Gir seg med topphåndball

Gir seg med topphåndball

 

Håndballbrødrene Jan Erik og Vidar Braathen fra Vestli har gitt seg med topphåndballen flere ganger i karrieren. Denne gangen mener de visst nok alvor, selv om lillebror har døra litt på gløtt.

Skrevet av:

 

Brødreparet Jan Erik og Vidar Braathen har vært selve symbolet på Vesli håndball gjennom en lang spillerkarriere, og sto som bautaer da Vestli var et av landets beste håndballag. Selv om de begge har varslet karrierestopp flere ganger tidligere, spilte de så sent som i fjor for opprykkslaget Oppsal/Vestli.

Til neste sesong skal Oppsal/Vestli spille Postenliga, men det skjer uten brødrene Braathen. Begge har bestemt seg for å gi seg med topphåndball ... igjen.

- Det er definitivt stopp med håndball på det nivået for min del. Det lar seg ikke kombinere med jobb og famile. Forrige sesong fikk jeg omtrent ikke trent, bare spilt kamper. Det vet jeg ikke holder på det øverste nivået, sier Jan Erik Braathen.

- Dette har vi jo hørt før?

- Hehe, ja, det er vel tredje gangen jeg har sagt jeg gir meg, men denne gangen er det helt sikkert. Situasjonen er annerledes. Jeg begynner å få en gammel kropp, og jeg fant ut at topphåndball med familie og full jobb ikke lar seg forene.

- Jeg hang ikke like godt med i fjor for Oppsal/Vestli, sier Jan Erik som er æresmedlem i Vestli håndball.

 

På gli?

Også lillebror Vidar synes tilsynelatende nok er nok.

- Jeg er ikke motivert for å ta en sesong til. Både Jan Erik og jeg sa i fra til klubben at vi ønsket å gi oss etter forrige sesong. Vi kronet det hele med opprykk. Det var målet og en fin sluttstrek.

- Nå gleder jeg meg til å få mer fritid, sier han.

- Du har også gitt deg flere ganger. Sikker på at du ikke kommer tilbake?

- Ingenting er umulig, men hodet mitt sier at nok er nok nå. Så får man se om man blir fristet igjen senere. Det er deilig å ha fri, men plutselig savner man håndballen igjen, sier Vidar Braathen, og lar dermed døra stå litt på gløtt.

 

Akers Avis Groruddalen vet også at Oppsal/Vestli i skrivende stund prøver å overtale Vidar til å bli med videre. Skal vi tro storebror Jan Erik, finnes det nok en liten mulighet for det.

- Han kan sikkert la seg overtale, men for min del er det utelukket og uaktuelt, ler Jan Erik Braathen.

- Postenligaen motiverer ikke

- Motiverer ikke spill på det høyeste nivået dere noe lenger?

- Nei! Det gjør egentlig ikke det for å være ærlig. Det er moro å spille på toppnivå, men det innebærer mer trening og mindre fritid. Og fritid har vi begge har savna, sier Vidar Braathen.

 

Jan Erik er heller ikke for lysten på toppspill.

- Jeg har vært med på mye moro i Postenligaen tidligere. For meg spiller det ingen rolle lenger, sier han.

Gutta har opplevd mye i sin tid med håndballen. Både opprykk med Vestli og Oppsal/Vestli til det øverste nivået og en semifinale i Norgesmesterskapet. Likevel er det tredjeplassen i Eliteserien i 2005/2006 som de opplever som det aller største.

- Ja, det er nok det aller største og beste minne vi har. Selv om det har vært mange morsomme stunder er det alltid tredjeplassen vi kommer tilbake til. Det er høydepunktet, sier gutta.

 

Ikke full stopp

Selv om brødrene Braathen nå hevder de gir seg med topphåndball, kommer de til å fortsette med håndball. Vestli har et herrelag som i år skal spille 3. divisjon. Der vil gutta bidra.

- Klart vi skal fortsette å spille for Vestli. Det kommer til å bli kjempegøy. Vi prøver å samle hele kompisgjengen og få med mange av gamlegutta. Dette gleder vi oss til.

- Her blir det morsom håndball, avslører Vidar og Jan Erik.

I Vestli håndball høster brødrene utelukkende godord.

- Jan Erik og Vidar har betydd utrolig mye for Vestli håndball. De står fram som gode eksempler og er frontfigurer for klubben. Alle vet hvem de er, og hva de står for.

- I tillegg er de en positiv innvirkning for alle i klubben, og ikke minst gode håndballspillere, sier Mona Pedersen som er leder av klubben.

 

Fra Oppsal/Vestli til Oppsal

Samarbeidsprosjekt Oppsal/ Vestli opphørte 1. mai. Derfor heter Postenligalaget nå bare Oppsal. De spillerne som sto i Vestli, men som spilte for Oppsal/Vestli må nå derfor ta et valg i hvilken klubb de vil stå i.

Onsdag kveld var det et møte med spillerne og Vestli.

- Spillerne er i tenkeboksen. Vi håper selvfølgelig de fleste blir i Vestli.

- Vi vil bygge opp et meget godt tredjedivisjonslag her til neste år, sier Mona Pedersen.

- Bygge dere opp til Postenligaen igjen?

- Vi har ikke noe mål om eliteseriespill enda, nei. Det er litt tidlig. Vi må legge grunnlaget til det først, sier hun.

Brødrene Braathen tror uansett at Oppsal blir et håndballag å regne med i fremtiden.

- Jeg tror Oppsal kan gjøre det bedre enn vår tredjeplass, men det klarer de ikke neste sesong. De er nødt til å høste erfaring fra Postenligaen, og forsterke laget. Spesielt i forsvar er de avhengige av å hente inn noen. Bortsett fra det har de alle forutsetninger til å bli et topplag med tid, sier Jan Erik Braathen.

- Oppsal har mange unge spillere som trenger erfaring. Jeg tror ikke de bør satse på toppen kommende sesong, men holder de seg kan det bli meget bra.

- Oppsal har bakgrunn som gammel storklubb, og dit kan de komme igjen, avslutter Vidar.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!