Groruddalen herjet i taekwondo-NM

Groruddalen herjet i taekwondo-NM

 

Da NM i taekwondo ble arrangert på hjemmebane fornektet ikke dalens utøvere seg. Hele åtte gull, tre sølv og åtte bronse ble medaljefangsten denne gangen. Den mest spennende finalen var likevel den som inneholdt to groruddøler fra hver sin klubb.

 I klasse 72, -78 kilo ble det nemlig et tett og nervepirrende møte mellom regjerende norgesmester, Robert Honningdalsnes fra Grorud Taekwondo, og førsteårs-senior, Eirik Bratli fra Mudo Team Furuset/Tveita.

Groruddalsoppgjøret ble en thriller anført av enorme heiarop fra tribunen.

Gutta følte på hverandre, og fulgte hverandre gjennom hele kampen. Honningdalsnes ledet en stund 3-1, men Bratli svarte.

Da det gjensto 10 sekunder av kampen ledet Honnindalsnes 6-5, men Bratli fikk inn 6-6 på tampen av kampen.

Dermed skulle det til slutt avgløres på golden point, og da Eirik Bratli fikk inn et avgjørende spark i siden på Honningdalsnes, fikk hallen se ville gledescener.

En gledesgråtende Eirik løp rundt på matta før han kastet seg i klem med coachen Gunnar og flere av klubbens utøvere.

At gutten var rørt var ikke vanskelig å skjønne da Akers Avis Groruddalen fikk en prat med ham.

- Dette er jo bare helt sinnsykt. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Det er helt villt. Jeg har alt for mange følelser i meg nå, sier han.

At Bratli gjennom hele kampen hadde fått massiv støtte fra hjemmepublikummet hjalp han til prestasjonen.

- Jeg hørte dem hele veien, og jeg hadde så lyst til å klare det. Jeg har hatt en vane med å bomme mot slutten, men jeg ville ikke svikte publikum nå, sier han.

- Nå er du norgesmester. Hvordan føles det?

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare det. Selvfølgelig håper man på det, men Robert var jo regjerende Norgesmester og er mye mer merittert. Det føles utrolig herlig å ha klart dette. Jeg er helt shaky, sier Bratli.

Også coachen, Gunnar Bratli, smilte da vi fikk en prat.

- Dette var helt rått. Han viste at han er best når det gjelder. Det var en meget tøff og spennende kamp, og jeg synes det er en rå prestasjon som førsteårs-senior.

- På golden point skal man ha is i magen og være helt fokusert. Det var stort å klare dette, sier han.

Helsvart

Hos Robert Honningdalsnes var det derimot bare tristhet å spore.

- Dette var en stor stor skuffelse, og det svir skikkelig. Jeg er så forbanna over dette, det er et skikkelig helvete, sier han.

- Er du overrasket over å ha tapt denne finalen?

- Jeg trodde jeg skulle vinne, men jeg vet også at Eirik er god. Det som irriterer meg er at jeg gjør en personlig feil, og at jeg blir straffet så hardt. Jeg gikk på et dumt angrep, og Eirik tok meg på en ærlig måte. Det ble stang ut, og det er noe møkk. Slik kan det gå, sier han.

Honningdalsnes fikk ikke de beste forberedelsene til finalen da motstanderne trakk seg av forskjellige grunner. Faktisk var finalekampen den første og eneste kampen han fikk gått under NM.

- Det er aldri bra å gå rett til en finale. Hadde jeg fått flere kamper kunne jeg ha gått meg inn skikkelig. Jo flere kamper du får, jo mer mønster får du satt på ting, sier han.

Han vil likevel ikke ta vekk noe av æren til Bratlis seier.

- Han gjorde en strålende jobb og er en verdig vinner. Det er bra for sporten at vi får opp nye talenter som han. Da blir det bra konkurranse, sier han.

Honningdalsnes avslører også at han ikke vil være så snill ved neste korsvei.

- NM-tittelen mister han ved første anledning igjen, og neste gang vi møtes skal han få så hatten passer, sier han.

 

Fjerde NM på rappen

Norges største taekwondotalent, Nikolina Kursar (17), skuffet ingen i sin finale mot Stine Lunde fra Mudo Oppegård. Jenta fra Mudo Team Furuset/Tveita hadde full kontroll og lekte seg inn til en 9-1 seier.

- Det var en grei kamp. Jeg fikk ei lårhøne midt i kampen som hemmet meg noe, men jeg kan vel være såpass ærlig å si at det var en overlegen seier, stråler hun.

Kursar forteller også at hun er strålende fornøyd med den fjerde NM-tittelen på rad, men hun var også veldig fornøyd med å få gå så mange kamper.

- Jeg fikk tre kamper før finalen. Det føltes nesten som et internasjonalt stevne, og jeg er glad for nettopp dette, sier hun.

Gunnar Bratli er stolt over det Nikolina leverte.

- Mange sier at det er så lett for Nikolina å hevde seg her i Norge. Det er fordi hun er flere hakk over de andre utøverne i landet, men de andre utøverne ligger på et normalt nivå. Det er Nikolina som er spesielt god.

- Når du er så god skal det litt til å klare forventningspresset hver gang, men dette klarte hun strålende. Hun hadde en sterk finish, og hun viste til tider artisteri. Det var gøy å se henne slippe seg løs, sier han.

Nikolina Kursar har også plass i hjertet til å glede seg på andres vegne.

- Da Eirik tok gullet ble jeg nesten målløs. Det var helt utrolig. Jeg er nesten like glad for hans gull som mitt eget. Vi er gode venner, og det var stort for oss begge, sier hun.Stolt

I tillegg til Kursar og Bratli tok Mudo Team Furuset/Tveita hele tre gull til.

Gry Bakken vant igjen, etter sitt comeback, med en kontrollert 2-1 seier over Kristine Hove i klasse 67, -72 kilo.

14 år gamle Salsabil Saaliti hadde lite problemer, og vant 8-1 over Quyen-Dao Phan fra Tong Ir Taekwondo i klasse 46, - 44 kilo.

I tillegg vant André Nguyen klasse 48, -51 kilo over Øyvind Hoem Øien fra Heimdal.

Det syntes han smakte godt.

- Det er andre gangen jeg blir norgesmester, men denne smakte bedre ettersom motstanderen har slått meg i NC før. Jeg tok poengene jevnlig, og fikk til slutt en 7-4-seier.

- Alt i alt vil jeg si at dette har vært en fin og morsom helg, stråler han.

Også coach Bratli er enig i den oppsummeringen.

- Den har vært strålende. Vi er godt fornøyde med hele arrangementet, og vi har fått masse gode tilbakemeldinger fra de andre klubbene på det samme.

Når det gjelder utøverne er jeg kjempefornøyd med fem norgesmestre. Vi var til og med nærme med å få seks. Uansett er fem gull av seks finaler veldig bra, sier han.

- Hva kan du si om finalene til Saaliti og Bakken?

- Gry Bakken får ikke vist alt hun kan. Hun binder seg litt, men gjør de riktige tingene, og seieren sto aldri i noen fare.

- Når det gjelder Salsabil Saaliti gjorde hun en kjempefinale. Hun hadde en taktisk suveren kamp og avgjorde kampe i andre runde med et hodetreff som sang. Jeg har store forventninger til henne, og det skal bli spennede å se hvordan hun er til neste år.

- Da skal hun virkelig begynne å gå internasjonalt, sier han.

- For å oppsummere er jeg fornøyd med hele teamet. Alle gjorde en bra innsats. Fra vi startet med felles frokost på Tveita klokka sju, med peptalk og oppladning, har det vært en samlet gjeng som alle har backet hverandre, sier han.

I tillegg til Mudo Team Furuset/Tveitas fem gull, fikk Groruddalen ytterligere tre gull.

Janakan Sivakumar og Nabil Hibout tok hvert sitt for Grorud Taekwondo, mens Rehman Moghal, fra Veitvet, tok ett gull for Tøyen Taekwondo.

Les mer og se fler bilder i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!