Furuset plugger lekkasjen

Furuset plugger lekkasjen

 

Furuset er Groruddalens største tennisklubb, og har levert stortalenter til andre klubber i flere år. Ved hjelp av pengene fra en ny sponsoravtale, skal nå de største talentene også få et skikkelig tilbud i klubben.

Skrevet av:

- I utgangspunktet er vi en av landets aller største tennisklubber. Flere av de største tennisnavnene i landet er fra Furuset, sier styreleder i Furuset tennis, Ragnvald Bratz.

Det er ikke til å legge skjul på at Furuset er den yngste og største tennisklubben i Groruddalen. Klubben har gang på gang utviklet og brukt ressurser på store talenter, men disse har hatt en tendens til å glippe gjennom fingrene til groruddølene, og heller satse på en karriere i Oslo Vest.

Nå har klubben imidlertid inngått en lukrativ sponsoravtale, som skal sikre én million kroner over fem år, og disse skal brukes mot talentutvikling i klubben.

Jan Huus, som er daglig leder i Furuset tennis, har vært med fra oppstarten på slutten av 80-tallet og kan bekrefte dette:

- Vi har alltid hatt gode forhold og flinke trenere rundt tennisen her på Furuset, men de beste spillerne har av en eller annen grunn foretrukket klubber i Oslo Vest når de har nådd opp til en viss alder (15-16 år).

- Med tanke på at det i tennis, akkurat som i andre idretter også faller av en del utøvere i denne perioden, har det vært vanskelig å stille skikkelig sterke seniorlag.

Talentsatsing

Nå skal imidlertid dette endres:

- Vi vil motta 200.000 kroner i året i fem år, og disse pengene vil utelukkende gå til talentsatsingen. Men samtidig er det viktig å få med seg at dette ikke vil gå utover det vi gjør med bredden i klubben, men dette vil komme som en skikkelig god bonus, sier Huus, før han legger til:

- Vi skal plugge den lekkasjen vi har hatt av stortalenter de siste årene, og gi de beste et skikkelig tilbud, også på seniornivå.

- Og vi er godt i gang allerede. Seniorlaget er bra, vi har gode trenere, et ordentlig styre og vi har stor aktivitet i hallen hver eneste dag.

For selv om Furuset av mange relateres til hockey og fotball, er tennis en populær idrett på stedet.

Skal du ha treningstid i Furuset tennishall, må du lete lenge og godt, for der er det som regel stappfullt fra formiddag til kveld.

300 medlemmer

- Vi opplever enorm interesse for tennisen her på Furuset, og folk kommer også fra andre steder i Groruddalen for å forsøke seg med racketen, sier Huus og legger til:

- Vi har cirka 300 medlemmer i Furuset tennis, og flere av disse er jenter, og mange har også utenlandsk bakgrunn. I tillegg til at vi har to jenter i styret, og dette er vi jo litt stolte av.

Selv om Furuset tennis aldri før nå har kunnet avsette nok penger til talentsatsingen, har man alltid vært i overskudd, og dette gjør at sponsorpengene man nå mottar, kan bli brukt 100 pst. på det sportslige. Ragnvald Bratz tror dette vil gjøre at Furuset vil bli en anerkjent toppklubb også på seniornivå i årene fremover.

- Klubben har alltid blitt drevet på en proff måte, og økonomien er i utgangspunktet sunn. Vi har nå et veldig proft tilbud som vi kan bygge videre på, og forhåpentligvis vil dette gjøre at også de beste unge spillerne våre vil få øynene opp for fremtidsmulighetene her i klubben.

- Vi i styret vil årlig evaluere prosjektet, og forsøke å rette på ting dersom noe kan gjøres bedre, men akkurat nå ser det virkelig ut som vi går en veldig lys tid i vente, sier han med et smil om munnen.

Fritt fram for nye spillere

Selv om man nå skal forsøke å forsterke tilbudet for de største talentene, er det fritt fram for unge å forsøke seg på en trening i Furuset Tennishall eller på grusbanen utenfor, uansett hvilket nivå man ligger på.

Jan Huus kommer imidlertid med en liten tankevekker til de som måtte tro det er enkelt å bli en god tennisspiller:

- Jeg pleier å si at du må ha fem talenter dersom du vil bli virkelig god innen denne sporten:

Én - Du må ha balltalentet.

To - Du må ha treningsglede.

Tre - Du må være knallsterk mentalt.

Fire - Du må gjøre ting som kosthold og søvn på riktig måte.

Fem - Du må like å reise, og kunne tilpasse deg nye omgivelser ofte.

Det er altså fritt fram å forsøke seg i Groruddalens største tennisklubb, men å bli god?

Ikke ta for lett på det.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!