Gløden er tilbake hos LGT-damene

Gløden er tilbake hos LGT-damene

 

Etter å ha slitt med å score mål gjennom hele sesongen, banket Linderud/Grei inn fire fulltreffere i kvalikkoppgjøret mot Vålerenga. Det sikrer dem ett bein i førstedivsjon før det andre og siste oppgjøret på Greibanen lørdag, og fotballgleden og gløden lever nå igjen blant dalens beste fotballdamer.

Skrevet av:

Det første kvalikkoppgjøret mellom VIF og Linderud/Grei ble spilt på Valle Hovin søndag. Vålerenga stilte med masse flagg og syngende medlemmer fra Klanen. De ga god lyd fra seg, og skapte atmosfære, men på banen kunne de gjøre lite.

Da en ivrig Ellen Wang gikk på snuta i kunstgresset tidlig i førsteomgang skrek Klanen:

 - Drep dem Vålerenga, drep dem!, men de samme supporterne holdt etter hvert kjeft da det var deres egne spillere som ble liggende nede.

Kun minutter etter sangen lå nemlig en av Vålerengas egne spillere og hylgrein etter å ha blitt fraløpt av aggressive LGT-jenter, og ha bommet stygt på et tacklingsforsøk.

Allerede da kunne man skjønne at dette var Linderud/Greis kamp. De virket fokuserte og bevisste på at denne kampen skulle de vinne.

Etter ca. 25 minutters spill kom så endelig den første scoringen. Et hardt frispark fra Heidi Mogstad ble slått rett i keeperhjørnet. Keeper var på ballen, men skuddet var for hardt, og ballen fomles i mål.

LGT kjørte på videre, og etter en straffebom av Line Hauge, fikk Ellen Wang med seg ballen og satte den i mål.

Med en tomålsledelse til andre omgang virket dette som en perfekt kamp for LGTs del, og de startet andre omgangen deretter.

De gikk rett i angrep og fikk en corner som Hanna Urke Møllerstad stanget inn.

Deretter reduserte VIF før LGT igjen tok total kontroll over kampen, og utspilte Vålerenga i deres egen lekegrind.

Med så stor dominans lå det nok et mål i luften, og det kom da Ellen Wang på nytt løp fra VIFs forsvar, før hun rundet keeperen, og satte den i mål.

En 4-1 seier på bortebane i kvalikk er normalt et resultat man vil være godt fornøyd med, men det kunne virke som Linderud/Grei ville ha enda mer.

Et kvarter før slutt gikk alle LGTs stoppere opp på corner for å få dagens femte mål, mens VIF slo kontring og sikret seg 2-4.

Uansett er 4-2 et meget godt borteresultat å ta med seg til returoppgjøret på Greibanen til lørdag, og det må være ekstremt oppløftende å score fire ganger i en sesong som stort sett har vært stang ut.

- Dette var rett og slett herlig. Det var utrolig gøy å vinne en fotballkamp igjen. Vi sto virkelig på for hverandre, og vi ville klare  dette sammen.

- At vi scorer fire mål i en så viktig kamp viser viljen jentene hadde. Endelig var marginene og overtaket på vår side, og det ansvaret skal enhver av spillerne ha ros for, sier kaptein Ellen Wang.

Ny giv og ny glød

Foran kvalikkampene valgte Linderud/Grei å løse Reidar Grønli fra treneransvaret, mens keepertrener Rune Eriksen gikk inn for å lede laget.

- Hvordan har spillerne reagert på trenerbyttet?

- De har reagert positivt. Det kom som en overraskelse, men vi har tatt det greit, sier Ellen Wang.

- Trengte dere en ny inspirasjon?

- Vi trengte en forandring, men jeg vet ikke om det dermed sagt var riktig å bytte ut Reidar. Vi har ikke gjort store endringene, men spiller på det Reidar har lært oss gjennom sesongen. Likevel følte vi at vi fikk en ny giv, sier hun.

- Betyr det at dere holder plassen nå?

- Ja, vi håper på det. Det er en kamp igjen, så vi skal ikke være for ovenpå. Det gjenstår mye hard kjemping, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi har troen, sier hun.Det handler om å tro


Trener Rune Eriksen syntes det var spesielt å lede laget.

- Det var ganske spesielt å stå der med hovedansvar, men veldig artig. Spesielt med det resultatet, sier han.

- Hvordan har du tatt tak i oppgaven?

- Det gjelder å ha tro på det vi driver med. Jeg har forsøkt å gi jentene tilbake troen på det de driver med, samtidig som vi har jobbet med aggressivitet og tempo i ball. Det er så mange gode fotballspillere her, og alt som skal til er tro, sier han.

- Plutselig scorer dere mål også. Var et trenerbytte nødvendig?

- Det kan ikke jeg svare på, men jeg syns vi lyktes bra i det vi prøvde på i denne kampen.

- Vi jobber for hverandre, og skaper mange gode sjanser og mål. Gløden var tilbake i jentene, og sammen gjorde de en fantastisk arbeidsinnsats.

- Det er også viktig å huske på at Vålerenga er et meget godt lag. Mye bedre enn forventet, og det er synd det ikke er plass til oss begge i førstedivisjon, sier han.

- Dere har ett bein i førstedivisjon nå?

- Nei, jeg vil si at vi har et godt utgangspunkt til returkampen, men nå fokuserer vi på neste kamp. Vi må nullstille oss best mulig, og se hvor det fører. Jeg har stor respekt for det VIF-laget vi møtte, sier han.

- Men du har troen?

- Ja, jeg har tro på det, men det blir et bikkjeslagsmål.Fotball, kvinner, kvalikk til 1. divisjon. Kamp 1:


VIF - Linderud/Grei 2-4 (0-2)

Valle Hovin kunstgress

Tilskuere: ca. 300.

Dommer: Steinar Myhr

Gule kort: Ellen Wang, Marthe Keiseraas.

Mål for LGT: Ellen Wang 2, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad.

LGTs lag (4-4-2): Ida Austad, Marthe Keiseraas, Charlotte Trondsen, Candida Reyes Brand, Mari Stavne, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad (Mona Johannesen fra 69.), Line Eithun Hauge (Gry Nordeide Grønli fra 90.) , Anja Sønstevold, Christine Libach (Line Nordeide Grønli fra 45.), Ellen Wang.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!