- Glem bråket, nå skal vi slåss

- Glem bråket, nå skal vi slåss

 

Furuset Ishockey har lagt sommerens bråk og usikkerhet bak seg. Nå skal de slåss på isen. Trener Niklas Hudd forsikrer at laget er klare for en sesong med GET-liga moro, og han mener at Furuset kan overraske hockey-Norge.

Som tidligere beskrevet i Akers Avis Groruddalen har Furuset Ishockey hatt en turbulent sommer. Økonomiske problemer og spekulasjoner om klubben i det hele tatt kunne stille GET-liga lag er heldigvis borte, nå gleder iskrigerne seg til å slåss.

- Det er deilig endelig å få arbeidsro. Det har vært mye surr rundt klubben vår, men nå har vi lagt alt bak oss og skal klinke til. Vi skal vise at vi er gode nok på isen, og at vi virkelig kan slåss for poengene, slår trener Niklas Hudd fast.

På tross av urolighetene rundt klubben mener Hudd at de er godt rustet før seriepremieren borte mot Sarpsborg i morgen kveld.

- Jeg tror vi er på rett vei. I vår siste treningskamp hadde vi med alle spillerne, og vi slo Lørenskog. Ting virker mye mer positivt når alle er friskmeldte og skadefrie. Selv om det har vært turbulens har spillerne også fått trent bra i sommer. Det vil gi resultater, sier han.

Ungdommelig

På grunn av klubbens økonomiske situasjon er mange av de mest kjente spillerne borte. Igjen sitter Furuset med unge, men sultne gutter som vil gi alt for «Ulva».

- Årets stall er interessant. Vi har lite erfaring, men vi har gode, unge talenter. De får en skikkelig sjanse hos oss i år, og den sjansen er de nødt til å gripe. Personlig tror jeg at ungt pågangsmot kan være veldig bra. De er nødt til å heve seg, og stå på gjennom alle kampene. Jeg er sikker på at vi har spillere som vil vise seg fram, sier Hudd.

Finske tårer

Av spillere som har forlatt klubben er det naturlig å nevne poengkonge og publikumsfavoritt, Teemu Kuusisto, som ble for dyr for Furuset. Hudd blir spak i stemmen når han forteller om sin landsmann.

- Det er trist at vi ikke kunne ha med Teemu videre. Han var på mange måter bærebjelken i laget vårt i tillegg til at han var visekaptein, poengkonge og en stor rollemodell for de yngre spilleren.

- Dessverre er kapitlet nå over, og vi må leve uten han. Han har gjort en stor jobb for Furuset, og vi må takke han for det, sier Hudd.

- Blir laget velsig svekket uten en slik stor stjerne?

- Vi mister mye rutine, og vi mister en poengkonge. Likevel vil jeg si at vår største styrke pr. i dag er at vi ikke har noen stjerner. Alle er likestil, og vi jobber sammen som et lag.

- På den andre siden savner vi også en storstjerne som avslutter og scorer, men hvem vet. Kanskje det blir født nye stjerner denne sesongen? Vi har noen spennende talenter, tipser Hudd.

- Blir det en slitesesong med så mye talent, og så lite rutine i laget?

- Vi vet selv at rutinen mangler, men hvis alle unge orker å spille på et høyt nivå hele sesongen kan dette gå veldig bra. Vi er også avhengige av at noen tar ansvaret for å bli poengkongen, sier Hudd.

Rykker ikke ned

- Klarer Furuset seg i GET-ligaen? Hva er målsettingen deres?

- Målsettingen må være å holde seg, samtidig som vi kommer til sluttspillet. Klarer vi det har vi gjort noe stort etter alt dette bråket som har vært.

- Samtidig er det viktig å få fram at et annet mål for året er å utvikle de unge spillerne. Vi vil gjerne ha Furuset-gutter på alle aldersbestemte landslag, og vi håper noen kan få prøve seg på a-landslaget også. Hvis vi lykkes i å utvikle unggutta vil det gi store resultater for klubben, sier Hudd.

- Er målene realistiske?

- Jo, vi er realister. Vi vet det er en tøff oppgave. Kommer vi til en kvalikk er det ingen stor katastrofe, bare en liten, sier han.

Hudd har på sedvanlig vis stor tro på seg og sine «Ulver».

- Jeg må alltid ha troen. Hvis ikke er det ingen vits i å starte sesongen. Vi har 45 kamper å slåss i, og vi skal ikke gi oss uten kamp. Det blir ikke lett, men alt er mulig, forsikrer han.

Sterk mentalitet

Niklas Hudd tror også stallen står sterkere mentalt foran denne sesongen, nettopp på grunn av sommerens bråk.

- Jeg mener at spillerne har forstått at vi alle sitter i samme båt. Vi må fighte for hverandre og for vårt Furuset. Vi drar i samme retning, og derfor har vi blitt mentalt sterkere. Bråket kostet oss mye energi og tid, men det er historie. Som jeg sier til spillerne mine;

- Glem bråket, nå skal vi slåss, avslutter Hudd.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.