- Fotballens storstue skal ligge i dalen!

- Fotballens storstue skal ligge i dalen!

 

På det punktet er Norges Fotballforbund og byrådet helt enige.

 

Norges Fotballforbund er klar i sin tale: De skal ha nasjonens fotballanlegg på Kjelsrud, og i Groruddalen. Byrådet hyller planene, og setter alle kluter til.


- Det blir ikke noe Europamesterskap i Norge uten landslagsarena i Groruddalen. Det er forutsetningen vi har. Her vil vi bygge, og her vil vi være. Vi vil flytte vårt hjerte inn i Groruddalen, og ser det som et suverent senter for vår aktivitet, forteller Ronny Aasland som er kommersiell direktør i NFF.

Det får idrettsbryråd Jøran Kallmyr fra Fremskrittspartiet til å smile.

- Om vi får planene om en ny landslagsstadion i Groruddalen på plass, vil det bli et historisk løft for Groruddalen. Det betyr at vi kan få verdens tredje største idrettsarrangement hjem. Det vil være en enormt stor gave til hele dalen, som vil sette oss på verdenskartet på en meget positiv måte. Vi synes det er fantastisk at NFF så gjerne vil inn hit. Vi har tro på å få til prosjektet, og vil sette alle kluter til for å lykkes, sier han.

Utvikling

Får NFF og byrådet det som de vil, blir Kjelsrudområdet utviklet til en stor nasjonal idrettspark som vil fylle størstedelen av planområdet som ligger mellom Nedre Kalbakkvei, Alnaelva og Strømsveien på høyde med Kaggen gård.

Idrettsparken vil romme et nasjonalanlegg for fotballen med 50.000 tilskuerplasser. Det kan også romme multihall med najsonalanlegg for håndball, svømmehall, idrettsmedisinsk senter, hotell og andre idrettsorienterte servicetilbud, evt. videregående skole.

Ronny Aasland forteller om store planer for Groruddalen.

- Vi vil at Groruddalen skal bli vår grunnmur for aktivitet og økonomi. Vi ser enorme utviklingsmuligheter her, og det er helt avgjørende at vi slipper til her for at vi skal kunne utvikle oss videre.

- Vi ønsker også å utvikle arbeidsplasser, kultur, andre aktiviteter og næring i det samme området. Dette vil bli hverdagsanlegget til Norge som vil være stappet fullt med aktivitet. Det er spennende planer, forteller han.

Idrettsbyrådet liker at NFF vil være med å utvikle Groruddalen.

- Dette kan bli en enorm fest for hele Groruddalen. NFF ser potensiale i området, og en utvikling her vil bety mange nye arbeidsplasser og løft til hele området. Det er den beste plassen i Oslo å plassere et slikt anlegg på, og vil bety mye for den lokale næringsvirksomheten, sier Fremskrittspariets Jøran Kallmyr.

Den planlagte nasjonalarenaen vil også komme med tak. Det betyr at man foreksempel kan huse flere store konserter og andre kulturelle begivenheter i Groruddalen.

- Økonomisk og kulturellt sett er dette kjempenyheter for Groruddalen. Helheten i prosjektet henger godt sammen, sier Kallmyr.

Han legger også til han er glad for at NFF valgte å gå for en løsning med nasjonalanlegg i Oslo, fremfor å se på løsninger i distriktet.

- Hva vil skje med næringsvirksomheten som allerede ligger på området?

- NFF er i en god dialog med grunneierne, og vil løse dette med de aktuelle bedriftene selv, sier Ronny Aasland.

Trafikk og behandling

- Hvordan vil det bli med trafikk i området?

- Som nevnt tidligere er dette det beste stedet å legge anlegget i hele Oslo. Det er faktisk perfekt. Her har vi både E6, tog, buss og t-bane. Infrastrukturen er god fra før. Det vil selvfølgelig bli noen endringer for å få trafikken til å flyte bedre, men vi tror dette blir optimalt, sier Jøran Kallmyr.

Onsdag formiddag ble en søknad om statstilskudd for prosjektet levert inn til behandling. Parallelt med at den går sin behandlingsrunde, vil kommunen nedsette en egen EM-komité med Kallmyr selv som styreformann.

- Den komitéen skal serve prosjektet. Vi vil jobbe med logistikken og regulering av området. Samtidig skal vi sørge for at det blir så rask behandlingstid som mulig. Vi vil også samarbeide med det lokal næringslivet, og bistå med alt vi kan, sier Kallmyr.

Planforslaget er sendt inn, og det vil komme en mer detaljert tidsplan i bystyret om ikke lang tid. Det som er sikkert er at stadion må være ferdig senest to år før mesterskapet skal gå i 2016, altså i 2014.

Tro og dugnadsånd

Kallmyr ser et nasjonalanlegg i Groruddalen som en del av det han beskriver som en herlig firkant.

- For turismen vil dette også løfte byen. Anlegget i Groruddalen vil bli en av de største turistattraksjonene på linje med Holmenkollen, Operaen og Munch-museet, sier han.

- For å få til dette vil det være behov for frivillig hjelp, men er det en ting Groruddalen er kjent for så er det dugnadsånden, sier han.

- Er det realistisk å tro at vi kan gjennomføre et Europamesterskap i dalen?

-  Nå skal vi gjennomføre et ski-vm i 2011. Der skal vi plukke med oss alle erfaringer som gjør at vi står godt skodd til å gjennomføre et EM i 2016. Vi har absolutt tro på dette, sier Kallmyr og Aasland enstemt.

FAKTA:

o  I 2006 ble Norges Fotballforbund kontaktet av det svenske fotbalforbundet for å lodde interessen for å arrangere et Europamesterskap sammen.

o  Arbeidet ble intensivert etter EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike forrige sommer.

o  Samtidig startet ideén om å bygge et nytt nasjonalanlegg i Norge, og Groruddalen var det primære målet.

o Interessemeldingen om at Norge og Sverige sammen ville arrangere EM 2016 ble sendt inn til UEFA den 9. mars 2009.

o  Nå er planforslaget for det nye nasjonalanlegget sendt inn til Oslo kommune.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!