ANNONSE

Grorud-trio til Romsås

Grorud-trio til Romsås

 

Zacaria Maazouzi, Antonio Yambo og Guleid M. Arab forlater toppfighten i 3.divisjon og Grorud til fordel for opprykkskamp med Romsås i 4. divisjon. I tillegg har de oransjekledde sikret seg Rodrigo Castillo fra Oslo City.

- Vi er storfornøyde med å sikre oss disse gutta. Det er en lettelse at de er klare, og de kommer alle til å bli en sentral del av laget vårt, stråler trenerne Nikola og Filip Bes.

Trioen kom ikke gratis til Bjøråsen.

- Vi betalte 25.000 kroner for alle spillerne til sammen. 15.000 for Antonio og Guleid, mens vi kjøpte Zacaria for 10.000 kroner.

- Dette er en meget stiv pris for en klubb som Romsås, og planen er at laget skal jobbe dugnad for å tjene inn pengene igjen. Det viktigste er uansett at spillerne nå er i boks. De er verdt pengene, sier Nikola Bes.

Signeringene må ses på som et kupp for det oransjekledde 4.divisjonslaget. Gutta har ofte figurert i Rolf Teigens Grorud-lag som for øyeblikket ligger på andre plass i 3. divisjon. Zacaria Maazouzi har også vært en av dalens beste på stjerne- og målbørsen denne sesongen.

- Det er klart dette er enorme forsterkninger for oss. De er klassespillere. Vi har spesiell tro på Zacaria. Han kan avgjøre kamper selv, og kommer til å få en fri rolle i laget vårt. Han kommer til å briljere, sier trenerne.

 

Går for opprykk

Da de tre spillerne skiftet klubb, spikret også Romsås sin målsetting for sesongen. I skrivende stund ligger laget på andreplass i avdelingen med like mange poeng som lederlaget Kurer.

- Vi går absolutt for opprykk til 3. divisjon nå. Det er målsettingen vår, og vi er kapable til å klare det, forsikrer Nikola Bes.

- Hva skjer om det ikke går? Hvordan vil Romsås forholde seg til eventuelle bud på spillerne igjen?

- Vi kan være uheldige og misse opprykket. I så fall vet vi det ikke blir lett å beholde slike kvalitetsspillere. Vi har uansett skrevet kontrakt med dem, og har en avtale om at vi får tilbake pengene våre hvis de går.

 

- Kommer det tilbud fra høyere divisjoner vil heller ikke vi stå i veien for gutta hvis de vil oppover. Såfremt vi får tilbake det vi har investert, sier Bes.

 

Gleder seg

Hovedpersonene selv gleder seg til å kjempe for Romsås.

- Jeg har lyst til å hjelpe Romsås opp til 3. divisjon. Det er moderklubben min, og jeg har masse kjærlighet for klubben. Jeg kan nesten ikke vente med å dra på meg den oransje drakta, sier Antonio Yambo.

- Romsås spiller slik fotball jeg liker. Her går det langs bakken. Det passer meg, sier Zacaria Maazouzi

- Romsås er en fin klubb å være i. De har et godt miljø og gode trenere. Jeg garanterer at vi rykker opp i år, sier Guleid M. Arab.

- Miljøet i laget er fantastisk. Det var som å komme hjem igjen. Jeg gleder meg til å kjempe for Romsås, sier Rodrigo Castillo.

 

Fornøyd med utviklingen

I Grorud er Rolf Teigen uansett fornøyd.

- Generelt for Groruds del føler jeg at vi har blitt bedre på de tingene vi vektlegger. Vi begynner å få en riktig kultur rundt lagene, og jeg er fornøyd med den utviklingen som gruppa viser.

- Det at en del spillere har forlatt oss, gjør at vi er færre enn ønskelig, men samtidig er vi en mer homogen gruppe i forhold til sentrale kriterier.

- Alle gutta som dro til Romsås er fine gutter med spennende kvaliteter i seg, men som samtidig savner andre kvaliteter. De kvalitetene klarte vi ikke å finne fram sammen, men nå har de muligheten til å kose seg med fotballen i Romsås, sier Teigen.

Grorud har på sin side hentet inn Tom Erik Hansen fra Årvoll og Majid Garbadi fra Ullern. Dessverre har de også mistet Henning Jørgensen og Stian Gundersen ut sesongen grunnet skade.-Vi forsøkte først å låne dem

Romsås er glade for å ha sikret seg spillerne, men frustrerte over utviklingen i overgangssaker.

 

- Man snakker så fint om å samarbeide mellom klubbene i dalen, men vi føler ikke at det var tilfellet mellom oss og Grorud. Gutta ville spille for Romsås, og vi forsøkte først å låne dem. Vi synes Grorud var vanskelige å forholde seg til og prisen var altfor høy. Vi vet ikke om vi er så interessert i å «samarbeide» noe særlig i fremtiden, sier Bes.

Hovedleder i Grorud, Richard Pedersen, har en annen oppfatning.

- Disse spillerne har vært under kontrakt med Grorud. De hadde alle kontrakter som utløper neste sesong. De har selv skrevet under, og vet hva det innebærer hvis man bryter kontrakten. Da er man nødt til å gjøre opp sine forpliktelser ovenfor Grorud.

- Totalt sett reduserte vi kompensasjonen med ca. 50 prosent fra hva de skylder Grorud, og hva vi har kostet på disse spillerne.

- Hadde de gått til Skeid, Strømmen eller Lørenskog hadde summene vært helt annerledes. De pengene vi har fått dekker utgifter for trening, helsestudio, treningsleir i Barcelona og trenere som koster penger. Det er overhodet ikke noe overgangskompensasjon her.

- Vi ønsker gutta lykke til i Romsås. Vi håper og tror at de vil være en enorm forsterkning, og vi håper at Romsås klarer opprykket.

- Det er ingen tvil om at gutta kan bli gode fotballspillere, sier Pedersen.

 

I følge Romsås-trener Nikola Bes var det også flere Grorud-spillerne som ville melde overgang.

- Det var to - tre spillere til som ville komme. Dessverre måtte vi si stopp. Nå har vi 26 mann på trening og en tropp med kvalitet i. Du kan som kjent bare føre opp 18 mann på dommerkortet. Jeg er redd det skal gå misnøye i stallen dersom ikke alle får spilletid, sier han.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE