Gamle helter - ny moro

Gamle helter - ny moro

 

Gamle helter tar ny sats i Vestli håndball. Etter fjorårets nedrykk fra Postenligaen og sammenslåing med Oppsal, er det nå Vestlis herrelag i 3. divisjon som er klubbens spydspiss. Her finner du flere av fjorårets eliteseriespillere og håndballprofiler fra flere generasjoner.

Skrevet av:

Selvfølgelig er det trist at Vestli håndball rykket ned, og at situasjonen i klubben var slik at man ikke kunne satse videre. Spillerne gikk til land og strand, men den gode nyheten er at enkelte spillere valgte å bli værende i Vestli. Der spiller de nå 3. divisjon, og har det knakende gøy sammen.

- Er dette gamle helter som tar ny sats?

- Ja, det kan du godt si. Dette blir kjempemoro. Med de gutta vi har med på laget nå er det ikke mange som kommer til å slå oss heller. Vi kjenner jo ikke helt nivået på alle vi skal møte, men jeg tror nok mange skal få bryne seg på den kvaliteten vi har på spillerne, sier sportslig leder i Vestli håndball, Atle Teigen.

Sammen med Fredrik Røhnold, Jan Erik Braathen, Olav Kosi og Terje Hammer skal han styre laget og treningene denne sesongen.

- Hvilke spillere er igjen fra Postenligaen?

- Jan Erik Braathen, Kyrre Solberg, Fahad Awaleh og Fredrik Røhnold. I tillegg spilte jeg i eliteserien da vi rykket opp. Vi har også med oss høyt nivå i Wiggo Thorsen og Erik Pettersen som har spilt 1. divisjon. I tillegg har vi andre gode folk som har meldt sin interesse, sier han.

Comeback?

Sist Akers Avis Groruddalen snakket med Jan Erik Braathen, fikk vi beskjed om at mannen skulle legge håndballen på hylla. Hva har skjedd i mellomtiden?

- Jeg mente at jeg skulle legge opp på dette nivået. Håndballen klarer jeg nok aldri å legge på hylla. Dette nivået kan jeg fortsette på. Det er artig å spille med gamlegutta som har startet å røre på seg igjen, ler han.

- Du takket nei til Drammen i vår?

- Ja, det var veldig hyggelig at de spurte, men det var aldri aktuellt. Det hadde tatt alt for mye tid. Slik vi har det nå med én eller to treninger i uka passer meg mye bedre, sier han.

- Blir det mye moro for Vestli denne sesongen?

- Det tror jeg. Det er mange gode håndballspillere med mye rutine. Vi får se hva vi får til. Det er jo først og fremst for gøy, men skulle man rykke opp får man ta med seg det også, sier han.

Braathen håper også publikum vil fortsette å dra på Vestli-kamper.

- Jeg tror det kommer en del. Det er vel de gode og trofaste som fortsatt er interessert i å se håndballkamper. Jeg lover mye bra håndball. Kanskje ikke like rask håndball som før, men mye moro iallefall.

Oppsal

Da Vestli annonserte samarbeidet med Oppsal på tampen av sesongen i fjor, trodde mange at samarbeidet i praksis betydde at Vestli ga bort alle spillerne sine dit. Det medfører ikke riktighet da det ligger mer i avtalen. Atle Teigen forklarer.

- Det er kun Anders Jørgensen og Michael George som skal spille der i år. Pluss noen av våre unge talenter, men de har også lov til å spille for oss. Vi kan ha godt av litt yngre krefter av og til, sier han.

Vinner alt?

- Hvordan ser dere for dere årets sesong?

- Vi tror vi får en morsom sesong, og vi gleder oss. Alle har spilt såpass mye håndball at det bare er det å vinne som gjelder nå. Vi går for å vinne alle kampene våre, sier Teigen.

- En ganske tøff målsetting?

- Målsettingen er vel egentlig å ha det moro. Vi er gamle Vestli-gutter som har spilt på forskjellige nivåer. Ringen blir på mange måter sluttet for oss, sier han.

- Men det er jo ikke bare gamle skrotter i troppen?

- Wiggo og jeg blir 40, og vi er de eldste, men vi har folk ned i 20-års alderen også. Det er en fin mix, da har noen rutinen, mens de andre kan løpe, ler han.

- Men det er riktig at erfaring er deres største styrke?

- Ja, vi har spillere som har vært med på så mye i håndball som ingen andre har. Vi har jo flere spillere med bronse fra eliteserien, og kvaliteten er høy. Jan Erik Braathen fikk jo tilbud fra Drammen så sent som i våres, men han er Vestli-gutt og ville ha det morsomt sammen med oss, sier Teigen.

- Hva kan man si er svakheten deres denne sesongen?

- Hehe, det må være at vi ikke akkurat har en bred stall. Vi er en kompisgjeng som holder det gående, men det kan være en styrke i seg selv, ler han.

- Hvis jeg sier at dette er starten på Vestlis opprykk mot eliteserien igjen, hva sier du da?

- Det er ikke det som er planen i år. Først må vi rydde opp i klubben før vi kan starte med det igjen, men på lang sikt hadde det vært ekstremt moro, sier han.

Vestlis håndballhelter startet eventyret i tredjedivisjon sist helg med en 27-26 seier borte mot Trøgstad som er en av divisjonens favoritter. På søndag tar de i mot Askim i Stovnerhallen kl. 18.15.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!