Fjerde strake opprykk

Fjerde strake opprykk

 

Det er høst og fotballsesongen går mot slutten. Det betyr som vanlig nok et opprykk for Romsås fotball. Torsdag kveld sikret de seg det fjerde opprykket på rad. Dermed fortsetter fotballeventyret på Romsås.

I fjor skrev Akers Avis Groruddalen om Romsås-laget som rykket opp til fotballens femtedivisjon. Den oppmerksomheten laget da fikk må ha vært gledelig for Romsås-gutta, for i år gjentok de opprykksbragden. Dermed har Romsås rykket opp i fire sesonger på rad, og neste år venter fjerdedivisjon.

- Dette er veldig moro, og jeg er stolt over bragden vi har gjennomført, sier kaptein Lars Kaldussæter, som for tre år siden takket nei til andredivisjon fordi han likte seg så godt i Romsås.

- Vi vant jo ikke serien nå, men opprykk er alltid moro. Vi hører nok hjemme i fjerdedivisjon, men vi spiller alltid jevnt med tredjedivisjonlagene også, sier lagleder Per Kristian Torbjørnsen

- Nå begynner det å lukte fotball. Jeg er kjempestolt over det vi har fått til. Det er helt utrolig, stråler trener Nicola Bes.

Etter at Akers Avis Groruddalen fulgte Romsås i den siste kampen mot Abildsø, som de vant hele 14-0, var det lagmoralen, treneren og den gode sentrallinjen i laget som utmerket seg. Hva mener laget selv er deres største styrker?

- Det er et godt spørsmål. Vi har en god kjerne med spillere, og tilskudd av friske nye talenter som har mye fotball i seg, sier Kaldussæter.

- I tillegg kan vi trekke fram det gode miljøet som er blant de aktive her. Det er et flott miljø, sier Torbjørnsen.

Hvor vil det ende?

Etter at det fjerde opprykket på like mange år er i boks blir det naturlig å spørre: - Hvor ender eventyret om Romsås?

- Vi skulle jo egentlig ta et hvileår i femtedivisjon nå. På starten av sesongen så det ut som om vi ville rykke ned. Vi får sette oss ned sammen i styret og avgjøre om vi vil satse videre.

- En ting er i alle fall klinkende klart. Når vi får på plass kunstgressbanen her oppe vil fotballmiljøet på Romsås blomstre skikkelig. Det gir en skikkelig grobunn for at vi skal kunne satse.

- Vi merker allerede at det kommer ny glød inn i miljøet, og det er hyggelig å se gamle Romsås-gutter som kommer tibake. I stedet for at talentene drar til Grorud vil de bli værende her når vi får opp kunstgresset, sier Torbjørnsen.

Også trener, Bes, ser fordelen av kunstgress.

- Det har utrolig mye å si for Romsås. Fjerdedivisjonsfotball og kunstgressbane trekker masse spillere.

- Hvor langt vil du med Romsås?

- Jeg vil alltid videre. Det hele koker ned til hvilke ambisjoner styret har med dette laget, sier han.

Lidenskapelig

Nicola Bes er vel en av de mest engasjerte trenerne som Groruddalen noensinne har sett. Fra sidelinja har han et register av verbale og fysiske meldinger som skaper følelser hos Romsås-folket.

- Nicola betyr jo veldig mye for oss. Han er en meget dyktig trener, og han er kompis med oss alle, samtidig som han klarer å være streng og kreve mye av oss, sier Kaldussæter.

- Og engasjert?

- Haha ja, det er vel å si det snilt. Han er fryktelig engasjert, og viser at han brenner for Romsås. Han er en viktig brikke i det vi har oppnådd, sier han.

Også laglederen har godord om treneren.

- Nicola er en av de beste trenerne som finnes. Han er utrolig artig å ha med å gjøre, samtidig som han er voldsomt engasjert. Han lever og ånder for fotballen, sier han.

Nå blir det fest

- Blir det opprykk til tredjedivisjon neste år?

- Hehe, vi kjenner ikke nivået i fjerde så godt, men det gjorde vi ikke i femte heller. Det krever nok en god sesong, men klart det hadde vært moro. Spesielt hvis vi fikk kunstgresset tidlig, slik at vi kunne lagt grunnlaget i vinter, sier Kaldussæter.

- Men før det skal det festes?

- Jeg lover at vi skal ta en skikkelig fest og feire opprykket både fra i fjor og fra i år. Her blir det gratis mat og drikke til alle mann, lover Nicola Bes.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!