Går det bedre i år?

Går det bedre i år?

 

Årvolls sesong i fjor var alt annet enn en dans på roser. En god høst gjorde at Årvoll sikret plassen i 3. divisjon. Nå har en meget erfaren trener ved Anders Jacobsen kommet inn, og han har tro på en god sesong i år.

Skrevet av:

- Det er en grunn til at laget ikke tok mer enn ett poeng på våren i fjor. Da kom Felix Ademola inn som er en toppspiller. Han var en årsak til at Årvoll klarte plassen,  men nå er han borte, sier Jacobsen. 

I år er systemet annerledes. Nå må man havne på øvre halvdel for å holde seg i divisjonen og den nye sjefen vet at det trolig vil by på utfordringer.

- Det blir en ny kamp for å unngå å rykke ned, og en kamp for et halvt opprykk, sier Jacobsen.

Ny kaptein (19)

Årets kaptein er Jens Andersen (19). Han tror, som vanlig, at  Årvoll vil gå en god sesong i møte.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Det har jeg sagt hvert år, men i år er det et mye mer profesjonelt opplegg rundt laget og vi har fått inn en meget dyktig trener. I tillegg er det flere spillere som er med på å dra lasset, sier Andersen.

- Hva tenker du om å være kaptein i år? 

- Det blir moro. Jeg har ikke vært kaptein før og jeg er bare 19 år, men det har gått bra i kampene hittil. Jeg skal prøve å leve opp til forventningene, sier han.

Jens' far, Glenn, har vært kaptein på A-laget til Årvoll i en årrekke og junior ønsker å oppnå det samme.

Jacobsen mener at Andersen egner seg til å være kaptein.

- Han er en av de mest stabile, han er på alle treninger og han kjenner klubbens historie godt i tillegg til at han er en ekte Årvoll-gutt. På banen går han fram som et godt eksempel, skryter Jacobsen.

Kapteinen mener at Jacobsen har innført en riktig treningskultur i laget.

- Jeg er veldig positivt overrasket over Anders. Han er opptatt av de rette tingene som treningskultur og gode holdninger samtidig som at han har god peiling. Han er flink til å lære bort og han kommer til å bli en god erstatter for Glenn, mener Andersen.

Dårlig treningsoppmøte var noe gamletrener Glenn Andersen irriterte seg over i fjor, og Jacobsen har forsøkt å ta tak i problemet.

- Vi har utfordringer i forhold til treningskultur, oppmøte og holdninger, men det beveger seg i riktig retning. Vi har fått inn noen nye spillere som er gode bidragsytere i forhold til dette, sier Jacobsen.

- Vi jobber med det på hver trening, og vi har mange nok spillere dersom alle møter opp jevnlig. Hvis ikke kan det bli tynt.

4-4-2

Målet til Årvoll er å havne på øvre halvdel. Anders Jacobsen var i sin tid en tøff midtstopper, men som trener er han stor fan av Barcelonas angrepsfotball. Likevel kommer vi ikke til å få se så mye av det i år, om vi skal tro Jacobsen. 

- Årvoll er ikke Barcelona. Vi må spille ut i fra det mannskapet vi har, hvis ikke blir vi vår egen verste fiende. På sikt ønsker vi å spille god fotball mot etablert forsvar, men vi må også ta i bruk fotballens kyniske virkemidler for å vinne fotballkamper, sier han.

- Hvilken formasjon velger dere i år?

- Hadde jeg fått kjøpt spillere som jeg ønsket meg så ville det vært en 4-3-3-formasjon, men i år blir det nok 4-4-2, sier Jacobsen.

Andreas Solvang blir Årvolls spillende assistenttrener i år. Han er spiss og har gjort det bra i blant annet Adeccoligaen. I tillegg har Årvoll fått Anders Stenstrøm fra Sandviken i Sverige.

- Det er to gode spisser som kommer til å gjøre det bra i år, mener Jacobsen.

Vært i Spania

Årvoll har ikke hatt noen fantastisk oppkjøring til denne sesongen, og røk ut i Cupens første kvalikkrunde. Foran denne sesongen var laget på treningsleir i Barcelona der teambuilding sto øverst på programmet.

- Det sosiale var førsteprioritet. Vi fikk også en oppvisning i fotball mellom Barcelona og Stuttgart

- Hva tror du spillerne har tatt med seg etter turen?

- Vi har blitt bedre kjent med hverandre. Spillerne har blitt flinkere til å støtte hverandre og jobbe sammen på banen. Det går i riktig retning, mener Jacobsen.

Han tror at Grorud, Hasle/ Løren, Ullern og Kolbotn kommer til å gjøre det bra i avdelingen. Også Skeid 2 og Follo 2 tror han har kapasitet til å være på øvre halvdel. Han ser både fordeler og ulemper med å være i en avdeling med så mange lokale lag.

- Det er bra for reisebudsjettet, men det hadde kanskje vært litt mer spennende å møte lag fra flere områder i Oslo. Kanskje det blir veldig overfokus på lokaloppgjør, men det spiller ingen rolle. Som trener ønsker man bare å få tre poeng hver gang, sier Jacobsen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!