Fra gråstein til gull

Fra gråstein til gull

 

GIF fighters strevde med å finne formen før jul, men etter høytiden har det bare gått fremover. Søndag banka de Fjerdingby 11-1 hjemme i Lihallen, og med det er de klare for NM-finale mot Tunet.

Skrevet av:

- Det er en helt magisk følelse, sier GIF-kaptein Hans Roar «Hansa» Wilhelmsen.

Endelig løsnet det for GIF som har spilt jevnt med Fjerdingby i best av fem-serien i NM. I første kamp  tapte GIF 2-5, før de vant etter ekstraomganger i andre kamp.

I tredje kamp ble det nok en gang veldig jevnt der de vant 6-7.

På søndag åpnet Fjerdingby best og scoret 1-0, men etter kalddusjen var det kun ett lag på banen.

- Sett under ett så har de hatt en sykt god keeper. Vi har skutt så utrolig mange ganger, men på søndag klaffet det og alt satt. Når det først løsner, så løsner det skikkelig, sier Wilhelmsen.

Fjerdingbys keeper er regnet som en av eliteseriens aller beste, og han har også stått i Sverige der han også var regnet blant de beste.

- Han har muret igjen målet og vi har slitt med å komme oss forbi. Han redder det meste samtidig som at Fjerdingby spiller lav innebandy fordi de vil at vi skal skyte fra skrått hold, noe som gjør det enklere for ham, sier kapteinen.

GIF fikk en verst tenkelig start på søndagens kamp med et uheldig baklengsmål.

- Vi kom tilbake med en gang. Vi er egentlig best når vi ligger under, mener «Hansa».

Kun minutter senere ledet GIF 2-1 - og de ga seg ikke før det lyste 11-1 på måltavla i Lihallen.

Formtopp

Wilhelmsen er ikke veldig glad  for  spillestilen Fjerdingby la opp til.

- De kontrer mye, og du kan godt kalle det for Drillo-bandy. Det er sykt kjedelig å se på og ikke særlig moro å spille mot. Desto morsommere er det å vinne, smiler han.

Etter jul har GIF hatt en formkurve som har pekt bratt oppover. De fikk så vidt karret seg til sluttspillsplass på grunn av bedre målforskjell enn Sarpsborg.

- Formen kommer alltid etter jul. Nå er det mer eventyraktig etter å ha endt på åttende og siste sluttspillsplass er vi nå klare for NM-finalen, det er sykt, mener Wilhelmsen.

- Vi har gått fra å være gråstein til å bli gull. Vi slår ut det ene laget etter det andre og jeg føler at laget blir bedre og bedre for hver match. Det er ikke enkeltspillere, men et helt lag som drar sammen og det gjør ting enklere, sier han.

Wilhelmsen er spesielt imponert over den tidligere Grei-spilleren Carl Bacolod (20) som scoret tre mål på søndag.

- Han begynte med innebandy for fire år siden og er et enormt talent. På søndag var han helt sinnsyk. Carl kan bli så god han bare vil, mener kapteinen.- Tunet er favoritter


Wilhelmsen gleder seg naturlig nok veldig til NM-finalen som går i Rykkinhallen midt i april. Det er ikke akkurat første gang han spiller finale.

- Jeg har vært der fem ganger, men bare vunnet én gang. Den statistikken må rettes opp, ler han.

Wilhelmsen velger å skyve favorittstempelet over på Tunet som vant Eliteserien.

- De er soleklare favoritter. Tunet jobber hardt og gjør alt for å vinne. Det er et sånt lag som man både elsker og hater å spille mot, fordi det blir mye stygt spill, sier han.

GIF slo ut Tunet i kvartfinalen i fjor, og Wilhelmsen husker de fem kampene godt.

- Det var tøft som f... De ga alt, men det var stort å slå dem. For at vi skal ta dem i år så kreves det en stor prestasjon, men vi har et godt lag på papiret og ingen lag i Norge matcher vårt toppnivå, mener Wilhelmsen.

Det er tre uker til det braker løs i Rykkinhallen, og GIF skal bruke tiden til å finjustere overtallsspillet sitt.

Innebandy, herrer,

NM semifinale, 4. kamp:

Gjelleråsen - Fjerdingby 11-1 (4-1, 4-0, 3-0)

Lihallen

Tilskuere: 386

Dommere: Haug/Rønningen

Mål for GIF: Carl Bacolod 3, Mats Rongsjord 2, Robin Matsson 2, Thanh Tran Minh, Per Christian «Pekka» Brath, Ulrik Engmann, Eivind Haugen.

Utvisninger: GIF 1x2 min, Fjerdingby 3x2, 1x5 min.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!