Ga mamma gull i bursdagspresang

Ga mamma gull i bursdagspresang

 

Mattis Saghaug (19) ga mamma (52) den beste bursdagspresangen av alle da han vant 50 meter bryst på sterke 29,53 under langbane- NM i Tøyenbadet. Dette er til nå Vargs eneste gull under klubbens eget mesterskap.

Skrevet av:

- Jeg var også premieutdeler på øvelsen, så det var en stor opplevelse på en stor dag, sa mamma.

Mattis har med ett juniorgull (50 bryst) og to sølv (200 bryst og 100 fly) for juniorer hatt et bra NM. Han har også et sølv (50 bryst) og bronse på 100 fly og 200 bryst for seniorer.

- Jeg har fått bra betalt. Jeg har prestert bra hele veien. I tillegg har jeg gjennomført taktisk gode løp. Jeg har hatt is i magen, og stort sett fått ut mitt beste på mine øvelser, sier Mattis som ikke har hatt tradisjon for å være så bra på langbane.

- Det er i ferd med å komme seg understreker han.

Mattis slo gjennom som brystsvømmer, men de siste årene har han tatt store steg frem også på fri og butterfly.



Trenger tid


Mattis mangler NM-gull for senior. Dette er hans siste sesong som junior.

- Jeg trenger tid før det blir mitt første NM-gull. Alexander Dale Oen er god på brysten. Så han er ikke lett å slå, sier Mattis som går på NTG. Det gjør også Daniel Berenett (18). Han har slitt med sykdom. Derfor er en 17. plass på 400 fri hans beste plassering så langt.

Ute av trening

Varg satte norsk rekord på 4 x 50 meter fri på kortbane i vinter. Nå ble laget nummer seks på 4 x 100 meter fri.

- Det er bare Mattis som har trent foran NM. Av ulike grunner har vi andre ikke gjort det, men vi er nok tilbake til høsten, sier Petter Sjødal som ikke svømmer individuelt på NM på grunn av mye jobbing.

Thomas Breivoll ble nummer syv på 50 meter bryst, mens Karl Otto Bratt sliter med en vond rygg.

I juniorklassen ble Jonathan Saghaug nummer fire på 50 bryst. Odin S. Nordmann ble nummer seks for junior, og åtte i senior på 1500 fri. Stafettlagene er blitt fem og syv. Martin Gundersen (16) ble 11 på 100 butterfly, og Jan-Tore Eikrem (17) ble 16 på samme øvelse.

Mattis Saghaug ble også nummer fire på 50 meter fri junior på tirsdag.


 

- Prikkfritt stevne



Det kan nærmest kalles en tradisjon at Varg gang på gang arrangerer fantastiske svømmestevner, årets NM var intet unntak.

 

- Det vil alltid være noen tekniske greier i kulissene, men generelt er vi meget godt fornøyd, sier stevneleder Tor Saghaug.

For noen uker siden arrangerte Varg et stevne i Frognerbadet, med enda flere utøvere enn nå. Saghaug mener stevnet i Frognerbadet varhakket bedre.

- Det er to forskjellige typer stevner, med tanke på at dette er inne i Tøyenbadet mens vi forrige gang hadde himmelen som tak (med knallvær), sier Saghaug.

Han er stolt over gang på gang å få arrangere store stevner, denne gangen fikk de hjelp av Skjetten svømmeklubb. 

- De har stilt opp med positive og dyktige folk. Vi har litt forskjellige måter å gjøre ting på, men slik vil det alltid være. Vi har mer rutine enn Skjetten, men de hadde viljen til å gjennomføre, smiler han.

Irritert på Oslo kommune

- Hva har vært det mest gledelige med stevnet?

- Det må være publikum. Det var veldig mange innom og det er ikke minst viktig for stemningen og vår egen økonomi, sier Saghaug og utdyper:

- Vi måtte betale 55.000 kroner for å leie Tøyenbadet av Oslo kommune, noe vi syns er fullstendig uhørt. Vi skal selge ganske mange billetter og vafler for å samle inn så mye penger, sier Saghaug oppgitt.

Stevnet ble avsluttet i går (tirsdag), og Tor Saghaug er slett ikke i tvil om hva som er den største utfordringen med å gjennomføre store stevner.

- Utfordringen ligger i at all teknikken skal fungere. Det vil si at ingenting klikker, strømmen fungerer osv.

- Har det vært noen nevneverdige problemer?

- Det har fungert prikkfritt, og det er veldig viktig fordi mange ser på NM som høydepunktet i sesongen. Det eneste man kan sette fingeren på var en liten kommunikasjonssvikt den første dagen av stevnet, men det fikset vi opp etter en liten time, utover det har det vært perfekt.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!