Ga svar på tiltale

Ga svar på tiltale

 

Etter to horrible kamper løsnet det endelig for Sveiva da Harstad kom til Groruddalen. Dermed ga Sveiva svar på kritikken, og nå ser laget fram mot sluttspillet.

Etter forrige helgs elendige 1-10 tap mot Sagene reiste Sveiva kjerringa med seier over Harstad på lørdag. Dermed ga de svar på tiltale etter at sportsredaksjonen skrev om et Sveiva i oppløsning forrige uke.

- Ja, dette er et svar på tiltale. Vi måtte jo vise oss fram når dere skriver at vi er i oppløsning. Nå viste vi at vi kan, og at vi ikke er så dårlige, sier en fornøyd trener Tobias Härnlund.

Kaptein Andreas Femtegjeld Sletten forstår kritikken laget har møtt, men mener at Sveiva aldri har vært i oppløsning.

- Nei, vi har hatt tro på det vi driver med hele veien. Det har bare knytt seg i noen kamper på rad, og selvtilliten kan fort bli skadelidende av det. Nå synes jeg imidlertid vi jobber oss opp igjen, og vinner fortjent, sier han.

For Sveivas del lå nøkkelen til årets første seier i to faktorer. Innsatsen var tilbake, samtidig som at laget holdt unna i undertallsspillet.

- Det er stor forskjell på innsatsen i denne kampen kontra GIF og Sagene. Vi spiller med en helt annen innsats og glød, og står opp i duellen. Vi ga rett og slett mer, og det betaler seg, sier Femtegjeld Sletten.

- I andre periode viser vi oss som gode gamle Sveiva. Vi jobber 110 prosent i stedet for 70 prosent som mot Sagene, sier trener Härnlund.

Femtegjeld Sletten innrømmer at det har vært tungt å være kaptein i de to foregående kampene, men har nå tro på lysere tider for Sveiverne.

- Klart det er tungt når det går dårlig, men stemningen i laget har vært god, og vi har forsøkt å motivere hverandre. Nå har vi fått igjen tro på spillet. Dessuten er det gledelig å se at vi fremsto som et lag, og skaper noe offensivt igjen. Det har vært mangelvare i det siste, sier kapteinen.

- Hva betydde denne seieren bortsett fra to poeng?

- Tabellmessig var det jo alfa omega. Nå har vi gode muligheter til å nå sluttspillet, selv om vi også må se litt over skuldra på dem bak oss på tabellen. Nå har vi uansett et lite pusterom, sier Femtegjeld Sletten.

- Den var utrolig viktig. Hadde vi ikke vunnet ville det blitt veldig mye jobb. Nå er alt helt åpent igjen, og det er opp til oss selv. Det er ti poeng å slåss om, sier Härnlund.

-  Ser Sveiva mot sluttspill, eller ser dere mot å holde dere unna nedrykksgjørma?

- Vi skal til sluttspillet, og det skal nok gå veien, slår Femtegjeld Sletten fast.

- Også Tobias Härnlund er enig i det.

- Ja, nå har vi vist gamle takter igjen, og nå ser vi fremover, sier han.

- Første sjanse til nye poeng kommer ikveld borte mot Tunet i Høyenhallen.

Innebandy, eliteserien, herrer:

Sveiva - Harstad 5-4

(2-3, 2-0, 1-1)

Stovnerhallen

Tilskuere: 132

Dommere: Hoogwout/

Kruseman

Mål Sveiva: Linus Svensson, Terje Gudbrandsen,

Andreas Sletten, Kristian Hansen, Thomas Isaksen.

Utv.: Sveiva 5x2 min., Harstad 4x2 min.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.