, og det er såvidt vi har sett én representant fra styret på hjemmekampene våre.

- Jeg har sett flere av dem på Groruds kamper enn på Romsås sine. Støtten har vært fraværende. Flere av spillerne aner ikke engang hvem styreformannen er.

- Med slike forutsetninger er det ikke lett, sier Filip Bes.

Tar ansvar

- Nå er en del av begrunnelsen for avskjeden den turbulente sesongen dere har vært igjennom?

- Det er på det rene at vi har hatt bråk. Spesielt i den første seriekampen, men etter det har vi ikke hatt noen verre statistikk enn andre lag. Uansett er det indirekte mitt ansvar. Det er jeg som har hentet de spillerne som har skapt den negative omtalen. Jeg ofret også min egen integritet ved å hente tilbake to av de vi kastet ut. Dette gjorde jeg til fordel for laget og de to spillerne scoret 21 mål til sammen og sikret plassen i divisjonen.

- Jeg visste at dette ødela mye for min posisjon i klubben.

- Når det er sagt må også styret ta sin del av skylda. Hadde de vært mer aktive og til stede ville det vært forebyggende. Det ville også skapt en lagfølelse som kunne gjort problemene mindre. Våre nye spilere har aldri følt seg velkommen eller verdsatt, sier Filip Bes.

Han mener også at det bare var hans hode som burde rullet hvis det er bråket som er grunnlaget for sparkingen.

- I år har jeg hatt hovedansvaret, og det var i år det ble bråk. Det skal jeg ta på min kappe. Det var aldri noen problemer da fattern hadde hovedansvaret.

- Han har dratt klubben opp fra 8. divisjon og hadde fortjent en ny sjanse. Jeg tror de valgte å sparke han som en hevnaksjon for at han åpenlyst har kritisert støtten fra styret, sier Filip Bes.

Hrnic er ny trener

- Hva skjer med Romsås nå?

- Vi opprettholder vår satsing på klubbens A-lag med målsetting om å være blant de beste lagene i dalen bak Grorud. Vi er nå i en planleggingsfase for neste sesong hva gjelder trenere og spillere.

- Vi ønsker at A-laget skal være en arena for utvikling av spillere og trenere. Klubben ønsker også å bedre sin relasjon til naboklubbene i Groruddalen.

- Vi kommer snarest til å ta initiativ til et bedre samarbeidsklima enn hva som har vært tilfelle de senere år, sier Per Aarsbog.

Han kunne også servere siste nytt.

- Klubben har signert Hakija Hrnic som én av to trenere i 2012. Vi har meget stor tro på at Hakija i et godt trenerteam oppfyller alle kriteriene klubben setter:

- Hakija er i opptatt av egenutvikling og får sin godtgjørelse fra klubben, i all hovedsak, i form av dekket C-trenerkurs, sier Aarsbog.

Også Nikola og Filip Bes har planer.

- Vi har allerede mottatt flere tilbud fra andre klubber. Både i 3. divisjon og 4. divisjon.

- Vi vil imidlertid ikke gi noen navn før ting er på plass, sier de.

- Lykke til

Bes-gutta har imidlertid ikke noen vonde følelser for Romsås.

- Jeg har fremdeles et brennende hjerte og engasjement for Romsås. Jeg er ikke enig i avgjørelsen, men jeg ønsker dem alt godt. Jeg er stolt over hva jeg har fått til her oppe, og hjertet mitt vil alltid være her, sier Nikola Bes.

- Jeg håper Romsås fortsetter å utvikle seg, og at de klarer å rette opp i mange av denne sesongens feil. Det er synd hvis alt skal gå i oppløsning ettersom det er mange bra spillere der oppe, sier Filip Bes.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.