Forankrer seg i dalen

Forankrer seg i dalen

 

LGT er Groruddalens soleklare ener når det kommer til kvinnefotball. Nå inngår de samarbeid med flere lokale jentelag. Målet er å utvikle gode fotballspillere.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }


For noen uker tilbake skrev Akers Avis Groruddalen om at LGT inngår et konkret samarbeid med Lyn. Nå har også Grei og Linderud-Hasle/Løren inngått et samarbeid med LGT som til daglig holder til i Toppserien.

 

- Det skal være en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Vi har sett flere eksempler på samarbeid der enkelte føler seg tråkka på, påpeker LGT-trener Glenn Kleven som er bevisst på å ikke gå i den samme fella.

 

Han ser ikke noe poeng i å tømme samarbeidsklubbene for alle de beste spillerne for så å stikke av. Kleven bruker en metafor for å forklare hvordan han ønsker at det skal bli:

 

- Hvis man kapper alle trærne så tar det tid før de vokser opp igjen. Vi må bare luke litt og ta opp de som er modne. Deretter må vi gjødsle og holde bedet ved like.

 

Mange arenaer

Kleven er med andre ord viktig av at klubbene skal pleie og ikke minst dra nytte av hverandre.

 

- Det gjelder både i forhold til utvikling og samarbeid på trenersiden. Vi kan ha trenerforum der vi utveksler erfaringer og kompetanse. På sikt kan det gi et godt omdømme. Det er viktig å samarbeide om å bygge et varemerke og en klubb. Det greier man ikke alene, understreker Kleven.

 

I tillegg til en bedre treningshverdag vil også kamparenaene bli flere. Grei har et A-lag i 3. divisjon og LGT har lag i 2. divisjon og ett i Toppserien. Lyn har 16- og 19-årslag i Interkrets. I tillegg har de seniorlag i 3. og 4. divisjon.

 

- Vi må fylle alle hullene. I Norge, er det vanskelig å gjøre det på en bedre måte enn vi gjør nå, mener Kleven.

 

- Vår oppgave blir å forholde seg til overgangsvinduer og slikt i tide. Utover det, håper vi  at mye går av seg selv.

 

Flaggskip

Det er ingen hemmelighet at kvinnefotballen ikke renner over av penger. Derfor er dette veien å gå, mener Kleven.

 

Få, om ingen, klubber i Toppserien har råd til å bruke mye penger på å kjøpe spillere. - Derfor må vi utvikle dem selv. Sånn sett er samarbeid veldig økonomisk gunstig, sier han.

 

LGTs overordnede mål er å bli et flaggskip på jentesiden i Groruddalen, men også i Oslo.

 

- Skal vi klare det så må vi dra med oss flere klubber. Vi må løfte sammen, sier han.

 

Han mener at den største utfordringen blir kommunikasjon på tvers av lagene.

 

- Klubbfølelse er en faktor. Hvis man slurver med kommunikasjon så er det noen som vil føle seg tråkka på og oversett. Det fine er at vi kan ta med jentene på treninger og sånn. Sammen kan vi ta en konklusjon når spilleren er klar for det, sier Kleven.

 

Trene med gutter

Dermed er hospitering på tvers av lag og klubber et nøkkelord her.

 

Fra NFF-hold heter det at jenter skal spille med og mot gutter for å bedre utviklingen. Det er ikke Kleven uenig i.

 

- Man må trene med gutter for å bli bedre. Det er viktig at man bygger opp og ikke bryter ned. Det handler om å finne det rette nivået, påpeker han.

 

I øyeblikket jobber LGT med å rette seg mot spill med guttelag.

 

Kleven anslår at det vil ta tre til fem år før samarbeidet for alvor begynner å sette spor etter seg. Han er opptatt av at det blir en kultur for å samarbeide.

 

- Det er moro å påvirke og utvikle talenter. Akkurat vanner vi og gjødsler litt. På sikt kan det bli en fin hage, smiler han.

Siste nytt i Sport

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

 
Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

 
– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!