Flathaug-brødrene i farta

Flathaug-brødrene i farta

 

Brødreparet Henning (17) og Kenneth Flathaug (14) lever et liv med fart og spenning, i 200 kilometer i timen rundt en roadracingbane. Der har de vært siden de var 12 år gamle, og der har de tenkt å fortsette.

Henning og Kenneth Flathaug er to unge brødre fra Stovner. Deres interesser er imidlertid litt annerledes enn de fleste andre ungdommers. Gutta har nemlig siden de var 12 år gamle drevet med roadracing. De har blitt dyktige på det også.

Mens eldstemann Henning, som nå leder NM, ble trukket ut som én av de fire beste fra Scandinavian Open, og fikk kjørt EM-finale i Albacete i Spania i fjor, kjører minstemann Kenneth både Norgescup og NM. Begge gutta kjører i NM-klassen 125 GP, mens Kenneth også kjører Norgescup i 125 junior.

- Vi er jo blant Norges beste i dette gamet. Det er moro å tenke på hvis du tar alderen i betraktning. Likevel vil vi hele tida bli bedre, sier gutta.

Henning har, som tidligere nevnt, allerede vært med i EM. Det ga mersmak.

- Det var utrolig kult å være med der. Roadracing er mye større i utlandet, og det er morsomt å holde på når interessen er stor.

Selv om EM ikke ble noen suksess, gir ikke 17-åringen opp.

- Jeg hadde en dårligere sykkel enn alle motstanderne mine. Uansett syntes jeg det var gjevt å kvalifisere meg. Erfaringen er uansett bra å ha med seg, sier han.

For Henning er sesongens store mål det samme som fjoråret.

- Jeg vil vinne NM, og komme blant de fire beste i Nordisk mesterskap (Scandinavian Open). Da får jeg delta i EM igjen. Kanskje jeg kan komme blant de 25 beste da, sier han.

For Kenneth er naturlig nok ambisjonsnivået litt lavere med tanke på alderen.

- Målet er å vinne Norgescupen. Samtidig vil jeg blant topp fem i NM, og blant de femten beste i Scandinavian Open.

Den ultimate drømmen er imidlertid høy for begge.

- Vi vil jo bli verdensmestre. Det er mange faktorer som spiller inn der, men det er det vi jobber for, sier de.Stort i verden


Internasjonalt er roadracing enormt stort. I Europa, Asia og Australia har sporten enorm oppslutning, og i Italia er det like mange tilskuere og tv-seere som på en god fotballkamp. Her hjemme i Norge er sporten imidlertid liten. På landsbasis er det litt over 200 førere som har lisens. Gutta synes det er rart at sporten ikke er større i Norge.

- Sporten inneholder fart, spenning og kick. Det er mye moro på en gang, og likevel er det ikke så mange som driver med det? For oss er det omtrent bare motorsport det går i.

- Ikke noe gir deg et bedre kick enn å fly over målstreken i 200 kilometer i timen, sier de.

- Hva kunne vært bedre med sporten?

- Det er en ganske kostbar sport, og det er alltid litt kjipt. Kanskje vi kan si at vi er på konstant sponsorjakt i avisen? Isåfall kan man kontakte oss på vår hjemmeside, www.flathaugracing.com, sier de.God sesongstart


Brødrene startet sesongen i svenske Falkenberg i mai, hvor de kjørte Scaninavian Open. Her tok Henning en tredje, og en åttendeplass.

Når det gjelder åttendeplassen lå han som nummer to, men fikk trøbbel med sykkelen, og måtte inn til depoet. Ut fra depoet lå han som nummer 16, men kom seg inn til åttendeplassen. Kenneth endte på en 14. plass og et kræsj.

For to uker siden ble imidlertid første NM-runde arrangert på Rudskogen. Her gikk det veldig bra for gutta. Henning vant begge løpene i 125 GP, mens Kenneth vant begge sine løp i juniorklassen, og fikk to fjerdeplasser i 125 GP.

Hver NM-runde kjøres i år med to løp. Totalt skal det være seks runder denne sesongen.

Neste runde er Norgescup-runde for Kenneth på Vålerbanen 13. og 14. juni, så er det Scandinavien Open (SO) i Allastaro i Finland 27. og 28. juni.

Hele familien er med

Det er ikke bare brødrene som er bitt av motorbasillen i familen. Både pappa Hårek og mamma Bente er med på det meste som foregår.

Mens pappa Hårek er med på alle løpene og treningene, fungerer han også som mekaniker og tidtaker.

Mamma Bente er med på det meste, og fungerer som ivrig, skrikende mamma på sidelinjen. Hun innrømmer likevel at det er vanskelig å se på guttene kjøre løp.

- Det er like vanskelig hver gang.

- Jeg er alltid redd for at det skal gå galt, og jeg synes synd på dem hver gang de faller av. Jeg klarer nok aldri å venne meg av med den tanken, ler hun.

Gutta er imidlertid stolte av at de har en mor som tør være med.

- Det er hyggelig at mamma også er med. Det finnes mange mødre som ikke tør, eller ikke er interessert i motorsport. Vi er glade for at hun ikke er en av dem, ler de.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!