Sveiva slo Grei – igjen!

Full kontroll på rivalene

Full kontroll på rivalene

KARUSSELL: Kaptein Oda Kristine Langaker og resten av Sveiva kjørte karussell med Grei i lørdagens lokaloppgjør. FOTO: Martin Vik

Sveiva-damene gjorde som normalt og vant lokaloppgjøret mot Grei. Nå vil imidlertid trenerteamet øke innsatsen for ikke å bli tatt igjen av rivalene.

– Deilig! Det finnes ikke noe bedre enn å vinne lokaloppgjørene. Det er de kampene som betyr mest gjennom sesongen, og det er de du gleder deg mest til. Stemningen er god i Sveiva-leiren nå, sier trener Bård Børresen.

Lørdag førte han og Øyvind Lunde Bergersen Sveiva-damene til nok en triumf over lokalrivalene fra Apalløkka.

Sveiva-maskineriet sikret tre nye poeng med en 4-1-seier.

– Vi føler at vi hadde fullstendig kontroll fra start til slutt. Engasjementet og trykket var oppe hele veien bortsett fra i den siste perioden. Da virket det som om jentene var litt for fornøyde, og vi seilte på halv maskin.

– Likevel var ikke Grei i nærheten. En fullt fortjent seier til Sveiva-maskineriet - igjen, sier Bård Børresen.

Kudos til Grei

Han mener oppgjøret skilte seg ut fra tidligere møter mellom de to rivalene. Faktisk var han imponert over de blåkledde.

– Det var ikke tut, kjør og «bang-bang» som det pleier å være. Grei har utviklet seg enormt fra forrige sesong. Da var de best på å slåss. Nå har de blitt et mye mer spillende som lag. Du ser at det ligger en plan bak det de holder på med. De prøver å gjøre noe med kula istedenfor å slå den opp og bare krige i dueller.

– Jeg mener de har tatt et steg i riktig retning. Dette er positivt for norsk innebandy, sier Bård Børresen.

To lag i Europa?

Han tror rivalene er kapable til å kjempe om seriesølvet allerede denne sesongen.

– Ja, jeg både håper og tror det. Hvis Grei spiller seg til sølv vil de få en plass i Europacupen ettersom vi allerede er sikret deltakelse i Championscup.

– Det hadde vært veldig moro for innebandyen i Groruddalen med to klubber ute i Europa, sier Bård Børresen.

Tar grep

Sveiva-treneren er imidlertid ikke interessert i at Grei skal bli så gode at de kan utfordre hans lag om hegemoniet i norsk innebandy.

– Når de andre lagene nærmer seg må vi være på tå hev. Vi skal ikke gå i den klassiske fella å bli mett på egen suksess. Vi skal utvikle oss videre.

– For å være sikker på at vi fremdeles skal være landets beste lag, drar vi i gang flere treninger. Nå starter vi opp morgentrening i tillegg til kveldsøktene våre.

– Da hever vi standarden på norsk innebandy enda noen hakk til. Sveiva skal ligge foran - uansett, sier Bård Børresen.

Manglet poengdronninga

Grei kom til kampen uten flere av sine mest markante spillere som var ute med skade. Spesielt savnet de Kajsa Liljefors som er klubbens poengdronning med 12 scoringer og fire assist.

– Vi visste det ville bli tøft. Likevel kan jeg ikke klage på innsatsen. Jentene ga alt kampen igjennom, oppsummerer trener Anton Brenner.

Han er fornøyd med at Grei slapp inn bare fire mål. Framover på banen skulle han ønsket seg mer.

– Fire baklengs er godkjent med tanke på motstanden vi møtte. Framover var vi dessverre litt for dårlige. Hadde vi vært vassere, kunne vi kanskje lagd en match ut av det, men sånn det ble må vi bare innrømme at vi tapte for et bedre lag.

– Man er aldri fornøyd med tap, men vi tar med oss innsatsen videre, oppsummerer Brenner som avslører at han mest sannynlig må klare seg uten poengdronninga i noen uker framover.

– Hun har ødelagt hælen sin. Om vi får henne med til borteoppgjøret mot Tunet den 30. november vil jeg være kjempefornøyd, men det er tvilsomt, sier Brenner.

God tro

Han synes det er hyggelig at motstanderne ser utviklingen i Grei-laget.

– Det er meget positivt. Det er en stor forandring i Grei fra hvordan det var her i fjor. Vi forsøker å spille mer, og vi har en klar tanke på hvordan vi vil framstå.

– Målet er å være best når det drar seg til med sluttspill. Om vi da er med og kjemper om seriesølvet og sikrer en europacup-plass, ville det vært fantastisk.

– Dette laget er kapabelt til det, slår Anton Brenner fast.

Flere utfordringer

Grei skal nå ta imot tabelljumbo GIF hjemme.

– Vi undervurderer dem ikke, men det er en kamp vi skal vinne. Det er ikke snakk om noe annet, Grei skal være bedre enn GIF på hjemmebane, sier Anton Brenner.

Sveiva skal reise til Skøyenhallen for å møte BMIL.

– Det er et vanskelig sted å spille, og helt annerledes enn hva vi er vant med.

– Uansett, vi er gode nok til å stikke avgårde med seieren i den kampen også, slår Bård Børresen fast.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.