ANNONSE

Fjerde strake opprykk

Fjerde strake opprykk

 

Det er høst og fotballsesongen går mot slutten. Det betyr som vanlig nok et opprykk for Romsås fotball. Torsdag kveld sikret de seg det fjerde opprykket på rad. Dermed fortsetter fotballeventyret på Romsås.

I fjor skrev Akers Avis Groruddalen om Romsås-laget som rykket opp til fotballens femtedivisjon. Den oppmerksomheten laget da fikk må ha vært gledelig for Romsås-gutta, for i år gjentok de opprykksbragden. Dermed har Romsås rykket opp i fire sesonger på rad, og neste år venter fjerdedivisjon.

- Dette er veldig moro, og jeg er stolt over bragden vi har gjennomført, sier kaptein Lars Kaldussæter, som for tre år siden takket nei til andredivisjon fordi han likte seg så godt i Romsås.

- Vi vant jo ikke serien nå, men opprykk er alltid moro. Vi hører nok hjemme i fjerdedivisjon, men vi spiller alltid jevnt med tredjedivisjonlagene også, sier lagleder Per Kristian Torbjørnsen

- Nå begynner det å lukte fotball. Jeg er kjempestolt over det vi har fått til. Det er helt utrolig, stråler trener Nicola Bes.

Etter at Akers Avis Groruddalen fulgte Romsås i den siste kampen mot Abildsø, som de vant hele 14-0, var det lagmoralen, treneren og den gode sentrallinjen i laget som utmerket seg. Hva mener laget selv er deres største styrker?

- Det er et godt spørsmål. Vi har en god kjerne med spillere, og tilskudd av friske nye talenter som har mye fotball i seg, sier Kaldussæter.

- I tillegg kan vi trekke fram det gode miljøet som er blant de aktive her. Det er et flott miljø, sier Torbjørnsen.

Hvor vil det ende?

Etter at det fjerde opprykket på like mange år er i boks blir det naturlig å spørre: - Hvor ender eventyret om Romsås?

- Vi skulle jo egentlig ta et hvileår i femtedivisjon nå. På starten av sesongen så det ut som om vi ville rykke ned. Vi får sette oss ned sammen i styret og avgjøre om vi vil satse videre.

- En ting er i alle fall klinkende klart. Når vi får på plass kunstgressbanen her oppe vil fotballmiljøet på Romsås blomstre skikkelig. Det gir en skikkelig grobunn for at vi skal kunne satse.

- Vi merker allerede at det kommer ny glød inn i miljøet, og det er hyggelig å se gamle Romsås-gutter som kommer tibake. I stedet for at talentene drar til Grorud vil de bli værende her når vi får opp kunstgresset, sier Torbjørnsen.

Også trener, Bes, ser fordelen av kunstgress.

- Det har utrolig mye å si for Romsås. Fjerdedivisjonsfotball og kunstgressbane trekker masse spillere.

- Hvor langt vil du med Romsås?

- Jeg vil alltid videre. Det hele koker ned til hvilke ambisjoner styret har med dette laget, sier han.

Lidenskapelig

Nicola Bes er vel en av de mest engasjerte trenerne som Groruddalen noensinne har sett. Fra sidelinja har han et register av verbale og fysiske meldinger som skaper følelser hos Romsås-folket.

- Nicola betyr jo veldig mye for oss. Han er en meget dyktig trener, og han er kompis med oss alle, samtidig som han klarer å være streng og kreve mye av oss, sier Kaldussæter.

- Og engasjert?

- Haha ja, det er vel å si det snilt. Han er fryktelig engasjert, og viser at han brenner for Romsås. Han er en viktig brikke i det vi har oppnådd, sier han.

Også laglederen har godord om treneren.

- Nicola er en av de beste trenerne som finnes. Han er utrolig artig å ha med å gjøre, samtidig som han er voldsomt engasjert. Han lever og ånder for fotballen, sier han.

Nå blir det fest

- Blir det opprykk til tredjedivisjon neste år?

- Hehe, vi kjenner ikke nivået i fjerde så godt, men det gjorde vi ikke i femte heller. Det krever nok en god sesong, men klart det hadde vært moro. Spesielt hvis vi fikk kunstgresset tidlig, slik at vi kunne lagt grunnlaget i vinter, sier Kaldussæter.

- Men før det skal det festes?

- Jeg lover at vi skal ta en skikkelig fest og feire opprykket både fra i fjor og fra i år. Her blir det gratis mat og drikke til alle mann, lover Nicola Bes.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE