Fra gråstein til gull

Fra gråstein til gull

 

GIF fighters strevde med å finne formen før jul, men etter høytiden har det bare gått fremover. Søndag banka de Fjerdingby 11-1 hjemme i Lihallen, og med det er de klare for NM-finale mot Tunet.

Skrevet av:

- Det er en helt magisk følelse, sier GIF-kaptein Hans Roar «Hansa» Wilhelmsen.

Endelig løsnet det for GIF som har spilt jevnt med Fjerdingby i best av fem-serien i NM. I første kamp  tapte GIF 2-5, før de vant etter ekstraomganger i andre kamp.

I tredje kamp ble det nok en gang veldig jevnt der de vant 6-7.

På søndag åpnet Fjerdingby best og scoret 1-0, men etter kalddusjen var det kun ett lag på banen.

- Sett under ett så har de hatt en sykt god keeper. Vi har skutt så utrolig mange ganger, men på søndag klaffet det og alt satt. Når det først løsner, så løsner det skikkelig, sier Wilhelmsen.

Fjerdingbys keeper er regnet som en av eliteseriens aller beste, og han har også stått i Sverige der han også var regnet blant de beste.

- Han har muret igjen målet og vi har slitt med å komme oss forbi. Han redder det meste samtidig som at Fjerdingby spiller lav innebandy fordi de vil at vi skal skyte fra skrått hold, noe som gjør det enklere for ham, sier kapteinen.

GIF fikk en verst tenkelig start på søndagens kamp med et uheldig baklengsmål.

- Vi kom tilbake med en gang. Vi er egentlig best når vi ligger under, mener «Hansa».

Kun minutter senere ledet GIF 2-1 - og de ga seg ikke før det lyste 11-1 på måltavla i Lihallen.

Formtopp

Wilhelmsen er ikke veldig glad  for  spillestilen Fjerdingby la opp til.

- De kontrer mye, og du kan godt kalle det for Drillo-bandy. Det er sykt kjedelig å se på og ikke særlig moro å spille mot. Desto morsommere er det å vinne, smiler han.

Etter jul har GIF hatt en formkurve som har pekt bratt oppover. De fikk så vidt karret seg til sluttspillsplass på grunn av bedre målforskjell enn Sarpsborg.

- Formen kommer alltid etter jul. Nå er det mer eventyraktig etter å ha endt på åttende og siste sluttspillsplass er vi nå klare for NM-finalen, det er sykt, mener Wilhelmsen.

- Vi har gått fra å være gråstein til å bli gull. Vi slår ut det ene laget etter det andre og jeg føler at laget blir bedre og bedre for hver match. Det er ikke enkeltspillere, men et helt lag som drar sammen og det gjør ting enklere, sier han.

Wilhelmsen er spesielt imponert over den tidligere Grei-spilleren Carl Bacolod (20) som scoret tre mål på søndag.

- Han begynte med innebandy for fire år siden og er et enormt talent. På søndag var han helt sinnsyk. Carl kan bli så god han bare vil, mener kapteinen.

- Tunet er favoritter

Wilhelmsen gleder seg naturlig nok veldig til NM-finalen som går i Rykkinhallen midt i april. Det er ikke akkurat første gang han spiller finale.

- Jeg har vært der fem ganger, men bare vunnet én gang. Den statistikken må rettes opp, ler han.

Wilhelmsen velger å skyve favorittstempelet over på Tunet som vant Eliteserien.

- De er soleklare favoritter. Tunet jobber hardt og gjør alt for å vinne. Det er et sånt lag som man både elsker og hater å spille mot, fordi det blir mye stygt spill, sier han.

GIF slo ut Tunet i kvartfinalen i fjor, og Wilhelmsen husker de fem kampene godt.

- Det var tøft som f... De ga alt, men det var stort å slå dem. For at vi skal ta dem i år så kreves det en stor prestasjon, men vi har et godt lag på papiret og ingen lag i Norge matcher vårt toppnivå, mener Wilhelmsen.

Det er tre uker til det braker løs i Rykkinhallen, og GIF skal bruke tiden til å finjustere overtallsspillet sitt.

Innebandy, herrer,

NM semifinale, 4. kamp:

Gjelleråsen - Fjerdingby 11-1 (4-1, 4-0, 3-0)

Lihallen

Tilskuere: 386

Dommere: Haug/Rønningen

Mål for GIF: Carl Bacolod 3, Mats Rongsjord 2, Robin Matsson 2, Thanh Tran Minh, Per Christian «Pekka» Brath, Ulrik Engmann, Eivind Haugen.

Utvisninger: GIF 1x2 min, Fjerdingby 3x2, 1x5 min.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!