Fra festfotball til ferie

Fra festfotball til ferie

 

Oslo City tok ferie surfende alene på tabelltoppen. Vårsesongens siste kamp ble festfotball, og nok en demonstrasjon i herlig fotball fra det som desidert er Groruddalens mest underholdende lag for øyeblikket.

Elleve kamper ut i sesongen, og Oslo City kan se tilbake på en fantastisk vårsesong. Så bra har City-gutta vært at lag som Årvoll, Sagene og ikke minst Skeid 2, ligger så mye som 12 poeng bak og slåss en enslig krig om andreplassen i avdelingen.

Oslo City har til gode å tape en kamp denne sesongen, og de har kun en uavgjort. Sølvplasserte Skeid 2 kom til Haugerud med håp om å endre det, men det ble en oppgave som de var langt fra å kunne gjøre noe med.

Allerede etter halvannet minutt brøyt Ousman Touray seg enkelt fri fra forsvaret og dundret inn 1-0 via Skeids keeper som skriker på seg stemmeskiftestemme i ren frustrasjon. City fortsatte etter dette å kjøre på, og kom til en del halvsjanser. Scoring skulle det derimot bli av den vakre sorten. Forsvarer Franklin Opuama fikk et sykt tilslag på et frispark fra 25 meter som skrapte maling av tverrliggeren og rikosjerte rett inn i mål. City gikk fornøyde til pause med en 2-0 ledelse.

I andreomgang startet Skeid 2 med å redusere, men City gjentok straks kontrollen igjen. Eksplosive kontringer i samarbeid med tette, presise og raske pasninger førte laget tilbake der de har vært så mange ganger før. Iba Ndiaye scoret to mål, og punkterte kampen.

- Etter de første minuttene trodde jeg vi skulle kjøre over det unge laget til Skeid 2. De tørte ikke å spille ball, og det virket som de hadde for mye respekt i begynnelsen. Etterhvert fikk de bedre tak på kampen, men jeg føler for all del at vi vant fortjent. Det var ekstra deilig at spillet vårt satt bra igjen, det har det ikke gjort de siste kampene, forteller lagleder og forsvarer Atta Aneke.

En sesong uten tap?

- 31 poeng av 33 mulige. Var dette forventet?

- Nei, det er over all forventning. Vi visste at vi hadde noe inne i laget, og at vi sto sterkere i år enn sist sesong, men at vi bare har avgitt poeng i en kamp er mer enn det jeg hadde regna med.

- Når du tenker over det er det en stor prestasjon. Se på de andre avdelingene. Alle de andre storlagene har gått på blemmer. Det er kun vi som ikke har tapt. Det viser at vi mener det når vi forteller at vi tar en kamp om gangen. Vi har beina på jorda, forteller Ankeke.

- Kan dere gå en sesong uten å tape?

- Vi kommer til å ha det som et mål, men jeg ville ikke satsa penger på det. Vi går uansett for poeng i alle kampene, sier han.

Oslo City vil uansett komme godt forberedt til høstferien. Spillerne får nemlig bare 11 dagers ferie, før det venter tre uker med trening fire ganger i uka.

- Vi skal være klare til høsten, så 11 dager fikk holde. Det er ingen av gutta som er misfornøyde med dette. Vi satser hardt nå, forteller Aneke.

Oslo City i andredivisjon?

- Slik dere spiller nå lukter det andredivisjon. Er klubben godt nok rustet organisasjonsmessig?

- Vi vet at kvalikkspill alltid vil være vanskelig, så vi har ikke lagt så mye jobb i det enda, men vi har startet å ha samtaler med eventuelle sponsorer. Det må vi uansett ha klart før et eventuellt opprykk. Skulle vi likvel ikke rykke opp, gjelder det å ha god satsning i klubben, så vi kan komme opp senere. Jeg kan ikke si så mye mer om planene våre, men det skjer ting i forhold til økonomi osv, sier Aneke.

Mister spillere?

Akers Avis Groruddalen vet at det er flere klubber som sikler etter Oslo Citys stjerner. City selv forholder seg rolig, men på vakt.

- Ja, vi merker jo oss at speidere er på alle kampene våre. Senest i dag fikk jeg et brev fra Ullern om at de ville ha Ousman Touray, men da måtte jeg bare le. Hvorfor skal han gå fra oss til dem? Vi har store ambisjoner selv.

- Som en klubb har vi sagt at vi ikke vil stå i veien hvis det kommer tilbud til spillerne der de kan leve av å spille fotball.

- På en måte er vi bekymret, men jeg tror samtidig at klubbfølelsen i laget er såpass sterk at vi vil beholde førstelaget til høsten. Vi har lyst til å rykke opp sammen, og da skal det noe helt spesielt til før noen drar, forteller Aneke.

 

Fotball, 3. div., avd. 3:

Oslo City - Skeid 2 4-1 (2-0)

Haugerud kunstgress:

Tilskuere: ca 60.

Dommer: Jan O. Helgesen.

Gule kort: Lennard Momoh

Mål for Oslo City: Ousman Touray, Franklin Opuama, Iba Ndiaye 2.

Oslo Citys lag (4-5-1): Michel Foyet, Lennard Momoh (Edide Corr fra 70.), Franklin Opuama, Prince Kanaga, Kenneth Anizor, Kevin David, Saif «Zidane» Haydar, Iba Ndiaye, Adama Njie (Lie P. fra 70.), Theo Wintermark (Essien Etokebe fra 30.), Ousman Touray.

Stjernene:

  • ** Kevin David
  • *   Kenneth Anizor
  •      Franklin Opuama.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.