Fotballkrigen er i gang

Fotballkrigen er i gang

 

I helga starter årets 3. divisjon i fotball med ett brak og to lokaloppgjør i det som blir kalt «Groruddals-avdelingen». Alle våre fem 3. divisjonslag er mer enn klare for fotballkrig og kamp om lokal status og ære.

Skrevet av:

 

Vi legger bak oss snø, minusgrader og frosne minner. Samtidig ser vi fram til herlige finter, taklinger og kanonskudd i krysset. Det er vår, og fotballen starter å rulle igjen.

I årets 3. divisjon, avd. 5 har man samlet alle våre fem Groruddals-lag. Med fem av 12 lag totalt har avdelingen fått tilnavnet «Groruddals-avdelingen», og det gir selvfølgelig stor status blant våre lag å hevde seg i den.

 

- Vi skal være med helt øverst i avdelingen. Vi skal bli litt mer samspilte, så tror jeg det vil gå veldig bra. Vi har en flott gjeng som vil markere seg i år, sier Jørand Skogseide, kaptein for Grorud.

Grorud er av mange tippet som stor favoritt til å vinne avdelingen, men våre andre lag i avdelingen har likevel skumle planer.

- Vi går for å vinne hele greia. Det er en tøff målsetting ettersom spillet ikke er helt på plass ennå, men det tror vi kommer, sier kaptein Ivar André Anderssen fra Hasle/Løren.

 

Kaptein i Rommen er Tony Avolio. Han gleder seg til å slåss om poengene.

- Vi vinner om det blir slåsskamp. Vi gleder oss som unger til å hamre løs på de andre lagene fra Groruddalen. Spesielt moro er det om vi slår Grorud, men vi gleder oss også til å møte Vestli. De har litt og hvert å revansjere, sier han.

For Årvolls del virker det ikke akkurat som rivaliseringen til Hasle/Løren har blitt mindre.

- Vi går for å vinne alle matcher i år, men det blir spesielt viktig å ta Hasle/Løren. Vi skal hevne fjorårets bingoseier på Årvollbanen, og den småkvalme oppførselen som fulgte med.

- Vi skal gi alle match i år, og Årvoll er supertente på å markere seg, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Også i Vestli gleder man seg til lokaloppgjørene.

- Dette blir moro. Vi skal slå alle Groruddalslagene. Spesielt skal vi ta Rommen. Jeg har blitt mobba helt siden i fjor. Det er på tide å stoppe kjeften til han gamlingen Espen Myrbakken, sier kaptein Hassan Bougato.

 

Halvparten rykker ned

Etter som fotballtinget bestemte at seriesystemet skulle bli forandret etter endt sesong vil kampen om å overleve i

3. divisjon bli meget hard. Av avdelingens 12 lag er det kun de seks første plassene som garanterer spill i

3. divisjon til neste år.

Det er derfor mye å håpe på at våre fem lag skal være blant de seks når man i tillegg har lag som Ullern, Kolbotn, Follo 2, Skeid 2 og Frigg 2 med i samme avdeling. Man får likevel glede seg over at det forhåpentligvis vil gi stor blest og heftig engasjement når alle våre 3. divisjonsklubber skal barke sammen denne sesongen.

 

Stjernejakten

Vi i sportsredaksjonen gleder oss enormt til årets fotballsesong. Vi vil også i år som i fjor følge alle lagenes kamper og komme med årets kåringer på slutten av sesongen.

Vi vil også i år bedømme matchene og sette stjerner i samråd med trenere, observatører og eksperter. Systemet er enkelt. Det blir utgitt tre stjerner til lagets beste spiller, to til den nest beste og én stjerne til den tredje beste spilleren. Skulle laget ha en forferdelig kamp slik at ingen fortjener stjerner, blir det heller ingen. Nytt av året er at vi også vil følge våre lokale lag i 4. divisjon tettere denne sesongen. Mer om det kommer senere i Akers Avis Groruddalen.

Til sist vil vi ønske alle våre fotballag lykke til med sesongen, og minne hver enktelt klubb på at de selv kan sende inn tips og fotballstoff fra de minste lagene til senior-lagene. Dette gjøres på mail til: sporten@groruddalen.no.

 

* Slik spiller våre lag i første serierunde av «Groruddalsavdelingen»:

Fredag:

Årvoll - Kolbotn kl. 18.45

på Årvollbanen

Lørdag:

Rommen - Hasle/Løren kl. 15.00 på Rommensletta

Vestli - Grorud kl. 15.00

på Jesperudjordet

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!