Grorud er på gulljakt

Grorud er på gulljakt

 

Mange forventer at Grorud ligger helt øverst på tabellen når serien blåses av i oktober. Spesielt etter at Rolf Teigen kom til klubben etter endt sesong i fjor. Den sindige treneren legger ikke skjul på at laget går for opprykket.

 

Før fjorårets sesong gikk Grorud ut og proklamerte at de satset med tungt skyts mot 2. divisjon. Opprykksdrømmen ble likevel stoppet underveis i sesongen, men Grorud tok nye grep rett etter sesongslutt. Da ble det kjent at den tidligere GBK-bossen Rolf Teigen skulle ta over det hardtsatsende laget. Gjennom vinteren har han trent de gulkledde, og han legger ikke skjul på at Grorud har opprykksplaner, også i år.

- Vi ønsker definitivt å gå for opprykket. Vi har også en del av forutsetningene som tilsier at vi har muligheten til å spille om det, slår han fast.

Men han vil ikke strekke seg så langt som å garantere opprykksplass.

- Vi har ikke kommet så langt i arbeidet som jeg hadde håpet på. Vi har hatt for lite stabilitet i treningen gjennom vinteren. Derfor varierer vi fremdeles i prestasjonen.

- Spillet vårt antar sin form nå, og vi har vist glimt av den angrepsidentiteten jeg ønsker skal kjennetegne oss. Vi er på vei i forhold til den fysiske kapasiteten, men det gjenstår mye jobb som lag og gruppe, sier han.

 

Bruker krefter

Rolf Teigen bygger ikke bare fotballag. Han bygger også klubb og image rundt klubben. Det arbeidet er ikke like lett som han hadde sett for seg.

- Prosessen med å endre kultur og holdninger har tatt lenger tid enn jeg regnet med. Nedover i årsklassene har jeg inntrykk av at Grorud er på et positivt spor. I forhold til junior, rekrutt og A-lag er vi likevel ikke der vi skal være i forhold til identitet og hva slags kultur som skal prege hverdagen.

- Det jobbes likevel mye med det, og vi håper definitivt at det vil komme på plass.

Med andre ord er du nødt til å ha gode holdninger og vise deg verdig som en flott ambassadør om du skal ha sjanse til å få spille på laget til Teigen.

-Vi må jobbe samstemt for å utvikle identitet på og utenfor banen. Da er det betydningsfullt at kravs- og kvalitetsreferansene våre er felles og at vi utvikler god kvalitet på både mentalitet og rellasjoner på og utenfor pårestasjonsarenaen.

- Alle i Grorud må være samstemte. Vi må tydeliggjøre vår identitet og ha et felles fundament. Samtidig må vi ha frodighet og respekt mellom hverandre. Alle er på samme nivå i forhold til kravmentaliteten i bunnen. Man må utvikle seg og bli stabile, sier Teigen.

 

Gamle kjenninger

Det har blitt en del utskiftninger i Groruds lag gjennom vinterpausen. Blant annet har en håndfull av Teigens gamle GBK-ere dratt på seg den gule trøya.

Troppen huser nå både Andreas Gjesvold, Jøran Skogseide, Stian Gundersen, Anders Hatlén, Faisel Sharif, Christian Thorbjørnsen, Shire Standnes, Eivind Berg og Henning Jørgensen.

Rolf Teigen innrømmer at han finner glede i å jobbe med gamle venner.

- Jeg trives godt med de gamle gutta. De er flotte både på og utenfor banen, og de representerer en positiv ambassadørrolle for mange av de yngre i Grorud.

Teigen legger uansett ballen død for alle som omtaler Grorud som det nye GBK.

- Vi er Grorud, og vi prater ikke om GBK lenger, sier han.

- Men du har den gamle ryggraden til GBK i troppen. Blir det også ryggraden til Grorud?

- Vi har 22 spillere i A-lags troppen og alle er likeverdige. Det er prestasjonene og innstillingen gjennom vinteren og underveis i sesongen som avgjør hvem som blir sentrale i forhold til å starte, erklærer Teigen.

I tillegg til gamle kjente har Mateusz Kaminski blitt flyttet opp fra juniorstallen. Grorud har også hentet inn en spennende keeper ved navn Drin Shala.

- Han kommer fra Manglerud Star, og er en ung målvakt med bakgrunn fra LSK, VIF og Skeid. Han er både reaksjonssterk samtidig som han har en god innstilling og mentalitet. Dessuten er han dyktig i angrepsspillet som målvakt. Vi gleder oss over det keeperteamet som han og Daniel Tomulevski nå representerer, sier Teigen.

 

Mange har gått ut

Etter at Teigen kom til Grorud er det også forsvunnet sentrale personer fra den gamle Grorud-stammen. Fjorårets spillende trenerpar Rune Gjertsen og Lars Gøran Engebretsen tok blant annet med seg fjorårets stjernejaktvinner Hakija Hrnic til Grei. Dit gikk også Christen Seeberg og Arne Endreson.

Rolf Teigen mener det er naturlig at spillere forsvinner når man gjennomfører et kulturskifte i klubben.

- I forhold til at Grorud som klubb endret kurs er det naturlig at noen prioriterer annerledes. Jeg fokuserer på de spillerne som er i klubben, og jeg er godt fornøyd med det arbeidet mange av de etablerte Grorud-spillerne har lagt ned. Her er det mange som har tatt et steg videre, sier han.

Grorud har også flere spillere fra fjorårets A-lagstropp som har trappet ned til rekrutt og B-laget.

 

Høy temperatur

Grorud og Rolf Teigen gleder seg enormt til seriestart, og ser fram til å kjempe i det som blir omtalt som «Groruddals-ligaen».

- Det er positivt at den endringen i serien kom. Det vil øke temperaturen og gnisten i kampene, og det vil igjen heve kvaliteten. Forhåpentligvis vil også den lokale interessen rundt kampene bli stor. Det vil skape positiv energi, sier han.

- Hvordan ser du på årets motstandere?

- Generelt tror jeg det blir en tøff avdeling.

- Jeg har ikke fått sett noen av dem. Vi har prioritert oss selv, men jeg tror både Ullern, Hasle/Løren og Kolbotn er lag som har kvaliteter som gjør at de kan vinne.

- I tillegg kommer nok noen av andrelagene til å mønstre bra motstand i noen kamper, spår Teigen.

- Vi vil gjøre vårt for å være et lag i toppen. Samtidig synes jeg det ville vært ekstra stas å etablere Grorud i 2. divisjon med nesten bare spillere fra Groruddalen. I troppen vår nå er 20 av 22 spillere groruddøler, avslører Teigen.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!