Furuset Ishockey er reddet

Furuset Ishockey er reddet

 

Fredag ettermiddag ble det innkalt til pressekonferanse i Furuset Forum. Mot alle odds ble det meldt at Furuset Ishockey er reddet takket være en avtale med Toms Transport og Budservice.

Skrevet av:

Fredag ettermiddag ble det innkalt til pressekonferanse i Furuset Forum fra Furuset Ishockey. De fleste møtte opp med følelsen av at pressekonferansen ville bli den siste spikeren i kista i det som har vært et trøblete høst og vinter for ishockeyklubben som har vært i en økonomisk krise.

Til alles store overraskelse var det derimot gode nyheter den tidligere lederen for Furuset Elite, Stein Myhren, hadde å meddele.

- Furuset Ishockey har med et godt samarbeid med Furuset Idrettsforening inngått en avtale med Toms Transport og Budbilservice som gjør at klubben kan drifte ungdomsarbeidet og GET-liga laget ut sesongen.

- Dette var høyst usikkert for noen dager siden, men etter knallhard jobbing kan vi nå si at vi står på trygg grunn. Nå kjører sesongen ut som vanlig, sier Myhren.

Myhren vil ikke kommentere innholdet i avtalen med Toms Transport og Budbilservice, men avtalen går over fem år, og Toms Transport og Budbilservice har også noen krav innenfor avtalen.

Det viktigste er uansett at klubben, GET-liga laget og ungdomsarbeidet fortsetter.

- Dette er den beste julegaven vi kan få, og jeg er en lettet mann. Jeg har hele tiden vært positiv, og vi har virkelig lett under hver sten for å finne en løsning. Hele klubben har vært innstilt på at vi skal klare dette sammen, og nå ser vi resultatet av det.

- Det er også viktig å si at vi på ingen måter setter oss ned å hviler nå. Arbeidet må fortsette, så får vi se hvordan vi står til neste sesong, sier Myhren.

Hjertet i Furuset

Årets desidert største julenisse på Furuset heter altså Tom V. Andresen og leder Toms Transport og Budbilservice.

Groruddalsgutt som han er har Furuset Ishockey alltid vært i hans hjerte. Blant annet spilte Andresen på gatenivå med Norges største hockeylegende, Bjørn Skaare.

- Jeg har sponsa laget i flere år, og bruker egentlig alt for mye penger på idrett. Men når man vet at det er 250 til 300 barn og unge i klubben dette kunne gå utover, følte jeg likevel at måtte gjøre noe for å redde klubben.

Heller ikke Andresen vil gå i detaljer på kontrakten.

- Vi ble enige om en femårskontrakt, men vi må evaluere innholdet etterhvert som vi ser hvordan det går med GET-liga laget denne seongen. Vi har blant annet et krav om nye styrer og økonomisk ledelse. Jeg ønsker klubben lykke til, sier han.

Myhren smiler uansett, avtalen innebærer at både GET-liga laget og ungdomsarbeidet kan fortsette denne sesongen.

- Uten denne avtalen hadde vi vært konkurs, og det er meget gledelig å se at ishockeyen vil leve videre på Furuset, sier han.

To har forsvunnet

Desverre måtte Myhren meddele de fremmøtte at klubben har mistet to meget sentrale spillere i krisen. De to spillerne det er snakk er kapteinen Martin Hansen som nylig meldte overgang til Manglerud Star, hans moderklubb. Den finske stjernekeeperen Mikael Vuorio har også reist hjem til Finland. Med andre ord står nå Furuset igjen med to junior-keepere.

Furusets Elia Hoelstad er likevel en glad mann.

- Det var et slag i trynet å miste de spillerne, men likevel må vi gå ut med hevet hode nå. Jeg er glad for at den tøffe tiden nå er over, og at vi kan se fremover.

- Vi vet enda ikke hvordan laget ser ut imorgen, men jeg håper virkelig alle blir. Nesten alle de beste kompisene mine er på laget, og vi har et miljø her som er unikt, sier han.

Beskjeden om at det fremdeles blir hockey på Furuset-gutta kunne ikke kommet på noe bedre tidspunkt.

Laget skal nemlig på julebord i kveld. Vi tipper det blir stor stemning istedenfor surt gravøl.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!