Full fart med gamle helter

Full fart med gamle helter

 

50 unger var samlet på fotballskole på Veitvet denne uka. Liverpool-legendene Jimmy Case og David Fairclough fra det altvinnende mesterlaget på 70-tallet var med som instruktører.

Skrevet av:

-  Det er utrolig morsomt at vi har fått de med. Barna ser virkelig opp til de gamle heltene, ler Arild Sørum, som er ansvarlig for fotballskolen.

Han har kontakter i Liverpool som gjorde at han klarte å hente Case og Fairclough til Veitvetbanen for å instruere unge og håpefulle talenter på fotballskolen.

-  Vi har vært med på en fotballskole i Nord-Norge, og da vi fikk denne forespørselen måtte vi bare ja si, forteller Case.

- Hva synes du om nivået?

-  Det er ikke så aller verst. Jeg synes det er hyggelig å se barn ha det gøy med fotball. Det er det sporten skal handle om. Fotball er mye morsommere med et smil om munnen, mener legendene.

50 barn deltok

Omkring 50 unger tok del i fotballskolen som ble annonsert i seneste laget. Mandag og tirsdag denne uka gikk med til å spille fotball.

-  Det har vært stort fokus på ballferdigheter, blikk og spill. Slik har den moderne fotballen blitt, sier Fairclough.

Sørum mener det er helt på sin plass å ha fokus på teknikk.

-  Det er vi for dårlig til i Norge. Norske spillere har generelt for dårlig tekniske ferdigheter, og derfor er det viktig at problemstillingen blir tatt tak i, mener han.

Store idoler

Case og Fairclough tok engasjert del i alle spillfaser. Seif, Mohamed, Kim Morten, Yousef og Aleksander synes det er stas med besøk av gamle helter.

-  Tenk at de er her på Veitvet. De har spilt i Premier League for Liverpool på Anfield. Det er ganske enormt, sier Kim Morten.

Alle fotballskolebarn med Manchester United-drakt måtte pent finne seg i å få en gul vest.

- Det er sånn det må være med disse på besøk, fleiper Arild Sørum.

Seif og Yousef forteller at de har lært mye på fotballskolen.

-  De bryter inn og gir oss tips om ting vi kan gjøre annerledes. Sånt gjør oss bedre, mener de.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!