Grei temmet City

Grei temmet City

 

Oppgjøret mellom Grei og Oslo City ble akkurat så spennende og jevnt som vi håpet. Sjanser, tacklinger, drama og spenning var ingredienser i oppgjøret som kan være å regne som Groruddalens svar på «El Classico».

Skrevet av:

Etter to knallgode oppgjør i fjorårssesongen var forventningene foran lørdagens Groruddals-oppgjør skrudd i været. Sportsredaksjonen fikk løfter om krig og innsats fra begge leire, og flere av spillerne sammenliknet oppgjøret med det spanske «El Classico».

Grei tapte begge kampene i fjor, men ga likevel Oslo City kamp til døra. I år skulle tapene hevnes, og City skulle få smake sin egen medisin.

Det var imidlertid lite som tydet på det etter ett minutt, da Grei for andre gang denne sesongen slapp inn et straffemål før det var spilt fem minutter. Om straffen muligens var av det litt heldige slaget, brydde i hvert fall ikke Oslo Cityn nevneverdig.

Kort tid etter var det tid for «payback». Patrick Larsen stilte seg opp på 19 meter og klinket et frispark inn i hjørnet bak City-keeper Masood Fazal.

Etter dette var kampen jevnspilt og begge lag hadde store sjanser. At lagene gikk til pause på stillingen 1-1 var absolutt ikke ensbetydende med at det var en kjedelig fremføring.

Snytt for straffe

Det var Grei som startet friskest etter hvilen. De som var til stede husker nok langskuddet til Henning Bunæs som skrudde mot topphjørnet, men som ble reddet av Fazal i City-målet.

Kort tid etter kom det to situasjoner hvor ex-GBKerne Farhad Abdulgani (Grei) og nevnte Fazal var involvert.

Først kom Abdulgani alene igjennom mot mål. Han valgte å gå for en chip over Fazal, men ballen hoppet til side for mål. Kort tid etter var han på nytt igjennom. Fazal kommer ut og tar både mann og spiller. Den kunne godt bli dømt til straffeIkke ufarlige


Selv om Grei yppet seg en hel del mot City var det aldri snakk om noen overkjøring.

På motsatt banehalvdel var det også store sjanser. Blant annet smalt City-kaptein Kevin David ett frispark i tverrliggeren. Angelo Santos hadde flere halvsjanser, mens Joe Nusa kom alene med keeper rett før slutt.

Felles for de fleste av Citys sjanser var at Grei-keeper Stian Røraas var i det umulige hjørnet, og nektet bortelaget flere scoringer. Dermed endte det med uavgjort.

Begge lags spillere vil nok føle at de fortjente å vinne denne kampen, men objektivt sett var nok uavgjort det mest rettferdige resultatet i en meget underholdende kamp. Vi gleder oss alerede til neste oppgjør mellom de to lagene.

Delt syn

Oslo Citys trener Jean Mendes Fayol var slett ikke fornøyd etter kampen.

- Vi fikk ikke spillet vårt til å sitte, og det virket som våre spillere var oppjaget og stresset. Vi hadde ikke samhandling, og vi må løfte oss flere hakk fra dette.

- Jeg trodde vi ville løse det bedre, fordi vi visste at alle kamper mot Grei ville være tøffe. Som det ble, kunne kampen vippet begge veier, sa han.

I Grei var de mer positive.

- Jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen av kampen. Taktikken og innsatsen var et stort skritt fremover.

- Hele laget leverer en knallmatch, og vi viste at vi kan henge med de aller beste, selv om det kunne vippet begge veier, sier trener Rolf Børresen.

Om Grei kunne hatt lik innstilling til hver kamp i sin avdeling, ville laget garantert plukket masse poeng. Det ser likevel ut til at det må et stort oppgjør til før de blå våkner for alvor.

- Vi ønsker å ha samme fokus og innsats i hver kamp. Jeg håper det snart går opp for gutta at vi ikke kan slappe av i noen kamper. Nå har vi lagt lista, og da gjelder det å prestere på dette nivået utover. Dette bør vi gjenskape i hver kamp, sier Børresen.?

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Grei - Oslo City 1-1 (1-1)

Greibanen

Tilskuere: ca. 100

Dommer:

Gule kort: Stian Slorby (Grei), Lennard Momoh og Rashid Kwarasey (Oslo City)

Mål for Grei: Patrick Larsen

Mål for OC: Kevin David

Greis lag (4-5-1): Stian Røraas, Frank Asante, Thomas Sørflaten, Thomas Elverum, Salar Abdulgani, Henning Bunæs, Stian Slorby, Patrick Larsen, Ali Avcioglu (Yasir Malik fra 92.), Kristoffer Werner Slåtten (Mikkel Johannesen fra 93.), Farhad Abdulgani.

Oslo Citys lag (4-4-2): Masood Fazal, Lennard Momoh (Masood Vahabzadeh fra 55.), Kenneth Anizor, Arnold Short, Kevin David, Michael Thompson, Pape Formose Mendy, Saif Haydar (Rashid Kwarasey fra 46.), Azad Mohammedi (William Jarbee fra 46.), Angelo Santos, Joe Nusa.

Stjernene:

  • ** Henning Bunæs (Grei),  

       Masood Fazal (OC)

  • * Stian Røros (Grei), 

     Pape Formose

     Mendy (OC)

  • Farhad Abdulgani (Grei), Kevin David (OC)

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!