Furuset banket serievinneren

Furuset banket serievinneren

 

Frisk Asker kom til Furuset Forum som nybakte seriemestre og store favoritter. De forlot Forum uten poeng og med fem baklengsmål i bagasjen. Furuset tok første stikk i kampen om semifinaleplass.

Mange vil mene at Frisk var i bakrus etter at seriegullet ble hentet til Asker, og at det var grunnen til at de ble innhentet, og til tider overkjørt, av Furuset. Det så dog ikke slik ut i første periode, da bortelaget gikk til garderoben med noe som kunne se ut som en trygg 2-0-ledelse.

I starten av andre periode kunne det virke som seriemestrene punkterte kampen, da Mats Zuccarello satte inn 3-0, til hjemmesupporternes store fortvilelse.

Furuset ville imidlertid ikke bli slått så enkelt. En enorm tenning, som tidvis i første periode ikke førte til så altfor mye konstruktivt, ble plutselig utnyttet på den positive måten, og lagets moral og vinnervilje lyste nærmest opp Forum.

Dersom du hadde spilt på hjemmeseier på stillingen 0-3, hadde du nok tjent gode penger. Det smalt rett og slett en bombe i Forum da Espen Olsen, Teemu Kuusisto og Lars Erik Forsberg plutselig hadde utliknet og stillingen sto 3-3.

Et sjokkert bortelag fikk virkelig smake hjemmelagets iver da Lasse Fredriksen ga hjemmelaget en velfortjent ledelse.

I Frisk Askers desperate jakt på å utlikne Furusets overraskende ledelse forsøkte de et trekk der de satte ut keeper, og satt på en ekstra utespiller. Dette utnyttet Lars Erik Forsberg, da han avgjorde kvartfinalens første oppgjør med sin andre scoring for dagen, drøye minuttet før slutt.

Til hjemmesupporternes store glede sto det 5-3 på lystavla da kampen ble blåst av, og nå har Furuset en real sjans til å nå de prestisjetunge semifinalene.

God følelse

Trener Niklas Hudd var stolt over seieren, og understreket at han har en god følelse foran de kommende kampene.

- I denne kampen jobbet vi virkelig som et lag, smiler han.

- Selv om vi lå under med tre mål, ba jeg gutta fortsette å jobbe, og vi fikk god uttelling for det i andre og spesielt tredje periode.

- Det er klart at vi møter et veldig bra lag, bestående av en rekke kvalitetsspillere, men vi har også store kvaliteter i laget vårt.

- Hva er det som gjør at dere slår seriemesteren?

- Jeg tror det aller viktigste er at alle spillerne gjør en manns jobb, og etter hvert satt også taktikken som den skulle. Dessuten må man huske på at dette er sluttspillet, og alle lagene starter med blanke ark. Derfor lever kampene sine egne liv.

- Har du tro på at dere kan slå ut Frisk Asker sammenlagt?

- Jeg har en veldig god følelse foran de kommende kampene. Det synes på laget at dette betyr mye, og seieren i første kamp gir oss motivasjonen som skal til, svarer han, før han legger til:

- Frisk Asker er akkurat blitt seriemester. Dermed sier det seg selv at de er under et større press enn oss. Alle forventer at de går videre, så de må vinne.

Etter litt betenkningstid, ler han:

- Men det må vel vi også.

Forsiktig optimist

Det er flere i Furuset som har tro på at Frisk-Asker kan bli slått flere ganger.

- Jeg er forsiktig optimist. De kommer nok til å gå hardt ut på hjemmebane, men beholder vi roen og spiller klokt har vi absolutt en mulighet.

- Det viktigste er at Furuset har tro på seg selv, og jeg vet vi har jobbet hardt med mentaliteten i forhold til kvartfinalene.

- Alt som har skjedd tidligere i sesongen er borte fra spillernes hoder, og vi har startet med blanke ark.

- Det gir oss muligheten til å være med lengst mulig, sier daglig leder Jan Gustavsen kun noen få timer før den andre kampen i årets kvartfinaler.

Gledet seg

Også tomålscorer Lars Erik Forsberg gledet seg til kampen i Askerhallen.

- Vi må fortsette i det samme sporet som vi avsluttet den første kampen i. Vi skal gjøre ting enkelt og ikke by Frisk på noenting. Klarer vi det i tillegg til å sette sjansene våre kan dette bli moro. Det er sånn oppskriften i sluttspillet er, sier han.

- Dere har tro på dere selv?

- Ja, det har vi absolutt. Vi vet det blir tøft, men vi må slå de borte også. Klarer vi dette nå har vi et fantastiskt utganskpunkt, sier han.

 - Garanterer du to nye scoringer?

-He he, det er ikke hver dag jeg scorer to mål, men det var for all del greit i den kampen der. Jeg kan ikke garantere scoringer, men jeg kan garantere full innsats fra alle gutta, sier han.

- Hva må dere som lag gjøre for å kunne nå semifinalene?

- For det første er det viktig at vi fortsetter å arbeide hardt. Gutta spilte tøft, og gav Frisk skikkelig kamp. I garderoben etter første periode ba jeg gutta fortsette å spille spillet sitt, og å skyte mer. Dette må vi fortsette med nå, sier Hudd.

Ifølge Hudd er også utvisninger noe groruddølene må våkte seg vel for.

- I denne kampen fikk vi for mange utvisninger (14 to-minuttere), og det var også noe jeg la vekt på i garderoben. Selv om vi spiller hardt, må vi beholde spillerne våre på banen, dersom vi skal ha noen sjanse på avansement, avslutter finnen.

Furuset, som til slutt endte på 8. plass i GET-ligaen representerer, sammen med Vålerenga, Oslo i sluttspillet.

VIF slo Lillehammer 4-1, mens de to andre favorittene, Sparta og Storhamar, vant sine oppgjør mot henholdsvis Comet (3-2) og Stavanger (2-1).

Ishockey sluttspill

1. kvartfinale

Furuset - Frisk Asker 5-3

(0-2, 1-1, 4-0)

Furuset Forum

Tilskuere: 1108

Mål for Furuset: Espen Olsen Lie, Teemu Kuusisto, Lars Erik Forsberg(2), Lasse Fredriksen.

Utv.: Furuset 14 x 2min., Frisk Asker 12 x 2min + 2 x 10min.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.