Fotballkrigen er i gang

Fotballkrigen er i gang

 

I helga starter årets 3. divisjon i fotball med ett brak og to lokaloppgjør i det som blir kalt «Groruddals-avdelingen». Alle våre fem 3. divisjonslag er mer enn klare for fotballkrig og kamp om lokal status og ære.

Skrevet av:

 

Vi legger bak oss snø, minusgrader og frosne minner. Samtidig ser vi fram til herlige finter, taklinger og kanonskudd i krysset. Det er vår, og fotballen starter å rulle igjen.

I årets 3. divisjon, avd. 5 har man samlet alle våre fem Groruddals-lag. Med fem av 12 lag totalt har avdelingen fått tilnavnet «Groruddals-avdelingen», og det gir selvfølgelig stor status blant våre lag å hevde seg i den.

 

- Vi skal være med helt øverst i avdelingen. Vi skal bli litt mer samspilte, så tror jeg det vil gå veldig bra. Vi har en flott gjeng som vil markere seg i år, sier Jørand Skogseide, kaptein for Grorud.

Grorud er av mange tippet som stor favoritt til å vinne avdelingen, men våre andre lag i avdelingen har likevel skumle planer.

- Vi går for å vinne hele greia. Det er en tøff målsetting ettersom spillet ikke er helt på plass ennå, men det tror vi kommer, sier kaptein Ivar André Anderssen fra Hasle/Løren.

 

Kaptein i Rommen er Tony Avolio. Han gleder seg til å slåss om poengene.

- Vi vinner om det blir slåsskamp. Vi gleder oss som unger til å hamre løs på de andre lagene fra Groruddalen. Spesielt moro er det om vi slår Grorud, men vi gleder oss også til å møte Vestli. De har litt og hvert å revansjere, sier han.

For Årvolls del virker det ikke akkurat som rivaliseringen til Hasle/Løren har blitt mindre.

- Vi går for å vinne alle matcher i år, men det blir spesielt viktig å ta Hasle/Løren. Vi skal hevne fjorårets bingoseier på Årvollbanen, og den småkvalme oppførselen som fulgte med.

- Vi skal gi alle match i år, og Årvoll er supertente på å markere seg, sier kaptein Jens Andersen Grønhaug.

Også i Vestli gleder man seg til lokaloppgjørene.

- Dette blir moro. Vi skal slå alle Groruddalslagene. Spesielt skal vi ta Rommen. Jeg har blitt mobba helt siden i fjor. Det er på tide å stoppe kjeften til han gamlingen Espen Myrbakken, sier kaptein Hassan Bougato.

 

Halvparten rykker ned

Etter som fotballtinget bestemte at seriesystemet skulle bli forandret etter endt sesong vil kampen om å overleve i

3. divisjon bli meget hard. Av avdelingens 12 lag er det kun de seks første plassene som garanterer spill i

3. divisjon til neste år.

Det er derfor mye å håpe på at våre fem lag skal være blant de seks når man i tillegg har lag som Ullern, Kolbotn, Follo 2, Skeid 2 og Frigg 2 med i samme avdeling. Man får likevel glede seg over at det forhåpentligvis vil gi stor blest og heftig engasjement når alle våre 3. divisjonsklubber skal barke sammen denne sesongen.

 

Stjernejakten

Vi i sportsredaksjonen gleder oss enormt til årets fotballsesong. Vi vil også i år som i fjor følge alle lagenes kamper og komme med årets kåringer på slutten av sesongen.

Vi vil også i år bedømme matchene og sette stjerner i samråd med trenere, observatører og eksperter. Systemet er enkelt. Det blir utgitt tre stjerner til lagets beste spiller, to til den nest beste og én stjerne til den tredje beste spilleren. Skulle laget ha en forferdelig kamp slik at ingen fortjener stjerner, blir det heller ingen. Nytt av året er at vi også vil følge våre lokale lag i 4. divisjon tettere denne sesongen. Mer om det kommer senere i Akers Avis Groruddalen.

Til sist vil vi ønske alle våre fotballag lykke til med sesongen, og minne hver enktelt klubb på at de selv kan sende inn tips og fotballstoff fra de minste lagene til senior-lagene. Dette gjøres på mail til: sporten@groruddalen.no.

 

* Slik spiller våre lag i første serierunde av «Groruddalsavdelingen»:

Fredag:

Årvoll - Kolbotn kl. 18.45

på Årvollbanen

Lørdag:

Rommen - Hasle/Løren kl. 15.00 på Rommensletta

Vestli - Grorud kl. 15.00

på Jesperudjordet

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!