Sveiva slo Grei – igjen!

Full kontroll på rivalene

Full kontroll på rivalene

KARUSSELL: Kaptein Oda Kristine Langaker og resten av Sveiva kjørte karussell med Grei i lørdagens lokaloppgjør. Foto: Martin Vik

Sveiva-damene gjorde som normalt og vant lokaloppgjøret mot Grei. Nå vil imidlertid trenerteamet øke innsatsen for ikke å bli tatt igjen av rivalene.

– Deilig! Det finnes ikke noe bedre enn å vinne lokaloppgjørene. Det er de kampene som betyr mest gjennom sesongen, og det er de du gleder deg mest til. Stemningen er god i Sveiva-leiren nå, sier trener Bård Børresen.

Lørdag førte han og Øyvind Lunde Bergersen Sveiva-damene til nok en triumf over lokalrivalene fra Apalløkka.

Sveiva-maskineriet sikret tre nye poeng med en 4-1-seier.

– Vi føler at vi hadde fullstendig kontroll fra start til slutt. Engasjementet og trykket var oppe hele veien bortsett fra i den siste perioden. Da virket det som om jentene var litt for fornøyde, og vi seilte på halv maskin.

– Likevel var ikke Grei i nærheten. En fullt fortjent seier til Sveiva-maskineriet - igjen, sier Bård Børresen.

Kudos til Grei

Han mener oppgjøret skilte seg ut fra tidligere møter mellom de to rivalene. Faktisk var han imponert over de blåkledde.

– Det var ikke tut, kjør og «bang-bang» som det pleier å være. Grei har utviklet seg enormt fra forrige sesong. Da var de best på å slåss. Nå har de blitt et mye mer spillende som lag. Du ser at det ligger en plan bak det de holder på med. De prøver å gjøre noe med kula istedenfor å slå den opp og bare krige i dueller.

– Jeg mener de har tatt et steg i riktig retning. Dette er positivt for norsk innebandy, sier Bård Børresen.

To lag i Europa?

Han tror rivalene er kapable til å kjempe om seriesølvet allerede denne sesongen.

– Ja, jeg både håper og tror det. Hvis Grei spiller seg til sølv vil de få en plass i Europacupen ettersom vi allerede er sikret deltakelse i Championscup.

– Det hadde vært veldig moro for innebandyen i Groruddalen med to klubber ute i Europa, sier Bård Børresen.

Tar grep

Sveiva-treneren er imidlertid ikke interessert i at Grei skal bli så gode at de kan utfordre hans lag om hegemoniet i norsk innebandy.

– Når de andre lagene nærmer seg må vi være på tå hev. Vi skal ikke gå i den klassiske fella å bli mett på egen suksess. Vi skal utvikle oss videre.

– For å være sikker på at vi fremdeles skal være landets beste lag, drar vi i gang flere treninger. Nå starter vi opp morgentrening i tillegg til kveldsøktene våre.

– Da hever vi standarden på norsk innebandy enda noen hakk til. Sveiva skal ligge foran - uansett, sier Bård Børresen.

Manglet poengdronninga

Grei kom til kampen uten flere av sine mest markante spillere som var ute med skade. Spesielt savnet de Kajsa Liljefors som er klubbens poengdronning med 12 scoringer og fire assist.

– Vi visste det ville bli tøft. Likevel kan jeg ikke klage på innsatsen. Jentene ga alt kampen igjennom, oppsummerer trener Anton Brenner.

Han er fornøyd med at Grei slapp inn bare fire mål. Framover på banen skulle han ønsket seg mer.

– Fire baklengs er godkjent med tanke på motstanden vi møtte. Framover var vi dessverre litt for dårlige. Hadde vi vært vassere, kunne vi kanskje lagd en match ut av det, men sånn det ble må vi bare innrømme at vi tapte for et bedre lag.

– Man er aldri fornøyd med tap, men vi tar med oss innsatsen videre, oppsummerer Brenner som avslører at han mest sannynlig må klare seg uten poengdronninga i noen uker framover.

– Hun har ødelagt hælen sin. Om vi får henne med til borteoppgjøret mot Tunet den 30. november vil jeg være kjempefornøyd, men det er tvilsomt, sier Brenner.

God tro

Han synes det er hyggelig at motstanderne ser utviklingen i Grei-laget.

– Det er meget positivt. Det er en stor forandring i Grei fra hvordan det var her i fjor. Vi forsøker å spille mer, og vi har en klar tanke på hvordan vi vil framstå.

– Målet er å være best når det drar seg til med sluttspill. Om vi da er med og kjemper om seriesølvet og sikrer en europacup-plass, ville det vært fantastisk.

– Dette laget er kapabelt til det, slår Anton Brenner fast.

Flere utfordringer

Grei skal nå ta imot tabelljumbo GIF hjemme.

– Vi undervurderer dem ikke, men det er en kamp vi skal vinne. Det er ikke snakk om noe annet, Grei skal være bedre enn GIF på hjemmebane, sier Anton Brenner.

Sveiva skal reise til Skøyenhallen for å møte BMIL.

– Det er et vanskelig sted å spille, og helt annerledes enn hva vi er vant med.

– Uansett, vi er gode nok til å stikke avgårde med seieren i den kampen også, slår Bård Børresen fast.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!