- Fotballens storstue skal ligge i dalen!

- Fotballens storstue skal ligge i dalen!

 

På det punktet er Norges Fotballforbund og byrådet helt enige.

Skrevet av:

 

Norges Fotballforbund er klar i sin tale: De skal ha nasjonens fotballanlegg på Kjelsrud, og i Groruddalen. Byrådet hyller planene, og setter alle kluter til.

- Det blir ikke noe Europamesterskap i Norge uten landslagsarena i Groruddalen. Det er forutsetningen vi har. Her vil vi bygge, og her vil vi være. Vi vil flytte vårt hjerte inn i Groruddalen, og ser det som et suverent senter for vår aktivitet, forteller Ronny Aasland som er kommersiell direktør i NFF.

Det får idrettsbryråd Jøran Kallmyr fra Fremskrittspartiet til å smile.

- Om vi får planene om en ny landslagsstadion i Groruddalen på plass, vil det bli et historisk løft for Groruddalen. Det betyr at vi kan få verdens tredje største idrettsarrangement hjem. Det vil være en enormt stor gave til hele dalen, som vil sette oss på verdenskartet på en meget positiv måte. Vi synes det er fantastisk at NFF så gjerne vil inn hit. Vi har tro på å få til prosjektet, og vil sette alle kluter til for å lykkes, sier han.

Utvikling

Får NFF og byrådet det som de vil, blir Kjelsrudområdet utviklet til en stor nasjonal idrettspark som vil fylle størstedelen av planområdet som ligger mellom Nedre Kalbakkvei, Alnaelva og Strømsveien på høyde med Kaggen gård.

Idrettsparken vil romme et nasjonalanlegg for fotballen med 50.000 tilskuerplasser. Det kan også romme multihall med najsonalanlegg for håndball, svømmehall, idrettsmedisinsk senter, hotell og andre idrettsorienterte servicetilbud, evt. videregående skole.

Ronny Aasland forteller om store planer for Groruddalen.

- Vi vil at Groruddalen skal bli vår grunnmur for aktivitet og økonomi. Vi ser enorme utviklingsmuligheter her, og det er helt avgjørende at vi slipper til her for at vi skal kunne utvikle oss videre.

- Vi ønsker også å utvikle arbeidsplasser, kultur, andre aktiviteter og næring i det samme området. Dette vil bli hverdagsanlegget til Norge som vil være stappet fullt med aktivitet. Det er spennende planer, forteller han.

Idrettsbyrådet liker at NFF vil være med å utvikle Groruddalen.

- Dette kan bli en enorm fest for hele Groruddalen. NFF ser potensiale i området, og en utvikling her vil bety mange nye arbeidsplasser og løft til hele området. Det er den beste plassen i Oslo å plassere et slikt anlegg på, og vil bety mye for den lokale næringsvirksomheten, sier Fremskrittspariets Jøran Kallmyr.

Den planlagte nasjonalarenaen vil også komme med tak. Det betyr at man foreksempel kan huse flere store konserter og andre kulturelle begivenheter i Groruddalen.

- Økonomisk og kulturellt sett er dette kjempenyheter for Groruddalen. Helheten i prosjektet henger godt sammen, sier Kallmyr.

Han legger også til han er glad for at NFF valgte å gå for en løsning med nasjonalanlegg i Oslo, fremfor å se på løsninger i distriktet.

- Hva vil skje med næringsvirksomheten som allerede ligger på området?

- NFF er i en god dialog med grunneierne, og vil løse dette med de aktuelle bedriftene selv, sier Ronny Aasland.

Trafikk og behandling

- Hvordan vil det bli med trafikk i området?

- Som nevnt tidligere er dette det beste stedet å legge anlegget i hele Oslo. Det er faktisk perfekt. Her har vi både E6, tog, buss og t-bane. Infrastrukturen er god fra før. Det vil selvfølgelig bli noen endringer for å få trafikken til å flyte bedre, men vi tror dette blir optimalt, sier Jøran Kallmyr.

Onsdag formiddag ble en søknad om statstilskudd for prosjektet levert inn til behandling. Parallelt med at den går sin behandlingsrunde, vil kommunen nedsette en egen EM-komité med Kallmyr selv som styreformann.

- Den komitéen skal serve prosjektet. Vi vil jobbe med logistikken og regulering av området. Samtidig skal vi sørge for at det blir så rask behandlingstid som mulig. Vi vil også samarbeide med det lokal næringslivet, og bistå med alt vi kan, sier Kallmyr.

Planforslaget er sendt inn, og det vil komme en mer detaljert tidsplan i bystyret om ikke lang tid. Det som er sikkert er at stadion må være ferdig senest to år før mesterskapet skal gå i 2016, altså i 2014.

Tro og dugnadsånd

Kallmyr ser et nasjonalanlegg i Groruddalen som en del av det han beskriver som en herlig firkant.

- For turismen vil dette også løfte byen. Anlegget i Groruddalen vil bli en av de største turistattraksjonene på linje med Holmenkollen, Operaen og Munch-museet, sier han.

- For å få til dette vil det være behov for frivillig hjelp, men er det en ting Groruddalen er kjent for så er det dugnadsånden, sier han.

- Er det realistisk å tro at vi kan gjennomføre et Europamesterskap i dalen?

-  Nå skal vi gjennomføre et ski-vm i 2011. Der skal vi plukke med oss alle erfaringer som gjør at vi står godt skodd til å gjennomføre et EM i 2016. Vi har absolutt tro på dette, sier Kallmyr og Aasland enstemt.

FAKTA:

o  I 2006 ble Norges Fotballforbund kontaktet av det svenske fotbalforbundet for å lodde interessen for å arrangere et Europamesterskap sammen.

o  Arbeidet ble intensivert etter EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike forrige sommer.

o  Samtidig startet ideén om å bygge et nytt nasjonalanlegg i Norge, og Groruddalen var det primære målet.

o Interessemeldingen om at Norge og Sverige sammen ville arrangere EM 2016 ble sendt inn til UEFA den 9. mars 2009.

o  Nå er planforslaget for det nye nasjonalanlegget sendt inn til Oslo kommune.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!