Gløden er tilbake hos LGT-damene

Gløden er tilbake hos LGT-damene

 

Etter å ha slitt med å score mål gjennom hele sesongen, banket Linderud/Grei inn fire fulltreffere i kvalikkoppgjøret mot Vålerenga. Det sikrer dem ett bein i førstedivsjon før det andre og siste oppgjøret på Greibanen lørdag, og fotballgleden og gløden lever nå igjen blant dalens beste fotballdamer.

Skrevet av:

Det første kvalikkoppgjøret mellom VIF og Linderud/Grei ble spilt på Valle Hovin søndag. Vålerenga stilte med masse flagg og syngende medlemmer fra Klanen. De ga god lyd fra seg, og skapte atmosfære, men på banen kunne de gjøre lite.

Da en ivrig Ellen Wang gikk på snuta i kunstgresset tidlig i førsteomgang skrek Klanen:

 - Drep dem Vålerenga, drep dem!, men de samme supporterne holdt etter hvert kjeft da det var deres egne spillere som ble liggende nede.

Kun minutter etter sangen lå nemlig en av Vålerengas egne spillere og hylgrein etter å ha blitt fraløpt av aggressive LGT-jenter, og ha bommet stygt på et tacklingsforsøk.

Allerede da kunne man skjønne at dette var Linderud/Greis kamp. De virket fokuserte og bevisste på at denne kampen skulle de vinne.

Etter ca. 25 minutters spill kom så endelig den første scoringen. Et hardt frispark fra Heidi Mogstad ble slått rett i keeperhjørnet. Keeper var på ballen, men skuddet var for hardt, og ballen fomles i mål.

LGT kjørte på videre, og etter en straffebom av Line Hauge, fikk Ellen Wang med seg ballen og satte den i mål.

Med en tomålsledelse til andre omgang virket dette som en perfekt kamp for LGTs del, og de startet andre omgangen deretter.

De gikk rett i angrep og fikk en corner som Hanna Urke Møllerstad stanget inn.

Deretter reduserte VIF før LGT igjen tok total kontroll over kampen, og utspilte Vålerenga i deres egen lekegrind.

Med så stor dominans lå det nok et mål i luften, og det kom da Ellen Wang på nytt løp fra VIFs forsvar, før hun rundet keeperen, og satte den i mål.

En 4-1 seier på bortebane i kvalikk er normalt et resultat man vil være godt fornøyd med, men det kunne virke som Linderud/Grei ville ha enda mer.

Et kvarter før slutt gikk alle LGTs stoppere opp på corner for å få dagens femte mål, mens VIF slo kontring og sikret seg 2-4.

Uansett er 4-2 et meget godt borteresultat å ta med seg til returoppgjøret på Greibanen til lørdag, og det må være ekstremt oppløftende å score fire ganger i en sesong som stort sett har vært stang ut.

- Dette var rett og slett herlig. Det var utrolig gøy å vinne en fotballkamp igjen. Vi sto virkelig på for hverandre, og vi ville klare  dette sammen.

- At vi scorer fire mål i en så viktig kamp viser viljen jentene hadde. Endelig var marginene og overtaket på vår side, og det ansvaret skal enhver av spillerne ha ros for, sier kaptein Ellen Wang.

Ny giv og ny glød

Foran kvalikkampene valgte Linderud/Grei å løse Reidar Grønli fra treneransvaret, mens keepertrener Rune Eriksen gikk inn for å lede laget.

- Hvordan har spillerne reagert på trenerbyttet?

- De har reagert positivt. Det kom som en overraskelse, men vi har tatt det greit, sier Ellen Wang.

- Trengte dere en ny inspirasjon?

- Vi trengte en forandring, men jeg vet ikke om det dermed sagt var riktig å bytte ut Reidar. Vi har ikke gjort store endringene, men spiller på det Reidar har lært oss gjennom sesongen. Likevel følte vi at vi fikk en ny giv, sier hun.

- Betyr det at dere holder plassen nå?

- Ja, vi håper på det. Det er en kamp igjen, så vi skal ikke være for ovenpå. Det gjenstår mye hard kjemping, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi har troen, sier hun.

Det handler om å tro

Trener Rune Eriksen syntes det var spesielt å lede laget.

- Det var ganske spesielt å stå der med hovedansvar, men veldig artig. Spesielt med det resultatet, sier han.

- Hvordan har du tatt tak i oppgaven?

- Det gjelder å ha tro på det vi driver med. Jeg har forsøkt å gi jentene tilbake troen på det de driver med, samtidig som vi har jobbet med aggressivitet og tempo i ball. Det er så mange gode fotballspillere her, og alt som skal til er tro, sier han.

- Plutselig scorer dere mål også. Var et trenerbytte nødvendig?

- Det kan ikke jeg svare på, men jeg syns vi lyktes bra i det vi prøvde på i denne kampen.

- Vi jobber for hverandre, og skaper mange gode sjanser og mål. Gløden var tilbake i jentene, og sammen gjorde de en fantastisk arbeidsinnsats.

- Det er også viktig å huske på at Vålerenga er et meget godt lag. Mye bedre enn forventet, og det er synd det ikke er plass til oss begge i førstedivisjon, sier han.

- Dere har ett bein i førstedivisjon nå?

- Nei, jeg vil si at vi har et godt utgangspunkt til returkampen, men nå fokuserer vi på neste kamp. Vi må nullstille oss best mulig, og se hvor det fører. Jeg har stor respekt for det VIF-laget vi møtte, sier han.

- Men du har troen?

- Ja, jeg har tro på det, men det blir et bikkjeslagsmål.

Fotball, kvinner, kvalikk til 1. divisjon. Kamp 1:

VIF - Linderud/Grei 2-4 (0-2)

Valle Hovin kunstgress

Tilskuere: ca. 300.

Dommer: Steinar Myhr

Gule kort: Ellen Wang, Marthe Keiseraas.

Mål for LGT: Ellen Wang 2, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad.

LGTs lag (4-4-2): Ida Austad, Marthe Keiseraas, Charlotte Trondsen, Candida Reyes Brand, Mari Stavne, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad (Mona Johannesen fra 69.), Line Eithun Hauge (Gry Nordeide Grønli fra 90.) , Anja Sønstevold, Christine Libach (Line Nordeide Grønli fra 45.), Ellen Wang.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!