Grei ser seg selv som fremtiden for jentefotball i Groruddalen

Grei ser seg selv som fremtiden for jentefotball i Groruddalen

 

Grei har startet et fotballprosjekt for jentene hvor målet er å utdanne ballkunstnere og gjenreise damefotballen i Groruddalen.

Skrevet av:

De senere årene har jentefotballen i Groruddalen hatt problemer, og det har vært en klar tilbakegang i antall aktive fotballjenter. Grei ønsker å snu denne trenden med et eget jenteprosjekt.

- Vi har lang tradisjon for å være en klubb med gode fotballtilbud til jenter. Grei er derfor i gang med et kvinnefotballprosjekt der målet er å få flere jenter med og skape et sammenhengende fotballtilbud for jenter fra 6-års alder til juniornivå. Vi vil utvikle et kraftsentrum for jentefotball i Groruddalen på og rundt Greibanen, sier Arild Nybakk som er leder for prosjektet.

Han har allerede startet arbeidet med de minste jentelagene i Grei.

- I dette arbeidet er de minste jentene våre de viktigste. Det er disse vi skal bygge videre på. Vi har nå et flott jentetilbud i de fleste alderstrinn i barnefotballen, og vi skal bli flere. Disse småjentene skal bli sterke og levedyktige lag også når de skal ut og spille fotball med 11 spillere på banen, sier Nybakk.

Helårstrening

Som et ledd i den nye satsningen spiller jentene nå fotball hele året.

- I hele vinter har jentene fra 6-11 år trent i de to gymsalene på Rødtvet skole. Her har de både lekt seg, spilt konkurranser, trent og lært fotball. I opplæringen har det blitt lagt vekt på integrering og samhold, samt at hver jente skal ses. Dette styrker lagfølelsen, og jentene sitter igjen med et inntrykk av at Grei er klubben de ønsker å være i, sier Nybakk.

Når påsken er over er det klart for utefotball.

- Da går vi ut og tar i bruk ballbingen og kunstgresset på Greibanen. Så kommer serier og cuper med 5'er- og 7'er-kamper. Masse flotte opplevelser der glede, trivsel og utvikling er hovedinnholdet.

- Hvordan skal dere jobbe for å utvikle ferdighetene?

- For de minste jentene er fotballtreningen først og fremst en lek, men samtidig læring gjennom lek. Her skal basisferdigheter og holdninger være i fokus. Læringen av ferdigheter utvikles for hvert år i barnefotballen. Hele tiden innenfor samme trygge ramme der alle blir tatt vare på, sier Nybakk.

Sambafotball

Grei har også bestemt seg for å utdanne spillende lag som er morsomme å følge.

- Vi vil skape og ivareta en fotball som er morsom å vise fram. Vi har som mål at jentelagene i Grei skal være lette å kjenne igjen i måten de spiller på. Det er den vakre, spillende fotballen vi setter i høysetet, og jentene skal fra tidlig alder lære gode ballferdigheter.

- Vi sier til jentene at de skal spille slik at folk blir glade når de ser dem spille, sier Nybakk.

Ønsker flere jenter

I Grei ønsker man seg mange flere jenter til prosjektet.

- Vi søker etter jenter både fra nærområdet rundt Greibanen (Ammerud, Rødtvet og Kalbakken), men også fra andre steder i Groruddalen. I mange skolekretser i Groruddalen har de ikke et tilbud til jenter som vil spille fotball. Disse er hjertelig velkomne til Grei, sier Nybakk.

God respons

I Grei hylles det nye jenteprosjektet.

- Jeg kommer fra Grorud, som akkurat mistet de to siste jentelagene sine. Med en gang jeg kom over i Grei merket jeg at de satset ordentlig på bredde og hadde et ekstra fokus på jentefotballen. Jeg er veldig fornøyd med dette og har selv tre jenter som spiller i Grei nå. Det er godt å se en klubb i Groruddalen med et ordentlig fotballtilbud til jenter.

- Jentene i Grei er heldige som har Arild Nybakk og Tore Bråteng i ledelsen. De er bautaer som satser bredde og brenner for jentefotball. Det tror jeg er en suksessformel for fremtiden, sier Agustin Garcia som er trener for Grei Jenter 2000.

Han mener det er viktig at jentefotballen får en annen prioritering enn guttefotball.

- Jentene spiller ikke så mye fotball på fritiden. For å utvikle dem må man tenke annerledes. Man må ha flere sosiale rammer rundt lagene. Jeg har veldig tro på opplegget i Grei. Det er et langsiktig prosjekt med fokus på rekruttering. Vi ser jo at jentefotballen ligger død i store deler av Groruddalen. Jeg håper dette prosjektet klarer å fange opp flere av dalens jenter, sier Garcia.

- Hvordan ser du for deg jentefotballen i Grei om noen års tid?

- Da tror jeg vi sitter igjen med jentelag i alle aldersbestemte klasser som vil være levedyktige også etter at de kommer i tenårene. Der ligger den store utfordringen, sier Garcia.

Han har akkurat ledet sitt lag i Flatebycup.

- Vi vant alle tre kampene våre og fikk svar på at vi er godt i rute. Nå gleder vi oss til seriestarten. Jeg tror vi vinner flere enn vi taper. Vi skal ha det gøy, sier han.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!