ANNONSE

Grorud fikk sin mann

Grorud fikk sin mann

RIKTIG SIDE AV AKERSELVA: Tidligere Lyn-spiller Faisal Dahir har skrevet under for Groruds fotballherrer. Her med hovedleder Richard Pedersen under kontraktsmøtet.

Helt siden fotballsesongen 2014 ble avsluttet har Groruds fotballherrer jaktet Faisal Dahir. Forrige uke skrev han endelig under...

– Jeg ser virkelig fram til å dra på meg den gule drakta og bidra på min måte. Grorud er en spennende klubb med et solid opplegg, og jeg tror vi blir farlige denne sesongen, sier Faisal Dahir som har skrevet under en ettårskontrakt med de gulkledde.

Den tidligere Lyn-spilleren (født 1994), som kan spille både stopper, back, midtbane og ving, var sterkt ønsket på Grorud. Det merket han også selv.

– Ja, jeg følte meg veldig ønsket her. Jeg kjenner flere av gutta, og de har alle masse positive ting å si om klubben og kompetansen i trenerapparatet, sier Dahir som har spilt på Norges G19-landslag.

Beste alternativet

– Du kunne velge og vrake blant en rekke andre klubber. Hvorfor ble det Grorud?

– For det første følte jeg meg ønsket. For det andre mener jeg at Grorud spiller for spiller har den beste troppen i avdelingen. I år spiller vi i prestisjedivisjonen hvor det skal avgjøres hvilket lag i Oslo som er nest best etter Vålerenga. Jeg både håper og tror at jeg har kommet på det rette laget.

– Grorud var det mest spennende alternativet for meg. Etter hvert ble det et enkelt valg, sier Dahir som opprinnelig kommer fra Ålesund og kom til Oslo i 2008.

Humørspreder

Faisal Dahir blir av mange beskrevet som en humørspreder som er med og bidrar til godt miljø i og rundt laget. Akkurat det trenger Grorud - som fikk mye av fjorårets sesong ødelagt på grunn av interne stridigheter.

– Nøkkelen til å få et godt kollektiv starter i garderoben. Slik jeg har forstått det var det Groruds største problem i fjor. Jeg håper jeg kan være med å sørge for å holde humøret oppe. Klarer vi det, kan vi slå godt fra oss, sier Dahir.

– Hva ser du som din beste posisjon?

– Jeg trives like godt med alt. Jeg spiller der treneren bestemmer. For meg er det akkurat det samme, sier han.

Et ekstra våpen

Grorud-trener Rolf Teigen er godt fornøyd med endelig å ha sikret seg Faisal Dahir.

– Det er en mann jeg har jaktet på i hele vinter. En ung gutt som vi har tro på kan hjelpe oss, og som vi kan utvikle videre. Faisal er en blid fyr som skaper godt humør. Som spiller er han meget anvendelig, kvikk, løpssterk og med et godt repertoar. Vi tror han vil være et ekstra våpen for oss.

– Herlig å ha ham på plass. Vi er positivt overraska over at han valgte oss i konkurranse med andre klubber, sier Rolf Teigen.

To talenter

Tidligere i vinter signerte han Anders Thingstad og Simen Hansen Vestgården fra henholdsvis Hønefoss og Gjelleråsen.

– Begge to er i utgangspunktet tenkt inn i U21-gruppa hvor vi har lagt forholdene til rette for så god utvikling at de raskt kan ta steget inn i A-troppen.

– Anders er en klok spiller til å være så ung. Han tenker mye, og har glitrende styrmannsegenskaper. Simen er en lovende back som er holdningssterk og sulten på å utvikle seg, sier Rolf Teigen.

Tre re-signeringer

Grorud-sjefen kan også glede seg over at Faysal Ahmed, Christer Jensen og Momodou Darboe har signert nye kontrakter med klubben.

– Helt topp! Det er bra at vi har kontinuitet fra fjoråret, slik at vi kan bygge videre på prosesser. Det ligger god kraft i den sulten som mange opplever etter ikke å ha fått ut alt man var god for i fjor. Alle disse gutta har kvaliteter, og jeg tror de blir fabelaktige for oss i år, sier Rolf Teigen.

Plass til flere

Med det begynner årets stall i Grorud å sette seg. Nå teller A-gruppa 16 mann. 15 fra i fjor pluss Faisal Dahir. Situasjonen rundt Oluwashina Babajide, Jonas Tekle og Akinsola Akinyemi er fremdeles ikke avklart. Med andre ord har Grorud for øyeblikket plass til noen flere fjes i A-gruppa.

– Vi er i kontakt med tre spillere fra fjorårets stall. I tillegg har vi kontakt med noen andre, men det er foreløpig ingenting som er sikkert.

– Det er imidlertid én spillertype vi ønsker oss mest av alt. Det er den udiskutable sjefen og lederen på og utenfor banen. Med en slik spiller vil det bli enklere å stå kraftfulle som enhet, sier Rolf Teigen.

Dawda i gult?

– Avisen sitter på kunnskap om at Ellingsrud-mann og tidligere VIF-spiller Dawda Leigh har trent med dere?

– Det stemmer, vi har hatt litt kontakt. Det hadde vært artig for oss om han ville ta på seg skoene og spille for oss. Han er en erfaren tippeligaspiller som kunne hjulpet oss mye. Både på banen, og med bidrag i utviklingen til mange av våre gutter.

– Er det konkret kontakt?

– Dawda har flere andre alternativer. Hva han faller ned på til slutt får vi se, men det er morsomt at han synes Grorud var interessant. Vi får se hvordan det blir, sier Rolf Teigen.

Han som glapp

Én spiller Rolf Teigen ville ha med på laget var Stovner-gutten Mathias Blårud som ble fristilt av VIF i fjor. Han endte likevel opp i Strømmen og 1. divisjon.

– Det var ikke uventet. Mathias ønsket seg først og fremst 1. divisjon. Han er en god gutt som er sulten, og vi ønsker ham lykke til. Jeg tror han vil lykkes i 1. divisjon. Hadde han ikke fått muligheten der, hadde han endt opp hos oss, sier Teigen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE