Gløden er tilbake hos LGT-damene

Gløden er tilbake hos LGT-damene

 

Etter å ha slitt med å score mål gjennom hele sesongen, banket Linderud/Grei inn fire fulltreffere i kvalikkoppgjøret mot Vålerenga. Det sikrer dem ett bein i førstedivsjon før det andre og siste oppgjøret på Greibanen lørdag, og fotballgleden og gløden lever nå igjen blant dalens beste fotballdamer.

Det første kvalikkoppgjøret mellom VIF og Linderud/Grei ble spilt på Valle Hovin søndag. Vålerenga stilte med masse flagg og syngende medlemmer fra Klanen. De ga god lyd fra seg, og skapte atmosfære, men på banen kunne de gjøre lite.

Da en ivrig Ellen Wang gikk på snuta i kunstgresset tidlig i førsteomgang skrek Klanen:

 - Drep dem Vålerenga, drep dem!, men de samme supporterne holdt etter hvert kjeft da det var deres egne spillere som ble liggende nede.

Kun minutter etter sangen lå nemlig en av Vålerengas egne spillere og hylgrein etter å ha blitt fraløpt av aggressive LGT-jenter, og ha bommet stygt på et tacklingsforsøk.

Allerede da kunne man skjønne at dette var Linderud/Greis kamp. De virket fokuserte og bevisste på at denne kampen skulle de vinne.

Etter ca. 25 minutters spill kom så endelig den første scoringen. Et hardt frispark fra Heidi Mogstad ble slått rett i keeperhjørnet. Keeper var på ballen, men skuddet var for hardt, og ballen fomles i mål.

LGT kjørte på videre, og etter en straffebom av Line Hauge, fikk Ellen Wang med seg ballen og satte den i mål.

Med en tomålsledelse til andre omgang virket dette som en perfekt kamp for LGTs del, og de startet andre omgangen deretter.

De gikk rett i angrep og fikk en corner som Hanna Urke Møllerstad stanget inn.

Deretter reduserte VIF før LGT igjen tok total kontroll over kampen, og utspilte Vålerenga i deres egen lekegrind.

Med så stor dominans lå det nok et mål i luften, og det kom da Ellen Wang på nytt løp fra VIFs forsvar, før hun rundet keeperen, og satte den i mål.

En 4-1 seier på bortebane i kvalikk er normalt et resultat man vil være godt fornøyd med, men det kunne virke som Linderud/Grei ville ha enda mer.

Et kvarter før slutt gikk alle LGTs stoppere opp på corner for å få dagens femte mål, mens VIF slo kontring og sikret seg 2-4.

Uansett er 4-2 et meget godt borteresultat å ta med seg til returoppgjøret på Greibanen til lørdag, og det må være ekstremt oppløftende å score fire ganger i en sesong som stort sett har vært stang ut.

- Dette var rett og slett herlig. Det var utrolig gøy å vinne en fotballkamp igjen. Vi sto virkelig på for hverandre, og vi ville klare  dette sammen.

- At vi scorer fire mål i en så viktig kamp viser viljen jentene hadde. Endelig var marginene og overtaket på vår side, og det ansvaret skal enhver av spillerne ha ros for, sier kaptein Ellen Wang.

Ny giv og ny glød

Foran kvalikkampene valgte Linderud/Grei å løse Reidar Grønli fra treneransvaret, mens keepertrener Rune Eriksen gikk inn for å lede laget.

- Hvordan har spillerne reagert på trenerbyttet?

- De har reagert positivt. Det kom som en overraskelse, men vi har tatt det greit, sier Ellen Wang.

- Trengte dere en ny inspirasjon?

- Vi trengte en forandring, men jeg vet ikke om det dermed sagt var riktig å bytte ut Reidar. Vi har ikke gjort store endringene, men spiller på det Reidar har lært oss gjennom sesongen. Likevel følte vi at vi fikk en ny giv, sier hun.

- Betyr det at dere holder plassen nå?

- Ja, vi håper på det. Det er en kamp igjen, så vi skal ikke være for ovenpå. Det gjenstår mye hard kjemping, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi har troen, sier hun.Det handler om å tro


Trener Rune Eriksen syntes det var spesielt å lede laget.

- Det var ganske spesielt å stå der med hovedansvar, men veldig artig. Spesielt med det resultatet, sier han.

- Hvordan har du tatt tak i oppgaven?

- Det gjelder å ha tro på det vi driver med. Jeg har forsøkt å gi jentene tilbake troen på det de driver med, samtidig som vi har jobbet med aggressivitet og tempo i ball. Det er så mange gode fotballspillere her, og alt som skal til er tro, sier han.

- Plutselig scorer dere mål også. Var et trenerbytte nødvendig?

- Det kan ikke jeg svare på, men jeg syns vi lyktes bra i det vi prøvde på i denne kampen.

- Vi jobber for hverandre, og skaper mange gode sjanser og mål. Gløden var tilbake i jentene, og sammen gjorde de en fantastisk arbeidsinnsats.

- Det er også viktig å huske på at Vålerenga er et meget godt lag. Mye bedre enn forventet, og det er synd det ikke er plass til oss begge i førstedivisjon, sier han.

- Dere har ett bein i førstedivisjon nå?

- Nei, jeg vil si at vi har et godt utgangspunkt til returkampen, men nå fokuserer vi på neste kamp. Vi må nullstille oss best mulig, og se hvor det fører. Jeg har stor respekt for det VIF-laget vi møtte, sier han.

- Men du har troen?

- Ja, jeg har tro på det, men det blir et bikkjeslagsmål.Fotball, kvinner, kvalikk til 1. divisjon. Kamp 1:


VIF - Linderud/Grei 2-4 (0-2)

Valle Hovin kunstgress

Tilskuere: ca. 300.

Dommer: Steinar Myhr

Gule kort: Ellen Wang, Marthe Keiseraas.

Mål for LGT: Ellen Wang 2, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad.

LGTs lag (4-4-2): Ida Austad, Marthe Keiseraas, Charlotte Trondsen, Candida Reyes Brand, Mari Stavne, Heidi Mogstad, Hanna Urke Møllerstad (Mona Johannesen fra 69.), Line Eithun Hauge (Gry Nordeide Grønli fra 90.) , Anja Sønstevold, Christine Libach (Line Nordeide Grønli fra 45.), Ellen Wang.

 

Siste nytt i Sport

GTK vant i Camp Grasrot!

GTK vant i Camp Grasrot!

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!