Går det bedre i år?

Går det bedre i år?

 

Årvolls sesong i fjor var alt annet enn en dans på roser. En god høst gjorde at Årvoll sikret plassen i 3. divisjon. Nå har en meget erfaren trener ved Anders Jacobsen kommet inn, og han har tro på en god sesong i år.

Skrevet av:

- Det er en grunn til at laget ikke tok mer enn ett poeng på våren i fjor. Da kom Felix Ademola inn som er en toppspiller. Han var en årsak til at Årvoll klarte plassen,  men nå er han borte, sier Jacobsen. 

I år er systemet annerledes. Nå må man havne på øvre halvdel for å holde seg i divisjonen og den nye sjefen vet at det trolig vil by på utfordringer.

- Det blir en ny kamp for å unngå å rykke ned, og en kamp for et halvt opprykk, sier Jacobsen.

Ny kaptein (19)

Årets kaptein er Jens Andersen (19). Han tror, som vanlig, at  Årvoll vil gå en god sesong i møte.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Det har jeg sagt hvert år, men i år er det et mye mer profesjonelt opplegg rundt laget og vi har fått inn en meget dyktig trener. I tillegg er det flere spillere som er med på å dra lasset, sier Andersen.

- Hva tenker du om å være kaptein i år? 

- Det blir moro. Jeg har ikke vært kaptein før og jeg er bare 19 år, men det har gått bra i kampene hittil. Jeg skal prøve å leve opp til forventningene, sier han.

Jens' far, Glenn, har vært kaptein på A-laget til Årvoll i en årrekke og junior ønsker å oppnå det samme.

Jacobsen mener at Andersen egner seg til å være kaptein.

- Han er en av de mest stabile, han er på alle treninger og han kjenner klubbens historie godt i tillegg til at han er en ekte Årvoll-gutt. På banen går han fram som et godt eksempel, skryter Jacobsen.

Kapteinen mener at Jacobsen har innført en riktig treningskultur i laget.

- Jeg er veldig positivt overrasket over Anders. Han er opptatt av de rette tingene som treningskultur og gode holdninger samtidig som at han har god peiling. Han er flink til å lære bort og han kommer til å bli en god erstatter for Glenn, mener Andersen.

Dårlig treningsoppmøte var noe gamletrener Glenn Andersen irriterte seg over i fjor, og Jacobsen har forsøkt å ta tak i problemet.

- Vi har utfordringer i forhold til treningskultur, oppmøte og holdninger, men det beveger seg i riktig retning. Vi har fått inn noen nye spillere som er gode bidragsytere i forhold til dette, sier Jacobsen.

- Vi jobber med det på hver trening, og vi har mange nok spillere dersom alle møter opp jevnlig. Hvis ikke kan det bli tynt.

4-4-2

Målet til Årvoll er å havne på øvre halvdel. Anders Jacobsen var i sin tid en tøff midtstopper, men som trener er han stor fan av Barcelonas angrepsfotball. Likevel kommer vi ikke til å få se så mye av det i år, om vi skal tro Jacobsen. 

- Årvoll er ikke Barcelona. Vi må spille ut i fra det mannskapet vi har, hvis ikke blir vi vår egen verste fiende. På sikt ønsker vi å spille god fotball mot etablert forsvar, men vi må også ta i bruk fotballens kyniske virkemidler for å vinne fotballkamper, sier han.

- Hvilken formasjon velger dere i år?

- Hadde jeg fått kjøpt spillere som jeg ønsket meg så ville det vært en 4-3-3-formasjon, men i år blir det nok 4-4-2, sier Jacobsen.

Andreas Solvang blir Årvolls spillende assistenttrener i år. Han er spiss og har gjort det bra i blant annet Adeccoligaen. I tillegg har Årvoll fått Anders Stenstrøm fra Sandviken i Sverige.

- Det er to gode spisser som kommer til å gjøre det bra i år, mener Jacobsen.

Vært i Spania

Årvoll har ikke hatt noen fantastisk oppkjøring til denne sesongen, og røk ut i Cupens første kvalikkrunde. Foran denne sesongen var laget på treningsleir i Barcelona der teambuilding sto øverst på programmet.

- Det sosiale var førsteprioritet. Vi fikk også en oppvisning i fotball mellom Barcelona og Stuttgart

- Hva tror du spillerne har tatt med seg etter turen?

- Vi har blitt bedre kjent med hverandre. Spillerne har blitt flinkere til å støtte hverandre og jobbe sammen på banen. Det går i riktig retning, mener Jacobsen.

Han tror at Grorud, Hasle/ Løren, Ullern og Kolbotn kommer til å gjøre det bra i avdelingen. Også Skeid 2 og Follo 2 tror han har kapasitet til å være på øvre halvdel. Han ser både fordeler og ulemper med å være i en avdeling med så mange lokale lag.

- Det er bra for reisebudsjettet, men det hadde kanskje vært litt mer spennende å møte lag fra flere områder i Oslo. Kanskje det blir veldig overfokus på lokaloppgjør, men det spiller ingen rolle. Som trener ønsker man bare å få tre poeng hver gang, sier Jacobsen.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!