Furuset banket serievinneren

Furuset banket serievinneren

 

Frisk Asker kom til Furuset Forum som nybakte seriemestre og store favoritter. De forlot Forum uten poeng og med fem baklengsmål i bagasjen. Furuset tok første stikk i kampen om semifinaleplass.

Mange vil mene at Frisk var i bakrus etter at seriegullet ble hentet til Asker, og at det var grunnen til at de ble innhentet, og til tider overkjørt, av Furuset. Det så dog ikke slik ut i første periode, da bortelaget gikk til garderoben med noe som kunne se ut som en trygg 2-0-ledelse.

I starten av andre periode kunne det virke som seriemestrene punkterte kampen, da Mats Zuccarello satte inn 3-0, til hjemmesupporternes store fortvilelse.

Furuset ville imidlertid ikke bli slått så enkelt. En enorm tenning, som tidvis i første periode ikke førte til så altfor mye konstruktivt, ble plutselig utnyttet på den positive måten, og lagets moral og vinnervilje lyste nærmest opp Forum.

Dersom du hadde spilt på hjemmeseier på stillingen 0-3, hadde du nok tjent gode penger. Det smalt rett og slett en bombe i Forum da Espen Olsen, Teemu Kuusisto og Lars Erik Forsberg plutselig hadde utliknet og stillingen sto 3-3.

Et sjokkert bortelag fikk virkelig smake hjemmelagets iver da Lasse Fredriksen ga hjemmelaget en velfortjent ledelse.

I Frisk Askers desperate jakt på å utlikne Furusets overraskende ledelse forsøkte de et trekk der de satte ut keeper, og satt på en ekstra utespiller. Dette utnyttet Lars Erik Forsberg, da han avgjorde kvartfinalens første oppgjør med sin andre scoring for dagen, drøye minuttet før slutt.

Til hjemmesupporternes store glede sto det 5-3 på lystavla da kampen ble blåst av, og nå har Furuset en real sjans til å nå de prestisjetunge semifinalene.

God følelse

Trener Niklas Hudd var stolt over seieren, og understreket at han har en god følelse foran de kommende kampene.

- I denne kampen jobbet vi virkelig som et lag, smiler han.

- Selv om vi lå under med tre mål, ba jeg gutta fortsette å jobbe, og vi fikk god uttelling for det i andre og spesielt tredje periode.

- Det er klart at vi møter et veldig bra lag, bestående av en rekke kvalitetsspillere, men vi har også store kvaliteter i laget vårt.

- Hva er det som gjør at dere slår seriemesteren?

- Jeg tror det aller viktigste er at alle spillerne gjør en manns jobb, og etter hvert satt også taktikken som den skulle. Dessuten må man huske på at dette er sluttspillet, og alle lagene starter med blanke ark. Derfor lever kampene sine egne liv.

- Har du tro på at dere kan slå ut Frisk Asker sammenlagt?

- Jeg har en veldig god følelse foran de kommende kampene. Det synes på laget at dette betyr mye, og seieren i første kamp gir oss motivasjonen som skal til, svarer han, før han legger til:

- Frisk Asker er akkurat blitt seriemester. Dermed sier det seg selv at de er under et større press enn oss. Alle forventer at de går videre, så de må vinne.

Etter litt betenkningstid, ler han:

- Men det må vel vi også.

Forsiktig optimist

Det er flere i Furuset som har tro på at Frisk-Asker kan bli slått flere ganger.

- Jeg er forsiktig optimist. De kommer nok til å gå hardt ut på hjemmebane, men beholder vi roen og spiller klokt har vi absolutt en mulighet.

- Det viktigste er at Furuset har tro på seg selv, og jeg vet vi har jobbet hardt med mentaliteten i forhold til kvartfinalene.

- Alt som har skjedd tidligere i sesongen er borte fra spillernes hoder, og vi har startet med blanke ark.

- Det gir oss muligheten til å være med lengst mulig, sier daglig leder Jan Gustavsen kun noen få timer før den andre kampen i årets kvartfinaler.

Gledet seg

Også tomålscorer Lars Erik Forsberg gledet seg til kampen i Askerhallen.

- Vi må fortsette i det samme sporet som vi avsluttet den første kampen i. Vi skal gjøre ting enkelt og ikke by Frisk på noenting. Klarer vi det i tillegg til å sette sjansene våre kan dette bli moro. Det er sånn oppskriften i sluttspillet er, sier han.

- Dere har tro på dere selv?

- Ja, det har vi absolutt. Vi vet det blir tøft, men vi må slå de borte også. Klarer vi dette nå har vi et fantastiskt utganskpunkt, sier han.

 - Garanterer du to nye scoringer?

-He he, det er ikke hver dag jeg scorer to mål, men det var for all del greit i den kampen der. Jeg kan ikke garantere scoringer, men jeg kan garantere full innsats fra alle gutta, sier han.

- Hva må dere som lag gjøre for å kunne nå semifinalene?

- For det første er det viktig at vi fortsetter å arbeide hardt. Gutta spilte tøft, og gav Frisk skikkelig kamp. I garderoben etter første periode ba jeg gutta fortsette å spille spillet sitt, og å skyte mer. Dette må vi fortsette med nå, sier Hudd.

Ifølge Hudd er også utvisninger noe groruddølene må våkte seg vel for.

- I denne kampen fikk vi for mange utvisninger (14 to-minuttere), og det var også noe jeg la vekt på i garderoben. Selv om vi spiller hardt, må vi beholde spillerne våre på banen, dersom vi skal ha noen sjanse på avansement, avslutter finnen.

Furuset, som til slutt endte på 8. plass i GET-ligaen representerer, sammen med Vålerenga, Oslo i sluttspillet.

VIF slo Lillehammer 4-1, mens de to andre favorittene, Sparta og Storhamar, vant sine oppgjør mot henholdsvis Comet (3-2) og Stavanger (2-1).

Ishockey sluttspill

1. kvartfinale

Furuset - Frisk Asker 5-3

(0-2, 1-1, 4-0)

Furuset Forum

Tilskuere: 1108

Mål for Furuset: Espen Olsen Lie, Teemu Kuusisto, Lars Erik Forsberg(2), Lasse Fredriksen.

Utv.: Furuset 14 x 2min., Frisk Asker 12 x 2min + 2 x 10min.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!