ANNONSE

Ammerud slår alle, men tar ikke av:

Forsiktige favoritter

Forsiktige favoritter

TOK ANSVAR: Rivelino «Mookie» Pierre tok ansvar da Ron Timus ble passet på av Peter Bullock. Pierre ble til slutt Ammeruds toppscorer med 29 poeng. (Alle foto: Bjørn Moe.) FOTO: Bjørn Moe

Fredag tok Ammeruds basketherrer sesongens fjerde strake seier da Frøya kom på besøk. Den gode starten har fått flere til å utnevne grorud­dølene til en av årets seriefavoritter, men det vil ikke coach Kelvin Woods høre noe snakk om. I hvert fall ikke ennå...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2015 kl 11:18

Bildeserie

Ammerud - Frøya

– Nei, vi skal ikke tenke på noe seriegull ennå. Vi har fått en god start, men er pr. dags dato ikke gode nok til å kjempe om gullet. Det var denne kampen et bevis på. Et lag som skal være godt nok for gull hadde ikke slitt med Frøya hjemme. Tidvis spilte vi jevnt med dem, og det er ikke godt nok for medalje av den gjeveste valøren, sier Kelvin Woods etter 96-87-seieren over Frøya i Apalløkka.

Ett skritt tilbake

Med de ordene gjør Woods det han kan for å tone ned Frøya-coach Brent Hackmans uttalelser i Akers Avis Groruddalen om at Ammerud nå måtte finne seg i å være en av favorittene i BLNO denne sesongen. Woods er på ingen måte misfornøyd med den gode starten laget har fått, men mener groruddølene kan enda bedre enn de har vist så langt. Det var også følelsen han hadde etter fredagens premiere i Apalløkka. Ammerud-coachen var fornøyd med de to poengene, men litt skuffet over gjennomføringen.

– Resultatet er ok, men måten vi spilte på er jeg ikke fornøyd med. Vi kunne og burde vært bedre. Jeg føler at vi bare kom opp i tredjegir. Vi manglet det lille ekstra, og det er skuffende. Etter tre virkelig gode kamper var dette et skritt tilbake spillemessig, sier Woods.

Han er imidlertid raskt ute for å unnskylde laget sitt.

– Vi må gi kreditt til Frøya for at de gjorde det jevnt. De har funnet en oppskrift mot oss som fungerer. Vi har slitt med dem de 3-4 siste årene og fikk det vanskelig nå også. Det er noe med stilen deres som ikke passer vår måte å spille basket på, sier Woods.

Mer å gå på

Det hele så ganske greit ut for Ammeruds del fram mot slutten av første omgang. Da startet Frøya å svare, og noen minutter ut i den andre omgangen hadde gjestene, som lå ti poeng bak, snudd kampen og ledet med fem poeng. Ammerud brettet imidlertid opp ermene igjen, og spesielt den tredje omgangen ble avgjørende for groruddølene. Da fikk de en kraftig boost, samtidig som Frøya gjorde mange feil. Ammerud kom opp i en ledelse på 16 poeng. Frøya gikk for en sluttspurt, men klarte kun å kutte ned forspranget. Til slutt kontrollerte Ammerud kampen inn til en tipoengsseier.

– Vi viser mye bra, men som sagt synes jeg vi viste oss litt for lite fram denne gangen. Vi har mer å gå på, og denne kampen viste tydelig at vi fremdeles har mye å jobbe med, sier Kelvin Woods.

– Er du ikke litt hard mot ditt eget lag? Dere vant jo tross alt komfortabelt og har imponert stort i seriestarten. Det er vel en grunn til at flere og flere kaller dere favoritter?

– Jeg var aldri redd for at vi ikke skulle dra det i land. Det var vi som styrte, men jeg synes vi ble for slappe. Spesielt etter den gode starten vi fikk på kampen. Vi ble for komfortable og fornøyde og lot Frøya komme seg inn i kampen igjen. Slik vil ikke jeg ha det. Jeg vil ha full pinne hele kampen.

– Vi kan når vi vil, men vi må ville hele kampen. Vi har ikke råd til å slappe av underveis om vi skal slåss med de andre storkanonene i serien, sier Kelvin Woods.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE