Grorud viste klasse

Grorud viste klasse

 

I det mange trodde kunne bli et spennende og tett lokaloppgjør viste Grorud seg flere klasser bedre enn Hasle/Løren. Nå ser Grorud kun oppover på tabellen.

Skrevet av:

Mange trodde at Hasle/Løren i det minste skulle være med å gi Grorud kamp i lørdagens lokaloppgjør på «Gullet». Slik gikk det overhodet ikke. Allerede fra starten av kampen kjempet Grorud aggressivt og satte Hasle/Løren ut av stilen. De tok en tidlig ledelse ved Shire Stamdnes Abdi, og pøste på med sjanser. Rett før pause kunne Abdi, absolutt fortjent, øke ledelsen til 2-0.

I pausen hadde tydeligvis Hasle/Løren hatt en «pep-talk». I hvert fall virket det slik da midtstopper Ivar André Anderssen skrek og manet lagkameratene til innsats før andre omgang. 15 sekunder senere var det derimot duket for en ny Grorud-scoring da Erling Nilsen hamret ballen inn på sitt første spark for dagen.

Kort tid etter falt nevnte Nilsen i en duell med Anderssen, og Grorud fikk en straffe som ingen i Hasle/Løren-laget syntes noe om. Hakia Hrnic satte den kontrollert inn, og Grorud hadde i realiteten gjort kort prosess og avgjort kampen.

Likevel pøste de på med sjanser, og burde økt ledelsen med flere mål. I stedet roet de seg ned de siste 20 minuttene, og lot Hasle/Løren få bli med i kampen igjen. Hasle/Løren kom likevel ikke nærmere enn en scoring fra hver av Hunemo-gutta, og måtte innse at de hadde blitt utspilt av Grorud.

I Grorud var de som vanlig ikke helt fornøyd.

- Vi var bra i 80 minutter, og vi hadde total kontroll på kampen. Likevel er det irriterende at vi slipper inn to mål på slutten. Totalt sett var det likevel bra. Vi føler vi satte skapet på plass, sier lagleder Jan Erik Johansen.

- Skulle dere ikke scoret flere?

- Jo, absolutt burde vi det. Likevel var vi overlegne, men Hasle/Løren var ikke det dårligste laget vi har møtt i sesongen, sier han.

Kvalitet

Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund hadde ingen unnskyldninger, men fant fram superlativene etter kampen.

- Grorud var utrolig gode, og det er uten tvil det beste laget vi har møtt i år. Første omgangen deres var fantastisk. Fortsetter de i det sporet kan de starte å tenke på hva de skal gjøre i kvalikken, sier han.

- Hva med Hasle/Lørens spill i denne kampen. Det er ikke vanlig å se dere stå og male på med 40-meters pasninger oppover banen?

- Vi ble redde for å spille ball. Når vi spiller på den måten er vi dårlige. Jeg er likevel fornøyd med de siste 20 minuttene. Da slapper Grorud mer av, og vi starter å spille litt ball. Da scorer vi jo to mål, sier han.

Lund trekker også fram Groruds Rune Gjertsen som en klassespiller.

- Vi ble løpt over av hurtige og tekniske Grorud-spillere. Når det er sagt er det én mann som imponerte meg mer enn alle andre, og det er Rune Gjertsen. Han gjør det enhver fotballspiller burde gjort, og viser at han er utrolig fotballsmart. Han leser ting før det skjer, og tar ut enormt med rom. Jeg er imponert over at han holder ut, sier Lund.

Også Groruds lagleder Jan Erik Johansen stråler over kvaliteten i stallen.

- Jeg har vært med Grorud i 20 år, men jeg har aldri sett en så god stall. Vi har spillere ute, men vi plukker bare inn noen som gjør jobben like bra. Det er utrolig deilig, sier han.

Fotball, 3. divisjon, avd. 4:

Grorud - Hasle/Løren 4-2 (2-0)

Gullet

Tilskuere: ca. 50

Dommer: Frode Iversen

Gule kort: Emrah Mutlu (Grorud), Daniel Hamnes (H/L).

Mål for Grorud: Shire Stamdnes Abdi 2, Erling Knutsen, Hakia Hrnic.

Mål for Hasle/Løren: Magnus Hunemo, Trygve Hunemo.

Groruds lag (4-4-2): Lars Gøran Engebråten, Morten Larssen, Hakia Hrnic, Christen Seeberg, Andreas Gjesvold, Guleid «Gulli» Arab, Rune Gjertsen (Glenn Heidenstrøm fra 69.), Emrah Mutlu, Issam Bouiri (Erling Nilsen fra 45.), Eirik Berg, Shire Stamdnes Abdi.

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Svend Nordstrand, Aksel Guerra, Ivar André Anderssen, Trygve Hunemo, Daniel Hamnes, Eirik Lyssand (Fredrik Lied fra 60.), Jonas Skjerve (Tore Tveit fra 59.), Henrik Thorbjørnsen, Fredrik Pettersen, Magnus Hunemo, Adrian Thun (Joakim Skjerve fra 75.).

Stjernene:

 • ** Christen Seeberg

  (Grorud)

 • * Shire Stamdnes Abdi

  (Grorud), Magnus

  Hunemo (H/L)

 • Rune Gjertsen

  (Grorud), Aksel

  Guerra (H/L).

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!