Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

 

Søndag var Christian Hinsch Norges beste spiller mot Danmark, men det er uvisst om Ammerud baskets kjæledegge blir værende i Apalløkka til høsten.

Skrevet av:

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre neste år. Jeg har søkt utdanning på Politihøyskolen, men jeg vet ikke hvor i landet jeg kommer inn.

- Håper jeg kommer inn i Oslo. Gjør jeg det, så blir det Ammerud basket, lover Christian Hinsch.

Søndag formiddag var han Norges beste spiller med sine 18 poeng mot Danmark i privatlandskampen som ble spilt «hjemme» i Apalløkka.

Etter to perioder ledet Norge 42-41, mye takket være Hinsch' innsats i angrepsspillet, og ikke minst klubbkompis Thor Afam Hagens solide defensive jobb.

 

Selv om begge Ammerud-spillerne viste seg fra en positiv side, evnet ikke Norge å henge med i siste periode. Dermed endte det til slutt i seier til gjestene, 80-78.

- Dette var en mye bedre prestasjon enn i går. Tidvis spiller vi god basket, og viser oss fra en bra side. Likevel ser man at vi har en del å jobbe med.

- Vi har ikke fått trent så mye sammen, sier Hinsch.

Om egen innsats sier 22-åringen følgende.

- Jeg er fornøyd med at jeg får være med fremover å score poeng. Samtidig gjør jeg mye småfeil som må rettes opp. Det er uansett moro å spille landskamp på hjemmebane, sier han.

Norge spilte også privatlandskamp mot Danmark på lørdag. Den kampen endte med en 79-56- seier til vårt naboland.

 

Skal bygge

Ammerud-coach Ulf Landström var på plass under landskampene, og ble imponert over Hinschs spill.

- På søndag sto Christian virkelig fram. Han fant rytmen og fikk vist sine offensive ferdigheter, sier Landström.

- Ser du for deg et Ammerud-lag uten Hinsch til neste år?

- Det er litt vanskelig det der. Uavhengig av hans skoleplaner har vi forsøkt å få både Christian og Roy Nwachukwu ut av landet denne sommeren. Det er ikke fordi vi vil bli kvitt dem, men fordi de er viktige spillere for norsk basket. Vi ser helst at de kan få utviklet seg videre.

- Kommer det forespørsler på disse spillerne, kommer ikke vi til å hindre dem, men blir de i Norge håper jeg jo de fortsetter i Ammerud, sier Landström.

Med andre ord er ikke høstens basketsatsning i Ammerud helt klar ennå. Ulf Landström sier likevel dette.

- Jeg tror neste års lag blir meget spennende. Får vi på plass mesteparten av de bitene vi jobber med, så blir vi bedre enn i fjor.

- Hva er klart på dette tidspunktet?

- Det som er klart er at jeg vil ha 12 spillere som alle kan stille på treninger. Vi skal utvikle et lagspill. Det fikk vi ikke gjort i fjor i og med at vi hadde 6-7 personer som stadig var opptatt med jobb osv. Vi har spennende spillere på gang i Ammerud, og vi skal utvikle oss som et lag til neste sesong, sier han.

- Er det klart at noen spillere blir borte?

- Noen spillere vil falle ut. Jeg tviler for eksempel på om Gazmend og Fitim Troni blir med videre. De jobber ekstremt mye, og det har jeg full respekt for.

- Likevel ser det ut som Orji Okoroafor blir med videre. Han er tent på å gjøre noe bra, og det lover godt, sier Landström.

 

Pigg

Roy Emeka Nwachukwu spilte ikke søndagens kamp i Apalløkka, men han var en av Norges beste spillere på lørdagen. Nwachukwu plukket seks poeng, i tillegg til en rekke returer.

- Det gikk greit på lørdag for min egen del, og ekstra moro var det å spille for Norge i Apalløkka. På søndag syntes jeg Christian var meget god offensivt, mens Thor var tilsvarende god defensivt, sier Nwachukwu.

- Roy var en av Norges piggeste spillere på lørdag. Han tok initiativ, men dessverre for Norge var han bare én av få som tok returer, slår Ulf Landström fast.

 

Forsvarskongen

I helga beviste Thor Afam Hagen nok en gang sine spisskompetanser i forsvarsspillet. Ulf Landström har følgende å si om sin atletiske forsvarsspiller.

- Thor er Thor. Gjennom begge kampene i helga viste han seg som en riktig defensiv jævel. Han er en enormt bra forsvarsspiller som gjør det like godt mot små og store motspillere. All spilletiden hans på landslaget er et bevis på hvor god han egentlig er. Han er enormt viktig defensivt for Norge, men offensivt har han helt klart sine begrensninger, sier Landström.

 

Basket, A-landskamp, herrer:

Norge-Danmark 78-80

(20-17, 42-41, 61-61, 78-80)

Poeng for Norge: Christian Hinsch 18, Ronny Karlsen 14, Aksel Bolin 8, Mustafa Mahnin 7, Audun Eskeland 7, Stian Mjøs 6, Anders Stien 6, Thor Hagen 5, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 3,

 

Norge-Danmark 56-79

(13-18, 9-17, 16-21, 18-23)

Poeng for Norge: Mustafa Mahnin 12, Ronny Karlsen 9, Stian Mjøs 8, Audun Eskeland 7, Roy Nwachukwu 6, Dag Christensen 4, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 5, Anders Stien 2, Thor Hagen 1. 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!