Grorud fikk sin mann

Grorud fikk sin mann

RIKTIG SIDE AV AKERSELVA: Tidligere Lyn-spiller Faisal Dahir har skrevet under for Groruds fotballherrer. Her med hovedleder Richard Pedersen under kontraktsmøtet.

Helt siden fotballsesongen 2014 ble avsluttet har Groruds fotballherrer jaktet Faisal Dahir. Forrige uke skrev han endelig under...

Skrevet av:

– Jeg ser virkelig fram til å dra på meg den gule drakta og bidra på min måte. Grorud er en spennende klubb med et solid opplegg, og jeg tror vi blir farlige denne sesongen, sier Faisal Dahir som har skrevet under en ettårskontrakt med de gulkledde.

Den tidligere Lyn-spilleren (født 1994), som kan spille både stopper, back, midtbane og ving, var sterkt ønsket på Grorud. Det merket han også selv.

– Ja, jeg følte meg veldig ønsket her. Jeg kjenner flere av gutta, og de har alle masse positive ting å si om klubben og kompetansen i trenerapparatet, sier Dahir som har spilt på Norges G19-landslag.

Beste alternativet

– Du kunne velge og vrake blant en rekke andre klubber. Hvorfor ble det Grorud?

– For det første følte jeg meg ønsket. For det andre mener jeg at Grorud spiller for spiller har den beste troppen i avdelingen. I år spiller vi i prestisjedivisjonen hvor det skal avgjøres hvilket lag i Oslo som er nest best etter Vålerenga. Jeg både håper og tror at jeg har kommet på det rette laget.

– Grorud var det mest spennende alternativet for meg. Etter hvert ble det et enkelt valg, sier Dahir som opprinnelig kommer fra Ålesund og kom til Oslo i 2008.

Humørspreder

Faisal Dahir blir av mange beskrevet som en humørspreder som er med og bidrar til godt miljø i og rundt laget. Akkurat det trenger Grorud - som fikk mye av fjorårets sesong ødelagt på grunn av interne stridigheter.

– Nøkkelen til å få et godt kollektiv starter i garderoben. Slik jeg har forstått det var det Groruds største problem i fjor. Jeg håper jeg kan være med å sørge for å holde humøret oppe. Klarer vi det, kan vi slå godt fra oss, sier Dahir.

– Hva ser du som din beste posisjon?

– Jeg trives like godt med alt. Jeg spiller der treneren bestemmer. For meg er det akkurat det samme, sier han.

Et ekstra våpen

Grorud-trener Rolf Teigen er godt fornøyd med endelig å ha sikret seg Faisal Dahir.

– Det er en mann jeg har jaktet på i hele vinter. En ung gutt som vi har tro på kan hjelpe oss, og som vi kan utvikle videre. Faisal er en blid fyr som skaper godt humør. Som spiller er han meget anvendelig, kvikk, løpssterk og med et godt repertoar. Vi tror han vil være et ekstra våpen for oss.

– Herlig å ha ham på plass. Vi er positivt overraska over at han valgte oss i konkurranse med andre klubber, sier Rolf Teigen.

To talenter

Tidligere i vinter signerte han Anders Thingstad og Simen Hansen Vestgården fra henholdsvis Hønefoss og Gjelleråsen.

– Begge to er i utgangspunktet tenkt inn i U21-gruppa hvor vi har lagt forholdene til rette for så god utvikling at de raskt kan ta steget inn i A-troppen.

– Anders er en klok spiller til å være så ung. Han tenker mye, og har glitrende styrmannsegenskaper. Simen er en lovende back som er holdningssterk og sulten på å utvikle seg, sier Rolf Teigen.

Tre re-signeringer

Grorud-sjefen kan også glede seg over at Faysal Ahmed, Christer Jensen og Momodou Darboe har signert nye kontrakter med klubben.

– Helt topp! Det er bra at vi har kontinuitet fra fjoråret, slik at vi kan bygge videre på prosesser. Det ligger god kraft i den sulten som mange opplever etter ikke å ha fått ut alt man var god for i fjor. Alle disse gutta har kvaliteter, og jeg tror de blir fabelaktige for oss i år, sier Rolf Teigen.

Plass til flere

Med det begynner årets stall i Grorud å sette seg. Nå teller A-gruppa 16 mann. 15 fra i fjor pluss Faisal Dahir. Situasjonen rundt Oluwashina Babajide, Jonas Tekle og Akinsola Akinyemi er fremdeles ikke avklart. Med andre ord har Grorud for øyeblikket plass til noen flere fjes i A-gruppa.

– Vi er i kontakt med tre spillere fra fjorårets stall. I tillegg har vi kontakt med noen andre, men det er foreløpig ingenting som er sikkert.

– Det er imidlertid én spillertype vi ønsker oss mest av alt. Det er den udiskutable sjefen og lederen på og utenfor banen. Med en slik spiller vil det bli enklere å stå kraftfulle som enhet, sier Rolf Teigen.

Dawda i gult?

– Avisen sitter på kunnskap om at Ellingsrud-mann og tidligere VIF-spiller Dawda Leigh har trent med dere?

– Det stemmer, vi har hatt litt kontakt. Det hadde vært artig for oss om han ville ta på seg skoene og spille for oss. Han er en erfaren tippeligaspiller som kunne hjulpet oss mye. Både på banen, og med bidrag i utviklingen til mange av våre gutter.

– Er det konkret kontakt?

– Dawda har flere andre alternativer. Hva han faller ned på til slutt får vi se, men det er morsomt at han synes Grorud var interessant. Vi får se hvordan det blir, sier Rolf Teigen.

Han som glapp

Én spiller Rolf Teigen ville ha med på laget var Stovner-gutten Mathias Blårud som ble fristilt av VIF i fjor. Han endte likevel opp i Strømmen og 1. divisjon.

– Det var ikke uventet. Mathias ønsket seg først og fremst 1. divisjon. Han er en god gutt som er sulten, og vi ønsker ham lykke til. Jeg tror han vil lykkes i 1. divisjon. Hadde han ikke fått muligheten der, hadde han endt opp hos oss, sier Teigen.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!