ANNONSE

Gledestårer da Linderud/Grei holdt seg i 1.div

Gledestårer da Linderud/Grei holdt seg i 1.div

 

Linderud/Grei kjempet seg til uavgjort mot Vålerenga, og sikret seg dermed plassen i 1.divisjon også neste sesong.

Linderud/Greis supportere må ha følt seg flere kilo lettere da dommeren blåste av kampen på Nordre Åsen kunstgress. Linderud/Grei hadde klart målet og holdt seg i 1.divisjon. Men de gjorde det spennende for publikum etter å ha vunnet bortekampen med 4-2.

Linderud/Greis trenerteam var opptatt av at jentene måtte omstille seg før returoppgjøret, og det virket det som de hadde gjort. For Linderud/Grei gikk ut i høyt tempo, og trillet tidvis ball i hatt med VIF. Det betalte seg også midtveis i første omgang, da et skuddforsøk tydelig traff hånden til en av bortelagets spillere. Dommeren var oppmerksom og ga hjemmelaget straffe.

Heidi Mogstad er en iskald eksekutør, og hun hadde null problemer med å overliste Vålerengas keeper.

Etter scoringen var nok den generelle oppfatning på tribunen at dette var avgjort, og at L/G hadde full kontroll. Så skjedde imidlertid det som for all del ikke skulle skje: Groruddalslaget la seg bakpå, og slapp VIF inn i kampen igjen.

Når VIF i tillegg fikk lønn for presset og kunne utligne, ga dette dem en tydelig vitamininnsprøytning. For få minutter etter utligningen la bortelaget på til 2-1 like før lagene gikk i garderoben. Kampen levde for fullt igjen, og det var lett å se på ansiktene til både supportere og ledere at de neste 45 minuttene ville bli preget av neglebiting.

Og andre omgangen startet i det samme sporet som den første avsluttet i. Vålerenga pumpet baller inn i sekstenmeteren til et L/G som hadde mer enn nok med å forsvare seg. Slik var kampbildet i et kvarters tid, men det ble aldri noen skikkelig store sjanser ut av det, og spesielt Candida Reyes Brand var meget solid bak for hjemmelaget. VIF virket å gå litt tom for ideer etterhvert, og det må ha vært frustrerende å presse så høyt, uten å kunne skape de største farlighetene.

Etter å ha ridd av den lille stormen, tok L/G igjen mer over initiativet i kampen, og da innbytter Pernille Frostad Bakken var på rett plass til rett tid på en retur gitt av bortelagets keeper, gjorde hun ingen feil med å dytte ballen i nettet til enorm jubel fra tribunen og spillerbenken.

VIF kapitulerte mer og mer, og L/G hadde stålkontroll defensivt etter utligningen. Etter ca 75 minutters spill slo Line Eithun Hauge en perfekt corner, og Ingvild Solberg stanget ballen i nota. Kampen var avgjort, og selv om tidligere L/G-spiller Slham utlignet til 3-3 var det klart at hjemmelaget vil spille 1.divisjon også neste sesong.

Og da dommeren blåste av kampen fikk man se skikkelige jubelscener:

Spillerbenken og laglederne løp ut på banen og omfavnet spillerne som jublet i ring. Enkelte av supporterne tok også turen ned og delte ut klemmer. Det var også tårer å skue i enkelte av de involvertes øyne. Én ting var tydelig: Dette var meget viktig for Linderud/Grei.

Midt i all champagne-sprettingen tok Akers Avis Groruddalen en prat med to stolte trenere:

- Nå er vi glade. Nå er vi fryktelig glade!, sa Rune Eriksen og Jan Hauge.

Visste det ville bli tøft

Jan Hauge er kjapt frempå med å gi kreditt til VIF for å ha gitt L/G kamp fra start til slutt.

- VIF er et godt lag, og vi visste det ville bli tøft, sier han og legger til:

- Jeg synes imidlertid det er helt fortjent at vi drar dette i land, spesielt grunnet den første kampen da vi er klart best.

Mot slutten av første omgang virket L/G paralyserte, noe trenerne også var oppmerksomme på:

- Vi måtte gjøre noen grep i pausen, for da var VIF i ferd med å ta over kampen fullstendig. Jentene løftet seg imidlertid, og de siste tjue minuttene har vi kontroll.

«Seiern er vår» runget over banen i en halv time, og Klanen var ikke å se. Men dere var nervøse hele tiden?

- Hehe, det er aldri lurt å synge sånne rop så tidlig i kampen, heldigvis slapp vi unna med det denne gangen. Men supporterne lagde liv de, så all ære til dem. Dette var en jevn kamp, og når så mye står på spill er man selvsagt nervøs, sier Rune Eriksen og legger til:

- Dette betyr ikke bare mye for dette laget og denne herlige gjengen. Dette betyr mye for kvinnefotballen og Groruddalsfotballen generelt. Vi har en ung og urutinert stall, som vil bli bedre med årene, og det er viktig at de får en ordentlig arena å utvikle seg på. I tillegg finnes det utrolig mange jenter som spiller fotball i Groruddalen og som er på vei til å kunne spille på høyere nivå, og det er jo viktig at man har et lag å se opp til.

Jan Hauge er klar på at det er positivt med den unge snittalderen i laget. Allikevel mener han det bør hentes inn en eller to spillere med mer alder og rutine til neste sesong.

- Dette ville hevet spillerne våre betraktelig, samt at vi ville fått inn litt av de kvalitetene vi mangler. Litt mer rutine og ro i laget kunne gjort underverker.

Neste år vil Hauge også ha marginene mer på L/Gs side.

- Til tross for at vi bare har tre seiere i serien i år, har vi spilt jevnt med de aller fleste, og det har flere ganger vært tilfeldigheter som har gjort at vi har tapt kamper. Mot VIF hadde vi endelig marginene litt på vår side, og forhåpentligvis vil det fortsette sånn til neste år.

Fotball, kvinner:

Kvalikk til 1.div

Linderud/Grei - Vålerenga:

3-3 (1-2), 7-5 sammenlagt.

Nordre Åsen kunstgress

Tilskuere: ca. 90

Mål for L/G: Heidi Mogstad, Pernille Frostad Bakken, Ingvild Solberg.

L/Gs lag: Ida Austad; Mari Romstad Stavne, Candida Reyes Brand, Charlotte Trondsen, Mona Johannesen (Ingvild Solberg fra 65.),  Marthe Keiseraas, Anja Sønstevold, Heidi Mogstad, Line Eithun Hauge (Nicoline Viker fra 88.), Hanna Urke Møllerstad (Pernille Frostad Bakken fra 45.), Ellen Wang.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE