Gir seg med topphåndball

Gir seg med topphåndball

 

Håndballbrødrene Jan Erik og Vidar Braathen fra Vestli har gitt seg med topphåndballen flere ganger i karrieren. Denne gangen mener de visst nok alvor, selv om lillebror har døra litt på gløtt.

 

Brødreparet Jan Erik og Vidar Braathen har vært selve symbolet på Vesli håndball gjennom en lang spillerkarriere, og sto som bautaer da Vestli var et av landets beste håndballag. Selv om de begge har varslet karrierestopp flere ganger tidligere, spilte de så sent som i fjor for opprykkslaget Oppsal/Vestli.

Til neste sesong skal Oppsal/Vestli spille Postenliga, men det skjer uten brødrene Braathen. Begge har bestemt seg for å gi seg med topphåndball ... igjen.

- Det er definitivt stopp med håndball på det nivået for min del. Det lar seg ikke kombinere med jobb og famile. Forrige sesong fikk jeg omtrent ikke trent, bare spilt kamper. Det vet jeg ikke holder på det øverste nivået, sier Jan Erik Braathen.

- Dette har vi jo hørt før?

- Hehe, ja, det er vel tredje gangen jeg har sagt jeg gir meg, men denne gangen er det helt sikkert. Situasjonen er annerledes. Jeg begynner å få en gammel kropp, og jeg fant ut at topphåndball med familie og full jobb ikke lar seg forene.

- Jeg hang ikke like godt med i fjor for Oppsal/Vestli, sier Jan Erik som er æresmedlem i Vestli håndball.

 

På gli?

Også lillebror Vidar synes tilsynelatende nok er nok.

- Jeg er ikke motivert for å ta en sesong til. Både Jan Erik og jeg sa i fra til klubben at vi ønsket å gi oss etter forrige sesong. Vi kronet det hele med opprykk. Det var målet og en fin sluttstrek.

- Nå gleder jeg meg til å få mer fritid, sier han.

- Du har også gitt deg flere ganger. Sikker på at du ikke kommer tilbake?

- Ingenting er umulig, men hodet mitt sier at nok er nok nå. Så får man se om man blir fristet igjen senere. Det er deilig å ha fri, men plutselig savner man håndballen igjen, sier Vidar Braathen, og lar dermed døra stå litt på gløtt.

 

Akers Avis Groruddalen vet også at Oppsal/Vestli i skrivende stund prøver å overtale Vidar til å bli med videre. Skal vi tro storebror Jan Erik, finnes det nok en liten mulighet for det.

- Han kan sikkert la seg overtale, men for min del er det utelukket og uaktuelt, ler Jan Erik Braathen.

- Postenligaen motiverer ikke

- Motiverer ikke spill på det høyeste nivået dere noe lenger?

- Nei! Det gjør egentlig ikke det for å være ærlig. Det er moro å spille på toppnivå, men det innebærer mer trening og mindre fritid. Og fritid har vi begge har savna, sier Vidar Braathen.

 

Jan Erik er heller ikke for lysten på toppspill.

- Jeg har vært med på mye moro i Postenligaen tidligere. For meg spiller det ingen rolle lenger, sier han.

Gutta har opplevd mye i sin tid med håndballen. Både opprykk med Vestli og Oppsal/Vestli til det øverste nivået og en semifinale i Norgesmesterskapet. Likevel er det tredjeplassen i Eliteserien i 2005/2006 som de opplever som det aller største.

- Ja, det er nok det aller største og beste minne vi har. Selv om det har vært mange morsomme stunder er det alltid tredjeplassen vi kommer tilbake til. Det er høydepunktet, sier gutta.

 

Ikke full stopp

Selv om brødrene Braathen nå hevder de gir seg med topphåndball, kommer de til å fortsette med håndball. Vestli har et herrelag som i år skal spille 3. divisjon. Der vil gutta bidra.

- Klart vi skal fortsette å spille for Vestli. Det kommer til å bli kjempegøy. Vi prøver å samle hele kompisgjengen og få med mange av gamlegutta. Dette gleder vi oss til.

- Her blir det morsom håndball, avslører Vidar og Jan Erik.

I Vestli håndball høster brødrene utelukkende godord.

- Jan Erik og Vidar har betydd utrolig mye for Vestli håndball. De står fram som gode eksempler og er frontfigurer for klubben. Alle vet hvem de er, og hva de står for.

- I tillegg er de en positiv innvirkning for alle i klubben, og ikke minst gode håndballspillere, sier Mona Pedersen som er leder av klubben.

 

Fra Oppsal/Vestli til Oppsal

Samarbeidsprosjekt Oppsal/ Vestli opphørte 1. mai. Derfor heter Postenligalaget nå bare Oppsal. De spillerne som sto i Vestli, men som spilte for Oppsal/Vestli må nå derfor ta et valg i hvilken klubb de vil stå i.

Onsdag kveld var det et møte med spillerne og Vestli.

- Spillerne er i tenkeboksen. Vi håper selvfølgelig de fleste blir i Vestli.

- Vi vil bygge opp et meget godt tredjedivisjonslag her til neste år, sier Mona Pedersen.

- Bygge dere opp til Postenligaen igjen?

- Vi har ikke noe mål om eliteseriespill enda, nei. Det er litt tidlig. Vi må legge grunnlaget til det først, sier hun.

Brødrene Braathen tror uansett at Oppsal blir et håndballag å regne med i fremtiden.

- Jeg tror Oppsal kan gjøre det bedre enn vår tredjeplass, men det klarer de ikke neste sesong. De er nødt til å høste erfaring fra Postenligaen, og forsterke laget. Spesielt i forsvar er de avhengige av å hente inn noen. Bortsett fra det har de alle forutsetninger til å bli et topplag med tid, sier Jan Erik Braathen.

- Oppsal har mange unge spillere som trenger erfaring. Jeg tror ikke de bør satse på toppen kommende sesong, men holder de seg kan det bli meget bra.

- Oppsal har bakgrunn som gammel storklubb, og dit kan de komme igjen, avslutter Vidar.

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.