ANNONSE

Gir seg som Hasle/Løren-trener

Gir seg som Hasle/Løren-trener

TRILLER UT: Nå skal Tommy Lund prioritere familien, men først må han og Jim Marthinsen finne en ny hovedtrener.

Tommy Lund triller ut etter tre år i manesjen, nå blir det mer tid på hjemmebane.

Tekst:

Publisert:

– Nå blir sjefen hjemme glad, det er tidkrevende å være hovedtrener for et hockeylag, og etter tre år er tiden inne, sier Lund.

Mange år i ishallen har gått på samvittigheten løs, for et langt liv med hockey har preget de nærmeste.

– Jeg har brukt mye energi og ressurser på trenerjobben og det har gått på bekostning av mine nærmeste. Jeg har hatt konstant dårlig samvittighet for familien, men også i forhold til jobb. Heldigvis har jeg vært omgitt av snille sjefer, ellers hadde det vært slutt for lenge siden, sier Lund og retter en stor takk til både samboeren og Wang-sjefen.

Keeper-duo

33-åringen ga seg som hockeyspiller i Vålerenga for tre år siden, og overtok hovedtreneransvaret i H/L etter Jim Marthinsen. I hans første år som trener endte laget på en imponerende 3. plass i 1. divisjon. De to påfølgende årene har resultert i to 7. plasser. Nå gir han seg som trener, men han skal fortsatt jobbe i klubben.

– Jeg har blitt veldig glad i H/L, og derfor ønsker jeg å fortsette i styret. Nå vil jeg fortsette å jobbe for at både mine barn og andre kan tråkke nye spor i klubben, det er viktig at vi har et stabilt hockeylag i området, sier han.

Fra Lørenhallen har han sett at Furuset må ta turen ned til 2. divisjon, det synes han er trist, men den gamle storheten møter ingen sympati hos den tidligere keeper-kjempen.

– Det som skjer i Furuset er bare for dumt. Det er trist for nærmiljøet, mange barn og unge vokser opp med naboer som spiller på A-laget, og ingen må undervurdere viktigheten av et lag i prestasjonsserien, advarer han.

Trenerjakt

Lund forteller at det er vemodig å trekke seg, men gleder seg over nye arbeidsoppgaver. Nå skal han og Jim Marthinsen sammen sørge for at laget får på plass en arvtaker, og jobben er allerede godt i gang.

– Jeg håper Petter Syversen blir med videre, men det er fortsatt veldig usikkert rundt ham. Det er mange hensyn å ivareta, og hvis Syversen fortsetter må trener-teamet fungere godt sammen, sier Lund.

Også «Jimmer’n» har gjort seg noen tanker rundt en ny hovedtrener, men forteller at klubben ikke kan konkurrere mot pengesterke rivaler i 1. divisjon.

– Dette er ikke en jobb, det handler i stor grad om kjærlighet for ishockey og klubben. Med begrensede ressurser sier det seg selv at den nye treneren ikke kan koste for mye, sier Marthinsen.

Nettverk

De tidligere keeper-kjempene har etter mange år på isen opparbeidet seg navn i hockey-Norge. Lund har fem NM-gull og seks seriegull med Vålerenga, og har flere landskamper med flagget på brystet. «Jimmer’n» har 10 NM-gull og hele 21 seriegull på øverste nivå. Nå håper sistnevnte at de kan lokke over en trener som også har satt sine fotavtrykk på isen.

– Vi er naturligvis på jakt etter en trener som har erfaring og vet hva dette handler om. Det vil være fint om vi klarer å finne et hockey-navn og en som gutta har hørt om tidligere, forteller «Jimmer’n».

De forteller at det fortsatt er tidlig i prosessen, men at de har begynt å sondere terrenget. Og til tross for at de begge er tidligere målvakter, er det lite trolig at det dukker opp en ny målvakt i Lørenhallen.

– Jeg håper at det finnes en utespiller som har like stort hjerte som oss målvakter, nå er keepernes regjeringstid forbi, sier en lattermild Marthinsen.

Dugnads-klubben

H/L hadde sin storhetstid på 70-tallet, siden den gang har det blitt lite edelt metall i premieskapet. I 96/97-sesongen var laget senest i den øverste divisjonen. Siden har klubben funnet seg godt til rette i 1. divisjon og der skal den fortsette å være, ifølge Lund.

– Klubben drives på minimale ressurser, men det lukter dugnadskultur i hele hallen. Det er mange som fortjener en utmerkelse for den jobben som gjøres her daglig. Og jeg har mye å strekke meg etter om jeg skal kopiere Terje «Hesten» Nyhaug og Egil Henrik «Bjerka» Bjerklund, forteller Lund.

Som trener tar han med seg mange gode opplevelser, men noen oppturer sitter friskere i minnet enn andre. Særlig en tur til Halden og Comet får fram smilet hos den tidligere Vålerenga-målvakten.

– Bortekampen mot Comet i fjor er høyt på lista over prestasjoner under min ledelse. Vi hadde ikke særlig tro på seier da vi reiste over med ni spillere og én keeper. At vi klarte å vinne den kampen 3-1 hadde selv ikke jeg tro på, mimrer Lund.

– Også hjemmekampen mot MS i år, hvor vi vant 1-0 og Daniel Henriksen holder buret rent, må nevnes. Det samme gjelder også borteturen til Bergen, der var vi også preget av mange skader, men kom hjem som det seirende laget. Det har vært mange flotte opplevelser, erkjenner han.

Buddah

Nå venter imidlertid en annerledes hverdag for Lund, men han skal fortsatt kjempe for at klubben skal fostre nye forbilder for de som vokser opp i nærmiljøet.

– Som styremedlem vil jeg utvikle klubben videre, vi skal fortsatt ha et stabilt hockeylag i 1. divisjon. Jeg vet hvor viktig lagsport er, og det skaper venner for livet. Junioravdelingen er like viktig som senior, og slik skal det fortsette å være.

Men selv om familien og Wang-jobben kan glede seg over at trener-karrieren er over for denne gang, skal den karismatiske familiefaren vie litt tid til seg selv også.

– Jeg så ut som en gresk gud da jeg la opp som hockeyspiller, tre år i H/L har gjort meg til en Buddah, så nå venter også noen treningsøkter, avslutter Lund.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE