Grei ser seg selv som fremtiden for jentefotball i Groruddalen

Grei ser seg selv som fremtiden for jentefotball i Groruddalen

 

Grei har startet et fotballprosjekt for jentene hvor målet er å utdanne ballkunstnere og gjenreise damefotballen i Groruddalen.

De senere årene har jentefotballen i Groruddalen hatt problemer, og det har vært en klar tilbakegang i antall aktive fotballjenter. Grei ønsker å snu denne trenden med et eget jenteprosjekt.

- Vi har lang tradisjon for å være en klubb med gode fotballtilbud til jenter. Grei er derfor i gang med et kvinnefotballprosjekt der målet er å få flere jenter med og skape et sammenhengende fotballtilbud for jenter fra 6-års alder til juniornivå. Vi vil utvikle et kraftsentrum for jentefotball i Groruddalen på og rundt Greibanen, sier Arild Nybakk som er leder for prosjektet.

Han har allerede startet arbeidet med de minste jentelagene i Grei.

- I dette arbeidet er de minste jentene våre de viktigste. Det er disse vi skal bygge videre på. Vi har nå et flott jentetilbud i de fleste alderstrinn i barnefotballen, og vi skal bli flere. Disse småjentene skal bli sterke og levedyktige lag også når de skal ut og spille fotball med 11 spillere på banen, sier Nybakk.

Helårstrening

Som et ledd i den nye satsningen spiller jentene nå fotball hele året.

- I hele vinter har jentene fra 6-11 år trent i de to gymsalene på Rødtvet skole. Her har de både lekt seg, spilt konkurranser, trent og lært fotball. I opplæringen har det blitt lagt vekt på integrering og samhold, samt at hver jente skal ses. Dette styrker lagfølelsen, og jentene sitter igjen med et inntrykk av at Grei er klubben de ønsker å være i, sier Nybakk.

Når påsken er over er det klart for utefotball.

- Da går vi ut og tar i bruk ballbingen og kunstgresset på Greibanen. Så kommer serier og cuper med 5'er- og 7'er-kamper. Masse flotte opplevelser der glede, trivsel og utvikling er hovedinnholdet.

- Hvordan skal dere jobbe for å utvikle ferdighetene?

- For de minste jentene er fotballtreningen først og fremst en lek, men samtidig læring gjennom lek. Her skal basisferdigheter og holdninger være i fokus. Læringen av ferdigheter utvikles for hvert år i barnefotballen. Hele tiden innenfor samme trygge ramme der alle blir tatt vare på, sier Nybakk.

Sambafotball

Grei har også bestemt seg for å utdanne spillende lag som er morsomme å følge.

- Vi vil skape og ivareta en fotball som er morsom å vise fram. Vi har som mål at jentelagene i Grei skal være lette å kjenne igjen i måten de spiller på. Det er den vakre, spillende fotballen vi setter i høysetet, og jentene skal fra tidlig alder lære gode ballferdigheter.

- Vi sier til jentene at de skal spille slik at folk blir glade når de ser dem spille, sier Nybakk.

Ønsker flere jenter

I Grei ønsker man seg mange flere jenter til prosjektet.

- Vi søker etter jenter både fra nærområdet rundt Greibanen (Ammerud, Rødtvet og Kalbakken), men også fra andre steder i Groruddalen. I mange skolekretser i Groruddalen har de ikke et tilbud til jenter som vil spille fotball. Disse er hjertelig velkomne til Grei, sier Nybakk.

God respons

I Grei hylles det nye jenteprosjektet.

- Jeg kommer fra Grorud, som akkurat mistet de to siste jentelagene sine. Med en gang jeg kom over i Grei merket jeg at de satset ordentlig på bredde og hadde et ekstra fokus på jentefotballen. Jeg er veldig fornøyd med dette og har selv tre jenter som spiller i Grei nå. Det er godt å se en klubb i Groruddalen med et ordentlig fotballtilbud til jenter.

- Jentene i Grei er heldige som har Arild Nybakk og Tore Bråteng i ledelsen. De er bautaer som satser bredde og brenner for jentefotball. Det tror jeg er en suksessformel for fremtiden, sier Agustin Garcia som er trener for Grei Jenter 2000.

Han mener det er viktig at jentefotballen får en annen prioritering enn guttefotball.

- Jentene spiller ikke så mye fotball på fritiden. For å utvikle dem må man tenke annerledes. Man må ha flere sosiale rammer rundt lagene. Jeg har veldig tro på opplegget i Grei. Det er et langsiktig prosjekt med fokus på rekruttering. Vi ser jo at jentefotballen ligger død i store deler av Groruddalen. Jeg håper dette prosjektet klarer å fange opp flere av dalens jenter, sier Garcia.

- Hvordan ser du for deg jentefotballen i Grei om noen års tid?

- Da tror jeg vi sitter igjen med jentelag i alle aldersbestemte klasser som vil være levedyktige også etter at de kommer i tenårene. Der ligger den store utfordringen, sier Garcia.

Han har akkurat ledet sitt lag i Flatebycup.

- Vi vant alle tre kampene våre og fikk svar på at vi er godt i rute. Nå gleder vi oss til seriestarten. Jeg tror vi vinner flere enn vi taper. Vi skal ha det gøy, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.