Ga mamma gull i bursdagspresang

Ga mamma gull i bursdagspresang

 

Mattis Saghaug (19) ga mamma (52) den beste bursdagspresangen av alle da han vant 50 meter bryst på sterke 29,53 under langbane- NM i Tøyenbadet. Dette er til nå Vargs eneste gull under klubbens eget mesterskap.

Skrevet av:

- Jeg var også premieutdeler på øvelsen, så det var en stor opplevelse på en stor dag, sa mamma.

Mattis har med ett juniorgull (50 bryst) og to sølv (200 bryst og 100 fly) for juniorer hatt et bra NM. Han har også et sølv (50 bryst) og bronse på 100 fly og 200 bryst for seniorer.

- Jeg har fått bra betalt. Jeg har prestert bra hele veien. I tillegg har jeg gjennomført taktisk gode løp. Jeg har hatt is i magen, og stort sett fått ut mitt beste på mine øvelser, sier Mattis som ikke har hatt tradisjon for å være så bra på langbane.

- Det er i ferd med å komme seg understreker han.

Mattis slo gjennom som brystsvømmer, men de siste årene har han tatt store steg frem også på fri og butterfly.

Trenger tid

Mattis mangler NM-gull for senior. Dette er hans siste sesong som junior.

- Jeg trenger tid før det blir mitt første NM-gull. Alexander Dale Oen er god på brysten. Så han er ikke lett å slå, sier Mattis som går på NTG. Det gjør også Daniel Berenett (18). Han har slitt med sykdom. Derfor er en 17. plass på 400 fri hans beste plassering så langt.

Ute av trening

Varg satte norsk rekord på 4 x 50 meter fri på kortbane i vinter. Nå ble laget nummer seks på 4 x 100 meter fri.

- Det er bare Mattis som har trent foran NM. Av ulike grunner har vi andre ikke gjort det, men vi er nok tilbake til høsten, sier Petter Sjødal som ikke svømmer individuelt på NM på grunn av mye jobbing.

Thomas Breivoll ble nummer syv på 50 meter bryst, mens Karl Otto Bratt sliter med en vond rygg.

I juniorklassen ble Jonathan Saghaug nummer fire på 50 bryst. Odin S. Nordmann ble nummer seks for junior, og åtte i senior på 1500 fri. Stafettlagene er blitt fem og syv. Martin Gundersen (16) ble 11 på 100 butterfly, og Jan-Tore Eikrem (17) ble 16 på samme øvelse.

Mattis Saghaug ble også nummer fire på 50 meter fri junior på tirsdag.

 

- Prikkfritt stevne

Det kan nærmest kalles en tradisjon at Varg gang på gang arrangerer fantastiske svømmestevner, årets NM var intet unntak.

 

- Det vil alltid være noen tekniske greier i kulissene, men generelt er vi meget godt fornøyd, sier stevneleder Tor Saghaug.

For noen uker siden arrangerte Varg et stevne i Frognerbadet, med enda flere utøvere enn nå. Saghaug mener stevnet i Frognerbadet varhakket bedre.

- Det er to forskjellige typer stevner, med tanke på at dette er inne i Tøyenbadet mens vi forrige gang hadde himmelen som tak (med knallvær), sier Saghaug.

Han er stolt over gang på gang å få arrangere store stevner, denne gangen fikk de hjelp av Skjetten svømmeklubb. 

- De har stilt opp med positive og dyktige folk. Vi har litt forskjellige måter å gjøre ting på, men slik vil det alltid være. Vi har mer rutine enn Skjetten, men de hadde viljen til å gjennomføre, smiler han.

Irritert på Oslo kommune

- Hva har vært det mest gledelige med stevnet?

- Det må være publikum. Det var veldig mange innom og det er ikke minst viktig for stemningen og vår egen økonomi, sier Saghaug og utdyper:

- Vi måtte betale 55.000 kroner for å leie Tøyenbadet av Oslo kommune, noe vi syns er fullstendig uhørt. Vi skal selge ganske mange billetter og vafler for å samle inn så mye penger, sier Saghaug oppgitt.

Stevnet ble avsluttet i går (tirsdag), og Tor Saghaug er slett ikke i tvil om hva som er den største utfordringen med å gjennomføre store stevner.

- Utfordringen ligger i at all teknikken skal fungere. Det vil si at ingenting klikker, strømmen fungerer osv.

- Har det vært noen nevneverdige problemer?

- Det har fungert prikkfritt, og det er veldig viktig fordi mange ser på NM som høydepunktet i sesongen. Det eneste man kan sette fingeren på var en liten kommunikasjonssvikt den første dagen av stevnet, men det fikset vi opp etter en liten time, utover det har det vært perfekt.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!