Flathaug-brødrene i farta

Flathaug-brødrene i farta

 

Brødreparet Henning (17) og Kenneth Flathaug (14) lever et liv med fart og spenning, i 200 kilometer i timen rundt en roadracingbane. Der har de vært siden de var 12 år gamle, og der har de tenkt å fortsette.

Skrevet av:

Henning og Kenneth Flathaug er to unge brødre fra Stovner. Deres interesser er imidlertid litt annerledes enn de fleste andre ungdommers. Gutta har nemlig siden de var 12 år gamle drevet med roadracing. De har blitt dyktige på det også.

Mens eldstemann Henning, som nå leder NM, ble trukket ut som én av de fire beste fra Scandinavian Open, og fikk kjørt EM-finale i Albacete i Spania i fjor, kjører minstemann Kenneth både Norgescup og NM. Begge gutta kjører i NM-klassen 125 GP, mens Kenneth også kjører Norgescup i 125 junior.

- Vi er jo blant Norges beste i dette gamet. Det er moro å tenke på hvis du tar alderen i betraktning. Likevel vil vi hele tida bli bedre, sier gutta.

Henning har, som tidligere nevnt, allerede vært med i EM. Det ga mersmak.

- Det var utrolig kult å være med der. Roadracing er mye større i utlandet, og det er morsomt å holde på når interessen er stor.

Selv om EM ikke ble noen suksess, gir ikke 17-åringen opp.

- Jeg hadde en dårligere sykkel enn alle motstanderne mine. Uansett syntes jeg det var gjevt å kvalifisere meg. Erfaringen er uansett bra å ha med seg, sier han.

For Henning er sesongens store mål det samme som fjoråret.

- Jeg vil vinne NM, og komme blant de fire beste i Nordisk mesterskap (Scandinavian Open). Da får jeg delta i EM igjen. Kanskje jeg kan komme blant de 25 beste da, sier han.

For Kenneth er naturlig nok ambisjonsnivået litt lavere med tanke på alderen.

- Målet er å vinne Norgescupen. Samtidig vil jeg blant topp fem i NM, og blant de femten beste i Scandinavian Open.

Den ultimate drømmen er imidlertid høy for begge.

- Vi vil jo bli verdensmestre. Det er mange faktorer som spiller inn der, men det er det vi jobber for, sier de.

Stort i verden

Internasjonalt er roadracing enormt stort. I Europa, Asia og Australia har sporten enorm oppslutning, og i Italia er det like mange tilskuere og tv-seere som på en god fotballkamp. Her hjemme i Norge er sporten imidlertid liten. På landsbasis er det litt over 200 førere som har lisens. Gutta synes det er rart at sporten ikke er større i Norge.

- Sporten inneholder fart, spenning og kick. Det er mye moro på en gang, og likevel er det ikke så mange som driver med det? For oss er det omtrent bare motorsport det går i.

- Ikke noe gir deg et bedre kick enn å fly over målstreken i 200 kilometer i timen, sier de.

- Hva kunne vært bedre med sporten?

- Det er en ganske kostbar sport, og det er alltid litt kjipt. Kanskje vi kan si at vi er på konstant sponsorjakt i avisen? Isåfall kan man kontakte oss på vår hjemmeside, www.flathaugracing.com, sier de.

God sesongstart

Brødrene startet sesongen i svenske Falkenberg i mai, hvor de kjørte Scaninavian Open. Her tok Henning en tredje, og en åttendeplass.

Når det gjelder åttendeplassen lå han som nummer to, men fikk trøbbel med sykkelen, og måtte inn til depoet. Ut fra depoet lå han som nummer 16, men kom seg inn til åttendeplassen. Kenneth endte på en 14. plass og et kræsj.

For to uker siden ble imidlertid første NM-runde arrangert på Rudskogen. Her gikk det veldig bra for gutta. Henning vant begge løpene i 125 GP, mens Kenneth vant begge sine løp i juniorklassen, og fikk to fjerdeplasser i 125 GP.

Hver NM-runde kjøres i år med to løp. Totalt skal det være seks runder denne sesongen.

Neste runde er Norgescup-runde for Kenneth på Vålerbanen 13. og 14. juni, så er det Scandinavien Open (SO) i Allastaro i Finland 27. og 28. juni.

Hele familien er med

Det er ikke bare brødrene som er bitt av motorbasillen i familen. Både pappa Hårek og mamma Bente er med på det meste som foregår.

Mens pappa Hårek er med på alle løpene og treningene, fungerer han også som mekaniker og tidtaker.

Mamma Bente er med på det meste, og fungerer som ivrig, skrikende mamma på sidelinjen. Hun innrømmer likevel at det er vanskelig å se på guttene kjøre løp.

- Det er like vanskelig hver gang.

- Jeg er alltid redd for at det skal gå galt, og jeg synes synd på dem hver gang de faller av. Jeg klarer nok aldri å venne meg av med den tanken, ler hun.

Gutta er imidlertid stolte av at de har en mor som tør være med.

- Det er hyggelig at mamma også er med. Det finnes mange mødre som ikke tør, eller ikke er interessert i motorsport. Vi er glade for at hun ikke er en av dem, ler de.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!