ANNONSE

Furuset plugger lekkasjen

Furuset plugger lekkasjen

 

Furuset er Groruddalens største tennisklubb, og har levert stortalenter til andre klubber i flere år. Ved hjelp av pengene fra en ny sponsoravtale, skal nå de største talentene også få et skikkelig tilbud i klubben.

Tekst:

Publisert:

- I utgangspunktet er vi en av landets aller største tennisklubber. Flere av de største tennisnavnene i landet er fra Furuset, sier styreleder i Furuset tennis, Ragnvald Bratz.

Det er ikke til å legge skjul på at Furuset er den yngste og største tennisklubben i Groruddalen. Klubben har gang på gang utviklet og brukt ressurser på store talenter, men disse har hatt en tendens til å glippe gjennom fingrene til groruddølene, og heller satse på en karriere i Oslo Vest.

Nå har klubben imidlertid inngått en lukrativ sponsoravtale, som skal sikre én million kroner over fem år, og disse skal brukes mot talentutvikling i klubben.

Jan Huus, som er daglig leder i Furuset tennis, har vært med fra oppstarten på slutten av 80-tallet og kan bekrefte dette:

- Vi har alltid hatt gode forhold og flinke trenere rundt tennisen her på Furuset, men de beste spillerne har av en eller annen grunn foretrukket klubber i Oslo Vest når de har nådd opp til en viss alder (15-16 år).

- Med tanke på at det i tennis, akkurat som i andre idretter også faller av en del utøvere i denne perioden, har det vært vanskelig å stille skikkelig sterke seniorlag.

Talentsatsing

Nå skal imidlertid dette endres:

- Vi vil motta 200.000 kroner i året i fem år, og disse pengene vil utelukkende gå til talentsatsingen. Men samtidig er det viktig å få med seg at dette ikke vil gå utover det vi gjør med bredden i klubben, men dette vil komme som en skikkelig god bonus, sier Huus, før han legger til:

- Vi skal plugge den lekkasjen vi har hatt av stortalenter de siste årene, og gi de beste et skikkelig tilbud, også på seniornivå.

- Og vi er godt i gang allerede. Seniorlaget er bra, vi har gode trenere, et ordentlig styre og vi har stor aktivitet i hallen hver eneste dag.

For selv om Furuset av mange relateres til hockey og fotball, er tennis en populær idrett på stedet.

Skal du ha treningstid i Furuset tennishall, må du lete lenge og godt, for der er det som regel stappfullt fra formiddag til kveld.

300 medlemmer

- Vi opplever enorm interesse for tennisen her på Furuset, og folk kommer også fra andre steder i Groruddalen for å forsøke seg med racketen, sier Huus og legger til:

- Vi har cirka 300 medlemmer i Furuset tennis, og flere av disse er jenter, og mange har også utenlandsk bakgrunn. I tillegg til at vi har to jenter i styret, og dette er vi jo litt stolte av.

Selv om Furuset tennis aldri før nå har kunnet avsette nok penger til talentsatsingen, har man alltid vært i overskudd, og dette gjør at sponsorpengene man nå mottar, kan bli brukt 100 pst. på det sportslige. Ragnvald Bratz tror dette vil gjøre at Furuset vil bli en anerkjent toppklubb også på seniornivå i årene fremover.

- Klubben har alltid blitt drevet på en proff måte, og økonomien er i utgangspunktet sunn. Vi har nå et veldig proft tilbud som vi kan bygge videre på, og forhåpentligvis vil dette gjøre at også de beste unge spillerne våre vil få øynene opp for fremtidsmulighetene her i klubben.

- Vi i styret vil årlig evaluere prosjektet, og forsøke å rette på ting dersom noe kan gjøres bedre, men akkurat nå ser det virkelig ut som vi går en veldig lys tid i vente, sier han med et smil om munnen.

Fritt fram for nye spillere

Selv om man nå skal forsøke å forsterke tilbudet for de største talentene, er det fritt fram for unge å forsøke seg på en trening i Furuset Tennishall eller på grusbanen utenfor, uansett hvilket nivå man ligger på.

Jan Huus kommer imidlertid med en liten tankevekker til de som måtte tro det er enkelt å bli en god tennisspiller:

- Jeg pleier å si at du må ha fem talenter dersom du vil bli virkelig god innen denne sporten:

Én - Du må ha balltalentet.

To - Du må ha treningsglede.

Tre - Du må være knallsterk mentalt.

Fire - Du må gjøre ting som kosthold og søvn på riktig måte.

Fem - Du må like å reise, og kunne tilpasse deg nye omgivelser ofte.

Det er altså fritt fram å forsøke seg i Groruddalens største tennisklubb, men å bli god?

Ikke ta for lett på det.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE