- Glem bråket, nå skal vi slåss

- Glem bråket, nå skal vi slåss

 

Furuset Ishockey har lagt sommerens bråk og usikkerhet bak seg. Nå skal de slåss på isen. Trener Niklas Hudd forsikrer at laget er klare for en sesong med GET-liga moro, og han mener at Furuset kan overraske hockey-Norge.

Skrevet av:

Som tidligere beskrevet i Akers Avis Groruddalen har Furuset Ishockey hatt en turbulent sommer. Økonomiske problemer og spekulasjoner om klubben i det hele tatt kunne stille GET-liga lag er heldigvis borte, nå gleder iskrigerne seg til å slåss.

- Det er deilig endelig å få arbeidsro. Det har vært mye surr rundt klubben vår, men nå har vi lagt alt bak oss og skal klinke til. Vi skal vise at vi er gode nok på isen, og at vi virkelig kan slåss for poengene, slår trener Niklas Hudd fast.

På tross av urolighetene rundt klubben mener Hudd at de er godt rustet før seriepremieren borte mot Sarpsborg i morgen kveld.

- Jeg tror vi er på rett vei. I vår siste treningskamp hadde vi med alle spillerne, og vi slo Lørenskog. Ting virker mye mer positivt når alle er friskmeldte og skadefrie. Selv om det har vært turbulens har spillerne også fått trent bra i sommer. Det vil gi resultater, sier han.Ungdommelig


På grunn av klubbens økonomiske situasjon er mange av de mest kjente spillerne borte. Igjen sitter Furuset med unge, men sultne gutter som vil gi alt for «Ulva».

- Årets stall er interessant. Vi har lite erfaring, men vi har gode, unge talenter. De får en skikkelig sjanse hos oss i år, og den sjansen er de nødt til å gripe. Personlig tror jeg at ungt pågangsmot kan være veldig bra. De er nødt til å heve seg, og stå på gjennom alle kampene. Jeg er sikker på at vi har spillere som vil vise seg fram, sier Hudd.Finske tårer


Av spillere som har forlatt klubben er det naturlig å nevne poengkonge og publikumsfavoritt, Teemu Kuusisto, som ble for dyr for Furuset. Hudd blir spak i stemmen når han forteller om sin landsmann.

- Det er trist at vi ikke kunne ha med Teemu videre. Han var på mange måter bærebjelken i laget vårt i tillegg til at han var visekaptein, poengkonge og en stor rollemodell for de yngre spilleren.

- Dessverre er kapitlet nå over, og vi må leve uten han. Han har gjort en stor jobb for Furuset, og vi må takke han for det, sier Hudd.

- Blir laget velsig svekket uten en slik stor stjerne?

- Vi mister mye rutine, og vi mister en poengkonge. Likevel vil jeg si at vår største styrke pr. i dag er at vi ikke har noen stjerner. Alle er likestil, og vi jobber sammen som et lag.

- På den andre siden savner vi også en storstjerne som avslutter og scorer, men hvem vet. Kanskje det blir født nye stjerner denne sesongen? Vi har noen spennende talenter, tipser Hudd.

- Blir det en slitesesong med så mye talent, og så lite rutine i laget?

- Vi vet selv at rutinen mangler, men hvis alle unge orker å spille på et høyt nivå hele sesongen kan dette gå veldig bra. Vi er også avhengige av at noen tar ansvaret for å bli poengkongen, sier Hudd.Rykker ikke ned


- Klarer Furuset seg i GET-ligaen? Hva er målsettingen deres?

- Målsettingen må være å holde seg, samtidig som vi kommer til sluttspillet. Klarer vi det har vi gjort noe stort etter alt dette bråket som har vært.

- Samtidig er det viktig å få fram at et annet mål for året er å utvikle de unge spillerne. Vi vil gjerne ha Furuset-gutter på alle aldersbestemte landslag, og vi håper noen kan få prøve seg på a-landslaget også. Hvis vi lykkes i å utvikle unggutta vil det gi store resultater for klubben, sier Hudd.

- Er målene realistiske?

- Jo, vi er realister. Vi vet det er en tøff oppgave. Kommer vi til en kvalikk er det ingen stor katastrofe, bare en liten, sier han.

Hudd har på sedvanlig vis stor tro på seg og sine «Ulver».

- Jeg må alltid ha troen. Hvis ikke er det ingen vits i å starte sesongen. Vi har 45 kamper å slåss i, og vi skal ikke gi oss uten kamp. Det blir ikke lett, men alt er mulig, forsikrer han.

Sterk mentalitet

Niklas Hudd tror også stallen står sterkere mentalt foran denne sesongen, nettopp på grunn av sommerens bråk.

- Jeg mener at spillerne har forstått at vi alle sitter i samme båt. Vi må fighte for hverandre og for vårt Furuset. Vi drar i samme retning, og derfor har vi blitt mentalt sterkere. Bråket kostet oss mye energi og tid, men det er historie. Som jeg sier til spillerne mine;

- Glem bråket, nå skal vi slåss, avslutter Hudd.

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!