Grei temmet City

Grei temmet City

 

Oppgjøret mellom Grei og Oslo City ble akkurat så spennende og jevnt som vi håpet. Sjanser, tacklinger, drama og spenning var ingredienser i oppgjøret som kan være å regne som Groruddalens svar på «El Classico».

Etter to knallgode oppgjør i fjorårssesongen var forventningene foran lørdagens Groruddals-oppgjør skrudd i været. Sportsredaksjonen fikk løfter om krig og innsats fra begge leire, og flere av spillerne sammenliknet oppgjøret med det spanske «El Classico».

Grei tapte begge kampene i fjor, men ga likevel Oslo City kamp til døra. I år skulle tapene hevnes, og City skulle få smake sin egen medisin.

Det var imidlertid lite som tydet på det etter ett minutt, da Grei for andre gang denne sesongen slapp inn et straffemål før det var spilt fem minutter. Om straffen muligens var av det litt heldige slaget, brydde i hvert fall ikke Oslo Cityn nevneverdig.

Kort tid etter var det tid for «payback». Patrick Larsen stilte seg opp på 19 meter og klinket et frispark inn i hjørnet bak City-keeper Masood Fazal.

Etter dette var kampen jevnspilt og begge lag hadde store sjanser. At lagene gikk til pause på stillingen 1-1 var absolutt ikke ensbetydende med at det var en kjedelig fremføring.

Snytt for straffe

Det var Grei som startet friskest etter hvilen. De som var til stede husker nok langskuddet til Henning Bunæs som skrudde mot topphjørnet, men som ble reddet av Fazal i City-målet.

Kort tid etter kom det to situasjoner hvor ex-GBKerne Farhad Abdulgani (Grei) og nevnte Fazal var involvert.

Først kom Abdulgani alene igjennom mot mål. Han valgte å gå for en chip over Fazal, men ballen hoppet til side for mål. Kort tid etter var han på nytt igjennom. Fazal kommer ut og tar både mann og spiller. Den kunne godt bli dømt til straffe

Ikke ufarlige

Selv om Grei yppet seg en hel del mot City var det aldri snakk om noen overkjøring.

På motsatt banehalvdel var det også store sjanser. Blant annet smalt City-kaptein Kevin David ett frispark i tverrliggeren. Angelo Santos hadde flere halvsjanser, mens Joe Nusa kom alene med keeper rett før slutt.

Felles for de fleste av Citys sjanser var at Grei-keeper Stian Røraas var i det umulige hjørnet, og nektet bortelaget flere scoringer. Dermed endte det med uavgjort.

Begge lags spillere vil nok føle at de fortjente å vinne denne kampen, men objektivt sett var nok uavgjort det mest rettferdige resultatet i en meget underholdende kamp. Vi gleder oss alerede til neste oppgjør mellom de to lagene.

Delt syn

Oslo Citys trener Jean Mendes Fayol var slett ikke fornøyd etter kampen.

- Vi fikk ikke spillet vårt til å sitte, og det virket som våre spillere var oppjaget og stresset. Vi hadde ikke samhandling, og vi må løfte oss flere hakk fra dette.

- Jeg trodde vi ville løse det bedre, fordi vi visste at alle kamper mot Grei ville være tøffe. Som det ble, kunne kampen vippet begge veier, sa han.

I Grei var de mer positive.

- Jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen av kampen. Taktikken og innsatsen var et stort skritt fremover.

- Hele laget leverer en knallmatch, og vi viste at vi kan henge med de aller beste, selv om det kunne vippet begge veier, sier trener Rolf Børresen.

Om Grei kunne hatt lik innstilling til hver kamp i sin avdeling, ville laget garantert plukket masse poeng. Det ser likevel ut til at det må et stort oppgjør til før de blå våkner for alvor.

- Vi ønsker å ha samme fokus og innsats i hver kamp. Jeg håper det snart går opp for gutta at vi ikke kan slappe av i noen kamper. Nå har vi lagt lista, og da gjelder det å prestere på dette nivået utover. Dette bør vi gjenskape i hver kamp, sier Børresen.?

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Grei - Oslo City 1-1 (1-1)

Greibanen

Tilskuere: ca. 100

Dommer:

Gule kort: Stian Slorby (Grei), Lennard Momoh og Rashid Kwarasey (Oslo City)

Mål for Grei: Patrick Larsen

Mål for OC: Kevin David

Greis lag (4-5-1): Stian Røraas, Frank Asante, Thomas Sørflaten, Thomas Elverum, Salar Abdulgani, Henning Bunæs, Stian Slorby, Patrick Larsen, Ali Avcioglu (Yasir Malik fra 92.), Kristoffer Werner Slåtten (Mikkel Johannesen fra 93.), Farhad Abdulgani.

Oslo Citys lag (4-4-2): Masood Fazal, Lennard Momoh (Masood Vahabzadeh fra 55.), Kenneth Anizor, Arnold Short, Kevin David, Michael Thompson, Pape Formose Mendy, Saif Haydar (Rashid Kwarasey fra 46.), Azad Mohammedi (William Jarbee fra 46.), Angelo Santos, Joe Nusa.

Stjernene:

  • ** Henning Bunæs (Grei),  

       Masood Fazal (OC)

  • * Stian Røros (Grei), 

     Pape Formose

     Mendy (OC)

  • Farhad Abdulgani (Grei), Kevin David (OC)

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.