Furuset ishockey nær konkurs - igjen

Furuset ishockey nær konkurs - igjen

 

For ganske nøyaktig ett år siden lå Furuset nede med brukket rygg med konkursspøkelset hengende over seg. Da kom Tom Andresen med budbilen sin og reddet klubben i tolvte time. I dag kan Akers Avis Groruddalen avsløre at Furuset nylig sto i fare for å bli tvunget til å legge ned hele hockeytilbudet i klubben.

Skrevet av:

Denne gangen leder problemet oss tre år tilbake i tid. Furuset Ishockey mottar årlig et tilskudd fra Oslo kommune. Tilskuddet, på cirka 750 000 kroner per år, skal brukes til å kjøpe istimer av Furuset Sportsanlegg som drifter Furuset Forum. Ettersom dette beløpet ikke har blitt betalt til Furuset Sportsanlegg på tre år, skal nå gjelden ligge på drøyt to millioner kroner. Det nye styret, anført av styreleder Johhny Gran, valgte å ta tak i problemet da de tok over vervene i Furuset ishockey. 

- Det er politisk korrekt at Furuset Sportsanlegg har krav på de pengene, men det var et valg de måtte ta: Dersom de hadde krevd oss for 2,3 millioner, ville vi aldri klart å betale det. Da ville vi vært nødt til å legge ned hele ishockeyen på Furuset. Det andre alternativet var å redde Furuset ishockey og bredden i klubben. Furuset Sportsanlegg ville dessuten vært i trøbbel dersom de hadde mistet ishockeyen, sier styreleder i Furuset ishockey, Johnny Gran. 

Levedyktig igjen

På tirsdag for en uke siden trakk Furuset Sportsanlegget sitt pengekrav overfor Furuset ishockey.

- Dersom de hadde krevd oss for de pengene, ville ikke vi hatt noe å stille opp med. Men på den andre siden ville det vært som å skyte seg i foten for deres del, sier Gran. 

De 2,3 millionene Furuset ishockey har unnlatt å betale har blitt brukt til å stable klubben på beina etter knekken i fjor.

- Kort fortalt har kostnadene etter Get-liga-satsingen i fjor blitt ordnet opp i. Det var prisen vi måtte betale for å holde klubben på beina. 

Utestående skattekrav, gammel gjeld og utbetaling av spillerlønninger skal være noe av pengene har blitt brukt til, i følge Gran.

Det årlige kravet på 750 000 kroner fra Furuset Sportsanlegg, skal aldri Furuset ishockey ha gått med på.

- Det har aldri foreligget en avtale, da er det naturlig at vi beholder pengene. Ingen har turt å ta opp denne kampen før det nye styret kom, forteller Gran. 

Gran kan dermed bekrefte at Furuset ishockey vil leve videre som en selvstendig enhet og likvid klubb. 

- Dette går utover Furuset Sportsanlegg AS. Dette er inntekter de trenger for å drifte, sier Gran. 

Han bedyrer at Furuset ishockey skal ha sitt på det reine og at det nå fins friske penger i den magre FIF-kassa.

- Furuset Sportsanlegg måtte krype til korset og trekke tilbake trusselen om stenging av hallen. Vi har vært pliktoppfyllende og betalt alt vi skal ut året, understreker han.

Ser mot bredden

Det som kan skje nå, er at det blir en reorganisering av driften av Furuset Forum, uten at det bryr Johnny Gran nevneverdig.

- Det kan være at andre løsninger må til med tanke på hvordan hallanlegget skal driftes videre. Det er meget mulig at kommunen overtar driften av Forum, men det har ikke noe å si for oss så lenge det fremdeles spilles ishockey på Furuset.

Johnny Gran forteller at det ville vært krise om ishockeyen på Furuset ble lagt ned på grunn av dette.

- Det viktigste var å redde klubben. Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å ha et tilbud til unge i Furuset, sier han.

De siste ukene har du kunnet lese om ungguttas spillerflukt fra Furuset. I skrivende stund er det veldig tynt i klubbens yngre rekker, og Johnny Gran velger å rette blikket langt fremover.

- Det er ønskelig at dagens U15-lag blir et godt juniorlag som kan ta steget opp på U19-nivå eller 1. divisjon. Neste lag bak G15 er gutter født i 1998. De skal dyrkes og vi kommer til å gjøre så godt vi kan, sier han.

Gran kan meddele at det ikke blir noe mål for klubben å satse på A-laget i 1. divisjon som har gjort en dårlig sesong så langt.

- Tilbudet på a-laget blir ikke noe bedre enn hva det er i dag. Vi kommer ikke til å satse mot spill i Get-ligaen før om syv eller åtte år, sier Gran.

Eks-kaptein: - Ranet igjen

Furuset anno 2008/2009 var et kapittel alle innvolverte ønsker å glemme snarest

Daværende trener Nicklas Hudd mistet halve laget før seriestart, mens resten forsvant ut i tur og orden mens sesongen pågikk. Alle hadde samme forklaring: Det er for mye rot rundt det utenom

Martin Hansen ble utnevnt som FIF-kaptein foran katastrofesesongen i Get-ligaen som endte med nedrykk. Halvveis ut i sesongen bestemte Hansen seg for å gå til Manglerud Star. Han forteller at Furuset fremdeles ikke har betalt ut full lønn til de spillerne det gjelder.

- Nei, ikke i sin helhet. Vi har fått beskjed om at vi skal få lønning over et visst antall år. Klubben har bestemt seg for å gå ut i fra avtalen vi hadde i 2009, altså at vi skal få det vi hadde krav på da. Den delen har blitt holdt til en viss grad, men vi har ikke fått utbetalt alt, sier eks-kapteinen.

Hansen er ikke fornøyd med måten klubben har håndtert denne saken på. 

- Jeg har blitt ranet igjen. Før 2009-sesongen forhandlet vi fram en ny kontrakt. Av den ble jeg trukket 15 prosent i lønn fordi klubben skjønte at de igjen hadde brukt penger over evne. Senere i sesongen gikk vi ned ytterligere prosenter. Totalt sett har jeg fått 10 prosent av det jeg hadde krav på totalt, forteller Hansen. 

- I min bok er de pengene tapt, legger han til. 

- Hva syns du om at noen endelig forsøker å ta tak i probleme i Furuset?

- Det er derfor jeg ikke gidder å lage bråk ut av dette her. Jeg er glad for å se at noen endelig tar tak.

- Klubben har et vanskelig regnestykke foran seg med tanke på alt kontraktsurret.

Hansen nyter livet som nøkkelspiller i fremmadstormende Manglerud Star som storspiller om dagen. 

- Det er en helt annen hverdag. I denne klubben er det veldig ryddig, forteller han. 

Lokale sponsorer, salg av profelering og reklame i vantet, på veggene og i isen i tillegg til innskudd fra kommunen er Furusets eneste inntekter pr. dags dato.

- I tillegg kommer frivillig innsats og dugnad som driver klubben fremover. I dag er Furuset levedyktig til tusen, og vi ønsker å rette oss mot det sportslige, avslutter styreleder Johnny Gran.

Leder i Furuset Sportsanlegg, Magne Stakvik, avslo å kommentere saken.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!