Grorud viste klasse

Grorud viste klasse

 

I det mange trodde kunne bli et spennende og tett lokaloppgjør viste Grorud seg flere klasser bedre enn Hasle/Løren. Nå ser Grorud kun oppover på tabellen.

Mange trodde at Hasle/Løren i det minste skulle være med å gi Grorud kamp i lørdagens lokaloppgjør på «Gullet». Slik gikk det overhodet ikke. Allerede fra starten av kampen kjempet Grorud aggressivt og satte Hasle/Løren ut av stilen. De tok en tidlig ledelse ved Shire Stamdnes Abdi, og pøste på med sjanser. Rett før pause kunne Abdi, absolutt fortjent, øke ledelsen til 2-0.

I pausen hadde tydeligvis Hasle/Løren hatt en «pep-talk». I hvert fall virket det slik da midtstopper Ivar André Anderssen skrek og manet lagkameratene til innsats før andre omgang. 15 sekunder senere var det derimot duket for en ny Grorud-scoring da Erling Nilsen hamret ballen inn på sitt første spark for dagen.

Kort tid etter falt nevnte Nilsen i en duell med Anderssen, og Grorud fikk en straffe som ingen i Hasle/Løren-laget syntes noe om. Hakia Hrnic satte den kontrollert inn, og Grorud hadde i realiteten gjort kort prosess og avgjort kampen.

Likevel pøste de på med sjanser, og burde økt ledelsen med flere mål. I stedet roet de seg ned de siste 20 minuttene, og lot Hasle/Løren få bli med i kampen igjen. Hasle/Løren kom likevel ikke nærmere enn en scoring fra hver av Hunemo-gutta, og måtte innse at de hadde blitt utspilt av Grorud.

I Grorud var de som vanlig ikke helt fornøyd.

- Vi var bra i 80 minutter, og vi hadde total kontroll på kampen. Likevel er det irriterende at vi slipper inn to mål på slutten. Totalt sett var det likevel bra. Vi føler vi satte skapet på plass, sier lagleder Jan Erik Johansen.

- Skulle dere ikke scoret flere?

- Jo, absolutt burde vi det. Likevel var vi overlegne, men Hasle/Løren var ikke det dårligste laget vi har møtt i sesongen, sier han.

Kvalitet

Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund hadde ingen unnskyldninger, men fant fram superlativene etter kampen.

- Grorud var utrolig gode, og det er uten tvil det beste laget vi har møtt i år. Første omgangen deres var fantastisk. Fortsetter de i det sporet kan de starte å tenke på hva de skal gjøre i kvalikken, sier han.

- Hva med Hasle/Lørens spill i denne kampen. Det er ikke vanlig å se dere stå og male på med 40-meters pasninger oppover banen?

- Vi ble redde for å spille ball. Når vi spiller på den måten er vi dårlige. Jeg er likevel fornøyd med de siste 20 minuttene. Da slapper Grorud mer av, og vi starter å spille litt ball. Da scorer vi jo to mål, sier han.

Lund trekker også fram Groruds Rune Gjertsen som en klassespiller.

- Vi ble løpt over av hurtige og tekniske Grorud-spillere. Når det er sagt er det én mann som imponerte meg mer enn alle andre, og det er Rune Gjertsen. Han gjør det enhver fotballspiller burde gjort, og viser at han er utrolig fotballsmart. Han leser ting før det skjer, og tar ut enormt med rom. Jeg er imponert over at han holder ut, sier Lund.

Også Groruds lagleder Jan Erik Johansen stråler over kvaliteten i stallen.

- Jeg har vært med Grorud i 20 år, men jeg har aldri sett en så god stall. Vi har spillere ute, men vi plukker bare inn noen som gjør jobben like bra. Det er utrolig deilig, sier han.

Fotball, 3. divisjon, avd. 4:

Grorud - Hasle/Løren 4-2 (2-0)

Gullet

Tilskuere: ca. 50

Dommer: Frode Iversen

Gule kort: Emrah Mutlu (Grorud), Daniel Hamnes (H/L).

Mål for Grorud: Shire Stamdnes Abdi 2, Erling Knutsen, Hakia Hrnic.

Mål for Hasle/Løren: Magnus Hunemo, Trygve Hunemo.

Groruds lag (4-4-2): Lars Gøran Engebråten, Morten Larssen, Hakia Hrnic, Christen Seeberg, Andreas Gjesvold, Guleid «Gulli» Arab, Rune Gjertsen (Glenn Heidenstrøm fra 69.), Emrah Mutlu, Issam Bouiri (Erling Nilsen fra 45.), Eirik Berg, Shire Stamdnes Abdi.

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Svend Nordstrand, Aksel Guerra, Ivar André Anderssen, Trygve Hunemo, Daniel Hamnes, Eirik Lyssand (Fredrik Lied fra 60.), Jonas Skjerve (Tore Tveit fra 59.), Henrik Thorbjørnsen, Fredrik Pettersen, Magnus Hunemo, Adrian Thun (Joakim Skjerve fra 75.).

Stjernene:

  • ** Christen Seeberg

  (Grorud)

  • * Shire Stamdnes Abdi

  (Grorud), Magnus

  Hunemo (H/L)

  • Rune Gjertsen

  (Grorud), Aksel

  Guerra (H/L).

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.