Full fart med gamle helter

Full fart med gamle helter

 

50 unger var samlet på fotballskole på Veitvet denne uka. Liverpool-legendene Jimmy Case og David Fairclough fra det altvinnende mesterlaget på 70-tallet var med som instruktører.

Skrevet av:

-  Det er utrolig morsomt at vi har fått de med. Barna ser virkelig opp til de gamle heltene, ler Arild Sørum, som er ansvarlig for fotballskolen.

Han har kontakter i Liverpool som gjorde at han klarte å hente Case og Fairclough til Veitvetbanen for å instruere unge og håpefulle talenter på fotballskolen.

-  Vi har vært med på en fotballskole i Nord-Norge, og da vi fikk denne forespørselen måtte vi bare ja si, forteller Case.

- Hva synes du om nivået?

-  Det er ikke så aller verst. Jeg synes det er hyggelig å se barn ha det gøy med fotball. Det er det sporten skal handle om. Fotball er mye morsommere med et smil om munnen, mener legendene.

50 barn deltok

Omkring 50 unger tok del i fotballskolen som ble annonsert i seneste laget. Mandag og tirsdag denne uka gikk med til å spille fotball.

-  Det har vært stort fokus på ballferdigheter, blikk og spill. Slik har den moderne fotballen blitt, sier Fairclough.

Sørum mener det er helt på sin plass å ha fokus på teknikk.

-  Det er vi for dårlig til i Norge. Norske spillere har generelt for dårlig tekniske ferdigheter, og derfor er det viktig at problemstillingen blir tatt tak i, mener han.

Store idoler

Case og Fairclough tok engasjert del i alle spillfaser. Seif, Mohamed, Kim Morten, Yousef og Aleksander synes det er stas med besøk av gamle helter.

-  Tenk at de er her på Veitvet. De har spilt i Premier League for Liverpool på Anfield. Det er ganske enormt, sier Kim Morten.

Alle fotballskolebarn med Manchester United-drakt måtte pent finne seg i å få en gul vest.

- Det er sånn det må være med disse på besøk, fleiper Arild Sørum.

Seif og Yousef forteller at de har lært mye på fotballskolen.

-  De bryter inn og gir oss tips om ting vi kan gjøre annerledes. Sånt gjør oss bedre, mener de.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!