Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

Fortsetter han i Apalløkka til neste år?

 

Søndag var Christian Hinsch Norges beste spiller mot Danmark, men det er uvisst om Ammerud baskets kjæledegge blir værende i Apalløkka til høsten.

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre neste år. Jeg har søkt utdanning på Politihøyskolen, men jeg vet ikke hvor i landet jeg kommer inn.
- Håper jeg kommer inn i Oslo. Gjør jeg det, så blir det Ammerud basket, lover Christian Hinsch.

Søndag formiddag var han Norges beste spiller med sine 18 poeng mot Danmark i privatlandskampen som ble spilt «hjemme» i Apalløkka.

Etter to perioder ledet Norge 42-41, mye takket være Hinsch' innsats i angrepsspillet, og ikke minst klubbkompis Thor Afam Hagens solide defensive jobb.

 

Selv om begge Ammerud-spillerne viste seg fra en positiv side, evnet ikke Norge å henge med i siste periode. Dermed endte det til slutt i seier til gjestene, 80-78.

- Dette var en mye bedre prestasjon enn i går. Tidvis spiller vi god basket, og viser oss fra en bra side. Likevel ser man at vi har en del å jobbe med.

- Vi har ikke fått trent så mye sammen, sier Hinsch.

Om egen innsats sier 22-åringen følgende.

- Jeg er fornøyd med at jeg får være med fremover å score poeng. Samtidig gjør jeg mye småfeil som må rettes opp. Det er uansett moro å spille landskamp på hjemmebane, sier han.

Norge spilte også privatlandskamp mot Danmark på lørdag. Den kampen endte med en 79-56- seier til vårt naboland.

 

Skal bygge

Ammerud-coach Ulf Landström var på plass under landskampene, og ble imponert over Hinschs spill.

- På søndag sto Christian virkelig fram. Han fant rytmen og fikk vist sine offensive ferdigheter, sier Landström.

- Ser du for deg et Ammerud-lag uten Hinsch til neste år?

- Det er litt vanskelig det der. Uavhengig av hans skoleplaner har vi forsøkt å få både Christian og Roy Nwachukwu ut av landet denne sommeren. Det er ikke fordi vi vil bli kvitt dem, men fordi de er viktige spillere for norsk basket. Vi ser helst at de kan få utviklet seg videre.

- Kommer det forespørsler på disse spillerne, kommer ikke vi til å hindre dem, men blir de i Norge håper jeg jo de fortsetter i Ammerud, sier Landström.

Med andre ord er ikke høstens basketsatsning i Ammerud helt klar ennå. Ulf Landström sier likevel dette.

- Jeg tror neste års lag blir meget spennende. Får vi på plass mesteparten av de bitene vi jobber med, så blir vi bedre enn i fjor.

- Hva er klart på dette tidspunktet?

- Det som er klart er at jeg vil ha 12 spillere som alle kan stille på treninger. Vi skal utvikle et lagspill. Det fikk vi ikke gjort i fjor i og med at vi hadde 6-7 personer som stadig var opptatt med jobb osv. Vi har spennende spillere på gang i Ammerud, og vi skal utvikle oss som et lag til neste sesong, sier han.

- Er det klart at noen spillere blir borte?

- Noen spillere vil falle ut. Jeg tviler for eksempel på om Gazmend og Fitim Troni blir med videre. De jobber ekstremt mye, og det har jeg full respekt for.

- Likevel ser det ut som Orji Okoroafor blir med videre. Han er tent på å gjøre noe bra, og det lover godt, sier Landström.

 

Pigg

Roy Emeka Nwachukwu spilte ikke søndagens kamp i Apalløkka, men han var en av Norges beste spillere på lørdagen. Nwachukwu plukket seks poeng, i tillegg til en rekke returer.

- Det gikk greit på lørdag for min egen del, og ekstra moro var det å spille for Norge i Apalløkka. På søndag syntes jeg Christian var meget god offensivt, mens Thor var tilsvarende god defensivt, sier Nwachukwu.

- Roy var en av Norges piggeste spillere på lørdag. Han tok initiativ, men dessverre for Norge var han bare én av få som tok returer, slår Ulf Landström fast.

 

Forsvarskongen

I helga beviste Thor Afam Hagen nok en gang sine spisskompetanser i forsvarsspillet. Ulf Landström har følgende å si om sin atletiske forsvarsspiller.

- Thor er Thor. Gjennom begge kampene i helga viste han seg som en riktig defensiv jævel. Han er en enormt bra forsvarsspiller som gjør det like godt mot små og store motspillere. All spilletiden hans på landslaget er et bevis på hvor god han egentlig er. Han er enormt viktig defensivt for Norge, men offensivt har han helt klart sine begrensninger, sier Landström.

 

Basket, A-landskamp, herrer:

Norge-Danmark 78-80

(20-17, 42-41, 61-61, 78-80)

Poeng for Norge: Christian Hinsch 18, Ronny Karlsen 14, Aksel Bolin 8, Mustafa Mahnin 7, Audun Eskeland 7, Stian Mjøs 6, Anders Stien 6, Thor Hagen 5, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 3,

 

Norge-Danmark 56-79

(13-18, 9-17, 16-21, 18-23)

Poeng for Norge: Mustafa Mahnin 12, Ronny Karlsen 9, Stian Mjøs 8, Audun Eskeland 7, Roy Nwachukwu 6, Dag Christensen 4, Magne Fivelstad 4, Daniel Berg 5, Anders Stien 2, Thor Hagen 1. 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!