Forankrer seg i dalen

Forankrer seg i dalen

 

LGT er Groruddalens soleklare ener når det kommer til kvinnefotball. Nå inngår de samarbeid med flere lokale jentelag. Målet er å utvikle gode fotballspillere.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

For noen uker tilbake skrev Akers Avis Groruddalen om at LGT inngår et konkret samarbeid med Lyn. Nå har også Grei og Linderud-Hasle/Løren inngått et samarbeid med LGT som til daglig holder til i Toppserien.

 

- Det skal være en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Vi har sett flere eksempler på samarbeid der enkelte føler seg tråkka på, påpeker LGT-trener Glenn Kleven som er bevisst på å ikke gå i den samme fella.

 

Han ser ikke noe poeng i å tømme samarbeidsklubbene for alle de beste spillerne for så å stikke av. Kleven bruker en metafor for å forklare hvordan han ønsker at det skal bli:

 

- Hvis man kapper alle trærne så tar det tid før de vokser opp igjen. Vi må bare luke litt og ta opp de som er modne. Deretter må vi gjødsle og holde bedet ved like.

 

Mange arenaer

Kleven er med andre ord viktig av at klubbene skal pleie og ikke minst dra nytte av hverandre.

 

- Det gjelder både i forhold til utvikling og samarbeid på trenersiden. Vi kan ha trenerforum der vi utveksler erfaringer og kompetanse. På sikt kan det gi et godt omdømme. Det er viktig å samarbeide om å bygge et varemerke og en klubb. Det greier man ikke alene, understreker Kleven.

 

I tillegg til en bedre treningshverdag vil også kamparenaene bli flere. Grei har et A-lag i 3. divisjon og LGT har lag i 2. divisjon og ett i Toppserien. Lyn har 16- og 19-årslag i Interkrets. I tillegg har de seniorlag i 3. og 4. divisjon.

 

- Vi må fylle alle hullene. I Norge, er det vanskelig å gjøre det på en bedre måte enn vi gjør nå, mener Kleven.

 

- Vår oppgave blir å forholde seg til overgangsvinduer og slikt i tide. Utover det, håper vi  at mye går av seg selv.

 

Flaggskip

Det er ingen hemmelighet at kvinnefotballen ikke renner over av penger. Derfor er dette veien å gå, mener Kleven.

 

Få, om ingen, klubber i Toppserien har råd til å bruke mye penger på å kjøpe spillere. - Derfor må vi utvikle dem selv. Sånn sett er samarbeid veldig økonomisk gunstig, sier han.

 

LGTs overordnede mål er å bli et flaggskip på jentesiden i Groruddalen, men også i Oslo.

 

- Skal vi klare det så må vi dra med oss flere klubber. Vi må løfte sammen, sier han.

 

Han mener at den største utfordringen blir kommunikasjon på tvers av lagene.

 

- Klubbfølelse er en faktor. Hvis man slurver med kommunikasjon så er det noen som vil føle seg tråkka på og oversett. Det fine er at vi kan ta med jentene på treninger og sånn. Sammen kan vi ta en konklusjon når spilleren er klar for det, sier Kleven.

 

Trene med gutter

Dermed er hospitering på tvers av lag og klubber et nøkkelord her.

 

Fra NFF-hold heter det at jenter skal spille med og mot gutter for å bedre utviklingen. Det er ikke Kleven uenig i.

 

- Man må trene med gutter for å bli bedre. Det er viktig at man bygger opp og ikke bryter ned. Det handler om å finne det rette nivået, påpeker han.

 

I øyeblikket jobber LGT med å rette seg mot spill med guttelag.

 

Kleven anslår at det vil ta tre til fem år før samarbeidet for alvor begynner å sette spor etter seg. Han er opptatt av at det blir en kultur for å samarbeide.

 

- Det er moro å påvirke og utvikle talenter. Akkurat vanner vi og gjødsler litt. På sikt kan det bli en fin hage, smiler han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!