Gamle helter - ny moro

Gamle helter - ny moro

 

Gamle helter tar ny sats i Vestli håndball. Etter fjorårets nedrykk fra Postenligaen og sammenslåing med Oppsal, er det nå Vestlis herrelag i 3. divisjon som er klubbens spydspiss. Her finner du flere av fjorårets eliteseriespillere og håndballprofiler fra flere generasjoner.

Skrevet av:

Selvfølgelig er det trist at Vestli håndball rykket ned, og at situasjonen i klubben var slik at man ikke kunne satse videre. Spillerne gikk til land og strand, men den gode nyheten er at enkelte spillere valgte å bli værende i Vestli. Der spiller de nå 3. divisjon, og har det knakende gøy sammen.

- Er dette gamle helter som tar ny sats?

- Ja, det kan du godt si. Dette blir kjempemoro. Med de gutta vi har med på laget nå er det ikke mange som kommer til å slå oss heller. Vi kjenner jo ikke helt nivået på alle vi skal møte, men jeg tror nok mange skal få bryne seg på den kvaliteten vi har på spillerne, sier sportslig leder i Vestli håndball, Atle Teigen.

Sammen med Fredrik Røhnold, Jan Erik Braathen, Olav Kosi og Terje Hammer skal han styre laget og treningene denne sesongen.

- Hvilke spillere er igjen fra Postenligaen?

- Jan Erik Braathen, Kyrre Solberg, Fahad Awaleh og Fredrik Røhnold. I tillegg spilte jeg i eliteserien da vi rykket opp. Vi har også med oss høyt nivå i Wiggo Thorsen og Erik Pettersen som har spilt 1. divisjon. I tillegg har vi andre gode folk som har meldt sin interesse, sier han.

Comeback?

Sist Akers Avis Groruddalen snakket med Jan Erik Braathen, fikk vi beskjed om at mannen skulle legge håndballen på hylla. Hva har skjedd i mellomtiden?

- Jeg mente at jeg skulle legge opp på dette nivået. Håndballen klarer jeg nok aldri å legge på hylla. Dette nivået kan jeg fortsette på. Det er artig å spille med gamlegutta som har startet å røre på seg igjen, ler han.

- Du takket nei til Drammen i vår?

- Ja, det var veldig hyggelig at de spurte, men det var aldri aktuellt. Det hadde tatt alt for mye tid. Slik vi har det nå med én eller to treninger i uka passer meg mye bedre, sier han.

- Blir det mye moro for Vestli denne sesongen?

- Det tror jeg. Det er mange gode håndballspillere med mye rutine. Vi får se hva vi får til. Det er jo først og fremst for gøy, men skulle man rykke opp får man ta med seg det også, sier han.

Braathen håper også publikum vil fortsette å dra på Vestli-kamper.

- Jeg tror det kommer en del. Det er vel de gode og trofaste som fortsatt er interessert i å se håndballkamper. Jeg lover mye bra håndball. Kanskje ikke like rask håndball som før, men mye moro iallefall.

Oppsal

Da Vestli annonserte samarbeidet med Oppsal på tampen av sesongen i fjor, trodde mange at samarbeidet i praksis betydde at Vestli ga bort alle spillerne sine dit. Det medfører ikke riktighet da det ligger mer i avtalen. Atle Teigen forklarer.

- Det er kun Anders Jørgensen og Michael George som skal spille der i år. Pluss noen av våre unge talenter, men de har også lov til å spille for oss. Vi kan ha godt av litt yngre krefter av og til, sier han.

Vinner alt?

- Hvordan ser dere for dere årets sesong?

- Vi tror vi får en morsom sesong, og vi gleder oss. Alle har spilt såpass mye håndball at det bare er det å vinne som gjelder nå. Vi går for å vinne alle kampene våre, sier Teigen.

- En ganske tøff målsetting?

- Målsettingen er vel egentlig å ha det moro. Vi er gamle Vestli-gutter som har spilt på forskjellige nivåer. Ringen blir på mange måter sluttet for oss, sier han.

- Men det er jo ikke bare gamle skrotter i troppen?

- Wiggo og jeg blir 40, og vi er de eldste, men vi har folk ned i 20-års alderen også. Det er en fin mix, da har noen rutinen, mens de andre kan løpe, ler han.

- Men det er riktig at erfaring er deres største styrke?

- Ja, vi har spillere som har vært med på så mye i håndball som ingen andre har. Vi har jo flere spillere med bronse fra eliteserien, og kvaliteten er høy. Jan Erik Braathen fikk jo tilbud fra Drammen så sent som i våres, men han er Vestli-gutt og ville ha det morsomt sammen med oss, sier Teigen.

- Hva kan man si er svakheten deres denne sesongen?

- Hehe, det må være at vi ikke akkurat har en bred stall. Vi er en kompisgjeng som holder det gående, men det kan være en styrke i seg selv, ler han.

- Hvis jeg sier at dette er starten på Vestlis opprykk mot eliteserien igjen, hva sier du da?

- Det er ikke det som er planen i år. Først må vi rydde opp i klubben før vi kan starte med det igjen, men på lang sikt hadde det vært ekstremt moro, sier han.

Vestlis håndballhelter startet eventyret i tredjedivisjon sist helg med en 27-26 seier borte mot Trøgstad som er en av divisjonens favoritter. På søndag tar de i mot Askim i Stovnerhallen kl. 18.15.

 

Siste nytt i Sport

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!