ANNONSE

Groruddalen Ballklubb er død

Groruddalen Ballklubb er død

 

Groruddalen Ballklubb er historie. Det siste halmstrået, planene om samarbeidet med et oppadgående Oslo City, ble skrinlagt denne uka. Moderklubbene til GBK har til de grader mistet gløden for prosjektet at de advarte mot et City/Groruddalen-samarbeid. Det er moderklubbene som har stiftet klubben, og det er de som legger den ned, sier en skuffet GBK-ledelse, ved Glenn Andersen og Tor Sandnes.

Fredag for to uker siden meldte Akers Avis Groruddalen at GBK og Oslo City hadde innledet samtaler om et samarbeid. Torsdag natt kunne vi melde om at de samtalene har strandet og at Groruddalen Ballklubb er historie.

- Først av alt takker vi for tilbudet og skissen over en tenkt samarbeidsmodell mellom oss og GBK/Gladiator. Vi har vurdert dette i styret, og også snakket med viktige personer rundt laget vårt. Konklusjonen er å takke nei til et samarbeid, sier Oslo Citys Atta Aneke.

- Hvorfor trakk dere den konklusjonen?

- Vi ser helt klart at det finnes mye positivt med et slik samarbeid, men etter å ha snakket med flere av moderklubbenes ledere, som har kontaktet oss etter at planene om det mulige samarbeidet ble kjent, har vi innsett at mange er misfornøyde og negativite til  ledelsen i GBK.

- Vi er redde for at lagene rundt oss møter oss med negativitet fremfor positivitet. Det er vi ikke tjente med, sier han.

Det er altså noen fra moderklubbene selv som har advart Oslo City mot et samarbeid med Groruddalen Ballklubb. I tillegg til disse advarslene er også Oslo City skeptisk på andre måter.

- Vi er redde for at det vil bli fokusert mye på den gjelden GBK har til noen av moderklubbene og andre kreditorer, og at vi ikke ville fått den positive vinklingen vi hadde håpet på i media.

- Summen av bekymringene gjør at vi tar det valget vi gjør, men vi er samtidig smigret over at Groruddalen Ballklubb har kommet med denne forespørselen.

- Vi vet at det finnes utrolig mye kompetanse og dyktige folk i teamet, men vi må ta hensyn til all skepsisen blant de ulike klubblederne rundt i Groruddalen.

- Styret har vært usikre, og velger derfor det sikre ved å fortsette alene i samme spor som tidligere, sier Aneke.

Ris til egen bak?

På kontoret til GBK sitter Glenn Andersen og Tor Sandnes. De hadde følgende å si om Citys valg.

- Det er fornuftig svart. Atta Aneke er en reflektert person, og det gjenspeiler seg i svaret hans også. Han er meget dyktig. Samtidig vil vi legge til at man ikke alltid kan forvente seg positivitet i Groruddalen, sier Sandnes.

- Hva føler dere om at moderklubbene selv har frarådet City om et samarbeid?

- Det er ris til egen bak fra moderklubbene. Det er de som har stiftet klubben, og det er de som legger den ned. Denne modellen for en utviklingsarena for Groruddalens fotballtalenter er dermed død, sier Glenn Andersen.

- Så GBK er dødt?

- Ja, det er vel stor sannsynlighet for det nå. Vi må jo naturlig nok gå gjennom svaret til City nøye, men det går den veien, sier han.

- Hvordan føles det?

- Det er selvfølgelig trist. GBK har vært et eventyr, men det har vist seg å være ekstremt utfordrende å få folk rundt i klubbene til å brenne for prosjektet. Mange brenner kun for sin egen klubb.

- Mange enkeltfolk klapper oss på skuldrene når det går bra, men de samme menneskene sparker deg bak når det butter. Det likner på smålighet, og det er gammel groruddalsmentaltitet som jeg trodde vi var kvitt, sier Glenn Andersen.

Samfunnsprosjektene?

- Det blir også nevnt at GBK har mange kreditorer. Skylder klubben masse penger?

- De største kreditorene er Glenn Andersen, Jan Fjelddalen og meg selv. Etter det er det noen andre som står i kø, sier Tor Sandnes.

- Det er klart at økonomien har vært vanskelig. Vi har operert med langt lavere budsjetter enn våre konkurrenter, men likevel har det vært liten støtte fra næringslivet og det offentlige til A-lagsprosjektet. Da blir det vanskelig, sier Andersen.

- Men hva vil skje med samfunnsprosjektene?

- Vi vil jobbe videre med det som er fornuftig og samarbeide med de klubbene og idrettene som vil samarbeide. Vi i Gladiator vil samarbeide videre med klubber og skoler. Samfunnsprosjektene vil leve videre, sier Sandnes.

- Det viktigste arbeidet GBK står i er arbeidet med integrering, miljø og å gi mange barn som ikke fanges opp av klubbene et tilbud om aktivitet.

Med GBK ute av spill er dermed rollen som Groruddalens satsningsklubb ledig. Som vi har nevnt i tidligere aviser har både Grorud, Hasle/Løren, Oslo City og Vestli gått høyt ut på banen med ambisjoner om 2. divisjon-spill.

Les hele saken og GBKs historie i fredagsutgaven av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE