ANNONSE

Forankrer seg i dalen

Forankrer seg i dalen

 

LGT er Groruddalens soleklare ener når det kommer til kvinnefotball. Nå inngår de samarbeid med flere lokale jentelag. Målet er å utvikle gode fotballspillere.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

For noen uker tilbake skrev Akers Avis Groruddalen om at LGT inngår et konkret samarbeid med Lyn. Nå har også Grei og Linderud-Hasle/Løren inngått et samarbeid med LGT som til daglig holder til i Toppserien.

 

- Det skal være en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Vi har sett flere eksempler på samarbeid der enkelte føler seg tråkka på, påpeker LGT-trener Glenn Kleven som er bevisst på å ikke gå i den samme fella.

 

Han ser ikke noe poeng i å tømme samarbeidsklubbene for alle de beste spillerne for så å stikke av. Kleven bruker en metafor for å forklare hvordan han ønsker at det skal bli:

 

- Hvis man kapper alle trærne så tar det tid før de vokser opp igjen. Vi må bare luke litt og ta opp de som er modne. Deretter må vi gjødsle og holde bedet ved like.

 

Mange arenaer

Kleven er med andre ord viktig av at klubbene skal pleie og ikke minst dra nytte av hverandre.

 

- Det gjelder både i forhold til utvikling og samarbeid på trenersiden. Vi kan ha trenerforum der vi utveksler erfaringer og kompetanse. På sikt kan det gi et godt omdømme. Det er viktig å samarbeide om å bygge et varemerke og en klubb. Det greier man ikke alene, understreker Kleven.

 

I tillegg til en bedre treningshverdag vil også kamparenaene bli flere. Grei har et A-lag i 3. divisjon og LGT har lag i 2. divisjon og ett i Toppserien. Lyn har 16- og 19-årslag i Interkrets. I tillegg har de seniorlag i 3. og 4. divisjon.

 

- Vi må fylle alle hullene. I Norge, er det vanskelig å gjøre det på en bedre måte enn vi gjør nå, mener Kleven.

 

- Vår oppgave blir å forholde seg til overgangsvinduer og slikt i tide. Utover det, håper vi  at mye går av seg selv.

 

Flaggskip

Det er ingen hemmelighet at kvinnefotballen ikke renner over av penger. Derfor er dette veien å gå, mener Kleven.

 

Få, om ingen, klubber i Toppserien har råd til å bruke mye penger på å kjøpe spillere. - Derfor må vi utvikle dem selv. Sånn sett er samarbeid veldig økonomisk gunstig, sier han.

 

LGTs overordnede mål er å bli et flaggskip på jentesiden i Groruddalen, men også i Oslo.

 

- Skal vi klare det så må vi dra med oss flere klubber. Vi må løfte sammen, sier han.

 

Han mener at den største utfordringen blir kommunikasjon på tvers av lagene.

 

- Klubbfølelse er en faktor. Hvis man slurver med kommunikasjon så er det noen som vil føle seg tråkka på og oversett. Det fine er at vi kan ta med jentene på treninger og sånn. Sammen kan vi ta en konklusjon når spilleren er klar for det, sier Kleven.

 

Trene med gutter

Dermed er hospitering på tvers av lag og klubber et nøkkelord her.

 

Fra NFF-hold heter det at jenter skal spille med og mot gutter for å bedre utviklingen. Det er ikke Kleven uenig i.

 

- Man må trene med gutter for å bli bedre. Det er viktig at man bygger opp og ikke bryter ned. Det handler om å finne det rette nivået, påpeker han.

 

I øyeblikket jobber LGT med å rette seg mot spill med guttelag.

 

Kleven anslår at det vil ta tre til fem år før samarbeidet for alvor begynner å sette spor etter seg. Han er opptatt av at det blir en kultur for å samarbeide.

 

- Det er moro å påvirke og utvikle talenter. Akkurat vanner vi og gjødsler litt. På sikt kan det bli en fin hage, smiler han.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE