ANNONSE

Full fart med gamle helter

Full fart med gamle helter

 

50 unger var samlet på fotballskole på Veitvet denne uka. Liverpool-legendene Jimmy Case og David Fairclough fra det altvinnende mesterlaget på 70-tallet var med som instruktører.

Tekst:

Publisert:

-  Det er utrolig morsomt at vi har fått de med. Barna ser virkelig opp til de gamle heltene, ler Arild Sørum, som er ansvarlig for fotballskolen.

Han har kontakter i Liverpool som gjorde at han klarte å hente Case og Fairclough til Veitvetbanen for å instruere unge og håpefulle talenter på fotballskolen.

-  Vi har vært med på en fotballskole i Nord-Norge, og da vi fikk denne forespørselen måtte vi bare ja si, forteller Case.

- Hva synes du om nivået?

-  Det er ikke så aller verst. Jeg synes det er hyggelig å se barn ha det gøy med fotball. Det er det sporten skal handle om. Fotball er mye morsommere med et smil om munnen, mener legendene.

50 barn deltok

Omkring 50 unger tok del i fotballskolen som ble annonsert i seneste laget. Mandag og tirsdag denne uka gikk med til å spille fotball.

-  Det har vært stort fokus på ballferdigheter, blikk og spill. Slik har den moderne fotballen blitt, sier Fairclough.

Sørum mener det er helt på sin plass å ha fokus på teknikk.

-  Det er vi for dårlig til i Norge. Norske spillere har generelt for dårlig tekniske ferdigheter, og derfor er det viktig at problemstillingen blir tatt tak i, mener han.

Store idoler

Case og Fairclough tok engasjert del i alle spillfaser. Seif, Mohamed, Kim Morten, Yousef og Aleksander synes det er stas med besøk av gamle helter.

-  Tenk at de er her på Veitvet. De har spilt i Premier League for Liverpool på Anfield. Det er ganske enormt, sier Kim Morten.

Alle fotballskolebarn med Manchester United-drakt måtte pent finne seg i å få en gul vest.

- Det er sånn det må være med disse på besøk, fleiper Arild Sørum.

Seif og Yousef forteller at de har lært mye på fotballskolen.

-  De bryter inn og gir oss tips om ting vi kan gjøre annerledes. Sånt gjør oss bedre, mener de.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE