Gløden tilbake i Ammerud basket

Gløden tilbake i Ammerud basket

 

I sin første kamp som tilbakevendt Ammerud-trener styrte Ulf Landström basketheltene til seier over serieleder Harstad på fredag. Med det kom også en voldsom optimisme i laget, og nå snakker man om sluttspill-finale på Ammerud.

Ammerud basket inviterte serieleder Harstad til BLNO-oppgjør i Apalløkkahallen på fredag.

Kampen markerte tilbakekomsten til Ulf Landström, som ble innsatt rett etter nyttår da Ammerud fristilte amerikanske Michael Evans på grunn av stram økonomi i klubben.

Landtröm har en lang fortid i Oslo Kings og for Ammeruds basketdamer. Han fikk en super start da Ammerud satte skapet på plass.

- Vi må være fornøyde med denne kampen. Vi vinner mot serielederen og jeg synes gutta har tatt til seg mitt budskap meget fort, sier han.

En av Landströms endringer var i forsvaret. Her endret han organiseringen og aggresiviteten. Dette satte forsvaret på plass, og Vikings mistet mye av rytmen i sitt spill. 

- Ammerud er det mest atletiske laget i BLNO. Vi må prøve å utnytte dette bedre, og planen er å ha større press på banen. Jeg mener at vi skal gå ut å styre kampene, og få ting til å skje.

- Det klarte vi godt i denne kampen. Vi forstyrret Vikings såpass mye at det holdt til en fin seier, sier han.

Også spillerne var godt fornøyd med innsatsen som ble lagt ned i fredagens kamp.

Basket-bestefar, Torgeir Bryn, uttalte følgende til Akers Avis Groruddalen:

- Jeg er strålende fornøyd. Vi stikker av fra start og leder helt til slutt. Tidligere i år har vi slitt med å fullføre kampene våre, men nå viste vi at vi kan.

- Jeg har tro på at dette Ammerud-laget kan nå høyt, og kanskje vi ser starten av hva som bor her nå, sier han.

Artig og motiverende

Landström legger ikke skjul på at han trives godt som Ammerud-trener igjen.

- Jeg bor jo på Ammerud, og har vært involvert på mange områder, men jeg har ikke trent basket siden jeg var med damelandslaget. Det er med andre ord første gang med ordentlig alvor på en stund, sier han.

- Og hvordan føles det?

- Det er kjempemoro og motiverende. Vi er et morsomt lag, og vi har det artig på treningene. Det er en herlig gjeng full av fart, sier han.

- Har du savnet trenerrollen?

- Egentlig ikke. Jeg har hatt mye tid med familien. Likevel skjer det noe spesielt når man vender tilbake til treningene. Da kommer go'følelsen raskt tilbake, og det er veldig morsomt, sier han.

Fornøyde spillere

For Ammerud-spillerne var valget av Landström som ny coach en meget god nyhet.

- Vi er meget godt fornøyde med det. Ulf var jo egentlig førstealternativet vårt før sesongen. Gutta kjenner ham og hva han står for. Jeg snakker på vegne av flere av spillerne når jeg sier vi er strålende fornøyde med det, sier Torgeir Bryn.

- Hva tilfører han dere som dere har manglet?

- Mer intensitet. Han får folk til å jobbe hardere. Samtidig har han en litt annen filosofi enn Evans hadde. Han er hissig på sidelinjen, og det gjør at man yter litt mer.

- Ulf har samtidig vært i miljøet såpass lenge at vi føler det er naturlig å ha ham her. Han har faglig bra kunnskap og kjenner spillerene, sier Bryn.

Vil ikke spekulere

- Planen er at du skal lede laget ut sesongen. Blir det kun med det?

- Det har vi ikke tatt noe stilling til enda. Nå kjører vi sesongen ut, så får vi se. Jeg vil ikke spekulere. Nå får vi bare klinke til og vise oss fra vår beste side, sier Landström.

- Og hvor godt kan dette Ammerud-laget bli?

- Vi slo jo serielederne. Hvis vi fortsetter å jobbe på, og jeg får innført mine idéer tror jeg dette vil bli bra. Vi må endre på små detaljer, beholde det beste i laget og få automatikk i det vi gjør i forsvar. Da får vi mer energi på angrepene.

- Målsettingen er å ta en kvartfinaleplass i sluttspillet, men vi drar jo for å vinne alle kampene.

- Jeg er uansett ikke redd for noen av motstanderne i denne ligaen, og jeg tror vi skal være i stand til å lage trøbbel for alle.

- Vi skal slåss for å komme et steg videre, sier han.

Også Torgeir Bryn tror Ammerud nå kan komme langt.

- Det var godt å få Ulf på plass før sluttspillet. Det er jo det som teller, og vi har mer enn god nok til til å forberede laget til sluttspillet som jeg tror kan bli morsomt, sier han.

- Hvor morsomt?

- Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal nå semifinale eller finale, sier Bryn.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.