Grorud tok tilbake sølvplassen

Grorud tok tilbake sølvplassen

 

Grorud dro til lokaloppgjøret på Lørenbanen med en nedadgående kurve. Likevel overbeviste de alle og tok tilbake sølvplasseringen i avdelingen. Ekstra stas var det også å stoppe Hasle/Lørens fantastiske hjemmestatistikk.

 

 Hasle/Løren hadde ikke tapt en eneste hjemmekamp denne sesongen, men den fine statistikken ble brutt av Grorud på lørdag

I en kamp som Grorud dominerte stort, falt avgjørelsen et kvarter ut i kampen. Eirik Berg slo inn en dødball som Christer Pedersen fikk stanget i nettmaskene. Likevel kunne det fort blitt flere mål for Grorud. Kun en oppvakt Daniel Skrettingland i Hasle/Løren-buret holdt hjemmelaget inne i kampen.

Hasle/Løren hadde noen småsjanser, men ble rett og slett et nummer for små i denne kampen. At det endte med Grorud-seier var fullt fortjent.

 

Storfornøyd

Naturlig nok var det fornøyde Grorud-ansikter som møtte Akers Avis Groruddalen etter kamp.

- Vi er storfornøyde med å ha tatt tre poeng på Lørenbanen. Endelig spilte vi som vi gjorde på våren. Det var deilig å se igjen, etter som vi har vært relativt dårlige etter sommeren, sier lagleder Jan Erik Johansen.

- Hvordan fikk dere opp motivasjonen igjen?

- Vi var vel innstilte på å ta tilbake sølvplassen. Vi viste uansett fram en helt annen glød og jobbet mye mer for poengene i noen andre av høstkampene. Da fungerer ting mye bedre, sier han.

- Hadde dere regnet med å få med dere noe fra Lørenbanen?

- Nei, vi må si at vi er overrasket. Vi har som sagt ikke vært gode etter ferien, mens Hasle/Løren har vært i kjempeform. Likevel hadde vi full kontroll, og burde scoret flere mål. At vi skulle ha så god kontroll på kampen hadde jeg ikke trodd, sier Johansen.

 

Ser fremover

I Hasle/Løren valgte de å se fremover fremfor å sutre over bortkomne poeng.

- Vi var ikke der vi skulle være, men det er ikke så rart. Vi er sårbare da vi mangler fire av våre faste spillere. Det viser at vi ikke har så bred stall. Slik er det bare, og Grorud var nærmere 2-0 enn vi var 1-1. Hadde det ikke vært for Daniel i mål kunne det også blitt fire-fem baklengs. Han hadde noen syke reaksjonsredninger, sier trener Kai Arild Lund.

- Hvor surt er det at hjemmestatistikken røyk?

- Vi hadde et delmål om å ikke tape hjemme denne sesongen, men der røyk vi nå. Jeg har i hele år sagt at Grorud muligens er det beste laget i avdelingen, og det er derfor ikke noe sjokk at de er kapable til å vinne her også, sier han.

 

Går for sølvet

 Hasle/Løren har lagt tapet bak seg, og gjør seg klar til en ny lokal batalje i neste kamp. Da er de nemlig Årvoll som stiller opp på motsatt banehalvdel.

- Årvoll kan ikke vente seg noen kompistjenester?

- Ettersom delmålet om å vinne alle kampene i høstsesongen røyk mot Grorud, blir det nye målet å stå med det ene tapet. Vi har lyst på andreplassen, og vi er bare ett poeng bak. Grorud skal møte Røa, så det er en mulighet for at vi skal klare det, men da må vi vinne begge våre kamper. Vi har ikke gitt opp .

 

Fotball, 3. divisjon, avd. 4:

Hasle/Løren - Grorud 0-1 (0-1)

Lørenbanen

Tilskuere: ca. 60

Dommer: Knut Ivar Strømstad

Gule kort: Daniel Hamnes (H/L)), Fredrik Pettersen (H/L), Ivar André Anderssen (H/L), Eirik Berg (Grorud)

Mål for Grorud: Christer Pedersen.

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Daniel Skrettingland, Håkon Bergo, Asbjørn Berge, Ivar André Anderssen, Daniel Hamnes, Jonas Skjerve (Even Lie fra 60.), Henrik Thorbjørnsen (Stig Magnus Grundesen fra 69.), Henrik Haagensen, Fredrik Pettersen, Adrian Thun, Lars Erik Nygård (Kim Edvardsen fra 81.).

Groruds lag (4-4-2): Lars Gøran Engebråten, Morten Larssen, Arne Endreson, Christer Pedersen, Andreas Gjesvold, Eirik Berg (Mats Wold fra 88.), Rune Gjertsen, Arib Maazouzi, Zacaria Maazouzi, Shire Abdi, Erling Nilsen (Rodrigo Castillo fra 45.).

 

Stjernene:

  • ** Daniel Skrettingland (H/L), Arib Maazouzi (GIL)
  • * Ivar André Anderssen (H/L), Zacaria Maazouzi (GIL)
  • Henrik Haagensen (H/L), Arne Endreson (GIL).

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.