Greis 13-åringer vant Skandiacup

Greis 13-åringer vant Skandiacup

 

Hele SF Grei har grunn til å være stolte om dagen. Fotballgutta på 96-laget kom nemlig hjem fra Trondheim med gull etter å ha vunnet årets Skandiacup, som er Norges nest største cup, etter Norway Cup.

I årets Skandiacup var det over 600 påmeldte lag, hvorav 32 var med i 96-klassen. Til Skandiacupen kommer mange av Norges aller beste lag, men flest fra midt-Norge og oppover.

Grei 96 reiste oppover søndag den 21. juni med en tropp på 18 fokuserte gutter. Etter gode resultater i fjorårets cup, hadde de som mål å nå finalen som skulle bli spilt på selveste Lerkendal. Grei har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen for å kunne prestere i Skandiacup. Det beviste de også til gangs den uka de var i Trondheim.

I puljespillet lekte Grei-gutta seg lett videre med en sammenlagt målstatistikk på 18-0 over Sjetne, Byåsen og Charlottenlund.

De banket Malvik 4-0 i åttendelsfinalen, før Utleira ble slått 2-0 i kvartfinalen.

- Resultatene våre kom etter gode prestasjoner av hele laget. Vi har jobbet mye med å sette fart i angrep noe vår eminente bakromspiss Eirik Løw var et godt eksempel på. Sammen med våre midtbanespillere Ulrich Ness, Herman Von Krogh, Thomas Høibråten Løvold, Martin Liven og Erik Eeck Jørgensen utgjorde de stadig en trussel for motstanderne.

- Vi brukte alle spillerne i cupen, og laget har ikke blitt svekket ved de kloke innbyttene Rune Sundborg foretok under kampene. Våre aggressive  backer Ulrikk Lien og Athersen Arumaichandraligam satte standarden for arbeidsmoralen, sier Helge Liven fra trenerteamet.

Kattems mareritt

I semifinalen skulle Grei ut mot kjent motstand. På motsatt banehalvdel sto nemlig Kattem.

I fjorårets cup møttes også lagene, og da gikk Grei videre på overtid etter en kjempescoring på frispark av Martin Liven. Før årets kamp kom også Kattemspillerne bort til Grei. De hadde vært plaget av Martins sene scoring gjennom hele året.

- Hvem av dere er Martin? Det var en kjempescoring i fjor, men i år skal vi ta dere. Vi skal ha revansje, sa de bråkjekt.

Kattem hadde også belegg for å være litt bråkjekke. De hadde gått ubeseiret i seriespillet de to siste årene. Mye takket være to afrikanske spillere på laget som hadde fysikk som 20-åringer.

I Grei er de likevel ikke bare gode på banen, men også trenerteamet med hovedtrener Rune Sundborg i spissen fikk brukt seg i Trondheim.

Sundborg la nemlig opp en taktikk sammen med Helge Liven  som skulle sette Kattems afrikanske stjernespillere ut av kampen, og lyktes godt med det. Her skal backrekka med Dennis Ranjan, Simen Sundborg, Pio Dingmeijok og Eirik Sønstevold ha honnør for å ha utført oppgaven sin plettfritt.

Historien gjentok seg

Kattem tok ledelsen på overtid i første omgang, men Grei nektet å gi opp.

Spesielt gode var kantspillerene Ola Kruge og Jonas Kongulf som holdt bredden fint, i tillegg til å være særdeles driblesterke. Ti minutter ut i andre omgang utliknet Grei ved Erik Eck Jørgensen som skrudde et frispark helt opp i krysset fra 20 meter. En ypperlig skuddteknikk som er få forunt å ha selv i voksen alder.

Etter ordinær tid var det uavgjort. Det betydde ekstraomganger med sudden death i to ganger fem minutter. Her hadde Kattem overtaket, og ledet kampen på cornere som ville bli avgjørende om det ikke ble noen scoringer.

Lagledelsen i Grei var sikre på at finaleplassen var i ferd med å ryke, men Martin Liven ville det annerledes. Ti sekunder på overtid i siste ekstraomgang fikk nemlig Grei et frispark fra 30 meter. Liven tok rennafart på 20 meter, gjentok historien fra fjoråret, og klinket ballen i mål akkurat der han satt den i fjor.  Dette til stor fortvilelse for Kattem-spillerne som nok en gang fikk smake Grei og Livens vrede. 

Scoringen utløste elleville jubelscener utenom det vanlige, og alle spillere og trenere delte latter og fotballglede sammen med flere andre lag som sto på sidelinjen og heiet på Grei.

- I Grei har vi et jevnt lag med mange talenter som vi forventer mye av på banen fremover. Alle våre spillere bidro til at vi kom til finalen, og alle forjener ære for det. Dette var en fantastisk lagseier, sier trenerteamet ved Helge Liven.

Finale på Lerkendal

Under oppholdet i Trondheim hadde Grei vært så heldige å fått besøke en Rosenborg-trening. De hadde også fått lov til å låne Rosenborgs treningsfelt, som vanligvis aldri blir utlånt.

Finaledagen var lørdag, og da entret Grei selveste Lerkendal stadion. Motstander var Charlottenlund som var en antatt dårligere motstander. Grei hadde ikke sin beste kamp i finalen. De ble presset, men takket være en solid bakfirer bestående av allerede nevnte Dennis Ranjan, Simen Sundborg, Pio Dingmeijok og Eirik Sønstevold holdt de unna. Det hjalp også godt at keeper, Stian Lund, var i det umulige hjørnet.

Etter hvert kom Tim Dahlberg Merg (97-spiller) inn som innbytter og et friskt pust. Han skjøt først et skudd i stolpen fra 16 meter. Få minutter senere satte Ulrich Ness inn et langskudd fra 20 meter som føy i nettet.

Charlottenlund klarte aldri å true Grei etter dette, og Grei dro seieren i land. Pokalen ble utlevert på hovedtribunen til stor jubel foran masse tilskuere.

Naturlig nok var det en stolt delegasjon fra Grei som vendte hjem til Groruddalen med en stor pokal.

- Det er veldig stort av en liten klubb som Grei å nå så langt som vi gjorde. Vi er alle stolte av den jobben spillerne, lederne, trenerne og støtteapparatet har gjort for å gjøre dette mulig. Vi vil også takke Grei som klubb, for å ha gitt oss mulighet til å trene mye under gode forhold hele sesongen.

Fakta

Grei 96's tropp i Skandiacup: Martin Liven, Eirik Sønstevold, Eirik Eck Jørgensen, Jonas Kongulf, Simen Sundborg, Dennis Ranjan, Herman Von Krogh Løvold, Ulrich Ness, Ulrikk Lien, Ola Kruge, Tim Merg, Eirik Løw, Stian Lund, Pio Dingmeijok, Athersen Arumaichandralingam, Thomas Høibråten, Ermia Eyasu, Mirushan Nagathasan.

Hovedtrener: Rune Sundborg

Trener og sportslig leder: Helge Liven

Trener: Jon Terje Merg

Keepertrener: Ketil Lund

Motivator: Morten Steen

Lagleder: Per Sigve Lien

Materialforvalter: Leif Arne Ness.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!