Furuset Ishockey er reddet

Furuset Ishockey er reddet

 

Fredag ettermiddag ble det innkalt til pressekonferanse i Furuset Forum. Mot alle odds ble det meldt at Furuset Ishockey er reddet takket være en avtale med Toms Transport og Budservice.

Fredag ettermiddag ble det innkalt til pressekonferanse i Furuset Forum fra Furuset Ishockey. De fleste møtte opp med følelsen av at pressekonferansen ville bli den siste spikeren i kista i det som har vært et trøblete høst og vinter for ishockeyklubben som har vært i en økonomisk krise.

Til alles store overraskelse var det derimot gode nyheter den tidligere lederen for Furuset Elite, Stein Myhren, hadde å meddele.

- Furuset Ishockey har med et godt samarbeid med Furuset Idrettsforening inngått en avtale med Toms Transport og Budbilservice som gjør at klubben kan drifte ungdomsarbeidet og GET-liga laget ut sesongen.

- Dette var høyst usikkert for noen dager siden, men etter knallhard jobbing kan vi nå si at vi står på trygg grunn. Nå kjører sesongen ut som vanlig, sier Myhren.

Myhren vil ikke kommentere innholdet i avtalen med Toms Transport og Budbilservice, men avtalen går over fem år, og Toms Transport og Budbilservice har også noen krav innenfor avtalen.

Det viktigste er uansett at klubben, GET-liga laget og ungdomsarbeidet fortsetter.

- Dette er den beste julegaven vi kan få, og jeg er en lettet mann. Jeg har hele tiden vært positiv, og vi har virkelig lett under hver sten for å finne en løsning. Hele klubben har vært innstilt på at vi skal klare dette sammen, og nå ser vi resultatet av det.

- Det er også viktig å si at vi på ingen måter setter oss ned å hviler nå. Arbeidet må fortsette, så får vi se hvordan vi står til neste sesong, sier Myhren.

Hjertet i Furuset

Årets desidert største julenisse på Furuset heter altså Tom V. Andresen og leder Toms Transport og Budbilservice.

Groruddalsgutt som han er har Furuset Ishockey alltid vært i hans hjerte. Blant annet spilte Andresen på gatenivå med Norges største hockeylegende, Bjørn Skaare.

- Jeg har sponsa laget i flere år, og bruker egentlig alt for mye penger på idrett. Men når man vet at det er 250 til 300 barn og unge i klubben dette kunne gå utover, følte jeg likevel at måtte gjøre noe for å redde klubben.

Heller ikke Andresen vil gå i detaljer på kontrakten.

- Vi ble enige om en femårskontrakt, men vi må evaluere innholdet etterhvert som vi ser hvordan det går med GET-liga laget denne seongen. Vi har blant annet et krav om nye styrer og økonomisk ledelse. Jeg ønsker klubben lykke til, sier han.

Myhren smiler uansett, avtalen innebærer at både GET-liga laget og ungdomsarbeidet kan fortsette denne sesongen.

- Uten denne avtalen hadde vi vært konkurs, og det er meget gledelig å se at ishockeyen vil leve videre på Furuset, sier han.

To har forsvunnet

Desverre måtte Myhren meddele de fremmøtte at klubben har mistet to meget sentrale spillere i krisen. De to spillerne det er snakk er kapteinen Martin Hansen som nylig meldte overgang til Manglerud Star, hans moderklubb. Den finske stjernekeeperen Mikael Vuorio har også reist hjem til Finland. Med andre ord står nå Furuset igjen med to junior-keepere.

Furusets Elia Hoelstad er likevel en glad mann.

- Det var et slag i trynet å miste de spillerne, men likevel må vi gå ut med hevet hode nå. Jeg er glad for at den tøffe tiden nå er over, og at vi kan se fremover.

- Vi vet enda ikke hvordan laget ser ut imorgen, men jeg håper virkelig alle blir. Nesten alle de beste kompisene mine er på laget, og vi har et miljø her som er unikt, sier han.

Beskjeden om at det fremdeles blir hockey på Furuset-gutta kunne ikke kommet på noe bedre tidspunkt.

Laget skal nemlig på julebord i kveld. Vi tipper det blir stor stemning istedenfor surt gravøl.

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.