Fotballkrigen er i gang

Fotballkrigen er i gang

 

I helga starter årets 3. divisjon i fotball med ett brak og to lokaloppgjør i det som blir kalt «Groruddals-avdelingen». Alle våre fem 3. divisjonslag er mer enn klare for fotballkrig og kamp om lokal status og ære.

 

Vi legger bak oss snø, minusgrader og frosne minner. Samtidig ser vi fram til herlige finter, taklinger og kanonskudd i krysset. Det er vår, og fotballen starter å rulle igjen.

I årets 3. divisjon, avd. 5 har man samlet alle våre fem Groruddals-lag. Med fem av 12 lag totalt har avdelingen fått tilnavnet «Groruddals-avdelingen», og det gir selvfølgelig stor status blant våre lag å hevde seg i den.

 

- Vi skal være med helt øverst i avdelingen. Vi skal bli litt mer samspilte, så tror jeg det vil gå veldig bra. Vi har en flott gjeng som vil markere seg i år, sier Jørand Skogseide, kaptein for Grorud.

Grorud er av mange tippet som stor favoritt til å vinne avdelingen, men våre andre lag i avdelingen har likevel skumle planer.

- Vi går for å vinne hele greia. Det er en tøff målsetting ettersom spillet ikke er helt på plass ennå, men det tror vi kommer, sier kaptein Ivar André Anderssen fra Hasle/Løren.

 

Kaptein i Rommen er Tony Avolio. Han gleder seg til å slåss om poengene.

- Vi vinner om det blir slåsskamp. Vi gleder oss som unger til å hamre løs på de andre lagene fra Groruddalen. Spesielt moro er det om vi slår Grorud, men vi gleder oss også til å møte Vestli. De har litt og hvert å revansjere, sier han.

For Årvolls del virker det ikke akkurat som rivaliseringen til Hasle/Løren har blitt mindre.

- Vi går for å vinne alle matcher i år, men det blir spesielt viktig å ta Hasle/Løren. Vi skal hevne fjorårets bingoseier på Årvollbanen, og den småkvalme oppførselen som fulgte med.

- Vi skal gi alle match i år, og Årvoll er supertente på å markere seg, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Også i Vestli gleder man seg til lokaloppgjørene.

- Dette blir moro. Vi skal slå alle Groruddalslagene. Spesielt skal vi ta Rommen. Jeg har blitt mobba helt siden i fjor. Det er på tide å stoppe kjeften til han gamlingen Espen Myrbakken, sier kaptein Hassan Bougato.

 

Halvparten rykker ned

Etter som fotballtinget bestemte at seriesystemet skulle bli forandret etter endt sesong vil kampen om å overleve i

3. divisjon bli meget hard. Av avdelingens 12 lag er det kun de seks første plassene som garanterer spill i

3. divisjon til neste år.

Det er derfor mye å håpe på at våre fem lag skal være blant de seks når man i tillegg har lag som Ullern, Kolbotn, Follo 2, Skeid 2 og Frigg 2 med i samme avdeling. Man får likevel glede seg over at det forhåpentligvis vil gi stor blest og heftig engasjement når alle våre 3. divisjonsklubber skal barke sammen denne sesongen.

 

Stjernejakten

Vi i sportsredaksjonen gleder oss enormt til årets fotballsesong. Vi vil også i år som i fjor følge alle lagenes kamper og komme med årets kåringer på slutten av sesongen.

Vi vil også i år bedømme matchene og sette stjerner i samråd med trenere, observatører og eksperter. Systemet er enkelt. Det blir utgitt tre stjerner til lagets beste spiller, to til den nest beste og én stjerne til den tredje beste spilleren. Skulle laget ha en forferdelig kamp slik at ingen fortjener stjerner, blir det heller ingen. Nytt av året er at vi også vil følge våre lokale lag i 4. divisjon tettere denne sesongen. Mer om det kommer senere i Akers Avis Groruddalen.

Til sist vil vi ønske alle våre fotballag lykke til med sesongen, og minne hver enktelt klubb på at de selv kan sende inn tips og fotballstoff fra de minste lagene til senior-lagene. Dette gjøres på mail til: sporten@groruddalen.no.

 

* Slik spiller våre lag i første serierunde av «Groruddalsavdelingen»:

Fredag:

Årvoll - Kolbotn kl. 18.45

på Årvollbanen

Lørdag:

Rommen - Hasle/Løren kl. 15.00 på Rommensletta

Vestli - Grorud kl. 15.00

på Jesperudjordet

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.