Grorud fikk sin mann

Grorud fikk sin mann

RIKTIG SIDE AV AKERSELVA: Tidligere Lyn-spiller Faisal Dahir har skrevet under for Groruds fotballherrer. Her med hovedleder Richard Pedersen under kontraktsmøtet.

Helt siden fotballsesongen 2014 ble avsluttet har Groruds fotballherrer jaktet Faisal Dahir. Forrige uke skrev han endelig under...

– Jeg ser virkelig fram til å dra på meg den gule drakta og bidra på min måte. Grorud er en spennende klubb med et solid opplegg, og jeg tror vi blir farlige denne sesongen, sier Faisal Dahir som har skrevet under en ettårskontrakt med de gulkledde.

Den tidligere Lyn-spilleren (født 1994), som kan spille både stopper, back, midtbane og ving, var sterkt ønsket på Grorud. Det merket han også selv.

– Ja, jeg følte meg veldig ønsket her. Jeg kjenner flere av gutta, og de har alle masse positive ting å si om klubben og kompetansen i trenerapparatet, sier Dahir som har spilt på Norges G19-landslag.

Beste alternativet

– Du kunne velge og vrake blant en rekke andre klubber. Hvorfor ble det Grorud?

– For det første følte jeg meg ønsket. For det andre mener jeg at Grorud spiller for spiller har den beste troppen i avdelingen. I år spiller vi i prestisjedivisjonen hvor det skal avgjøres hvilket lag i Oslo som er nest best etter Vålerenga. Jeg både håper og tror at jeg har kommet på det rette laget.

– Grorud var det mest spennende alternativet for meg. Etter hvert ble det et enkelt valg, sier Dahir som opprinnelig kommer fra Ålesund og kom til Oslo i 2008.

Humørspreder

Faisal Dahir blir av mange beskrevet som en humørspreder som er med og bidrar til godt miljø i og rundt laget. Akkurat det trenger Grorud - som fikk mye av fjorårets sesong ødelagt på grunn av interne stridigheter.

– Nøkkelen til å få et godt kollektiv starter i garderoben. Slik jeg har forstått det var det Groruds største problem i fjor. Jeg håper jeg kan være med å sørge for å holde humøret oppe. Klarer vi det, kan vi slå godt fra oss, sier Dahir.

– Hva ser du som din beste posisjon?

– Jeg trives like godt med alt. Jeg spiller der treneren bestemmer. For meg er det akkurat det samme, sier han.

Et ekstra våpen

Grorud-trener Rolf Teigen er godt fornøyd med endelig å ha sikret seg Faisal Dahir.

– Det er en mann jeg har jaktet på i hele vinter. En ung gutt som vi har tro på kan hjelpe oss, og som vi kan utvikle videre. Faisal er en blid fyr som skaper godt humør. Som spiller er han meget anvendelig, kvikk, løpssterk og med et godt repertoar. Vi tror han vil være et ekstra våpen for oss.

– Herlig å ha ham på plass. Vi er positivt overraska over at han valgte oss i konkurranse med andre klubber, sier Rolf Teigen.

To talenter

Tidligere i vinter signerte han Anders Thingstad og Simen Hansen Vestgården fra henholdsvis Hønefoss og Gjelleråsen.

– Begge to er i utgangspunktet tenkt inn i U21-gruppa hvor vi har lagt forholdene til rette for så god utvikling at de raskt kan ta steget inn i A-troppen.

– Anders er en klok spiller til å være så ung. Han tenker mye, og har glitrende styrmannsegenskaper. Simen er en lovende back som er holdningssterk og sulten på å utvikle seg, sier Rolf Teigen.

Tre re-signeringer

Grorud-sjefen kan også glede seg over at Faysal Ahmed, Christer Jensen og Momodou Darboe har signert nye kontrakter med klubben.

– Helt topp! Det er bra at vi har kontinuitet fra fjoråret, slik at vi kan bygge videre på prosesser. Det ligger god kraft i den sulten som mange opplever etter ikke å ha fått ut alt man var god for i fjor. Alle disse gutta har kvaliteter, og jeg tror de blir fabelaktige for oss i år, sier Rolf Teigen.

Plass til flere

Med det begynner årets stall i Grorud å sette seg. Nå teller A-gruppa 16 mann. 15 fra i fjor pluss Faisal Dahir. Situasjonen rundt Oluwashina Babajide, Jonas Tekle og Akinsola Akinyemi er fremdeles ikke avklart. Med andre ord har Grorud for øyeblikket plass til noen flere fjes i A-gruppa.

– Vi er i kontakt med tre spillere fra fjorårets stall. I tillegg har vi kontakt med noen andre, men det er foreløpig ingenting som er sikkert.

– Det er imidlertid én spillertype vi ønsker oss mest av alt. Det er den udiskutable sjefen og lederen på og utenfor banen. Med en slik spiller vil det bli enklere å stå kraftfulle som enhet, sier Rolf Teigen.

Dawda i gult?

– Avisen sitter på kunnskap om at Ellingsrud-mann og tidligere VIF-spiller Dawda Leigh har trent med dere?

– Det stemmer, vi har hatt litt kontakt. Det hadde vært artig for oss om han ville ta på seg skoene og spille for oss. Han er en erfaren tippeligaspiller som kunne hjulpet oss mye. Både på banen, og med bidrag i utviklingen til mange av våre gutter.

– Er det konkret kontakt?

– Dawda har flere andre alternativer. Hva han faller ned på til slutt får vi se, men det er morsomt at han synes Grorud var interessant. Vi får se hvordan det blir, sier Rolf Teigen.

Han som glapp

Én spiller Rolf Teigen ville ha med på laget var Stovner-gutten Mathias Blårud som ble fristilt av VIF i fjor. Han endte likevel opp i Strømmen og 1. divisjon.

– Det var ikke uventet. Mathias ønsket seg først og fremst 1. divisjon. Han er en god gutt som er sulten, og vi ønsker ham lykke til. Jeg tror han vil lykkes i 1. divisjon. Hadde han ikke fått muligheten der, hadde han endt opp hos oss, sier Teigen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!