Gledestårer da Linderud/Grei holdt seg i 1.div

Gledestårer da Linderud/Grei holdt seg i 1.div

 

Linderud/Grei kjempet seg til uavgjort mot Vålerenga, og sikret seg dermed plassen i 1.divisjon også neste sesong.

Skrevet av:

Linderud/Greis supportere må ha følt seg flere kilo lettere da dommeren blåste av kampen på Nordre Åsen kunstgress. Linderud/Grei hadde klart målet og holdt seg i 1.divisjon. Men de gjorde det spennende for publikum etter å ha vunnet bortekampen med 4-2.

Linderud/Greis trenerteam var opptatt av at jentene måtte omstille seg før returoppgjøret, og det virket det som de hadde gjort. For Linderud/Grei gikk ut i høyt tempo, og trillet tidvis ball i hatt med VIF. Det betalte seg også midtveis i første omgang, da et skuddforsøk tydelig traff hånden til en av bortelagets spillere. Dommeren var oppmerksom og ga hjemmelaget straffe.

Heidi Mogstad er en iskald eksekutør, og hun hadde null problemer med å overliste Vålerengas keeper.

Etter scoringen var nok den generelle oppfatning på tribunen at dette var avgjort, og at L/G hadde full kontroll. Så skjedde imidlertid det som for all del ikke skulle skje: Groruddalslaget la seg bakpå, og slapp VIF inn i kampen igjen.

Når VIF i tillegg fikk lønn for presset og kunne utligne, ga dette dem en tydelig vitamininnsprøytning. For få minutter etter utligningen la bortelaget på til 2-1 like før lagene gikk i garderoben. Kampen levde for fullt igjen, og det var lett å se på ansiktene til både supportere og ledere at de neste 45 minuttene ville bli preget av neglebiting.

Og andre omgangen startet i det samme sporet som den første avsluttet i. Vålerenga pumpet baller inn i sekstenmeteren til et L/G som hadde mer enn nok med å forsvare seg. Slik var kampbildet i et kvarters tid, men det ble aldri noen skikkelig store sjanser ut av det, og spesielt Candida Reyes Brand var meget solid bak for hjemmelaget. VIF virket å gå litt tom for ideer etterhvert, og det må ha vært frustrerende å presse så høyt, uten å kunne skape de største farlighetene.

Etter å ha ridd av den lille stormen, tok L/G igjen mer over initiativet i kampen, og da innbytter Pernille Frostad Bakken var på rett plass til rett tid på en retur gitt av bortelagets keeper, gjorde hun ingen feil med å dytte ballen i nettet til enorm jubel fra tribunen og spillerbenken.

VIF kapitulerte mer og mer, og L/G hadde stålkontroll defensivt etter utligningen. Etter ca 75 minutters spill slo Line Eithun Hauge en perfekt corner, og Ingvild Solberg stanget ballen i nota. Kampen var avgjort, og selv om tidligere L/G-spiller Slham utlignet til 3-3 var det klart at hjemmelaget vil spille 1.divisjon også neste sesong.

Og da dommeren blåste av kampen fikk man se skikkelige jubelscener:

Spillerbenken og laglederne løp ut på banen og omfavnet spillerne som jublet i ring. Enkelte av supporterne tok også turen ned og delte ut klemmer. Det var også tårer å skue i enkelte av de involvertes øyne. Én ting var tydelig: Dette var meget viktig for Linderud/Grei.

Midt i all champagne-sprettingen tok Akers Avis Groruddalen en prat med to stolte trenere:

- Nå er vi glade. Nå er vi fryktelig glade!, sa Rune Eriksen og Jan Hauge.

Visste det ville bli tøft

Jan Hauge er kjapt frempå med å gi kreditt til VIF for å ha gitt L/G kamp fra start til slutt.

- VIF er et godt lag, og vi visste det ville bli tøft, sier han og legger til:

- Jeg synes imidlertid det er helt fortjent at vi drar dette i land, spesielt grunnet den første kampen da vi er klart best.

Mot slutten av første omgang virket L/G paralyserte, noe trenerne også var oppmerksomme på:

- Vi måtte gjøre noen grep i pausen, for da var VIF i ferd med å ta over kampen fullstendig. Jentene løftet seg imidlertid, og de siste tjue minuttene har vi kontroll.

«Seiern er vår» runget over banen i en halv time, og Klanen var ikke å se. Men dere var nervøse hele tiden?

- Hehe, det er aldri lurt å synge sånne rop så tidlig i kampen, heldigvis slapp vi unna med det denne gangen. Men supporterne lagde liv de, så all ære til dem. Dette var en jevn kamp, og når så mye står på spill er man selvsagt nervøs, sier Rune Eriksen og legger til:

- Dette betyr ikke bare mye for dette laget og denne herlige gjengen. Dette betyr mye for kvinnefotballen og Groruddalsfotballen generelt. Vi har en ung og urutinert stall, som vil bli bedre med årene, og det er viktig at de får en ordentlig arena å utvikle seg på. I tillegg finnes det utrolig mange jenter som spiller fotball i Groruddalen og som er på vei til å kunne spille på høyere nivå, og det er jo viktig at man har et lag å se opp til.

Jan Hauge er klar på at det er positivt med den unge snittalderen i laget. Allikevel mener han det bør hentes inn en eller to spillere med mer alder og rutine til neste sesong.

- Dette ville hevet spillerne våre betraktelig, samt at vi ville fått inn litt av de kvalitetene vi mangler. Litt mer rutine og ro i laget kunne gjort underverker.

Neste år vil Hauge også ha marginene mer på L/Gs side.

- Til tross for at vi bare har tre seiere i serien i år, har vi spilt jevnt med de aller fleste, og det har flere ganger vært tilfeldigheter som har gjort at vi har tapt kamper. Mot VIF hadde vi endelig marginene litt på vår side, og forhåpentligvis vil det fortsette sånn til neste år.

Fotball, kvinner:

Kvalikk til 1.div

Linderud/Grei - Vålerenga:

3-3 (1-2), 7-5 sammenlagt.

Nordre Åsen kunstgress

Tilskuere: ca. 90

Mål for L/G: Heidi Mogstad, Pernille Frostad Bakken, Ingvild Solberg.

L/Gs lag: Ida Austad; Mari Romstad Stavne, Candida Reyes Brand, Charlotte Trondsen, Mona Johannesen (Ingvild Solberg fra 65.),  Marthe Keiseraas, Anja Sønstevold, Heidi Mogstad, Line Eithun Hauge (Nicoline Viker fra 88.), Hanna Urke Møllerstad (Pernille Frostad Bakken fra 45.), Ellen Wang.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!