Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

 

Søndag var Christian Hinsch Norges beste spiller mot Danmark, men det er uvisst om Ammerud baskets kjæledegge blir værende i Apalløkka til høsten.

Skrevet av:

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre neste år. Jeg har søkt utdanning på Politihøyskolen, men jeg vet ikke hvor i landet jeg kommer inn.

- Håper jeg kommer inn i Oslo. Gjør jeg det, så blir det Ammerud basket, lover Christian Hinsch.

Søndag formiddag var han Norges beste spiller med sine 18 poeng mot Danmark i privatlandskampen som ble spilt «hjemme» i Apalløkka.

Etter to perioder ledet Norge 42-41, mye takket være Hinsch' innsats i angrepsspillet, og ikke minst klubbkompis Thor Afam Hagens solide defensive jobb.

 

Selv om begge Ammerud-spillerne viste seg fra en positiv side, evnet ikke Norge å henge med i siste periode. Dermed endte det til slutt i seier til gjestene, 80-78.

- Dette var en mye bedre prestasjon enn i går. Tidvis spiller vi god basket, og viser oss fra en bra side. Likevel ser man at vi har en del å jobbe med.

- Vi har ikke fått trent så mye sammen, sier Hinsch.

Om egen innsats sier 22-åringen følgende.

- Jeg er fornøyd med at jeg får være med fremover å score poeng. Samtidig gjør jeg mye småfeil som må rettes opp. Det er uansett moro å spille landskamp på hjemmebane, sier han.

Norge spilte også privatlandskamp mot Danmark på lørdag. Den kampen endte med en 79-56- seier til vårt naboland.

 

Skal bygge

Ammerud-coach Ulf Landström var på plass under landskampene, og ble imponert over Hinschs spill.

- På søndag sto Christian virkelig fram. Han fant rytmen og fikk vist sine offensive ferdigheter, sier Landström.

- Ser du for deg et Ammerud-lag uten Hinsch til neste år?

- Det er litt vanskelig det der. Uavhengig av hans skoleplaner har vi forsøkt å få både Christian og Roy Nwachukwu ut av landet denne sommeren. Det er ikke fordi vi vil bli kvitt dem, men fordi de er viktige spillere for norsk basket. Vi ser helst at de kan få utviklet seg videre.

- Kommer det forespørsler på disse spillerne, kommer ikke vi til å hindre dem, men blir de i Norge håper jeg jo de fortsetter i Ammerud, sier Landström.

Med andre ord er ikke høstens basketsatsning i Ammerud helt klar ennå. Ulf Landström sier likevel dette.

- Jeg tror neste års lag blir meget spennende. Får vi på plass mesteparten av de bitene vi jobber med, så blir vi bedre enn i fjor.

- Hva er klart på dette tidspunktet?

- Det som er klart er at jeg vil ha 12 spillere som alle kan stille på treninger. Vi skal utvikle et lagspill. Det fikk vi ikke gjort i fjor i og med at vi hadde 6-7 personer som stadig var opptatt med jobb osv. Vi har spennende spillere på gang i Ammerud, og vi skal utvikle oss som et lag til neste sesong, sier han.

- Er det klart at noen spillere blir borte?

- Noen spillere vil falle ut. Jeg tviler for eksempel på om Gazmend og Fitim Troni blir med videre. De jobber ekstremt mye, og det har jeg full respekt for.

- Likevel ser det ut som Orji Okoroafor blir med videre. Han er tent på å gjøre noe bra, og det lover godt, sier Landström.

 

Pigg

Roy Emeka Nwachukwu spilte ikke søndagens kamp i Apalløkka, men han var en av Norges beste spillere på lørdagen. Nwachukwu plukket seks poeng, i tillegg til en rekke returer.

- Det gikk greit på lørdag for min egen del, og ekstra moro var det å spille for Norge i Apalløkka. På søndag syntes jeg Christian var meget god offensivt, mens Thor var tilsvarende god defensivt, sier Nwachukwu.

- Roy var en av Norges piggeste spillere på lørdag. Han tok initiativ, men dessverre for Norge var han bare én av få som tok returer, slår Ulf Landström fast.

 

Forsvarskongen

I helga beviste Thor Afam Hagen nok en gang sine spisskompetanser i forsvarsspillet. Ulf Landström har følgende å si om sin atletiske forsvarsspiller.

- Thor er Thor. Gjennom begge kampene i helga viste han seg som en riktig defensiv jævel. Han er en enormt bra forsvarsspiller som gjør det like godt mot små og store motspillere. All spilletiden hans på landslaget er et bevis på hvor god han egentlig er. Han er enormt viktig defensivt for Norge, men offensivt har han helt klart sine begrensninger, sier Landström.

 

Basket, A-landskamp, herrer:

Norge-Danmark 78-80

(20-17, 42-41, 61-61, 78-80)

Poeng for Norge: Christian Hinsch 18, Ronny Karlsen 14, Aksel Bolin 8, Mustafa Mahnin 7, Audun Eskeland 7, Stian Mjøs 6, Anders Stien 6, Thor Hagen 5, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 3,

 

Norge-Danmark 56-79

(13-18, 9-17, 16-21, 18-23)

Poeng for Norge: Mustafa Mahnin 12, Ronny Karlsen 9, Stian Mjøs 8, Audun Eskeland 7, Roy Nwachukwu 6, Dag Christensen 4, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 5, Anders Stien 2, Thor Hagen 1. 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!