Grorud er på gulljakt

Grorud er på gulljakt

 

Mange forventer at Grorud ligger helt øverst på tabellen når serien blåses av i oktober. Spesielt etter at Rolf Teigen kom til klubben etter endt sesong i fjor. Den sindige treneren legger ikke skjul på at laget går for opprykket.

Skrevet av:

 

Før fjorårets sesong gikk Grorud ut og proklamerte at de satset med tungt skyts mot 2. divisjon. Opprykksdrømmen ble likevel stoppet underveis i sesongen, men Grorud tok nye grep rett etter sesongslutt. Da ble det kjent at den tidligere GBK-bossen Rolf Teigen skulle ta over det hardtsatsende laget. Gjennom vinteren har han trent de gulkledde, og han legger ikke skjul på at Grorud har opprykksplaner, også i år.

- Vi ønsker definitivt å gå for opprykket. Vi har også en del av forutsetningene som tilsier at vi har muligheten til å spille om det, slår han fast.

Men han vil ikke strekke seg så langt som å garantere opprykksplass.

- Vi har ikke kommet så langt i arbeidet som jeg hadde håpet på. Vi har hatt for lite stabilitet i treningen gjennom vinteren. Derfor varierer vi fremdeles i prestasjonen.

- Spillet vårt antar sin form nå, og vi har vist glimt av den angrepsidentiteten jeg ønsker skal kjennetegne oss. Vi er på vei i forhold til den fysiske kapasiteten, men det gjenstår mye jobb som lag og gruppe, sier han.

 

Bruker krefter

Rolf Teigen bygger ikke bare fotballag. Han bygger også klubb og image rundt klubben. Det arbeidet er ikke like lett som han hadde sett for seg.

- Prosessen med å endre kultur og holdninger har tatt lenger tid enn jeg regnet med. Nedover i årsklassene har jeg inntrykk av at Grorud er på et positivt spor. I forhold til junior, rekrutt og A-lag er vi likevel ikke der vi skal være i forhold til identitet og hva slags kultur som skal prege hverdagen.

- Det jobbes likevel mye med det, og vi håper definitivt at det vil komme på plass.

Med andre ord er du nødt til å ha gode holdninger og vise deg verdig som en flott ambassadør om du skal ha sjanse til å få spille på laget til Teigen.

-Vi må jobbe samstemt for å utvikle identitet på og utenfor banen. Da er det betydningsfullt at kravs- og kvalitetsreferansene våre er felles og at vi utvikler god kvalitet på både mentalitet og rellasjoner på og utenfor pårestasjonsarenaen.

- Alle i Grorud må være samstemte. Vi må tydeliggjøre vår identitet og ha et felles fundament. Samtidig må vi ha frodighet og respekt mellom hverandre. Alle er på samme nivå i forhold til kravmentaliteten i bunnen. Man må utvikle seg og bli stabile, sier Teigen.

 

Gamle kjenninger

Det har blitt en del utskiftninger i Groruds lag gjennom vinterpausen. Blant annet har en håndfull av Teigens gamle GBK-ere dratt på seg den gule trøya.

Troppen huser nå både Andreas Gjesvold, Jøran Skogseide, Stian Gundersen, Anders Hatlén, Faisel Sharif, Christian Thorbjørnsen, Shire Standnes, Eivind Berg og Henning Jørgensen.

Rolf Teigen innrømmer at han finner glede i å jobbe med gamle venner.

- Jeg trives godt med de gamle gutta. De er flotte både på og utenfor banen, og de representerer en positiv ambassadørrolle for mange av de yngre i Grorud.

Teigen legger uansett ballen død for alle som omtaler Grorud som det nye GBK.

- Vi er Grorud, og vi prater ikke om GBK lenger, sier han.

- Men du har den gamle ryggraden til GBK i troppen. Blir det også ryggraden til Grorud?

- Vi har 22 spillere i A-lags troppen og alle er likeverdige. Det er prestasjonene og innstillingen gjennom vinteren og underveis i sesongen som avgjør hvem som blir sentrale i forhold til å starte, erklærer Teigen.

I tillegg til gamle kjente har Mateusz Kaminski blitt flyttet opp fra juniorstallen. Grorud har også hentet inn en spennende keeper ved navn Drin Shala.

- Han kommer fra Manglerud Star, og er en ung målvakt med bakgrunn fra LSK, VIF og Skeid. Han er både reaksjonssterk samtidig som han har en god innstilling og mentalitet. Dessuten er han dyktig i angrepsspillet som målvakt. Vi gleder oss over det keeperteamet som han og Daniel Tomulevski nå representerer, sier Teigen.

 

Mange har gått ut

Etter at Teigen kom til Grorud er det også forsvunnet sentrale personer fra den gamle Grorud-stammen. Fjorårets spillende trenerpar Rune Gjertsen og Lars Gøran Engebretsen tok blant annet med seg fjorårets stjernejaktvinner Hakija Hrnic til Grei. Dit gikk også Christen Seeberg og Arne Endreson.

Rolf Teigen mener det er naturlig at spillere forsvinner når man gjennomfører et kulturskifte i klubben.

- I forhold til at Grorud som klubb endret kurs er det naturlig at noen prioriterer annerledes. Jeg fokuserer på de spillerne som er i klubben, og jeg er godt fornøyd med det arbeidet mange av de etablerte Grorud-spillerne har lagt ned. Her er det mange som har tatt et steg videre, sier han.

Grorud har også flere spillere fra fjorårets A-lagstropp som har trappet ned til rekrutt og B-laget.

 

Høy temperatur

Grorud og Rolf Teigen gleder seg enormt til seriestart, og ser fram til å kjempe i det som blir omtalt som «Groruddals-ligaen».

- Det er positivt at den endringen i serien kom. Det vil øke temperaturen og gnisten i kampene, og det vil igjen heve kvaliteten. Forhåpentligvis vil også den lokale interessen rundt kampene bli stor. Det vil skape positiv energi, sier han.

- Hvordan ser du på årets motstandere?

- Generelt tror jeg det blir en tøff avdeling.

- Jeg har ikke fått sett noen av dem. Vi har prioritert oss selv, men jeg tror både Ullern, Hasle/Løren og Kolbotn er lag som har kvaliteter som gjør at de kan vinne.

- I tillegg kommer nok noen av andrelagene til å mønstre bra motstand i noen kamper, spår Teigen.

- Vi vil gjøre vårt for å være et lag i toppen. Samtidig synes jeg det ville vært ekstra stas å etablere Grorud i 2. divisjon med nesten bare spillere fra Groruddalen. I troppen vår nå er 20 av 22 spillere groruddøler, avslører Teigen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!