Fjerde strake opprykk

Fjerde strake opprykk

 

Det er høst og fotballsesongen går mot slutten. Det betyr som vanlig nok et opprykk for Romsås fotball. Torsdag kveld sikret de seg det fjerde opprykket på rad. Dermed fortsetter fotballeventyret på Romsås.

I fjor skrev Akers Avis Groruddalen om Romsås-laget som rykket opp til fotballens femtedivisjon. Den oppmerksomheten laget da fikk må ha vært gledelig for Romsås-gutta, for i år gjentok de opprykksbragden. Dermed har Romsås rykket opp i fire sesonger på rad, og neste år venter fjerdedivisjon.

- Dette er veldig moro, og jeg er stolt over bragden vi har gjennomført, sier kaptein Lars Kaldussæter, som for tre år siden takket nei til andredivisjon fordi han likte seg så godt i Romsås.

- Vi vant jo ikke serien nå, men opprykk er alltid moro. Vi hører nok hjemme i fjerdedivisjon, men vi spiller alltid jevnt med tredjedivisjonlagene også, sier lagleder Per Kristian Torbjørnsen

- Nå begynner det å lukte fotball. Jeg er kjempestolt over det vi har fått til. Det er helt utrolig, stråler trener Nicola Bes.

Etter at Akers Avis Groruddalen fulgte Romsås i den siste kampen mot Abildsø, som de vant hele 14-0, var det lagmoralen, treneren og den gode sentrallinjen i laget som utmerket seg. Hva mener laget selv er deres største styrker?

- Det er et godt spørsmål. Vi har en god kjerne med spillere, og tilskudd av friske nye talenter som har mye fotball i seg, sier Kaldussæter.

- I tillegg kan vi trekke fram det gode miljøet som er blant de aktive her. Det er et flott miljø, sier Torbjørnsen.

Hvor vil det ende?

Etter at det fjerde opprykket på like mange år er i boks blir det naturlig å spørre: - Hvor ender eventyret om Romsås?

- Vi skulle jo egentlig ta et hvileår i femtedivisjon nå. På starten av sesongen så det ut som om vi ville rykke ned. Vi får sette oss ned sammen i styret og avgjøre om vi vil satse videre.

- En ting er i alle fall klinkende klart. Når vi får på plass kunstgressbanen her oppe vil fotballmiljøet på Romsås blomstre skikkelig. Det gir en skikkelig grobunn for at vi skal kunne satse.

- Vi merker allerede at det kommer ny glød inn i miljøet, og det er hyggelig å se gamle Romsås-gutter som kommer tibake. I stedet for at talentene drar til Grorud vil de bli værende her når vi får opp kunstgresset, sier Torbjørnsen.

Også trener, Bes, ser fordelen av kunstgress.

- Det har utrolig mye å si for Romsås. Fjerdedivisjonsfotball og kunstgressbane trekker masse spillere.

- Hvor langt vil du med Romsås?

- Jeg vil alltid videre. Det hele koker ned til hvilke ambisjoner styret har med dette laget, sier han.

Lidenskapelig

Nicola Bes er vel en av de mest engasjerte trenerne som Groruddalen noensinne har sett. Fra sidelinja har han et register av verbale og fysiske meldinger som skaper følelser hos Romsås-folket.

- Nicola betyr jo veldig mye for oss. Han er en meget dyktig trener, og han er kompis med oss alle, samtidig som han klarer å være streng og kreve mye av oss, sier Kaldussæter.

- Og engasjert?

- Haha ja, det er vel å si det snilt. Han er fryktelig engasjert, og viser at han brenner for Romsås. Han er en viktig brikke i det vi har oppnådd, sier han.

Også laglederen har godord om treneren.

- Nicola er en av de beste trenerne som finnes. Han er utrolig artig å ha med å gjøre, samtidig som han er voldsomt engasjert. Han lever og ånder for fotballen, sier han.

Nå blir det fest

- Blir det opprykk til tredjedivisjon neste år?

- Hehe, vi kjenner ikke nivået i fjerde så godt, men det gjorde vi ikke i femte heller. Det krever nok en god sesong, men klart det hadde vært moro. Spesielt hvis vi fikk kunstgresset tidlig, slik at vi kunne lagt grunnlaget i vinter, sier Kaldussæter.

- Men før det skal det festes?

- Jeg lover at vi skal ta en skikkelig fest og feire opprykket både fra i fjor og fra i år. Her blir det gratis mat og drikke til alle mann, lover Nicola Bes.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!