Gløden tilbake i Ammerud basket

Gløden tilbake i Ammerud basket

 

I sin første kamp som tilbakevendt Ammerud-trener styrte Ulf Landström basketheltene til seier over serieleder Harstad på fredag. Med det kom også en voldsom optimisme i laget, og nå snakker man om sluttspill-finale på Ammerud.

Skrevet av:

Ammerud basket inviterte serieleder Harstad til BLNO-oppgjør i Apalløkkahallen på fredag.

Kampen markerte tilbakekomsten til Ulf Landström, som ble innsatt rett etter nyttår da Ammerud fristilte amerikanske Michael Evans på grunn av stram økonomi i klubben.

Landtröm har en lang fortid i Oslo Kings og for Ammeruds basketdamer. Han fikk en super start da Ammerud satte skapet på plass.

- Vi må være fornøyde med denne kampen. Vi vinner mot serielederen og jeg synes gutta har tatt til seg mitt budskap meget fort, sier han.

En av Landströms endringer var i forsvaret. Her endret han organiseringen og aggresiviteten. Dette satte forsvaret på plass, og Vikings mistet mye av rytmen i sitt spill. 

- Ammerud er det mest atletiske laget i BLNO. Vi må prøve å utnytte dette bedre, og planen er å ha større press på banen. Jeg mener at vi skal gå ut å styre kampene, og få ting til å skje.

- Det klarte vi godt i denne kampen. Vi forstyrret Vikings såpass mye at det holdt til en fin seier, sier han.

Også spillerne var godt fornøyd med innsatsen som ble lagt ned i fredagens kamp.

Basket-bestefar, Torgeir Bryn, uttalte følgende til Akers Avis Groruddalen:

- Jeg er strålende fornøyd. Vi stikker av fra start og leder helt til slutt. Tidligere i år har vi slitt med å fullføre kampene våre, men nå viste vi at vi kan.

- Jeg har tro på at dette Ammerud-laget kan nå høyt, og kanskje vi ser starten av hva som bor her nå, sier han.Artig og motiverende


Landström legger ikke skjul på at han trives godt som Ammerud-trener igjen.

- Jeg bor jo på Ammerud, og har vært involvert på mange områder, men jeg har ikke trent basket siden jeg var med damelandslaget. Det er med andre ord første gang med ordentlig alvor på en stund, sier han.

- Og hvordan føles det?

- Det er kjempemoro og motiverende. Vi er et morsomt lag, og vi har det artig på treningene. Det er en herlig gjeng full av fart, sier han.

- Har du savnet trenerrollen?

- Egentlig ikke. Jeg har hatt mye tid med familien. Likevel skjer det noe spesielt når man vender tilbake til treningene. Da kommer go'følelsen raskt tilbake, og det er veldig morsomt, sier han.Fornøyde spillere


For Ammerud-spillerne var valget av Landström som ny coach en meget god nyhet.

- Vi er meget godt fornøyde med det. Ulf var jo egentlig førstealternativet vårt før sesongen. Gutta kjenner ham og hva han står for. Jeg snakker på vegne av flere av spillerne når jeg sier vi er strålende fornøyde med det, sier Torgeir Bryn.

- Hva tilfører han dere som dere har manglet?

- Mer intensitet. Han får folk til å jobbe hardere. Samtidig har han en litt annen filosofi enn Evans hadde. Han er hissig på sidelinjen, og det gjør at man yter litt mer.

- Ulf har samtidig vært i miljøet såpass lenge at vi føler det er naturlig å ha ham her. Han har faglig bra kunnskap og kjenner spillerene, sier Bryn.

Vil ikke spekulere

- Planen er at du skal lede laget ut sesongen. Blir det kun med det?

- Det har vi ikke tatt noe stilling til enda. Nå kjører vi sesongen ut, så får vi se. Jeg vil ikke spekulere. Nå får vi bare klinke til og vise oss fra vår beste side, sier Landström.

- Og hvor godt kan dette Ammerud-laget bli?

- Vi slo jo serielederne. Hvis vi fortsetter å jobbe på, og jeg får innført mine idéer tror jeg dette vil bli bra. Vi må endre på små detaljer, beholde det beste i laget og få automatikk i det vi gjør i forsvar. Da får vi mer energi på angrepene.

- Målsettingen er å ta en kvartfinaleplass i sluttspillet, men vi drar jo for å vinne alle kampene.

- Jeg er uansett ikke redd for noen av motstanderne i denne ligaen, og jeg tror vi skal være i stand til å lage trøbbel for alle.

- Vi skal slåss for å komme et steg videre, sier han.

Også Torgeir Bryn tror Ammerud nå kan komme langt.

- Det var godt å få Ulf på plass før sluttspillet. Det er jo det som teller, og vi har mer enn god nok til til å forberede laget til sluttspillet som jeg tror kan bli morsomt, sier han.

- Hvor morsomt?

- Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal nå semifinale eller finale, sier Bryn.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!