ANNONSE

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

SIKTER HØYT: Groruds fotballherrer sikter høyt denne sesongen og sier til avisen at de går for opprykk fra PostNord-ligaen til OBOS-ligaen. Bak til venstre: Danny Mankowitz, Anders Rønning, Kevin Mankowitz, Ole Forsberg, Jon Ole Reinhardsen, Morten-André Slorby, Martin Høyland, Faisal Dahir, Faysal Ahmed, Jan Erik Johansen og Rolf Teigen. Midten t. v.: Zirak Ahmed, Fisnik Kastrati, Moa Mahnin, Tega George, Henning Bunæs, Mesut Can og Fitim Kastrati. Foran: Eirik Kjønø, Roar Bakken, Fabian Ness Østigård, Glenn Harviken, Herman Rhoden, Kamil Olszlynski, Rune Vøien, Vetle Skåttun, Preben Mankowitz, Morten Hembre og Richard Pedersen. Ikke til stede: Bardh Shala, Benjamin Blinderen Gleditsch og Emilio Garcia fra laget. Knut Bakke Pedersen og Lars Martin Fisher (fysio) fra støtteapparatet. FOTO: Kay Grue Thorsen

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Faktaboks

Grorud IL 2017

Navn: Grorud Idrettslag
Divisjon: PostNord-avdeling 1
Hjemmebane: Grorud idrettspark
Tilskuerkapasitet: 2500
Sponsorer: OBOS, Hurtigruta Carglass, Sigvartsen Stenindustri, Grorud senter, FH Gruppen, Thrane Steen, Quality Hotell 33, Aktiv kjøreskole, HMK, Gulv og takteknikk, Bøhm Auto, Telles vedlikehold AS, SPAR, Shell, Gigantprint, PGM A/S, Elektrosivert, UMBRO
Budsjett: 2,6 millioner
Hjemme på nett: www.grorud-il.no
Målsetting: Opprykk
Årets motstandere: Asker, Bærum, Follo, Skeid, Kjelsås, Alta, HamKam, Raufoss, Brummunddal, Nybergsund, Finnsnes, KFUM, VIF 2.
To tøffe: HamKam og Asker

SPILLERSTALL:
Keepere: Hermann Rhoden, Rune Vøien, Kamil Olszlynski og Roar Bakken (3. keeper).
Forsvar: Morten-André Slorby, Jon Ole Reinhardsen, Benjamin B. Gleditsch, Faisal Dahir, Emilo Garcia, Tega George, Vetle Skåttun, Glenn Harviken og Fabian Ness Østigård.
Midtbane: Kevin Mankowitz, Faysal Ahmed, Fisnik Kastrati, Mohammed Mahnin, Preben Mankowitz, Fitim Kastrati, Ole Forsberg, Martin Høyland og Henning Bunæs.
Angrep: Bardh Shala, Mesut Can og Zirak Ahmed.

Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Henning Bunæs (tilbake fra Grei), Fitim Kastrati (Bryne), Glenn Harviken (Lørenskog) og Kamil Olszlynski (Lørenskog).

Spilleravgang (ny klubb/årsak i parentes): Sondre Karterud (Skedsmo) og Alvaro Torres (utlån Lørenskog).

Trenere: Rolf Teigen, Eirik Kjønø, Danny Mankowitz og Anders Rønning (keepertrener).

Støtteapparat: Knut Bakke Pedersen, Jan Erik Johansen, Frode Englund, Vilde Rislaa, Richard Pedersen, Morten Hembre (fysio) og Lars Martin Fischer (fysio)

Treningskamper i vinter (Grorud som hjemmelag):
Grorud - Oppsal 5-0, Grorud - Eidsvold turn 1-0, Grorud - Strømsgodset 2 2-0?, Grorud - Follo 3-2, Grorud - Odd2 0-2, Grorud - Vindbjart 1-1, Grorud - Finnsnes 1-2, Grorud - Fram Larvik 2-2, Grorud - Vålerenga 2 0-2.

– Vi går for å vinne hver kamp, og klarer vi det blir det selvfølgelig opprykk. I flere år har vi kjempet i toppen i denne ligaen. Nå har vi lyst til å ta enda et steg, sier Grorud-kaptein Morten-André Slorby.

Han er optimistisk med tanke på den kommende fotballsesongen og føler at årets Grorud-stall står sterkere rustet enn noen gang.

– Ja, laget tilsier at vi kan være offensive før starten. Vi har beholdt stort sett alt fra i fjor og fått inn noen solide forsterkninger. Klarer vi å holde oss noenlunde skadefri, er dette en spillergruppe som kan hamle opp med hvem som helst i avdelingen vår.

– Det er rett og slett den beste Grorud-stallen noensinne. Da er det lov å være optimist før det braker løs, sier han.

Klokkeklar beskjed

Den offensive innstillingen applauderes av klubbens hovedleder Richard Pedersen. Han er heller ikke redd for å gå høyt ut foran årets sesong.

– Jeg føler på meg at det er vårt år i år. Vi går for opprykk, og jeg er ikke i tvil om at vi har laget som kan klare det. Enten som avdelingsvinner eller via kvalifisering som toer. Vi er ferdig med å si at vi skal ta kamp for kamp og være med i toppen. Nå kaller vi en spade for en spade og er klokkeklare på at vi skal opp, slår han fast.

Hakket mer forsiktig

Ved siden av ham står den som vanlig sindige treneren Rolf Teigen og sperrer opp øynene. Som tidligere år forsøker han å balanserte hovedlederens budskap noe.

– I min verden snakker man ikke om opprykk før sesongen er i gang, men det er godt at gutta har tro på seg selv og egne ferdigheter. Jeg håper imidlertid at alle husker på at det er et enormt stykke arbeid som skal gjøres for at slike ambisjoner skal bli en realitet, og det eneste vi egentlig får gjort er å sørge for å få gode treningshverdager sesongen igjennom.

– Gjør vi det, kan vi vinne mange fotballkamper. Da kan det bli stas. Jeg kan love at vi skal dundre på og gi vårt beste, sier han.

Fornøyd med troppen

Også Teigen er fornøyd med årets Grorud-stall.

– Troppen er god med mye forskjellige kompetanse. Ellers synes jeg det er en fin aldersfordeling i troppen, og jeg er fornøyd med at vi har en stor andel lokale groruddøler. 17 av 23 mann er fra dalen. Jeg er også veldig godt fornøyd med at vi har god kontinuitet i stammen vår, slik at vi kan spille videre på kunnskapen og læringen vi har vært igjennom de siste årene. Det skal bli artig å se gutta i aksjon og se hvor store steg vi har tatt.

– Jeg mener det er stas for Groruddalen å ha et lag som forhåpentligvis kan markere seg positivt i en nasjonal serie, og jeg håper mange vil komme og se oss spille denne sesongen, sier Rolf Teigen.

– Er dette den beste troppen du har hatt i Grorud?

– Slikt er alltid vanskelig å måle, men det er naturlig at nivået på troppen nå er høyere, ettersom konkurransen i divisjonen har blitt det. Vi har forsterket oss fra i fjor. Det er det ingen tvil om, sier Teigen.

Gode signeringer

– Hva kan du si om årets nysigneringer?

– Alle representerer de noe vi aktivt gikk ut og ønsket oss etter fjorårets sesong. Kamil Olszlynski tilbyr oss erfaring, ledelse og en god del kompetanse i sitt keeperspill som er spennende. Glenn Harviken er en allsidig og god spiller som gir muligheter i flere posisjoner i bakre ledd.

– Fitim Kastrati er en erfaren og dyktig allrounder med mye kompetanse og kan bekle mange posisjoner. Ellers er det artig å få Henning Bunæs tilbake til klubben. Han skaper smil og samhold i gruppa og kan også bekle flere roller med sin allroundkompetanse. Moro er det også at vi har fått opp Fabian Ness Østigård fra U21-laget. Han har et stort potensial, sier Rolf Teigen.

Underholdende fotball

– Hva vil kjennetegne Grorud denne sesongen?

– Forhåpentligvis er det som kjennetegner oss mest at vi vinner fotballkamper rimelig ofte. Bortsett fra det har vi en godt sammensveisa gjeng med en litt unorsk og underholdende tilnærming i angrepsspillet vårt.Samtidig er vi gjerrige og solide i forsvarsspillet vårt. Vi håper vi kan glede publikum med mange fine prestasjoner denne sesongen, sier Rolf Teigen.

Tøffere hverdag

Mandag 17. april starter dalens beste fotballherrer sin sesong i PostNord-ligaen, avd. 1. Den er betydelig forsterket fra tidligere på grunn av serieomleggingen etter fjorårets sesong, og av avdelingens 14 lag er det kun Grorud, Finnsnes, Brumunddal og VIF 2 som ikke har vært oppe i OBOS-ligaen tidligere.

– Kamphverdagen i år blir vesentlig tøffere enn tidligere år. Det er ingen overlegne, men heller ingen dårlige lag. Det hele kommer til å bli veldig jevnt.

– Nøkkelen for å gjøre det godt i årets avdeling ligger i å levere stabile prestasjoner. Jeg tror også det blir viktig med en god start for å få flyten, sier Morten-André Slorby

.

– I mine øyne er avdelingen superjevn, med flere gode klubber som alle har gode forutsetninger for å gjøre det bra. HamKam er for meg en soleklar favoritt ut fra ressursfundament og det vi har sett i vinter. Bortsett fra det kan alle vinne, og alle kan rykke ned.

– Vi håper vi tilhører den første kategorien, og vi skal gjøre det vi kan for å markere oss. Vi ønsker å vise hva vi er gode for, sier Rolf Teigen.

Finnsnes først

Årets første kamp går borte mot Finnsnes.

– Finnsnes er nok blant de tøffeste lagene. Vi fikk deng der i fjor og har mye å revansjere. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Morten-André Slorby.

– Jeg synes det er en fin kamp å starte med, ettersom vi får etablert en referanse tidlig i sesongen. Vi har hatt vekslende suksess der oppe tidligere, og vi møter et godt og solid lag. Det blir et spennende oppgjør, sier Rolf Teigen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE