ANNONSE

Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

 

Søndag var Christian Hinsch Norges beste spiller mot Danmark, men det er uvisst om Ammerud baskets kjæledegge blir værende i Apalløkka til høsten.

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre neste år. Jeg har søkt utdanning på Politihøyskolen, men jeg vet ikke hvor i landet jeg kommer inn.

- Håper jeg kommer inn i Oslo. Gjør jeg det, så blir det Ammerud basket, lover Christian Hinsch.

Søndag formiddag var han Norges beste spiller med sine 18 poeng mot Danmark i privatlandskampen som ble spilt «hjemme» i Apalløkka.

Etter to perioder ledet Norge 42-41, mye takket være Hinsch' innsats i angrepsspillet, og ikke minst klubbkompis Thor Afam Hagens solide defensive jobb.

 

Selv om begge Ammerud-spillerne viste seg fra en positiv side, evnet ikke Norge å henge med i siste periode. Dermed endte det til slutt i seier til gjestene, 80-78.

- Dette var en mye bedre prestasjon enn i går. Tidvis spiller vi god basket, og viser oss fra en bra side. Likevel ser man at vi har en del å jobbe med.

- Vi har ikke fått trent så mye sammen, sier Hinsch.

Om egen innsats sier 22-åringen følgende.

- Jeg er fornøyd med at jeg får være med fremover å score poeng. Samtidig gjør jeg mye småfeil som må rettes opp. Det er uansett moro å spille landskamp på hjemmebane, sier han.

Norge spilte også privatlandskamp mot Danmark på lørdag. Den kampen endte med en 79-56- seier til vårt naboland.

 

Skal bygge

Ammerud-coach Ulf Landström var på plass under landskampene, og ble imponert over Hinschs spill.

- På søndag sto Christian virkelig fram. Han fant rytmen og fikk vist sine offensive ferdigheter, sier Landström.

- Ser du for deg et Ammerud-lag uten Hinsch til neste år?

- Det er litt vanskelig det der. Uavhengig av hans skoleplaner har vi forsøkt å få både Christian og Roy Nwachukwu ut av landet denne sommeren. Det er ikke fordi vi vil bli kvitt dem, men fordi de er viktige spillere for norsk basket. Vi ser helst at de kan få utviklet seg videre.

- Kommer det forespørsler på disse spillerne, kommer ikke vi til å hindre dem, men blir de i Norge håper jeg jo de fortsetter i Ammerud, sier Landström.

Med andre ord er ikke høstens basketsatsning i Ammerud helt klar ennå. Ulf Landström sier likevel dette.

- Jeg tror neste års lag blir meget spennende. Får vi på plass mesteparten av de bitene vi jobber med, så blir vi bedre enn i fjor.

- Hva er klart på dette tidspunktet?

- Det som er klart er at jeg vil ha 12 spillere som alle kan stille på treninger. Vi skal utvikle et lagspill. Det fikk vi ikke gjort i fjor i og med at vi hadde 6-7 personer som stadig var opptatt med jobb osv. Vi har spennende spillere på gang i Ammerud, og vi skal utvikle oss som et lag til neste sesong, sier han.

- Er det klart at noen spillere blir borte?

- Noen spillere vil falle ut. Jeg tviler for eksempel på om Gazmend og Fitim Troni blir med videre. De jobber ekstremt mye, og det har jeg full respekt for.

- Likevel ser det ut som Orji Okoroafor blir med videre. Han er tent på å gjøre noe bra, og det lover godt, sier Landström.

 

Pigg

Roy Emeka Nwachukwu spilte ikke søndagens kamp i Apalløkka, men han var en av Norges beste spillere på lørdagen. Nwachukwu plukket seks poeng, i tillegg til en rekke returer.

- Det gikk greit på lørdag for min egen del, og ekstra moro var det å spille for Norge i Apalløkka. På søndag syntes jeg Christian var meget god offensivt, mens Thor var tilsvarende god defensivt, sier Nwachukwu.

- Roy var en av Norges piggeste spillere på lørdag. Han tok initiativ, men dessverre for Norge var han bare én av få som tok returer, slår Ulf Landström fast.

 

Forsvarskongen

I helga beviste Thor Afam Hagen nok en gang sine spisskompetanser i forsvarsspillet. Ulf Landström har følgende å si om sin atletiske forsvarsspiller.

- Thor er Thor. Gjennom begge kampene i helga viste han seg som en riktig defensiv jævel. Han er en enormt bra forsvarsspiller som gjør det like godt mot små og store motspillere. All spilletiden hans på landslaget er et bevis på hvor god han egentlig er. Han er enormt viktig defensivt for Norge, men offensivt har han helt klart sine begrensninger, sier Landström.

 

Basket, A-landskamp, herrer:

Norge-Danmark 78-80

(20-17, 42-41, 61-61, 78-80)

Poeng for Norge: Christian Hinsch 18, Ronny Karlsen 14, Aksel Bolin 8, Mustafa Mahnin 7, Audun Eskeland 7, Stian Mjøs 6, Anders Stien 6, Thor Hagen 5, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 3,

 

Norge-Danmark 56-79

(13-18, 9-17, 16-21, 18-23)

Poeng for Norge: Mustafa Mahnin 12, Ronny Karlsen 9, Stian Mjøs 8, Audun Eskeland 7, Roy Nwachukwu 6, Dag Christensen 4, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 5, Anders Stien 2, Thor Hagen 1. 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE