Gir alt for OL-plass

Gir alt for OL-plass

 

25. juni reiser Eirik Nilssen Bratli til Aserbajdsjan og Baku. Målet er å vende hjem med billett til London 2012.

 

- Jeg er veldig spent. Dette blir det klart største taekwondostevnet jeg har deltatt på noensinne.

Sitatet kommer fra Eirik Nilssen Bratli. Mudo Team Furuset&Tveita-utøveren fra Ellingsrud er nå i gang med de siste forberedelsene før han sammen med resten av taekwondolandslaget drar for å kjempe om OL-plass i London 2012.

 

- Det kommer til å bli en ny opplevelse, og jeg gleder meg til å kjempe om en plass, sier Nilssen Bratli.

 

Nåløye

Konkurransen i Baku er knallhard. Hver nasjon velger seg to vektklasser før man maks kan sende fire utøvere (to herrer og to damer). På herresiden er det 194 utøvere, mens det på damesiden er 145. Totalt får 24 utøvere en OL-plass, mens England som arrangerer lekene allerede er kvalifisert.

 

Eirik Nilssen Bratli lever likevel i håpet.

- Jeg sier ikke at jeg er sikker på en OL-plass, men alt er mulig. Får jeg en god trekning, og har en god dag så kan alt skje.

- Jeg reiser ned uten noen forventninger til meg selv. Mitt eneste fokus er å gå gode kamper, så får vi se hvor langt det rekker.

 

- Får jeg godfølelsen under turneringen vet jeg med meg selv at jeg kan gjøre det bra. Så får vi håpe det holder til å kvalifisere meg, sier Nilssen Bratli som skal delta i - 80 kilo.

 

Å få delta i et Olympisk mesterskap har vært en drøm for Bratli i lang tid.

 

- Det går nesten ikke å beskrive hvor lyst jeg har til å delta i et OL. De siste fem årene av mitt liv har jeg brukt all tid på taekwondoen. Å få delta i et OL er det jeg har jobbet for hele veien, sier 20-åringen.

 

Flere fra dalen

Eirik Nilssen Bratli er likevel ikke den eneste groruddølen som skal prøve seg på en OL-billett. Også Nikolina Kursar er tatt ut til stevnet i Baku.

Tveita-jenta, som i fjor flyttet til Bergen sammen med kjæresten og felles landslagskollega Jan Peter Hammer, er klar for utfordringen.

- Jeg er fryktelig spent og jeg både gruer og gleder meg. Alle land sender de beste utøverne sine. Det er de beste av de beste som skal kjempe om plassene, sier hun.

 

Har VM-bronse

Nikolina Kursar har allerede bevist at hun er i verdenstoppen. I 2009 tok hun hjem VM-bronsen i sitt aller første stevne som seniorutøver.

- Jeg har lyst til å kline ordentlig til å bli ferdig med kvaliken. Alt kan skje, men det gjelder selvfølgelig begge veier. Jeg håper på en plass, men jeg kan ikke love noe, sier Kursar som skal delta i -67 kilo.

 

Hun melder likevel om gode treninger fra sitt hjem i Bergen.

- Jeg får trent veldig bra her også. Nå i det siste har det vært et voldsomt hardkjør for å spisse formen. Jeg kjenner at beina er tunge, og gleder meg til å få hvilt litt før selve konkurransen, sier hun.

 

Skryt

Landslagstrener Stig Kramer er spent på konkurransen i Baku.

- Vi vet ikke hvilke motstandere våre utøvere vil få ennå. Derfor er det vanskelig å vurdere sjansene. Likevel kan jeg si at det i Eirik sin klasse er mange deltakere, mens det er færre i Nikolina sin, sier han.

 

Landslagstreneren levner ingen tvil om at han har plukket ut de riktige utøverene til konkurransen.

- Vi velger de som har potensialet til å kvalifisere seg til OL. Både Eirik og Nikolina er godt forberedt. Jeg har aldri sett de så sultne og i så bra fysisk form, sier han.

 

- Hvordan vil du beskrive Eirik Nilssen Bratli?

- Eirik er ung, og har en stor fordel av sin mentale styrke og personlighet. Han bekymrer seg ikke over noe, og lar seg aldri skremme av motstanderen, men fokuserer på hva han selv må gjøre. I tillegg er han superoptimist.

 

- I tillegg har han taklet det nye elektroniske scoringssystemet veldig bra. Det blir spennende å se hvordan han vil takle å stå på den store scene, sier Kramer.

 

- Og Nikolina?

 

- Nikolina har allerede vist at hun kan hevde seg blant de største. Hun har gått den tøffe veien tidligere. Erfaringen fra de store mesterskapene kan hjelpe henne godt. I tillegg er hun et konkurransetalent uten like. Hun kriger som få, og med riktig temperament, sier Kramer.

- Det blir hvertfall én groruddøl i OL i London 2012?

- Det er absolutt verdt å håpe det, sier han.

 

Flere sjanser

Konkurransen i Baku er en verdenskvalik. Skulle OL-plassen glippe for Eirik Bratli og Nikolina Kursar har de likevel én sjanse til. I januar er det nemlig europakvalik.

- Det er riktig at det ligger én mulighet til i januar, men den kvaliken er jeg jo ikke tatt ut for ennå. Vi får satse på å gjøre jobben når jeg først har blitt tatt ut, sier Bratli.

- Det beste er å kvalifisere seg nå. Da slipper jeg å stresse mer med det. Likevel er verdenskvaliken den klart tøffeste konkurransen å gjøre det i, sier Kursar.

 

Skulle også den andre sjansen ryke kan groruddølene klamre seg til nok et halmstrå. Etter januar-kvaliken deles det ut fire wildcard til nasjoner som ikke har klart å kvalifisere seg.

 

Bestevenner på tur

Nikolina Kursar trente seg opp til en taekwondoutøver av internasjonalt format i Mudo Team Furuset&Tveita før hun dro til Bergen og Viking Taekwondoklubb.

Hun gleder seg til å dra på tur med kompisen Eirik Nilssen Bratli igjen.

- Det er alltid moro å treffe Eirik. Han er en kjempegod kamerat som jeg alltid trives i lag med, sier hun.

Følelsen er gjensidig.

- Alltid gøy å reise med Nikolina. Jeg håper hun får det skikkelig til i denne kvaliken, sier Nilssen Bratli.

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.