Ammerud slår alle, men tar ikke av:

Forsiktige favoritter

Forsiktige favoritter

TOK ANSVAR: Rivelino «Mookie» Pierre tok ansvar da Ron Timus ble passet på av Peter Bullock. Pierre ble til slutt Ammeruds toppscorer med 29 poeng. (Alle foto: Bjørn Moe.) Foto: Bjørn Moe

Fredag tok Ammeruds basketherrer sesongens fjerde strake seier da Frøya kom på besøk. Den gode starten har fått flere til å utnevne grorud­dølene til en av årets seriefavoritter, men det vil ikke coach Kelvin Woods høre noe snakk om. I hvert fall ikke ennå...

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2015 kl 11:18

– Nei, vi skal ikke tenke på noe seriegull ennå. Vi har fått en god start, men er pr. dags dato ikke gode nok til å kjempe om gullet. Det var denne kampen et bevis på. Et lag som skal være godt nok for gull hadde ikke slitt med Frøya hjemme. Tidvis spilte vi jevnt med dem, og det er ikke godt nok for medalje av den gjeveste valøren, sier Kelvin Woods etter 96-87-seieren over Frøya i Apalløkka.

Ett skritt tilbake

Med de ordene gjør Woods det han kan for å tone ned Frøya-coach Brent Hackmans uttalelser i Akers Avis Groruddalen om at Ammerud nå måtte finne seg i å være en av favorittene i BLNO denne sesongen. Woods er på ingen måte misfornøyd med den gode starten laget har fått, men mener groruddølene kan enda bedre enn de har vist så langt. Det var også følelsen han hadde etter fredagens premiere i Apalløkka. Ammerud-coachen var fornøyd med de to poengene, men litt skuffet over gjennomføringen.

– Resultatet er ok, men måten vi spilte på er jeg ikke fornøyd med. Vi kunne og burde vært bedre. Jeg føler at vi bare kom opp i tredjegir. Vi manglet det lille ekstra, og det er skuffende. Etter tre virkelig gode kamper var dette et skritt tilbake spillemessig, sier Woods.

Han er imidlertid raskt ute for å unnskylde laget sitt.

– Vi må gi kreditt til Frøya for at de gjorde det jevnt. De har funnet en oppskrift mot oss som fungerer. Vi har slitt med dem de 3-4 siste årene og fikk det vanskelig nå også. Det er noe med stilen deres som ikke passer vår måte å spille basket på, sier Woods.

Mer å gå på

Det hele så ganske greit ut for Ammeruds del fram mot slutten av første omgang. Da startet Frøya å svare, og noen minutter ut i den andre omgangen hadde gjestene, som lå ti poeng bak, snudd kampen og ledet med fem poeng. Ammerud brettet imidlertid opp ermene igjen, og spesielt den tredje omgangen ble avgjørende for groruddølene. Da fikk de en kraftig boost, samtidig som Frøya gjorde mange feil. Ammerud kom opp i en ledelse på 16 poeng. Frøya gikk for en sluttspurt, men klarte kun å kutte ned forspranget. Til slutt kontrollerte Ammerud kampen inn til en tipoengsseier.

– Vi viser mye bra, men som sagt synes jeg vi viste oss litt for lite fram denne gangen. Vi har mer å gå på, og denne kampen viste tydelig at vi fremdeles har mye å jobbe med, sier Kelvin Woods.

– Er du ikke litt hard mot ditt eget lag? Dere vant jo tross alt komfortabelt og har imponert stort i seriestarten. Det er vel en grunn til at flere og flere kaller dere favoritter?

– Jeg var aldri redd for at vi ikke skulle dra det i land. Det var vi som styrte, men jeg synes vi ble for slappe. Spesielt etter den gode starten vi fikk på kampen. Vi ble for komfortable og fornøyde og lot Frøya komme seg inn i kampen igjen. Slik vil ikke jeg ha det. Jeg vil ha full pinne hele kampen.

– Vi kan når vi vil, men vi må ville hele kampen. Vi har ikke råd til å slappe av underveis om vi skal slåss med de andre storkanonene i serien, sier Kelvin Woods.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!