Flyr hjem for å redde GIF

Flyr hjem for å redde GIF

 

Gjelleråsen Fighters er ikke fornøyd med hvordan sesongen har utviklet seg. Nå blar de opp penger, og sørger for at GIF-ikonet Per Christian «Pekka» Brath blir fløyet hjem fra studier i Danmark til GIFs eliteseriekamper. Med det håper de å få tilbake gnisten i GIF-laget.

Skrevet av:

 

Gjelleråsen Fighters har ikke fått den sesongen de håpet på i eliteserien.

Tredje sist på tabellen er rett og slett ikke godt nok, og nå tar klubben et spenstig grep for å rette opp situasjonen. De har sørget for å få sin tidligere storspiller, Per Christian «Pekka» Brath, fløyet hjem til kampene fra sine studier i Danmark.

- Han skal rett og slett pendle hjem til kampene våre. Via våre sponsorer får vi dekket flyutgiftene. Vi er godt fornøyde med denne løsningen, og det tror jeg gutta er også, sier sportssjef Roy Jacobsen.

- Han får ikke spilt kamper både i Danmark og Norge?

- Nei, det får han ikke. Vi er i forhandlinger med Hafnia for å få i stand en avtale med dem om hvordan vi skal gjøre dette.

- De ønsker at han skal være med dem i cupfinalen  27. desember, men han kommer til oss uansett, og senest fra 1. januar.

- Per Christian har uansett en klausul i kontrakten sin der som gjør at han kan slutte på dagen i Hafnia, sier Jacobsen.

 

Og Brath har allerede gitt uttrykk for hvor han vil spille.

- Fra neste sesong har han allerde signert en treårskontrakt med oss. Da er han ferdig med skolegangen i Danmark, opplyser Jacobsen.

 

- Vi trenger punch

Roy Jacobsen tror «Pekka» vil tilføre GIF-laget mye.

- Normalt har han jo 3-4 poeng i hver kamp. Han er en poengplukker. Det vi håper å dra mest nytte av er imidlertid punchen hans. «Pekka» er en som virkelig bretter opp ermene i hver kamp, og det har vi savnet litt i år.

- Vi har vært for snille, og redde for å tape kamper, men vi er bedre enn tabellsituasjonene tilsier. Med «Pekka» ombord er vi helt sikre på at gutsen kommer tilbake i laget, sier han.

 

Tilbakekomsten til Grorud-gutten og den tidligere Sveiva-spilleren skaper også glede i spillertroppen.

GIF-kaptein Hans Roar Wilhelmsen gleder seg til gjenforeningen med sin gode venn.

- Dette er et rått trekk av oss. «Pekka» vil styrke sjansene betraktelig for å nå vårt mål om sluttspillplass. Han er regnet som et angrep alene, og er fryktet av alle motstandere i serien, konkluderer Wilhelmsen.

 

- Jeg stiller opp for klubben

Per Christian «Pekka» Brath mener det er helt naturlig å stille opp for GIF i den situasjonen klubben befinner seg i.

- Selvfølgelig stiller jeg opp for klubben min. Det skulle bare mangle. GIF har hjulpet meg mye gjennom årene og jeg skylder dem såpass. Nå er klubben i knipe, og jeg gleder meg til å gjøre en innsats for å snu det, forteller han.

- Hadde du sett for deg at GIF ville ligge tredje sist ved juletider?

- Nei, jeg hadde aldri tenkt meg at de ville slite sånn. Likevel vet jeg at det bor mye mer i laget. Det har kanskje vært litt feil mentalitet i gruppa, men nå må vi løfte oss, sier han.

 

- Hva kan vi forvente av deg på banen?

- Jeg garanterer 100 prosent innsats i hver eneste kamp. En annen ting jeg håper jeg kan bidra med er litt på det mentale planet. Vi må få bedre spirit og skape «vinnerskaller» på laget.

- Det nytter ikke tro at man kan leke seg gjennom eliteserien, men det virker som mye har gått på halv maskin hittil i år. Jeg håper jeg kan bidra til at mange forstår at det er mer som må til for å ta poeng, sier han.

 

«Pekka» håper også han kan være med å sanke en del poeng for GIF, men han er oppmerksom på utfordringene.

- Utfordringen blir jo å finne samspillet med lagkameratene mine ettersom jeg kun får vært med på kamper. Heldigvis kjenner jeg mange i laget fra tidligere, og det kan hjelpe til å gjøre det lettere, sier han.

 

Vant til å pendle

Først og fremst er det hjemmekampene i helgene som Brath skal bli fløyet inn for å delta i. Bortekamper og midtukekamper kan bli vanskelig, men GIF vil forsøke å få ham med så ofte som mulig. GIF satser på å få han med allerede i kveld mot Harstad i Lihallen. Brath ser imidlertid ikke for tungt på all reisingen.

 

- Jeg bor i Malmø, men studerer i København så jeg er vant til å pendle. Det er viktig for meg å hjelpe dem, men det er også viktig at vi finner en løsning på dette så ikke min danske klubb, Hafnia, føler seg snytt, sier han.

- Hva tenker du om å bli fløyet hjem for å spille kampene?

- Hehe, jeg ble fortalt at jeg nå var den eneste proffe norske innebandyspilleren siden jeg ble fløyet hjem til kamper. Men jeg ser bare positivt på det så lenge jeg kan få hjulpet GIF. Jeg tror det blir bra, og jeg tror vi kan slå oss oppover, spår Brath.

Ser fram til lokaloppgjøret

Selv om det er lenge fram til 30. januar er det spesielt en kamp «Pekka» gleder seg til når han nå vender tilbake til innebandysirkuset i Norge. Det er «hatoppgjøret» mellom GIF og Sveiva.

Tidligere i høst feide sveiverne de grønnkledde av banen i Stovnerhallen, og «Pekka» likte det dårlig.

- Det gikk jo ikke så bra sist. For min egen del gikk det skeis mot Sveiva i høstferien i fjor. Da pådro jeg meg en skade som holdt meg ute i syv måneder. Vi må ta revansje mot Sveiva hjemme i Lihallen, og jeg gleder meg. Det blir virkelig et morsomt oppgjør, slår han fast.

Da får GIF-patriotene håpe at flyet ikke blir innstilt, for GIF trenger tydeligvis en type med litt punch til det oppgjøret.

 

Innebandy, eliteserien herrer:

Gjelleråsen - Sagene 7-9 (2-5, 2-1, 3-3)

Lihallen

Tilskuere: 124

Dommere:

Torvet/Eliassen

Mål for Gjelleråsen: Mads Rongsjord 2, Robin Matsson 2, Lukas Samuelsson, André Furu, Tu Tran Minh.

Utvisinger:Gjelleråsen 1x2 minutter, Sagene 3x2 minutter.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!