Groruddalen Ballklubb er død

Groruddalen Ballklubb er død

 

Groruddalen Ballklubb er historie. Det siste halmstrået, planene om samarbeidet med et oppadgående Oslo City, ble skrinlagt denne uka. Moderklubbene til GBK har til de grader mistet gløden for prosjektet at de advarte mot et City/Groruddalen-samarbeid. Det er moderklubbene som har stiftet klubben, og det er de som legger den ned, sier en skuffet GBK-ledelse, ved Glenn Andersen og Tor Sandnes.

Skrevet av:

Fredag for to uker siden meldte Akers Avis Groruddalen at GBK og Oslo City hadde innledet samtaler om et samarbeid. Torsdag natt kunne vi melde om at de samtalene har strandet og at Groruddalen Ballklubb er historie.

- Først av alt takker vi for tilbudet og skissen over en tenkt samarbeidsmodell mellom oss og GBK/Gladiator. Vi har vurdert dette i styret, og også snakket med viktige personer rundt laget vårt. Konklusjonen er å takke nei til et samarbeid, sier Oslo Citys Atta Aneke.

- Hvorfor trakk dere den konklusjonen?

- Vi ser helt klart at det finnes mye positivt med et slik samarbeid, men etter å ha snakket med flere av moderklubbenes ledere, som har kontaktet oss etter at planene om det mulige samarbeidet ble kjent, har vi innsett at mange er misfornøyde og negativite til  ledelsen i GBK.

- Vi er redde for at lagene rundt oss møter oss med negativitet fremfor positivitet. Det er vi ikke tjente med, sier han.

Det er altså noen fra moderklubbene selv som har advart Oslo City mot et samarbeid med Groruddalen Ballklubb. I tillegg til disse advarslene er også Oslo City skeptisk på andre måter.

- Vi er redde for at det vil bli fokusert mye på den gjelden GBK har til noen av moderklubbene og andre kreditorer, og at vi ikke ville fått den positive vinklingen vi hadde håpet på i media.

- Summen av bekymringene gjør at vi tar det valget vi gjør, men vi er samtidig smigret over at Groruddalen Ballklubb har kommet med denne forespørselen.

- Vi vet at det finnes utrolig mye kompetanse og dyktige folk i teamet, men vi må ta hensyn til all skepsisen blant de ulike klubblederne rundt i Groruddalen.

- Styret har vært usikre, og velger derfor det sikre ved å fortsette alene i samme spor som tidligere, sier Aneke.

Ris til egen bak?

På kontoret til GBK sitter Glenn Andersen og Tor Sandnes. De hadde følgende å si om Citys valg.

- Det er fornuftig svart. Atta Aneke er en reflektert person, og det gjenspeiler seg i svaret hans også. Han er meget dyktig. Samtidig vil vi legge til at man ikke alltid kan forvente seg positivitet i Groruddalen, sier Sandnes.

- Hva føler dere om at moderklubbene selv har frarådet City om et samarbeid?

- Det er ris til egen bak fra moderklubbene. Det er de som har stiftet klubben, og det er de som legger den ned. Denne modellen for en utviklingsarena for Groruddalens fotballtalenter er dermed død, sier Glenn Andersen.

- Så GBK er dødt?

- Ja, det er vel stor sannsynlighet for det nå. Vi må jo naturlig nok gå gjennom svaret til City nøye, men det går den veien, sier han.

- Hvordan føles det?

- Det er selvfølgelig trist. GBK har vært et eventyr, men det har vist seg å være ekstremt utfordrende å få folk rundt i klubbene til å brenne for prosjektet. Mange brenner kun for sin egen klubb.

- Mange enkeltfolk klapper oss på skuldrene når det går bra, men de samme menneskene sparker deg bak når det butter. Det likner på smålighet, og det er gammel groruddalsmentaltitet som jeg trodde vi var kvitt, sier Glenn Andersen.

Samfunnsprosjektene?

- Det blir også nevnt at GBK har mange kreditorer. Skylder klubben masse penger?

- De største kreditorene er Glenn Andersen, Jan Fjelddalen og meg selv. Etter det er det noen andre som står i kø, sier Tor Sandnes.

- Det er klart at økonomien har vært vanskelig. Vi har operert med langt lavere budsjetter enn våre konkurrenter, men likevel har det vært liten støtte fra næringslivet og det offentlige til A-lagsprosjektet. Da blir det vanskelig, sier Andersen.

- Men hva vil skje med samfunnsprosjektene?

- Vi vil jobbe videre med det som er fornuftig og samarbeide med de klubbene og idrettene som vil samarbeide. Vi i Gladiator vil samarbeide videre med klubber og skoler. Samfunnsprosjektene vil leve videre, sier Sandnes.

- Det viktigste arbeidet GBK står i er arbeidet med integrering, miljø og å gi mange barn som ikke fanges opp av klubbene et tilbud om aktivitet.

Med GBK ute av spill er dermed rollen som Groruddalens satsningsklubb ledig. Som vi har nevnt i tidligere aviser har både Grorud, Hasle/Løren, Oslo City og Vestli gått høyt ut på banen med ambisjoner om 2. divisjon-spill.

Les hele saken og GBKs historie i fredagsutgaven av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!