Full fart med gamle helter

Full fart med gamle helter

 

50 unger var samlet på fotballskole på Veitvet denne uka. Liverpool-legendene Jimmy Case og David Fairclough fra det altvinnende mesterlaget på 70-tallet var med som instruktører.

Skrevet av:

-  Det er utrolig morsomt at vi har fått de med. Barna ser virkelig opp til de gamle heltene, ler Arild Sørum, som er ansvarlig for fotballskolen.

Han har kontakter i Liverpool som gjorde at han klarte å hente Case og Fairclough til Veitvetbanen for å instruere unge og håpefulle talenter på fotballskolen.

-  Vi har vært med på en fotballskole i Nord-Norge, og da vi fikk denne forespørselen måtte vi bare ja si, forteller Case.

- Hva synes du om nivået?

-  Det er ikke så aller verst. Jeg synes det er hyggelig å se barn ha det gøy med fotball. Det er det sporten skal handle om. Fotball er mye morsommere med et smil om munnen, mener legendene.

50 barn deltok

Omkring 50 unger tok del i fotballskolen som ble annonsert i seneste laget. Mandag og tirsdag denne uka gikk med til å spille fotball.

-  Det har vært stort fokus på ballferdigheter, blikk og spill. Slik har den moderne fotballen blitt, sier Fairclough.

Sørum mener det er helt på sin plass å ha fokus på teknikk.

-  Det er vi for dårlig til i Norge. Norske spillere har generelt for dårlig tekniske ferdigheter, og derfor er det viktig at problemstillingen blir tatt tak i, mener han.

Store idoler

Case og Fairclough tok engasjert del i alle spillfaser. Seif, Mohamed, Kim Morten, Yousef og Aleksander synes det er stas med besøk av gamle helter.

-  Tenk at de er her på Veitvet. De har spilt i Premier League for Liverpool på Anfield. Det er ganske enormt, sier Kim Morten.

Alle fotballskolebarn med Manchester United-drakt måtte pent finne seg i å få en gul vest.

- Det er sånn det må være med disse på besøk, fleiper Arild Sørum.

Seif og Yousef forteller at de har lært mye på fotballskolen.

-  De bryter inn og gir oss tips om ting vi kan gjøre annerledes. Sånt gjør oss bedre, mener de.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!