Furuset plugger lekkasjen

Furuset plugger lekkasjen

 

Furuset er Groruddalens største tennisklubb, og har levert stortalenter til andre klubber i flere år. Ved hjelp av pengene fra en ny sponsoravtale, skal nå de største talentene også få et skikkelig tilbud i klubben.

Skrevet av:

- I utgangspunktet er vi en av landets aller største tennisklubber. Flere av de største tennisnavnene i landet er fra Furuset, sier styreleder i Furuset tennis, Ragnvald Bratz.

Det er ikke til å legge skjul på at Furuset er den yngste og største tennisklubben i Groruddalen. Klubben har gang på gang utviklet og brukt ressurser på store talenter, men disse har hatt en tendens til å glippe gjennom fingrene til groruddølene, og heller satse på en karriere i Oslo Vest.

Nå har klubben imidlertid inngått en lukrativ sponsoravtale, som skal sikre én million kroner over fem år, og disse skal brukes mot talentutvikling i klubben.

Jan Huus, som er daglig leder i Furuset tennis, har vært med fra oppstarten på slutten av 80-tallet og kan bekrefte dette:

- Vi har alltid hatt gode forhold og flinke trenere rundt tennisen her på Furuset, men de beste spillerne har av en eller annen grunn foretrukket klubber i Oslo Vest når de har nådd opp til en viss alder (15-16 år).

- Med tanke på at det i tennis, akkurat som i andre idretter også faller av en del utøvere i denne perioden, har det vært vanskelig å stille skikkelig sterke seniorlag.

Talentsatsing

Nå skal imidlertid dette endres:

- Vi vil motta 200.000 kroner i året i fem år, og disse pengene vil utelukkende gå til talentsatsingen. Men samtidig er det viktig å få med seg at dette ikke vil gå utover det vi gjør med bredden i klubben, men dette vil komme som en skikkelig god bonus, sier Huus, før han legger til:

- Vi skal plugge den lekkasjen vi har hatt av stortalenter de siste årene, og gi de beste et skikkelig tilbud, også på seniornivå.

- Og vi er godt i gang allerede. Seniorlaget er bra, vi har gode trenere, et ordentlig styre og vi har stor aktivitet i hallen hver eneste dag.

For selv om Furuset av mange relateres til hockey og fotball, er tennis en populær idrett på stedet.

Skal du ha treningstid i Furuset tennishall, må du lete lenge og godt, for der er det som regel stappfullt fra formiddag til kveld.

300 medlemmer

- Vi opplever enorm interesse for tennisen her på Furuset, og folk kommer også fra andre steder i Groruddalen for å forsøke seg med racketen, sier Huus og legger til:

- Vi har cirka 300 medlemmer i Furuset tennis, og flere av disse er jenter, og mange har også utenlandsk bakgrunn. I tillegg til at vi har to jenter i styret, og dette er vi jo litt stolte av.

Selv om Furuset tennis aldri før nå har kunnet avsette nok penger til talentsatsingen, har man alltid vært i overskudd, og dette gjør at sponsorpengene man nå mottar, kan bli brukt 100 pst. på det sportslige. Ragnvald Bratz tror dette vil gjøre at Furuset vil bli en anerkjent toppklubb også på seniornivå i årene fremover.

- Klubben har alltid blitt drevet på en proff måte, og økonomien er i utgangspunktet sunn. Vi har nå et veldig proft tilbud som vi kan bygge videre på, og forhåpentligvis vil dette gjøre at også de beste unge spillerne våre vil få øynene opp for fremtidsmulighetene her i klubben.

- Vi i styret vil årlig evaluere prosjektet, og forsøke å rette på ting dersom noe kan gjøres bedre, men akkurat nå ser det virkelig ut som vi går en veldig lys tid i vente, sier han med et smil om munnen.

Fritt fram for nye spillere

Selv om man nå skal forsøke å forsterke tilbudet for de største talentene, er det fritt fram for unge å forsøke seg på en trening i Furuset Tennishall eller på grusbanen utenfor, uansett hvilket nivå man ligger på.

Jan Huus kommer imidlertid med en liten tankevekker til de som måtte tro det er enkelt å bli en god tennisspiller:

- Jeg pleier å si at du må ha fem talenter dersom du vil bli virkelig god innen denne sporten:

Én - Du må ha balltalentet.

To - Du må ha treningsglede.

Tre - Du må være knallsterk mentalt.

Fire - Du må gjøre ting som kosthold og søvn på riktig måte.

Fem - Du må like å reise, og kunne tilpasse deg nye omgivelser ofte.

Det er altså fritt fram å forsøke seg i Groruddalens største tennisklubb, men å bli god?

Ikke ta for lett på det.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!