Ammerud slår alle, men tar ikke av:

Forsiktige favoritter

Forsiktige favoritter

TOK ANSVAR: Rivelino «Mookie» Pierre tok ansvar da Ron Timus ble passet på av Peter Bullock. Pierre ble til slutt Ammeruds toppscorer med 29 poeng. (Alle foto: Bjørn Moe.) Foto: Bjørn Moe

Fredag tok Ammeruds basketherrer sesongens fjerde strake seier da Frøya kom på besøk. Den gode starten har fått flere til å utnevne grorud­dølene til en av årets seriefavoritter, men det vil ikke coach Kelvin Woods høre noe snakk om. I hvert fall ikke ennå...

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2015 kl 11:18

– Nei, vi skal ikke tenke på noe seriegull ennå. Vi har fått en god start, men er pr. dags dato ikke gode nok til å kjempe om gullet. Det var denne kampen et bevis på. Et lag som skal være godt nok for gull hadde ikke slitt med Frøya hjemme. Tidvis spilte vi jevnt med dem, og det er ikke godt nok for medalje av den gjeveste valøren, sier Kelvin Woods etter 96-87-seieren over Frøya i Apalløkka.

Ett skritt tilbake

Med de ordene gjør Woods det han kan for å tone ned Frøya-coach Brent Hackmans uttalelser i Akers Avis Groruddalen om at Ammerud nå måtte finne seg i å være en av favorittene i BLNO denne sesongen. Woods er på ingen måte misfornøyd med den gode starten laget har fått, men mener groruddølene kan enda bedre enn de har vist så langt. Det var også følelsen han hadde etter fredagens premiere i Apalløkka. Ammerud-coachen var fornøyd med de to poengene, men litt skuffet over gjennomføringen.

– Resultatet er ok, men måten vi spilte på er jeg ikke fornøyd med. Vi kunne og burde vært bedre. Jeg føler at vi bare kom opp i tredjegir. Vi manglet det lille ekstra, og det er skuffende. Etter tre virkelig gode kamper var dette et skritt tilbake spillemessig, sier Woods.

Han er imidlertid raskt ute for å unnskylde laget sitt.

– Vi må gi kreditt til Frøya for at de gjorde det jevnt. De har funnet en oppskrift mot oss som fungerer. Vi har slitt med dem de 3-4 siste årene og fikk det vanskelig nå også. Det er noe med stilen deres som ikke passer vår måte å spille basket på, sier Woods.

Mer å gå på

Det hele så ganske greit ut for Ammeruds del fram mot slutten av første omgang. Da startet Frøya å svare, og noen minutter ut i den andre omgangen hadde gjestene, som lå ti poeng bak, snudd kampen og ledet med fem poeng. Ammerud brettet imidlertid opp ermene igjen, og spesielt den tredje omgangen ble avgjørende for groruddølene. Da fikk de en kraftig boost, samtidig som Frøya gjorde mange feil. Ammerud kom opp i en ledelse på 16 poeng. Frøya gikk for en sluttspurt, men klarte kun å kutte ned forspranget. Til slutt kontrollerte Ammerud kampen inn til en tipoengsseier.

– Vi viser mye bra, men som sagt synes jeg vi viste oss litt for lite fram denne gangen. Vi har mer å gå på, og denne kampen viste tydelig at vi fremdeles har mye å jobbe med, sier Kelvin Woods.

– Er du ikke litt hard mot ditt eget lag? Dere vant jo tross alt komfortabelt og har imponert stort i seriestarten. Det er vel en grunn til at flere og flere kaller dere favoritter?

– Jeg var aldri redd for at vi ikke skulle dra det i land. Det var vi som styrte, men jeg synes vi ble for slappe. Spesielt etter den gode starten vi fikk på kampen. Vi ble for komfortable og fornøyde og lot Frøya komme seg inn i kampen igjen. Slik vil ikke jeg ha det. Jeg vil ha full pinne hele kampen.

– Vi kan når vi vil, men vi må ville hele kampen. Vi har ikke råd til å slappe av underveis om vi skal slåss med de andre storkanonene i serien, sier Kelvin Woods.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!