Greis 13-åringer vant Skandiacup

Greis 13-åringer vant Skandiacup

 

Hele SF Grei har grunn til å være stolte om dagen. Fotballgutta på 96-laget kom nemlig hjem fra Trondheim med gull etter å ha vunnet årets Skandiacup, som er Norges nest største cup, etter Norway Cup.

Skrevet av:

I årets Skandiacup var det over 600 påmeldte lag, hvorav 32 var med i 96-klassen. Til Skandiacupen kommer mange av Norges aller beste lag, men flest fra midt-Norge og oppover.

Grei 96 reiste oppover søndag den 21. juni med en tropp på 18 fokuserte gutter. Etter gode resultater i fjorårets cup, hadde de som mål å nå finalen som skulle bli spilt på selveste Lerkendal. Grei har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen for å kunne prestere i Skandiacup. Det beviste de også til gangs den uka de var i Trondheim.

I puljespillet lekte Grei-gutta seg lett videre med en sammenlagt målstatistikk på 18-0 over Sjetne, Byåsen og Charlottenlund.

De banket Malvik 4-0 i åttendelsfinalen, før Utleira ble slått 2-0 i kvartfinalen.

- Resultatene våre kom etter gode prestasjoner av hele laget. Vi har jobbet mye med å sette fart i angrep noe vår eminente bakromspiss Eirik Løw var et godt eksempel på. Sammen med våre midtbanespillere Ulrich Ness, Herman Von Krogh, Thomas Høibråten Løvold, Martin Liven og Erik Eeck Jørgensen utgjorde de stadig en trussel for motstanderne.

- Vi brukte alle spillerne i cupen, og laget har ikke blitt svekket ved de kloke innbyttene Rune Sundborg foretok under kampene. Våre aggressive  backer Ulrikk Lien og Athersen Arumaichandraligam satte standarden for arbeidsmoralen, sier Helge Liven fra trenerteamet.

Kattems mareritt

I semifinalen skulle Grei ut mot kjent motstand. På motsatt banehalvdel sto nemlig Kattem.

I fjorårets cup møttes også lagene, og da gikk Grei videre på overtid etter en kjempescoring på frispark av Martin Liven. Før årets kamp kom også Kattemspillerne bort til Grei. De hadde vært plaget av Martins sene scoring gjennom hele året.

- Hvem av dere er Martin? Det var en kjempescoring i fjor, men i år skal vi ta dere. Vi skal ha revansje, sa de bråkjekt.

Kattem hadde også belegg for å være litt bråkjekke. De hadde gått ubeseiret i seriespillet de to siste årene. Mye takket være to afrikanske spillere på laget som hadde fysikk som 20-åringer.

I Grei er de likevel ikke bare gode på banen, men også trenerteamet med hovedtrener Rune Sundborg i spissen fikk brukt seg i Trondheim.

Sundborg la nemlig opp en taktikk sammen med Helge Liven  som skulle sette Kattems afrikanske stjernespillere ut av kampen, og lyktes godt med det. Her skal backrekka med Dennis Ranjan, Simen Sundborg, Pio Dingmeijok og Eirik Sønstevold ha honnør for å ha utført oppgaven sin plettfritt.

Historien gjentok seg

Kattem tok ledelsen på overtid i første omgang, men Grei nektet å gi opp.

Spesielt gode var kantspillerene Ola Kruge og Jonas Kongulf som holdt bredden fint, i tillegg til å være særdeles driblesterke. Ti minutter ut i andre omgang utliknet Grei ved Erik Eck Jørgensen som skrudde et frispark helt opp i krysset fra 20 meter. En ypperlig skuddteknikk som er få forunt å ha selv i voksen alder.

Etter ordinær tid var det uavgjort. Det betydde ekstraomganger med sudden death i to ganger fem minutter. Her hadde Kattem overtaket, og ledet kampen på cornere som ville bli avgjørende om det ikke ble noen scoringer.

Lagledelsen i Grei var sikre på at finaleplassen var i ferd med å ryke, men Martin Liven ville det annerledes. Ti sekunder på overtid i siste ekstraomgang fikk nemlig Grei et frispark fra 30 meter. Liven tok rennafart på 20 meter, gjentok historien fra fjoråret, og klinket ballen i mål akkurat der han satt den i fjor.  Dette til stor fortvilelse for Kattem-spillerne som nok en gang fikk smake Grei og Livens vrede. 

Scoringen utløste elleville jubelscener utenom det vanlige, og alle spillere og trenere delte latter og fotballglede sammen med flere andre lag som sto på sidelinjen og heiet på Grei.

- I Grei har vi et jevnt lag med mange talenter som vi forventer mye av på banen fremover. Alle våre spillere bidro til at vi kom til finalen, og alle forjener ære for det. Dette var en fantastisk lagseier, sier trenerteamet ved Helge Liven.

Finale på Lerkendal

Under oppholdet i Trondheim hadde Grei vært så heldige å fått besøke en Rosenborg-trening. De hadde også fått lov til å låne Rosenborgs treningsfelt, som vanligvis aldri blir utlånt.

Finaledagen var lørdag, og da entret Grei selveste Lerkendal stadion. Motstander var Charlottenlund som var en antatt dårligere motstander. Grei hadde ikke sin beste kamp i finalen. De ble presset, men takket være en solid bakfirer bestående av allerede nevnte Dennis Ranjan, Simen Sundborg, Pio Dingmeijok og Eirik Sønstevold holdt de unna. Det hjalp også godt at keeper, Stian Lund, var i det umulige hjørnet.

Etter hvert kom Tim Dahlberg Merg (97-spiller) inn som innbytter og et friskt pust. Han skjøt først et skudd i stolpen fra 16 meter. Få minutter senere satte Ulrich Ness inn et langskudd fra 20 meter som føy i nettet.

Charlottenlund klarte aldri å true Grei etter dette, og Grei dro seieren i land. Pokalen ble utlevert på hovedtribunen til stor jubel foran masse tilskuere.

Naturlig nok var det en stolt delegasjon fra Grei som vendte hjem til Groruddalen med en stor pokal.

- Det er veldig stort av en liten klubb som Grei å nå så langt som vi gjorde. Vi er alle stolte av den jobben spillerne, lederne, trenerne og støtteapparatet har gjort for å gjøre dette mulig. Vi vil også takke Grei som klubb, for å ha gitt oss mulighet til å trene mye under gode forhold hele sesongen.

Fakta

Grei 96's tropp i Skandiacup: Martin Liven, Eirik Sønstevold, Eirik Eck Jørgensen, Jonas Kongulf, Simen Sundborg, Dennis Ranjan, Herman Von Krogh Løvold, Ulrich Ness, Ulrikk Lien, Ola Kruge, Tim Merg, Eirik Løw, Stian Lund, Pio Dingmeijok, Athersen Arumaichandralingam, Thomas Høibråten, Ermia Eyasu, Mirushan Nagathasan.

Hovedtrener: Rune Sundborg

Trener og sportslig leder: Helge Liven

Trener: Jon Terje Merg

Keepertrener: Ketil Lund

Motivator: Morten Steen

Lagleder: Per Sigve Lien

Materialforvalter: Leif Arne Ness.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!