Gir seg med topphåndball

Gir seg med topphåndball

 

Håndballbrødrene Jan Erik og Vidar Braathen fra Vestli har gitt seg med topphåndballen flere ganger i karrieren. Denne gangen mener de visst nok alvor, selv om lillebror har døra litt på gløtt.

Skrevet av:

 

Brødreparet Jan Erik og Vidar Braathen har vært selve symbolet på Vesli håndball gjennom en lang spillerkarriere, og sto som bautaer da Vestli var et av landets beste håndballag. Selv om de begge har varslet karrierestopp flere ganger tidligere, spilte de så sent som i fjor for opprykkslaget Oppsal/Vestli.

Til neste sesong skal Oppsal/Vestli spille Postenliga, men det skjer uten brødrene Braathen. Begge har bestemt seg for å gi seg med topphåndball ... igjen.

- Det er definitivt stopp med håndball på det nivået for min del. Det lar seg ikke kombinere med jobb og famile. Forrige sesong fikk jeg omtrent ikke trent, bare spilt kamper. Det vet jeg ikke holder på det øverste nivået, sier Jan Erik Braathen.

- Dette har vi jo hørt før?

- Hehe, ja, det er vel tredje gangen jeg har sagt jeg gir meg, men denne gangen er det helt sikkert. Situasjonen er annerledes. Jeg begynner å få en gammel kropp, og jeg fant ut at topphåndball med familie og full jobb ikke lar seg forene.

- Jeg hang ikke like godt med i fjor for Oppsal/Vestli, sier Jan Erik som er æresmedlem i Vestli håndball.

 

På gli?

Også lillebror Vidar synes tilsynelatende nok er nok.

- Jeg er ikke motivert for å ta en sesong til. Både Jan Erik og jeg sa i fra til klubben at vi ønsket å gi oss etter forrige sesong. Vi kronet det hele med opprykk. Det var målet og en fin sluttstrek.

- Nå gleder jeg meg til å få mer fritid, sier han.

- Du har også gitt deg flere ganger. Sikker på at du ikke kommer tilbake?

- Ingenting er umulig, men hodet mitt sier at nok er nok nå. Så får man se om man blir fristet igjen senere. Det er deilig å ha fri, men plutselig savner man håndballen igjen, sier Vidar Braathen, og lar dermed døra stå litt på gløtt.

 

Akers Avis Groruddalen vet også at Oppsal/Vestli i skrivende stund prøver å overtale Vidar til å bli med videre. Skal vi tro storebror Jan Erik, finnes det nok en liten mulighet for det.

- Han kan sikkert la seg overtale, men for min del er det utelukket og uaktuelt, ler Jan Erik Braathen.

- Postenligaen motiverer ikke

- Motiverer ikke spill på det høyeste nivået dere noe lenger?

- Nei! Det gjør egentlig ikke det for å være ærlig. Det er moro å spille på toppnivå, men det innebærer mer trening og mindre fritid. Og fritid har vi begge har savna, sier Vidar Braathen.

 

Jan Erik er heller ikke for lysten på toppspill.

- Jeg har vært med på mye moro i Postenligaen tidligere. For meg spiller det ingen rolle lenger, sier han.

Gutta har opplevd mye i sin tid med håndballen. Både opprykk med Vestli og Oppsal/Vestli til det øverste nivået og en semifinale i Norgesmesterskapet. Likevel er det tredjeplassen i Eliteserien i 2005/2006 som de opplever som det aller største.

- Ja, det er nok det aller største og beste minne vi har. Selv om det har vært mange morsomme stunder er det alltid tredjeplassen vi kommer tilbake til. Det er høydepunktet, sier gutta.

 

Ikke full stopp

Selv om brødrene Braathen nå hevder de gir seg med topphåndball, kommer de til å fortsette med håndball. Vestli har et herrelag som i år skal spille 3. divisjon. Der vil gutta bidra.

- Klart vi skal fortsette å spille for Vestli. Det kommer til å bli kjempegøy. Vi prøver å samle hele kompisgjengen og få med mange av gamlegutta. Dette gleder vi oss til.

- Her blir det morsom håndball, avslører Vidar og Jan Erik.

I Vestli håndball høster brødrene utelukkende godord.

- Jan Erik og Vidar har betydd utrolig mye for Vestli håndball. De står fram som gode eksempler og er frontfigurer for klubben. Alle vet hvem de er, og hva de står for.

- I tillegg er de en positiv innvirkning for alle i klubben, og ikke minst gode håndballspillere, sier Mona Pedersen som er leder av klubben.

 

Fra Oppsal/Vestli til Oppsal

Samarbeidsprosjekt Oppsal/ Vestli opphørte 1. mai. Derfor heter Postenligalaget nå bare Oppsal. De spillerne som sto i Vestli, men som spilte for Oppsal/Vestli må nå derfor ta et valg i hvilken klubb de vil stå i.

Onsdag kveld var det et møte med spillerne og Vestli.

- Spillerne er i tenkeboksen. Vi håper selvfølgelig de fleste blir i Vestli.

- Vi vil bygge opp et meget godt tredjedivisjonslag her til neste år, sier Mona Pedersen.

- Bygge dere opp til Postenligaen igjen?

- Vi har ikke noe mål om eliteseriespill enda, nei. Det er litt tidlig. Vi må legge grunnlaget til det først, sier hun.

Brødrene Braathen tror uansett at Oppsal blir et håndballag å regne med i fremtiden.

- Jeg tror Oppsal kan gjøre det bedre enn vår tredjeplass, men det klarer de ikke neste sesong. De er nødt til å høste erfaring fra Postenligaen, og forsterke laget. Spesielt i forsvar er de avhengige av å hente inn noen. Bortsett fra det har de alle forutsetninger til å bli et topplag med tid, sier Jan Erik Braathen.

- Oppsal har mange unge spillere som trenger erfaring. Jeg tror ikke de bør satse på toppen kommende sesong, men holder de seg kan det bli meget bra.

- Oppsal har bakgrunn som gammel storklubb, og dit kan de komme igjen, avslutter Vidar.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!