Gir seg som Hasle/Løren-trener

Gir seg som Hasle/Løren-trener

TRILLER UT: Nå skal Tommy Lund prioritere familien, men først må han og Jim Marthinsen finne en ny hovedtrener.

Tommy Lund triller ut etter tre år i manesjen, nå blir det mer tid på hjemmebane.

Skrevet av:

– Nå blir sjefen hjemme glad, det er tidkrevende å være hovedtrener for et hockeylag, og etter tre år er tiden inne, sier Lund.

Mange år i ishallen har gått på samvittigheten løs, for et langt liv med hockey har preget de nærmeste.

– Jeg har brukt mye energi og ressurser på trenerjobben og det har gått på bekostning av mine nærmeste. Jeg har hatt konstant dårlig samvittighet for familien, men også i forhold til jobb. Heldigvis har jeg vært omgitt av snille sjefer, ellers hadde det vært slutt for lenge siden, sier Lund og retter en stor takk til både samboeren og Wang-sjefen.

Keeper-duo

33-åringen ga seg som hockeyspiller i Vålerenga for tre år siden, og overtok hovedtreneransvaret i H/L etter Jim Marthinsen. I hans første år som trener endte laget på en imponerende 3. plass i 1. divisjon. De to påfølgende årene har resultert i to 7. plasser. Nå gir han seg som trener, men han skal fortsatt jobbe i klubben.

– Jeg har blitt veldig glad i H/L, og derfor ønsker jeg å fortsette i styret. Nå vil jeg fortsette å jobbe for at både mine barn og andre kan tråkke nye spor i klubben, det er viktig at vi har et stabilt hockeylag i området, sier han.

Fra Lørenhallen har han sett at Furuset må ta turen ned til 2. divisjon, det synes han er trist, men den gamle storheten møter ingen sympati hos den tidligere keeper-kjempen.

– Det som skjer i Furuset er bare for dumt. Det er trist for nærmiljøet, mange barn og unge vokser opp med naboer som spiller på A-laget, og ingen må undervurdere viktigheten av et lag i prestasjonsserien, advarer han.

Trenerjakt

Lund forteller at det er vemodig å trekke seg, men gleder seg over nye arbeidsoppgaver. Nå skal han og Jim Marthinsen sammen sørge for at laget får på plass en arvtaker, og jobben er allerede godt i gang.

– Jeg håper Petter Syversen blir med videre, men det er fortsatt veldig usikkert rundt ham. Det er mange hensyn å ivareta, og hvis Syversen fortsetter må trener-teamet fungere godt sammen, sier Lund.

Også «Jimmer’n» har gjort seg noen tanker rundt en ny hovedtrener, men forteller at klubben ikke kan konkurrere mot pengesterke rivaler i 1. divisjon.

– Dette er ikke en jobb, det handler i stor grad om kjærlighet for ishockey og klubben. Med begrensede ressurser sier det seg selv at den nye treneren ikke kan koste for mye, sier Marthinsen.

Nettverk

De tidligere keeper-kjempene har etter mange år på isen opparbeidet seg navn i hockey-Norge. Lund har fem NM-gull og seks seriegull med Vålerenga, og har flere landskamper med flagget på brystet. «Jimmer’n» har 10 NM-gull og hele 21 seriegull på øverste nivå. Nå håper sistnevnte at de kan lokke over en trener som også har satt sine fotavtrykk på isen.

– Vi er naturligvis på jakt etter en trener som har erfaring og vet hva dette handler om. Det vil være fint om vi klarer å finne et hockey-navn og en som gutta har hørt om tidligere, forteller «Jimmer’n».

De forteller at det fortsatt er tidlig i prosessen, men at de har begynt å sondere terrenget. Og til tross for at de begge er tidligere målvakter, er det lite trolig at det dukker opp en ny målvakt i Lørenhallen.

– Jeg håper at det finnes en utespiller som har like stort hjerte som oss målvakter, nå er keepernes regjeringstid forbi, sier en lattermild Marthinsen.

Dugnads-klubben

H/L hadde sin storhetstid på 70-tallet, siden den gang har det blitt lite edelt metall i premieskapet. I 96/97-sesongen var laget senest i den øverste divisjonen. Siden har klubben funnet seg godt til rette i 1. divisjon og der skal den fortsette å være, ifølge Lund.

– Klubben drives på minimale ressurser, men det lukter dugnadskultur i hele hallen. Det er mange som fortjener en utmerkelse for den jobben som gjøres her daglig. Og jeg har mye å strekke meg etter om jeg skal kopiere Terje «Hesten» Nyhaug og Egil Henrik «Bjerka» Bjerklund, forteller Lund.

Som trener tar han med seg mange gode opplevelser, men noen oppturer sitter friskere i minnet enn andre. Særlig en tur til Halden og Comet får fram smilet hos den tidligere Vålerenga-målvakten.

– Bortekampen mot Comet i fjor er høyt på lista over prestasjoner under min ledelse. Vi hadde ikke særlig tro på seier da vi reiste over med ni spillere og én keeper. At vi klarte å vinne den kampen 3-1 hadde selv ikke jeg tro på, mimrer Lund.

– Også hjemmekampen mot MS i år, hvor vi vant 1-0 og Daniel Henriksen holder buret rent, må nevnes. Det samme gjelder også borteturen til Bergen, der var vi også preget av mange skader, men kom hjem som det seirende laget. Det har vært mange flotte opplevelser, erkjenner han.

Buddah

Nå venter imidlertid en annerledes hverdag for Lund, men han skal fortsatt kjempe for at klubben skal fostre nye forbilder for de som vokser opp i nærmiljøet.

– Som styremedlem vil jeg utvikle klubben videre, vi skal fortsatt ha et stabilt hockeylag i 1. divisjon. Jeg vet hvor viktig lagsport er, og det skaper venner for livet. Junioravdelingen er like viktig som senior, og slik skal det fortsette å være.

Men selv om familien og Wang-jobben kan glede seg over at trener-karrieren er over for denne gang, skal den karismatiske familiefaren vie litt tid til seg selv også.

– Jeg så ut som en gresk gud da jeg la opp som hockeyspiller, tre år i H/L har gjort meg til en Buddah, så nå venter også noen treningsøkter, avslutter Lund.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!