Fra gråstein til gull

Fra gråstein til gull

 

GIF fighters strevde med å finne formen før jul, men etter høytiden har det bare gått fremover. Søndag banka de Fjerdingby 11-1 hjemme i Lihallen, og med det er de klare for NM-finale mot Tunet.

Tekst:

Publisert:

- Det er en helt magisk følelse, sier GIF-kaptein Hans Roar «Hansa» Wilhelmsen.

Endelig løsnet det for GIF som har spilt jevnt med Fjerdingby i best av fem-serien i NM. I første kamp  tapte GIF 2-5, før de vant etter ekstraomganger i andre kamp.

I tredje kamp ble det nok en gang veldig jevnt der de vant 6-7.

På søndag åpnet Fjerdingby best og scoret 1-0, men etter kalddusjen var det kun ett lag på banen.

- Sett under ett så har de hatt en sykt god keeper. Vi har skutt så utrolig mange ganger, men på søndag klaffet det og alt satt. Når det først løsner, så løsner det skikkelig, sier Wilhelmsen.

Fjerdingbys keeper er regnet som en av eliteseriens aller beste, og han har også stått i Sverige der han også var regnet blant de beste.

- Han har muret igjen målet og vi har slitt med å komme oss forbi. Han redder det meste samtidig som at Fjerdingby spiller lav innebandy fordi de vil at vi skal skyte fra skrått hold, noe som gjør det enklere for ham, sier kapteinen.

GIF fikk en verst tenkelig start på søndagens kamp med et uheldig baklengsmål.

- Vi kom tilbake med en gang. Vi er egentlig best når vi ligger under, mener «Hansa».

Kun minutter senere ledet GIF 2-1 - og de ga seg ikke før det lyste 11-1 på måltavla i Lihallen.

Formtopp

Wilhelmsen er ikke veldig glad  for  spillestilen Fjerdingby la opp til.

- De kontrer mye, og du kan godt kalle det for Drillo-bandy. Det er sykt kjedelig å se på og ikke særlig moro å spille mot. Desto morsommere er det å vinne, smiler han.

Etter jul har GIF hatt en formkurve som har pekt bratt oppover. De fikk så vidt karret seg til sluttspillsplass på grunn av bedre målforskjell enn Sarpsborg.

- Formen kommer alltid etter jul. Nå er det mer eventyraktig etter å ha endt på åttende og siste sluttspillsplass er vi nå klare for NM-finalen, det er sykt, mener Wilhelmsen.

- Vi har gått fra å være gråstein til å bli gull. Vi slår ut det ene laget etter det andre og jeg føler at laget blir bedre og bedre for hver match. Det er ikke enkeltspillere, men et helt lag som drar sammen og det gjør ting enklere, sier han.

Wilhelmsen er spesielt imponert over den tidligere Grei-spilleren Carl Bacolod (20) som scoret tre mål på søndag.

- Han begynte med innebandy for fire år siden og er et enormt talent. På søndag var han helt sinnsyk. Carl kan bli så god han bare vil, mener kapteinen.

- Tunet er favoritter

Wilhelmsen gleder seg naturlig nok veldig til NM-finalen som går i Rykkinhallen midt i april. Det er ikke akkurat første gang han spiller finale.

- Jeg har vært der fem ganger, men bare vunnet én gang. Den statistikken må rettes opp, ler han.

Wilhelmsen velger å skyve favorittstempelet over på Tunet som vant Eliteserien.

- De er soleklare favoritter. Tunet jobber hardt og gjør alt for å vinne. Det er et sånt lag som man både elsker og hater å spille mot, fordi det blir mye stygt spill, sier han.

GIF slo ut Tunet i kvartfinalen i fjor, og Wilhelmsen husker de fem kampene godt.

- Det var tøft som f... De ga alt, men det var stort å slå dem. For at vi skal ta dem i år så kreves det en stor prestasjon, men vi har et godt lag på papiret og ingen lag i Norge matcher vårt toppnivå, mener Wilhelmsen.

Det er tre uker til det braker løs i Rykkinhallen, og GIF skal bruke tiden til å finjustere overtallsspillet sitt.

Innebandy, herrer,

NM semifinale, 4. kamp:

Gjelleråsen - Fjerdingby 11-1 (4-1, 4-0, 3-0)

Lihallen

Tilskuere: 386

Dommere: Haug/Rønningen

Mål for GIF: Carl Bacolod 3, Mats Rongsjord 2, Robin Matsson 2, Thanh Tran Minh, Per Christian «Pekka» Brath, Ulrik Engmann, Eivind Haugen.

Utvisninger: GIF 1x2 min, Fjerdingby 3x2, 1x5 min.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.