God plass til nok en OL-tatovering

God plass til nok en OL-tatovering

 

Stig-André´«Stigga» Berge har hatt en knallbra oppkjøring til de avgjørende kvalikstevnene i april. Nå skal han skal sørge for at Groruddalen får en utøver som markerer seg i sommer-OL i London.

- Jeg er heltent og klar. Målet er OL-plass og det skal jeg klare. Det er ikke snakk om noe annet, sier Stig-André «Stigga» Berge.

Vi møtte brytekongen i Oslo Bryteklubbs treningslokaler på Kalbakken. Der gjør Rødtvet-mannen nå sine siste forberedelser før OL-kvalifiseringen starter senere i april.

- Jeg reiser til Bulgaria den 19. april. 21. april skal jeg på matta og sikre meg plass, sier Berge.

Går det ikke på første forsøk har han likevel to sjanser igjen. Rett etter Bulgaria skal det være kvalikstevne i både Kina og Finland.

- Vi har bestilt billetter hele veien, men håpet er selvfølgelig å booke om til en returbillett hjem til Oslo etter Bulgaria, sier Berge.

Revansje

Det har snart gått fire år siden Stig-André røyk ut av Beijing-OL etter fire minutters bryting. Tiden etter har han brukt til å forbedre seg.

- Jeg har veldig lyst til å revansjere forrige OL. Det var en massiv nedtur å ryke ut så tidlig, og det har plaget meg. Nå skal jeg til OL, ikke bare for å være med, men for å markere meg.

- Jeg lærte mye av forrige runde. Jeg er ikke nervøs, og tenker bare positivt. Jeg har trent for en ny sjanse i fire år og er klar, sier Berge.

- Klar for ny tatovering også?

- Ja, blir det OL-plass blir det ny OL-tatovering, sier han.

Bra oppkjøring

For å spisse formen har Stig-André Berge valgt å reise rundt om i verden for å sparre mot de beste bryterne. I 2012 har han vært syv uker ute. Senest i Ukraina hvor han var i ti dager.

- Oppkjøringen har vært sykt bra. På samlingen i Ukraina var alle de beste bryterne fra Europa, og jeg klarte meg vanvittig bra. Jeg tar livet av alt og alle for øyeblikket.

- Formen ser herlig ut. Nå skal jeg bare prikke inn den siste ekstraformen, så er jeg der. Det er fullt av gode tegn å melde om, sier han.

Også psyken ser ut til å være på plass.

- Jeg har kjørt intensivbehandling med mentaltreneren min. Troen på meg selv er tilbake, og det er viktig. Jeg føler virkelig at jeg er verdens beste bryter nå, sier han.

Ikke påskegodt

Stig-André «Stigga> Berge kan imidlertid ikke nyte påskeferien på lik måte som oss andre. Han må slite seg igjennom påsken.

- Jeg må gå ned seks kilo på 19 dager. Med andre ord blir det dårlig med påskeegg på meg i år, ler han.

- Hvordan skal du klare det?

- Jeg får hjelp av ernæringsfysiolig på Olympiatoppen. Det blir mye vann, lite karbohydrater, mye løping og svetting og ingen måltider etter klokka 18.00 på kveldene.

- Det høres ikke lett ut, men jeg har vært igjennom dette så mange ganger. Det skal nok gå bra denne gangen også, sier Berge.

Har tro

Også landslagsledelsen har tror på OL-billett til Stig-André Berge.

- En Stig-André i form er god nok til å ta medalje i OL, men det er nesten enklere å gjøre det bra i OL enn å komme dit. Likevel er jeg er sikker på at formen hans kommer til å være meget god i kvaliken. Jeg var selv tilstede under samlingen i Ukraina hvor han meiet ned motstander etter motstander.

- Stig-André er den bryteren jeg har størst tro på når det gjelder OL-plass. Han viser stigende form, sier landslagstrener Morten Brekke.

- Hva mener du er hans største fortrinn som bryter?

- Stig-André er enormt kondisjonssterk og selvsikker. Han har styrke i det mentale, og har bestemt seg. Han har lagt ned utrolig mye arbeid og vil lykkes. Han vet han er god nok og har kverket flere motstandere som allerede er klare, sier Brekke.

Eye of the tiger

Klubbtrener og manager Kjell Karlsen kjenner Stig-André Berge bedre enn de fleste. Han er skråsikker på at groruddølen fikser OL-billett.

- Definitivt, det er bare å booke billett til London. Det har jeg klokkertro på. Jeg ser på blikket til Stig-André at han er klar. Han har det gamle eye of the tiger-blikket. Da vet jeg at han er i riktig modus. Dessuten har han fått tilbake den rette snerten og bevegelsen i brytingen sin, sier Karlsen.

Han tror imidlertid Berge er nødt til å være på sitt beste for å klare OL-kvaliken.

- Stig-André skal opp mot både gamle verdensmestere og regjerende europamester som ikke har kvalifisert seg ennå. Han er nødt til å være på vakt, men som sagt er jeg helt sikker på at han klarer det på de tre sjansene han har.

- Stig-André er fysisk og mentalt klar. Han har hatt så optimale forberedelser som han kan få, sier Karlsen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!