Gamle helter - ny moro

Gamle helter - ny moro

 

Gamle helter tar ny sats i Vestli håndball. Etter fjorårets nedrykk fra Postenligaen og sammenslåing med Oppsal, er det nå Vestlis herrelag i 3. divisjon som er klubbens spydspiss. Her finner du flere av fjorårets eliteseriespillere og håndballprofiler fra flere generasjoner.

Selvfølgelig er det trist at Vestli håndball rykket ned, og at situasjonen i klubben var slik at man ikke kunne satse videre. Spillerne gikk til land og strand, men den gode nyheten er at enkelte spillere valgte å bli værende i Vestli. Der spiller de nå 3. divisjon, og har det knakende gøy sammen.

- Er dette gamle helter som tar ny sats?

- Ja, det kan du godt si. Dette blir kjempemoro. Med de gutta vi har med på laget nå er det ikke mange som kommer til å slå oss heller. Vi kjenner jo ikke helt nivået på alle vi skal møte, men jeg tror nok mange skal få bryne seg på den kvaliteten vi har på spillerne, sier sportslig leder i Vestli håndball, Atle Teigen.

Sammen med Fredrik Røhnold, Jan Erik Braathen, Olav Kosi og Terje Hammer skal han styre laget og treningene denne sesongen.

- Hvilke spillere er igjen fra Postenligaen?

- Jan Erik Braathen, Kyrre Solberg, Fahad Awaleh og Fredrik Røhnold. I tillegg spilte jeg i eliteserien da vi rykket opp. Vi har også med oss høyt nivå i Wiggo Thorsen og Erik Pettersen som har spilt 1. divisjon. I tillegg har vi andre gode folk som har meldt sin interesse, sier han.

Comeback?

Sist Akers Avis Groruddalen snakket med Jan Erik Braathen, fikk vi beskjed om at mannen skulle legge håndballen på hylla. Hva har skjedd i mellomtiden?

- Jeg mente at jeg skulle legge opp på dette nivået. Håndballen klarer jeg nok aldri å legge på hylla. Dette nivået kan jeg fortsette på. Det er artig å spille med gamlegutta som har startet å røre på seg igjen, ler han.

- Du takket nei til Drammen i vår?

- Ja, det var veldig hyggelig at de spurte, men det var aldri aktuellt. Det hadde tatt alt for mye tid. Slik vi har det nå med én eller to treninger i uka passer meg mye bedre, sier han.

- Blir det mye moro for Vestli denne sesongen?

- Det tror jeg. Det er mange gode håndballspillere med mye rutine. Vi får se hva vi får til. Det er jo først og fremst for gøy, men skulle man rykke opp får man ta med seg det også, sier han.

Braathen håper også publikum vil fortsette å dra på Vestli-kamper.

- Jeg tror det kommer en del. Det er vel de gode og trofaste som fortsatt er interessert i å se håndballkamper. Jeg lover mye bra håndball. Kanskje ikke like rask håndball som før, men mye moro iallefall.

Oppsal

Da Vestli annonserte samarbeidet med Oppsal på tampen av sesongen i fjor, trodde mange at samarbeidet i praksis betydde at Vestli ga bort alle spillerne sine dit. Det medfører ikke riktighet da det ligger mer i avtalen. Atle Teigen forklarer.

- Det er kun Anders Jørgensen og Michael George som skal spille der i år. Pluss noen av våre unge talenter, men de har også lov til å spille for oss. Vi kan ha godt av litt yngre krefter av og til, sier han.

Vinner alt?

- Hvordan ser dere for dere årets sesong?

- Vi tror vi får en morsom sesong, og vi gleder oss. Alle har spilt såpass mye håndball at det bare er det å vinne som gjelder nå. Vi går for å vinne alle kampene våre, sier Teigen.

- En ganske tøff målsetting?

- Målsettingen er vel egentlig å ha det moro. Vi er gamle Vestli-gutter som har spilt på forskjellige nivåer. Ringen blir på mange måter sluttet for oss, sier han.

- Men det er jo ikke bare gamle skrotter i troppen?

- Wiggo og jeg blir 40, og vi er de eldste, men vi har folk ned i 20-års alderen også. Det er en fin mix, da har noen rutinen, mens de andre kan løpe, ler han.

- Men det er riktig at erfaring er deres største styrke?

- Ja, vi har spillere som har vært med på så mye i håndball som ingen andre har. Vi har jo flere spillere med bronse fra eliteserien, og kvaliteten er høy. Jan Erik Braathen fikk jo tilbud fra Drammen så sent som i våres, men han er Vestli-gutt og ville ha det morsomt sammen med oss, sier Teigen.

- Hva kan man si er svakheten deres denne sesongen?

- Hehe, det må være at vi ikke akkurat har en bred stall. Vi er en kompisgjeng som holder det gående, men det kan være en styrke i seg selv, ler han.

- Hvis jeg sier at dette er starten på Vestlis opprykk mot eliteserien igjen, hva sier du da?

- Det er ikke det som er planen i år. Først må vi rydde opp i klubben før vi kan starte med det igjen, men på lang sikt hadde det vært ekstremt moro, sier han.

Vestlis håndballhelter startet eventyret i tredjedivisjon sist helg med en 27-26 seier borte mot Trøgstad som er en av divisjonens favoritter. På søndag tar de i mot Askim i Stovnerhallen kl. 18.15.

 

Siste nytt i Sport

GTK vant i Camp Grasrot!

GTK vant i Camp Grasrot!

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!