Ga mamma gull i bursdagspresang

Ga mamma gull i bursdagspresang

 

Mattis Saghaug (19) ga mamma (52) den beste bursdagspresangen av alle da han vant 50 meter bryst på sterke 29,53 under langbane- NM i Tøyenbadet. Dette er til nå Vargs eneste gull under klubbens eget mesterskap.

Tekst:

Publisert:

- Jeg var også premieutdeler på øvelsen, så det var en stor opplevelse på en stor dag, sa mamma.

Mattis har med ett juniorgull (50 bryst) og to sølv (200 bryst og 100 fly) for juniorer hatt et bra NM. Han har også et sølv (50 bryst) og bronse på 100 fly og 200 bryst for seniorer.

- Jeg har fått bra betalt. Jeg har prestert bra hele veien. I tillegg har jeg gjennomført taktisk gode løp. Jeg har hatt is i magen, og stort sett fått ut mitt beste på mine øvelser, sier Mattis som ikke har hatt tradisjon for å være så bra på langbane.

- Det er i ferd med å komme seg understreker han.

Mattis slo gjennom som brystsvømmer, men de siste årene har han tatt store steg frem også på fri og butterfly.

Trenger tid

Mattis mangler NM-gull for senior. Dette er hans siste sesong som junior.

- Jeg trenger tid før det blir mitt første NM-gull. Alexander Dale Oen er god på brysten. Så han er ikke lett å slå, sier Mattis som går på NTG. Det gjør også Daniel Berenett (18). Han har slitt med sykdom. Derfor er en 17. plass på 400 fri hans beste plassering så langt.

Ute av trening

Varg satte norsk rekord på 4 x 50 meter fri på kortbane i vinter. Nå ble laget nummer seks på 4 x 100 meter fri.

- Det er bare Mattis som har trent foran NM. Av ulike grunner har vi andre ikke gjort det, men vi er nok tilbake til høsten, sier Petter Sjødal som ikke svømmer individuelt på NM på grunn av mye jobbing.

Thomas Breivoll ble nummer syv på 50 meter bryst, mens Karl Otto Bratt sliter med en vond rygg.

I juniorklassen ble Jonathan Saghaug nummer fire på 50 bryst. Odin S. Nordmann ble nummer seks for junior, og åtte i senior på 1500 fri. Stafettlagene er blitt fem og syv. Martin Gundersen (16) ble 11 på 100 butterfly, og Jan-Tore Eikrem (17) ble 16 på samme øvelse.

Mattis Saghaug ble også nummer fire på 50 meter fri junior på tirsdag.

 

- Prikkfritt stevne

Det kan nærmest kalles en tradisjon at Varg gang på gang arrangerer fantastiske svømmestevner, årets NM var intet unntak.

 

- Det vil alltid være noen tekniske greier i kulissene, men generelt er vi meget godt fornøyd, sier stevneleder Tor Saghaug.

For noen uker siden arrangerte Varg et stevne i Frognerbadet, med enda flere utøvere enn nå. Saghaug mener stevnet i Frognerbadet varhakket bedre.

- Det er to forskjellige typer stevner, med tanke på at dette er inne i Tøyenbadet mens vi forrige gang hadde himmelen som tak (med knallvær), sier Saghaug.

Han er stolt over gang på gang å få arrangere store stevner, denne gangen fikk de hjelp av Skjetten svømmeklubb. 

- De har stilt opp med positive og dyktige folk. Vi har litt forskjellige måter å gjøre ting på, men slik vil det alltid være. Vi har mer rutine enn Skjetten, men de hadde viljen til å gjennomføre, smiler han.

Irritert på Oslo kommune

- Hva har vært det mest gledelige med stevnet?

- Det må være publikum. Det var veldig mange innom og det er ikke minst viktig for stemningen og vår egen økonomi, sier Saghaug og utdyper:

- Vi måtte betale 55.000 kroner for å leie Tøyenbadet av Oslo kommune, noe vi syns er fullstendig uhørt. Vi skal selge ganske mange billetter og vafler for å samle inn så mye penger, sier Saghaug oppgitt.

Stevnet ble avsluttet i går (tirsdag), og Tor Saghaug er slett ikke i tvil om hva som er den største utfordringen med å gjennomføre store stevner.

- Utfordringen ligger i at all teknikken skal fungere. Det vil si at ingenting klikker, strømmen fungerer osv.

- Har det vært noen nevneverdige problemer?

- Det har fungert prikkfritt, og det er veldig viktig fordi mange ser på NM som høydepunktet i sesongen. Det eneste man kan sette fingeren på var en liten kommunikasjonssvikt den første dagen av stevnet, men det fikset vi opp etter en liten time, utover det har det vært perfekt.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.